Keresés

Részletes keresés

szijozsi Creative Commons License 2013.02.18 0 0 756
szijozsi Creative Commons License 2013.02.18 0 0 755
Előzmény: Lex Icon (754)
Lex Icon Creative Commons License 2013.02.18 0 0 754

Ismerem a Túlélési praktikákat, megvannak az eddig leadott részek.

De nem azzal van a gondom az írásodban, hogy meteorok bombáznak minket, mert ezt valóban tudjuk, mivel nap, mint nap megtörténik, hanem a mikrobiológiai fejtegetéseddel.

Előzmény: szijozsi (752)
szijozsi Creative Commons License 2013.02.18 0 0 753

Csak annak igazolásaképpen hogy nem a levegőbe beszél a tudományos világ:

Index,  mai cikk. http://index.hu/tudomany/2013/02/16/a_kozmikus_veletlenek_napja/

Egy kozmikus céltábla közepén állunk

"Gyorsabb volt, nagyobb és nehezebb az első becsléseknél a Cseljabinszk felett így a hirosimai atombomba erejének hússzorrásával felrobbanó meteorit. Az csak véletlen, hogy egy kisbolygó is erre járt, naponta nyolcvan tonna kő hullik az űrből a Földre."

szijozsi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 752

Előzmény: Lex Icon (750)
szijozsi Creative Commons License 2013.02.17 0 0 751

Mivel a normál, közszolgálati és üzleti média el van foglalva a kommersz hírszolgáltatással, részemről a különböző tematikus (ismeretterjesztő) csatornákat preferálom. 

Ezek között többféle témát felölelő  csillagászati, elméleti fizika, az emberiség jövőjével és múltjábal foglalkozó műsor van. Nem kell sokat válogatni hogy rá ne akadjunk az égitesteket bombázó aszteroidákról, üstökösökről,  stb foglalkozó filmre.

De az őslények kipusztulását okozó nagy aszteroida becsapódás is erről értekezett.

Ugyanúgy  az elkövetkező és reális eséllyel bekövetkező globális, vagy korlátozott hatású eseményekről is hírt adnak.

Hasonló az ilyen katasztrófák túlélésére felkészülőkről szóló sorozat.

Ezek az események természetesen egészen a bekövetkezésig mindössze fikciónak minősülnek,  de amire esély van, az be is fog következni.Bekövetkeztek a múltban, bekövetkeznek a jelenben, és be fognak következni a jövőben is. 
Nem véletlen hogy tudósok egy egy ilyen esetet feltételezve verziókat dolgoznak ki egy ilyen eszteroida eltérítésére.

No de nem szaporítom a szót, hogy mire mennyi esély van azt az élet bizonyította.

Előzmény: Lex Icon (750)
Lex Icon Creative Commons License 2013.02.17 0 0 750

Ha ilyeneket írsz, akkor légy oly kedves mellékeld a hiteles forrásokat is, mert egyébként Te is csak egy rémhírterjesztő vagy. ;) A "de ezt mindenki tudja" kitétel sem mentesít. :)

Előzmény: szijozsi (749)
szijozsi Creative Commons License 2013.02.15 0 0 749

Gratulálok, ez komoly munka lehetett.

Nekem megint felbirizgálta az agyam hogy egy aszteroidáról adtak értesítést amely elent a Föld mellett, a másikról, ami a ruszkikat majd laposra verte meg nem.

Biztos vagyok benne hogy ez nem véletlen.

Nyilvánvaló  hogy nem fogják előre jelezni amelyikről kiderül hogy belénk trafál, mert nem akarnak anarchiát.

A másik pedig az hogy bármikor-ismétlem, bármikor becsapódhat egy olyan szikladarab ami ha vízben landol szökőárt okoz, ha szárazföldön akkor az epicetrumban -nagyságtól függően 1-200 hiroshimai atombombának megfelelő hatása lesz, a szokásos mellékzöngékkel: elcseszett időjárástól kezdve nukleáris télig bezárólag.

Még mellékzöngeként hallottam valami olyasmit (tudományos berkekben) hogy az alvó állapotú mikorbiológiai ágensek , vírusok mindent kibírnak,  ismeretes hogy a spanyolnátha a megbetegedettek nyolcvan százalék feletti mortalitással hatott, és nem egy ilyen soha azelőtt nem látott vírus ütötte fel a fejét, például a madárinfluenza, a SARS, vagy az EBOLA, amelyekben a legnagyobb baj hogy az ember nem találkozott vele, és nincs kialakult imunjelenség. 

No de akkor honnan vannak?

Mivel üstökös anyagmaradványaiban találtak már fonálszerű baktériumot, amely fajról tudható hogy 1-es Ph-jú savban vagy atomerőmű hűtővizében, vagy víz alatti vulkán kürtőjében egyaránt fellelhetők, így a feltételezés az hogy a hirtelen és -pl repólőgép híján a világon mindenhol fllépő járványok  kórokozói a űrből érkeznek.

Erre konkrét példa az elszigetelt alaszkai népesség  hirtelen megfertőződése és kilencvenöt százalékának halála. 

A tézisek szerint a madárinfluenza okozója is egy űrből érkezett vírus.

Nos akár igaz akár nem, mindenesetre bármikor kitörhet egy világjárvány, amire nem vagyunk felkészülve. Kérdés, hogy ilyenkor mit lehet csinálni? 

Előzmény: tulelesrol (748)
tulelesrol Creative Commons License 2013.01.18 0 0 748

Hali!

Mint lejjebb írtam, a túlélés témával nagyon sokat foglalkoztam/foglalkozom/foglalkozunk (a családom is!!) Ugyanakkor nem vagyunk elvakult "világvégevárók". Normális életet élünk, de mégis minden döntésünkben benne van a téma. Össze tudjuk egyeztetni és természetesen meg tudjuk élni a mindennapokban is feltünés nélkül.

Úgy gondolom, nem kis tapasztalatra sikerült szert tennünk a legtöbb területen.Természetesen mindig van mit tanulni még (ezért is vagyok itt).

Tapasztalatok (folyamatban lévőek is), célok, a teljesség igénye nélkül:

-Pszichológia,mentális hatások, fizikai hatások, megterhelések túlélő helyzetben

-Élelmiszerek beszerzése, felkutatása, megtermelése, előállítása, ezek lehetőségeinek megkeresése

-Otthon átalakítása szükség esetén,

-Menedék építés a természetben fellelhető anyagokból, illetve mesterséges eszközökből.

-Tájékozódási képesség fejlesztése,  és a tájékozódás eszközeinek fejlesztése

-Tűzgyújtás fajtáinak megismerése,elsajátítása,eszközeinek fejlesztése

-Térképkezelés, előállítás

-Szállításra használható járművek, fejlesztések, összetevők.

-Élelmiszerek, túlélő eszközök, szállító eszközök, stb logisztikája (tárolása, raktározása)

-Önvédelem, társaim védelme és az ő önvédelmük kifejlesztése

-Ön-, és otthonvédelmi ezközök , illetve ezek előállítása természetben fellelhető, illetve művi eszközökből

-Ivóvíz előállítása, fellelhetőségeinek megismerése.

-Túlélő és ezzel kapcsolatos filmek (több száz van már) begyűjtése.

-Túlélő felszerelések beszerzési helyeinek felkutatása, az eszközök begyűjtése.

-Fotózás, filmezés területén szerzett tudás és kapcsolatrendszer folyamatos építése,

-Határozók használata,

-Gyógyszerek a természetből-begyűjtés,előállítás

-Hőmérséklet (mikroklíma, tehát a közvetlen környezetünkben) szabályozása

-Föld geológiai reakcióinak tanulmányozása, kiértékelése (..bár ez csak kicsiben..)

-stb,stb,stb.......

A fentieket gyerekkorom óta gyakorolom is, családom is mellettem áll ebben, tehát jelentős tapasztalattal, így óriási mennyiségű információval rendelkezünk, azonban biztosan van valami, amiben TE tudsz többet és mi erre vagyunk nagyon kíváncsiak!

Örömmel vennénk a tapasztalataidat, ötleteidet, kapcsolataidat, forrásaidat,amiért cserébe mi is szívesen megosztjuk tudásunkat veled.

Ízelítő :-)   :

A globalizáció az ami a legnagyobb barátunk és egyben a legnagyobb ellenségünk.

Ez emelt ki az állatvilágból és ez is lesz a vesztünk,mert félrecsúszott. Csak a kereskedők alkalmazzák, a kis ember meg csak egyéni fogyasztóvá vált...
De máris egy tapasztalat! Ha vásárlói csoportok jönnének létre, tehát egy típusú termékből egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolunk, olcsóbban hozzájutunk (mennyiségi kedvezmény).

Csak egy kis szervezettség kell hozzá!

Hiszen ez tett minket emberré! A csoportban való élet!

Mostanra teljesen elfelejtettük, mert a kereskedő erdeke ez (????TÉNYLEG EZ???) (Én is kereskedő vagyok évtizedek óta, tehát tudom!!!)..persze igyekeztem nem egy "jó kereskedő lenni", és ezt szorgalmaztam a vásárlásaimnál is és az eladásaimnál is... Ha mindenki felfogná ezt, nem kellene most itt túlélésről beszélni... :-)

Szóval, ha érdekel ez a téma komolyabban a "na ez meg mi a fene" gondolatnál, akkor itt a lehetőség.

Szeretnénk összefogni azokat, akik így gondolkodnak és tényleg túl akarnak élni, nem pedig csak izgis dolognak tartják a túlélősdit.

Előbbiek sorra vesszik a lehetőségeket, míg az utóbbiak kitalálnak valamilyen helyzetet és abban/azzal akarnak egy hamis illúzió birtokosává lenni :" Na mi túlélnénk! "

Terveink között szerepel filmet is készíteni a témában és ezt megosztani minden érdeklődővel....esetleg ennél több is...

tulelesrol Creative Commons License 2013.01.17 0 0 747

Nagyon köszönöm a linket. Már megvolt és ha nincs jobb, illetve kifogy a jelenlegi kapcsolatom (1950.- ért hirdeti a Vaterán), és nem jön össze az új kapcsolattal, akkor ez jönne.

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: szijozsi (743)
tulelesrol Creative Commons License 2013.01.17 0 0 746

Köszönöm Neked! Vele megvan a kapcsolat (1950.- ért hirdeti, de fogytán van neki jelenleg...már vettem tőle kartonra) és a jövő héten ütközöm egy sráccal, akivel lehet, hogy megoldódik ez a probléma is és konténerben tudunk behozni.A kapcsolatokon kell még dolgozni kicsit.

Sajnos a Francia egyelőre még távoli.A Vaterán a 22-es árulja, de találtam majdnem fele árban, csak nekik 2-3féle van.

Az ország közepén :-) lakunk,de sokat utazunk minden felé.

Előzmény: Lex Icon (742)
szijozsi Creative Commons License 2013.01.17 0 0 745

Ez komoly

Előzmény: Lex Icon (736)
szijozsi Creative Commons License 2013.01.17 0 0 744

Na ez jó, köszi.

Előzmény: Lex Icon (734)
szijozsi Creative Commons License 2013.01.17 0 0 743
Előzmény: tulelesrol (741)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.17 0 0 742

A Vaterán szokott lenni kajacsomag 2k környékén.

Az ország melyik részén?

Előzmény: tulelesrol (741)
tulelesrol Creative Commons License 2013.01.16 0 0 741

Hali!

Tudja valaki, hogy Francia idegenlégiós kajacsomagot hol lehetne beszerezni? (Persze olcsón :-) ..)

Érdekelne MRE USA is, illetve még konzerv alu csomagolásos kiszerelésben. Nagyobb tétel is jöhet...

Ha valakit még érdekel, csatlakozhat, úgy még többet tudunk megvenni és akkor gondolom még többet lehet spórolni...

Érdemes lenne összefogni és a túlélő felszereléseket is csoportosan vásárolni, akkor mindenki olcsón hozzájuthatna mindenhez ami érdekli... :-)

Valaki felvetette a túlélő club létrehozását. Nagyon jó ötletnek tartom! Sőt!

Nagyon sokat tudok a témáról! Nagyon sokat foglalkozom és igencsak régóta ezzel. Szóval ha van jelentkező, szívesen elindítom a dolgot.

Van lehetőség vidéken összejönni, túrázgatni, felfedezni, túlélési gyakorlatokon résztvenni, tapasztalatokat cserélni, filmeket nézni (rengeteg van nekem!!) és kielemezni azokat, illetve leforgatni a saját filmünket is ebben a témakörben, hogy szélesebb kör elé tárhassuk tapasztalatainkat.

Az itt felsoroltak mindegyikében van gyakorlatom (és még számtalan másban is!), így csak részt kell benne venni, illetve hozzá adni amit akarsz a tudásodból.

Részemről ezt célul tűztem ki magamnak és léptem is a dologban,tehát lehet jelentkezni :-)

knife01 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 740

Hello!

Van még a késekből?

Üdv: Knife1

Előzmény: Open_Mind (632)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.01.06 0 0 739

Én biztosan gondolkodom, de lehet hogy más is gondolkodik rajta. :D

Nem is tudtam, hogy Magyarországon is kezdenek divatba jönni a mobilházak. :)

Előzmény: Lex Icon (738)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 738

Miből gondolod, hogy Te gondolkodsz komolyabban "ilyesmin"? ;)

Mindössze nem ömlesztettem ide az összes infót építésről, szigetelésről, felújításról, közművesítésről, engedélyekről,... ami van a témában, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel. Akit igen, a megadott linkeken már el tud indulni. Tud árajánlatot kérni konkrét tételekre, szállításra...

Egy másik érdekes oldal: http://mobilhazak.hu/

Nem teljesen konténer, de ötletes és a használtak meglepően olcsók.

Ahogy a konténer esetében is, mivel nem minősül ingatlannak, ezért sok adót és illetéket meg lehet vele spórolni (átíratás, öröklés, ...)

Előzmény: Camo_BDU (737)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.01.06 0 0 737

Én komolyabban gondolkodom ilyesmin. Persze előbb földet akarok, lehetőleg egy nagyobb területet. :)

Előzmény: Lex Icon (736)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 736

Ezen az oldalon még konténerház tervező program is van, illetve több ház építésének fotókkal illusztrált menete is fent van, csak regisztrálni kell és várni, hogy küldjenek ingyenes anyagra linket, mert érdekes módon pénzből akarnak megélni. :D

Jobb oldalt van egy ingyenes pdf sok fotóval konténerházakról, amik többségét neves építészek és lakberendezők hoztak össze. Ezekre senki sem mondhatja, hogy konzervdobozban lakik. Persze ezek így már nem olcsók, de a többség jobban néz ki, mint bármelyikünk háza/lakása. :)

Előzmény: Camo_BDU (733)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 735

Szilveszter előtt több áruház parkolójában (pl. Tesco, Lidl) ilyen 20'-as konténerből árulták a tüzijátékot.

Ez pl. a Tescos:

Előzmény: szijozsi (732)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 734

Lehet kapni. Több cég is árul újat és használtat. Berendezve is van irodakénténer és őrkonténer néven.

Bérelhető is és le is szállítják neked bárhova.

http://www.kontener.hu/

http://kontenerdepo.hu/

http://kontenerhaz.lap.hu/

http://www.containex.hu/

A győri Audi irodái: http://www.containex.hu/hu/5286.aspx

SPAR Bicske: http://www.containex.hu/HU/Irodaegyseg_Spar_HU-Bicske.aspx

Containex referenciák: http://www.containex.hu/hu/referenciak.aspx

Előzmény: szijozsi (732)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.01.06 0 0 733

Persze lehet olcsóbban is, aki meg saját magának rakja össze egy kis segítséggel, az fele áron megússza. 

Előzmény: Lex Icon (731)
szijozsi Creative Commons License 2013.01.06 0 0 732

Tényleg, nálunk miért nem árulnak használt fémkonténert?
Én legaléábbis még nem láttam, egyszer vagy öt éve egy dél-afrikai mókus akart párat eladni, felajánlotta hajléktalanok lakóhelyének-átalakításokkal, de mindenki tiltakozott ellene, úgyhogy annyiban is maradt.

Előzmény: Lex Icon (731)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 731

A Youtube oldalon van egy hozzászólás:

"$35,900 WOW! shipping container $4,000(used) cabinets, sink, counter $600 wood for floor and bunks $1000 extra iron for doors etc $2500 air system $3000 electric etc. $800 extras labor paint etc $3500 total=$15,400 OVER PRICED!"

Azért egy kisebb ház/lakás áráért árul egy 14 m2-es vasdobozt gyenge felszereléssel.

Előzmény: Camo_BDU (729)
Lex Icon Creative Commons License 2013.01.06 0 0 730

Ez eléggé összegányolt, átgondolatlan cuccnak tűnik. Vagy nem valódi túlélési helyzetre van.

Előzmény: Camo_BDU (729)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.01.06 0 0 729

Kerti bunker.

:)

Dancó81 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 728

heckler&koch Creative Commons License 2012.12.25 0 0 727

Szia Baboska!

Valami ilyesmire gondoltál?

http://www.worldgate.hu/open_group-71.htm

Üdv.

Gábor

Előzmény: baboska (711)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!