Most jutott eszembe, hogy van egy emlék zászlócskám(ilyenek voltak az ételre tűzve)
De mintha még a régi utcanév lenne rajta:Gesztenyés út 23. Ha kell a tel. szám, az is rajta van.
Húú, nem jut eszembe az utca neve...:( (németes hangzású név)
A Maroni előtti utca( az uszodától nézve)
Ennek a folytatása a Szent Margit utca.
Szvsz olcsó volt és finom, nagy adagokat adtak.
Felhozom....
egy kicsit kellemetlen emlékkel.
A térképen megláttuk az "amfiteátrumot, és a Koronázó dombot". Gyerünk át a városon, .....
Találtunk egy római kori faldarabkát, és egy oszlopot. Össze vissza kóvályogtunk, de mindig oda lyukadtam ki, hogy ennek kell lennie, különös tekintettel arra, hogy az ott levő földkupac emlékeztetett egy amfiteátrum formájára...
Mikor arra jött egy odavalósi asszony(bevásárolni volt) gondoltam útba igazít....
Hát, nézett mint a lukinyúl, azt mondta, erről még sose hallott! A Koronázó dombról se....
Mint utólag kiderült, ott lakott(abba az irányba folytatta útját)
Na de legalább jót sétáltunk!:)))
Gondolom, hogy az ottaniak másként látják, de Bp-vel össze se lehet hasonlítani!!
Jut eszembe, mikor ott voltunk a Fő téren, pont akkor forgatott a viva+.
Legkozelebb nyugodtan felfuthatsz, mert az utat es kornyeket messze elkerulik a vadaszok is. (Persze ha a flaszteron futsz)
En a tisztasagot maskeppen latom, persze Bp engem is felhaborit:(
Itt inkabb Ausztriahoz hasonlitunk mindent..
A homlokzathoz: mivel majdnem az egesz varos (belvaros) muemlek, ezert eloiras, hogy eredeti formaban kell meghagyni. Az utobbi evekben tenyleg epul-szepul, ez nekem is tetszik:-)
Ez tenyleg szep kor:-)
Regen a koruton meg autoversenyeket is rendeztek.
A kilatohoz eleg huzos felfele az ut:-)
En is sokat megyek, de futni nem tudok, viszont a napi 20 kilometeremet lecaplatom a kutyaval, de csakis a zoldben. Az egesz hatar a tenyeremben van, gyerekkorom ota ez a maniam:-)
Nagyon szep helyek vannak kozvetlenul a hatar mellett.
Most, hogy emlitve volt a szupermaraton, ideje megemliteni Ujsagos Lacikat a soproni "futo bolondot".:-)
Talan nincs is olyan ember, aki nem ismeri a varosban, sot! Volt, hogy Gyorben a Gardenia elott mentem kocsival es atszaladt elottem varatlanul, v. Siofokon hajnalban futott.
Akar erdemes lehetne a soproni Szalacsi cimre:-)))
Bár a Bécs-Bp szupermaraton kapcsán már háromszor is voltam Sopronban, csak idén szeptemberben tudtam végre egy hetet eltölteni a városban.
Nagyon tetszett, a feleségemmel naponta kilómétereket barangoltunk.
Remélem jövőre is megmarad az ottani üdülési lehetőségünk, mert visszajáró vendégek szeretnénk lenni!:)))))
Természetesen készítettem egy csomó fényképet.
Egyébként ezt én sem értem... amikor elöször elindítottam ezt a topicot... rendesen jöttek a hozzászólások. majd eltünt...
egy évre rá megszállt az ihlet és beírtam újra, a rendes modik pedig hálistennek még mindig itt hagyták az asztalon.
nagyon bíztam abban, hogy újra fellendül, de még nem lehetek rá büszke. Pedig Sopron megér ennyit... és lehet is róla beszélni!
Oké, látom!:)
Azért nem hiszem el, hogy senki más nem ír a Törzsasztalba Sopronból. Sopronneten van még egy Sopron-fórum, de ott már 2 hete megállt az élet.