Ezenkívül még egy Shuttle 591P meg egy másik újabb Acorp is ezt produkálja. Ja, és még egy viszonylag újabb Asus CUV4X tüskéi is ... ugyanennél a rendes integrált megy ...
Nem vagyok a számitógéphez analfa béta.Én nem iskolában sajátitottam el a tudásomat,de elmondhatom magamról értek anyira hozzá,hogy össze rakjam,szétszedjem,bövitsem stb stb.
Igen talan rossza a kivezetés bekötése.Ha valaki tudna adni egy bekötési rajzott,akkor könyen kijavitható a probléma.Sajnos viszont azt nem tudom megmondani,hogy az alaplapon melyik láb melyik csak azt hogy 2*5 lábú a számpzás pedig
1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
Gondolom ez nem sokat segit.
Persze az sem gond hogy veszek egy másikat,nem nagy ér vágás,csak idegesit hogy nem cserélik ki csak 3 napon belől.Mért nem ismerik el,hogy ez az a termék az Ö hibájuk miat rossz.
Safi: "ha forditva dugod fel a csatit, akkor amig nincsen radugva semmi addig semmi gaz"
Az USB alapban 4 vezetékes rendszer. Ha egy ilyen csatit megfordítasz, akkor a tápcsatit összezárod a földdel, és a vezetékcsík (ami szabvány szerint 0,5 amperre van méretezve) elég.
Mivel a fordítva dugást sokan elkövették, már egy ideje 5 tüskét használnak, viszont 2-féle bekötéssel. (hogy nagyobb legyen a boldogságunk :)
Ezek közül az egyiknél szintén rövidzárt lehet okozni, ha a csatinál a testvezetéket duplázták.
Ui: csak ha ittam előtte, vagy a főnököm megcincálta az idegeimet :-)
(Illetve amikor még élénken él bennem, hogy egy "hozzáértő" által fordítva rádugott USB csati miatt engem anyáztak jó hangosan és több napon keresztül! :-/ )
McAlone: Ha az alaplap manualja meg van, és abból ide tudnád írni az alaplapi tüskesor kiosztását, akkor valószínűleg meg tudnám mondani, hogyan kellene csatlakoztatni.
Egyébként -Atok78 3x-i felszólítása után- végre teljesen elolvastam a problémádat, és fel is keltette a figyelmemet.
Az USB alapban 4 vezetéket használ, és nálad -szerintem- az 5. okozza a galibát.
mr_ricsi: Atok78-nak igaza van abban hogy ha forditva dugod fel a csatit, akkor amig nincsen radugva semmi addig semmi gaz. En is eloszor forditva dugtam ra, semmi gond nem volt siman elindult a gep. Aztan amikor mar eszkoz is kerult ra /Logitech gamepad ami az USB-rol kapja az aramot/ akkor indulaskor sipolas ezerrel, no boot, megforditas utan kitunoen mukodott. (Matsonic PI AT-ATX alaplapon)
Atok78: a leirasodbol szamomra az derult ki hogy a csatlakozod rosszul van kotve. Sipolas helyett javaslom hogy a meglevo csatlakozot hajitsd el jo messzire es zarandokolj el egy boltba masikat venni, nem egy nagy ervagas, ha meg nem vagy szakember akkor bizd ra a dolgot egy olyanra aki mar csinalt ilyet. /A szomszed haverjanak a testverenek a sogora, aki mar latott bekapcsolt szamitogepet, nembiztos hogy jo lesz:)/
Safi
U.i.: mr_ricsi-nek tenyleg neha eleg nagykepuek a hozzaszolasai, de szerintem van mire feszitenie.
Érdekeseket mondasz. Nálam 2 féle csati van :
1.
fekete
zöld
fehér
piros
üres
2.
fekete
zöld
fehér
piros
fekete
vagyis táp egyiken sincs a szélén, pedig ez kéne, hogy az általad említett 1. tüskére kerüljön. Amúgy én kb. 4 féle alaplapon próbálgattam - fordítva is ! - de semmi baja sem lett. Amit mondjuk csúnyának is tartanék .... Ezután kipróbálom eggyel feljebb shiftelve rádugni, hogy a piros az 1.re kerüljön.
mr ricsi:
Kösz hogy segiteni brobálsz,de most mondom elutoljára.
A kábelen a jelölés nem esik az egyesre!!!!!!!!!!!!!!!!!rosz a csatlakozó!!!!!! az alaplaphoz viszonyitva a csatlakozón az 1es nem esik egybe az 1essel!!!!!!!
másodszor
ha egy kivezetés csak kivezetés ami a tüskétől tart adig amig az USB forma csatlakozo anya része tart,tehát ez formailag csak hosszabbitó.TEHÁT TÖK MINDEGY HOGYAN HUZOM FEL A TÜSKÉRE NEM ESIK BENNE KÁR!!!!!!!!!!!mert a kábelek nincsenek össze kötve benne,legfeljebb ha nem kötök bele valamit nyomtatot fényképezőgépet vagy bármit,de adig csak hosszabbitó.De még csak besem kapcsolodik a gép.Érted már?
Ha zárlatott okoz az USB kivezetés(mert nem indul be a gépem)az meg nem az én hibám,ha nem a gyártóé.
"Köszönyük lenéző és kioktato hozzá szolásod."
Tudod, utólag már csak ezt lehet. Kérdezni előbb kellett volna, nem pedig össze-vissza dugdosni a csatit, és ezzel -esetleg- maradandó károsodást okozni az alaplapon!
Az alaplapon 3 féle bekötés lehet:
4 tüskével:
+táp
data-
data+
test
vagy 5 tüskével:
1 verzió:
nincs bekötve
+táp
data-
data+
test
2. verzió(általában a P1-s alaplapokon van így)
+táp
data-
data+
test
test
(A 2. sor az egyessel megjelölttel egyezik meg.)
A csatlakozó piros vezetéke a +táp. 4pólusú alaplapi csatinál ezt mindig az 1. tüskére kell dugni. 5 pólusú alaplapi csatinál mindig először az 1. tüskére kell kerülnie, ha így nem működik akkor az 1. alattin is ki kell próbálni:
Nagy az isten álatkertje?Örölük hogy csak te lehetsz tanult ember.Képzeld a csatlakozo 1es jelölése a 2esre mutat és ha végig gondolod akkor sose lesz olyan helyzete a csatlakozonak hogy az 1re esen,de ezt már leiruk.Köszönyük lenéző és kioktato hozzá szolásod.Biztosan minden hozzá szolást végig olvastál.
Az alaplapon (vagy a könyvében) megadják, hogy melyik az 1. vezeték. Erre kell a csatlakozó piros színű vezetékét rádugni.
Amikor fordítva csatlakoztatják, akkor a +tápfesz letestelődik, és leggyakrabban szétég az a vezeték ami az USB-hez megy. Jó esetben csak az USB, rossz esetben az alaplap sem fog a továbbiakban működni! (Mielőtt azt írnátok, hogy nem látszik égésnyom, közlöm, hogy az alaplapok 3-6 rétegűek.)
A kábel csatlakozolján és a tüknél feltüntetkik az 1est.azaz 1es türe a csatlakozó 1es lyukja illik.
Az Én csatlakozom jelölt lyukja a ketes lábra illik?Nektek hogy van jelölve?Talan itt van a problémám nyitja.Egyzserüen elkötötél a csatlakozomat mert rossz helyen jelölték rajta az 1est és minden láb ezáltal elcsuszik.
Minden lehetőséget kiproáltam.Amugy csak 2 van.
Igen a biosban engedélyeztem a USB használatát,de erre a gépnek nincs ideje ellenörzést tenni,hiszen egy pillanat erejéig kap csak feszültséget az alaplap.És utána se kép se hang.
Lehet hogy rossz a kábelbekötés???Talan rossz boltban vásároltam egy rossz szériából.
Természetesen a fordítva csatlakoztatás kipróbálva. Eredmény ugyanaz. Itt valami más gáz lehet. Az olyan eszközök melyek kívülről kapják a tápot (scanner, nyomtató) működnek. Amik az USB-n keresztül kapnák (digi fotogép, mobilteló) azok nem. A fotomasina még árulkodik is, ugyanis ha megfelelő helyre dugom, a gép bekapcsolásának pillanatában megjelenik az lcd-jén az usb felirat. Tehát oprencer még sehol. Tehát (szvsz) valahogy nem kap delejt a nem alaplapi USB csatitól. Ehhez már pontosan ismerni kéne melyik kábel mit csinál, meg forrasztgatni.
Halljátok, én is hasonlóan jártam.
A trükk: nem mindegy, milyen irányban rakod a kivezetést a tűkre. (Ugye minimum két irányban lehet, és ha nem 1*10 hanem 2*5 tű van, akkor már négyféleképpen - persze ebből kettő illogikus.) Amúgy ez nem lenne baj, csakhogy az alaplap kézikönyve nem mondott semmi konkrétat...
Átok78, ugye a biosban engedélyezted az USB-t és min W98-at használsz?
Hello!
Nekem is hasnoló problémám van amire választ keresek.
Az alaplapon nincs integrált USB,csak tük vannak. Kivezető kábelt kellet venem hozzá.Ha bekötöm,akkor a gépet nem lehet bekapcsolni adig amig kinem huzom.Egy másik alaplapon a kábel müködik.
Mi lehet a probléma?
Hogyan tudom megoldani?
A válaszokat,előre is kösz!
Átok
Röviden a problémám : adott egy digi fotomasina. Amennyiben olyan géphez csatlakoztatom amelyiken csak az USB kivezetés (azaz a tűk) van s utólag lett hozzá véve csati akkor se kép se hang, ellenberger ha olyanhoz ahol van alaplapon rendes (integrált) USB (csatistul) akkor szó nélkül műxik. Mellesleg ugyanezt műveli az Alcatel telóm USB kábele is. Érdekesség, hogy az első verziónál (csak USB kivezetés) egy HP scanner simán megy. Jópár verziót kipróbáltam s olyan is volt, hogy egyazon alaplap (Asus CUV4X) esetén is csak a 2. verzió ment. Ilyenkor mi van ????? A közelemben ugyanis csak olyan gépek vannak ahol az 1. verzió él s nem akarnék ezért lapot (+proci) cserélni.
Ötletek ?