Ha konkrétan a drogra gondolsz, az 45 évig büntethető, úgyhogy sztem maradj a finom mauritiusi rumnál. Nagy a rendőri jelenlét, igazából nem tudom mire vigyáznak, mert egy biztonságos hindu országról beszélünk. Lányokban nem tudok segíteni, de alapvetően ez nem egy Thaiföld jellegű ország. A hinduk meg a szex amúgy is két külön kategória, elég csak a vallásukat tanulmányozni egy kicsit. Ellentétben mondjuk egy thai buddhizmussal, ahol Buddha volt a fő parti arc, mielőtt megtért volna.
A következőket tudom írni: az általad írottakra itt egy külön a fehér ember lehúzására irányuló iparág alakult ki. Erre van egy külön kreol kifejezés,de elfelejtettem. Lényeg,h úgy zesznek mintha a fehér minden kívánságát igyekeznének kielégíteni ,de aztán úgy jár az a fehér európai , mint DSK ( francia nyelvterületen ismert ez a rövidítés!) ill. a könnyű/nehéz esetben egyszer csak megjelenik egy villogó autó azon a színhelyen , ahol épp a fogyasztás indul v épp folyik. A büntetési tételek 5 év letöltendőnél kezdődnek,de mennyiség függványében ennek 3x is elérhető.Emellett némi pénzbírság is jár 1 millió MUR -ral kezdődő összegtől.
Én javaslom,h ne törödj ilyen apróságokkal hiszen mint tudjuk
Ha nem hát nem,de én azt hittem az "izgalommentesség" a lényeg.
Tekintettel arra,h esetetekben a taxi mint közlekedési eszköz -az általad korábban írtak miatt - kiesik, vonat meg nincs Mauritius-on, akkor marad a "magad uram ha szolgád nincs" okán a láb mindig kéznél van megoldás.
Jövő héten megyek Mauritiusra, a Royal Palm beachcomber luxury nevü hotelba. Aminek utána lehetett olvasni, annak utánaolvastam,azokkal kapcsolatban képben vagyok, viszont nekem kevésbé publikus információkra lenne szükségem. Az érdekelne, hogy ennek a hotelnak a környékén, a sziget északi részén,van vagy vannak-e örömtanyák? Egyáltalán, létezik ez az intézmény ott? Vagy inkább a nyugati típusú, házhoz(hotelszobához) jövő tipusú kurtizánkodás a divat?
A másik kérdésem a viditószerekkel lenne kapcsolatos. Alkoholon kívül,milyen anyagokat használnak az ottaniak? A klímájuk adott, sok finomság megteremhet. A kérdés, hogy mit használnak a helyiek,valamint mennyire könnyű/nehéz, fehér turistaként nem lehúzós anyagot venni? Köszi.
Nem találtam bejegyzést a The Westin Turtle Bay Resort & Spa, Mauritius szállodára, járt ott valaki esetleg?
1 napot töltünk ott majd 4 napra elröpülünk Reunionba. Hogy lehet a legegyszerűbben kiérni a szállodától a reptérre,mert volt olyan ismerősöm aki majdnem lekéste a gépet,mert a taxis nem egy idegbeteg volt és nem izgatta,hogy időre kell kiérni?
Hmmmmm...:) Ile aux Cerfs. Életünk első fehérhomokos háboríthatatlan élménye. Nem mondom, hogy azóta nem jártunk akár sokkal szebb partokon is, de erre azért elhomályosul a szemem:)
Persze minden viszonylagos,m nomen est omen Sharm El Sheik-re ill Hurghadara ugyanez igaz.
Tavaly Pattonng Beach-en ugyan pezsgett az élet ( vajh miért?) de a tenger fekália barna színű volt!Még szerencse,h a szaga nem olyan volt!
Tavalyelőtt meg Balin ( Kuta Beach) 4 napig nem lehetett bemenni a vízbe a vihar után a tenger fenékről felkavart műanyagok ( több százmillió!! igen ennyi )zacskó miatt.
Szinte mindenütt csak a környeet rombolás jön át.
Egyébként ma s a Shiva ünnep után nagyon kevesen voltak/vannak Flic en Flac Beach-en. Az emberek sajnos nem szedik fel a szemetet maguk után,de minden hajnalban takarítják a partot s az előtte lévő kis fenyves sávot.
Kérdésedre válaszolva ,hogy mindez miért van? Hát Kedves COOP barátom egy biztos: Nem az ott élő állatok miatt.
A felelőtlen emberek miatt. A korallpusztulás egyértelműen az óceán savasodása következtében jelentkezik. Ez egy láncfolyamat. Ugye ahol kevesebb a korall, ott kevesebb a hal is, stb...meg ragozhatnánk napestig. Ahol pusztul a környezet, oda természetesen egyre kevesebb turista megy, ergo nem bírt már annyi üzletet, utazási irodát eltartani a hely. Ez a folyamat máshol is látszik, viszont itt a legszembetűnőbb. Madagaszkáron,ami viszonylag közel van Mau-hoz közel 50%-kal kevesebb fa van, mint 20 éve. Oka egyszerű: Az új legelők miatt kell kivágni őket. Egyre több zebu kell a növekvő fogyasztás miatt. A keleti parton oly mértékű a sivatagosodás, hogy az emberek menekülnek a homok elől. Otthagyják házaikat, amiket szó szerint nyel el a futóhomok. Nem írok erről többet,mert nem annyira idevaló a téma, de ha már kérdezted válaszoltam. Egyetlen hely van a Földön, ahol még nem észrevehető annyira a civilizáció hatása. Ez pedig a Déli-sark. ( Más kérdés, hogy jéghegyek válnak le folyamatosan róla, de a környezet nagyjából úgy néz ki mint 50-100 éve).
Flic-en Flacon az a sok lakatlan ház, lerobbant, lepusztult kis utazási iroda/üzlet, üres épület... megdöbbentő volt, mintha valami katasztrófa után elmenekültek volna az emberek...
Szia! Jó hír hogy jól éreztétek magatokat, már nagyon várjuk az indulást de még 3 hónap múlva megyünk.Minden infót szívesen veszünk ne tartsd magadba. Mi Mexikóval voltunk igy hogy még haza sem jöttünk már terveztük a visszatérést. Vissza mentünk és másodszor nagyon jó volt. Most új helyet kerestem és Mauritiusra esett a választás. A szállásunk a Palm beachen lesz 2 hétre foglaltunk. Kerékpár kölcsönzésről esetleg tudsz valamit mondani? Motorral busszal és kerékpárral szeretnénk közlekedni ezekkel kapcsolatban minden infót szívesen olvasnék. Előre is köszi!
Nem tudom mit értesz minőségromlás alatt, és mivel most voltam ott életemben először, ezért alapom sincs arra, hogy vitatkozzam veled. Viszont jövő ilyenkor teljesen biztosan visszamegyek erre a szigetre, mert nekem nagyon bejött. :)
Az egzotikus desztinációk közül sajnos Mauritius szenvedte el a legnagyobb minőségromlást az utóbbi bő 10 évben, habár maldívon is egyre több a kiábrándító kőgát. Talán még Sey, ami tartja nagyjából a szintet kis jóindulattal.