Keresés

Részletes keresés

Tarzaan Creative Commons License 2007.02.15 0 0 447
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Meglevő DVD alatt szeretnék egyszer hangot cserélni, egyszer pedig hangsávot változtatni. Gondolom technikailag ez nem jelent lényegi különbséget. Szóval egy ismerősöm ezt az eljárást ajánlotta:

1. DVD Shrinkkel -->egy nagy VOB-ot a sok kicsiből

2. TMEGEnc: multiplexelés, video forrás a nagy VOB, audio forrás az új hangsáv

3. TMPG DVD Authorrral DVD-t készíteni a kapott fájlból

A kérdésem az lenne, hogy a második lépésre van-e valami alternatív ajánlatotok, mert korábban már szívtam  TMEGEnc-el (lassú is volt meg az eredmény sem tetszett). Előre is köszi a válaszokat.
endruzka Creative Commons License 2007.02.04 0 0 446

Sziasztok! 

Én svhs-ről próbálnékk digitalizálni. Egy GeForce2 GTS/Geforce 2 Pro videokártyám van (természetesen svideo bemenettel).
Letöltöttem az nvidia honlapjáról a legújabb wdm video capture vezérlőt.

Programmal többel is próbálkoztam (pinacle studio, windvd creator, asus digital vcr), de mindegyik esetében a digitalizált videó visszanézésekor egy széles fehér csík van a kép közepén. Amikor nézem a videót a gépen, vagy miközben digitalizálja, ez a csík nincsen ott.

Nem tud valaki segíteni, hogy mi lehet baj, illetve hogyan tudom megoldani?

Próbáltam avi-t, mpeg-1-et, mpeg-2-t, és ezekhez különböző felbontások; a PAL BGH-val kezdtem mint standard és az összes lehetségeset végigpróbáltam, de semmi.

Bárkinek bármilyen ötletét szívesen veszem, és előre is köszönöm!

a.

ui: korábban már tudtam sikeresen digitalizálni, de amióta újrahúztam a gépet, nem megy.

rkozma Creative Commons License 2007.01.05 0 0 444
Sziasztok!

Kezdő vagyok, most vettem az új gépet és kártyát.
Az (egyik) gondom az, hogy a digitalizált filmeknél a kép legalsó sarkán egy elkenődött csík van. Az összes filmnél ez a helyzet. Ez mitől van? Én csinálok rosszul valamit?

Köszi!
kapocsi Creative Commons License 2007.01.04 0 0 442

Szia!

Br. 15-25 között volt már nem emlékszem. Miért? Ém egy ilyet néztem ki br 20e.

Ha jól olvastam ezen van hardveres tömörítés.

Dazzle Video Creator

Vélemény?

Dazzle
Előzmény: Törölt nick (441)
kapocsi Creative Commons License 2007.01.03 0 0 440

Sziasztok!

VHS filemket szeretnék bedigizni, ezért szeretnék venni egy digi kártyát. Lehetőleg olyat, ami hardveresen tömörít. Nem szeretnék foglalkozni a hang elcsúszásával. Tehát olyan kéne amivel nem túl sok gond lesz. Olyan 15-30e szánnék rá. Vagy érdemesebb asztali felvevőt venni? Azért gondoltam a szg-re mert ott jobban tudnám a menüt, meg az egészet szerkesztgetni.

Köszi a segítséget!

mr_ricsi Creative Commons License 2006.12.24 0 0 439
A számítógépedbe kell egy FireWire(IEEE1394) kártya. Ha nem a legolcsóbbat veszed, akkor adnak hozzá kábelt is.
Kamerával összedugod, aztán sokféle progi van a DV felvétel vinyóra másolásához, pl. az MovieMaker is tudja, ami az XP része.
Egy órányi DV anyag 13GB-ot foglal el a vinyón, és pontosan 1 óra alatt mászik át.

Esetedben a DV csati és az IEEE1394(FireWire) ugyanazt jelenti, csak a kamerán valószínűleg a 4érintkezős "mini" változat van, míg a kártyán a 6-os.
Előzmény: cnclacko (438)
cnclacko Creative Commons License 2006.12.23 0 0 438
Üdvözlök mindenkit.Ujj vagyok ezzel a digitalizálásal.A kérdésem az lenne hogy vettem
egy SAMSUNG D361-es DV video kamerát. Nincs rajta USB csak valami DV-csatlakozo.
AZ mondták nekem hogy kell hozzá egy olyan csatlakozó amelyiknek az egyik vége
DV a másik vége pedig IEEE1394-es.Na ez mi?A számitogépre szertném csatlakoztatni.
VÁLASZOTOKAT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!KELLEMES ÜNNEPEKET!
fej001 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 437
Elfelejtettem írni az első hozzászólásomhoz, hogy a profect ablakban a gyorsnézetnél még van hang, de ahogy behúzom a vágó ablakba és ott nézem meg, már nincs. Valami beállítás a gond?
fej001 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 436
Ja bocsi!

Az is jó lenne, ha azt meg tudnátok mondani, hogy a Virtual Dub-bal hogyan kell egyből mpeg2-ben DVD minőségben felvenni. Csak divx-ben valami 2 másikban lehet, vagy tömörítetlenül. Mi kell hozzá? Valami plugin?

Köszi.
fej001 Creative Commons License 2006.12.20 0 0 435
Sziasztok!

Lenne egy számomra nagy probléma. Régi házi videókat kellene VHS-ről DVD-re átírni. Van egy Ati Radeon VIVO-s videó kártyám. Amit eddig csinálok: Videóról RCA kábellel bele a Videókártya vedeó bemenetére, a hangot az alaplapi mikrofon bemenetre. WinDVD Creator 3-al capture mpeg-2 be bele a gépbe, maximális minőségben. Aztán az mpg fájlokat Adobe Premiere Pro 1.5-ben megvágom. Aztán Export Adobe media encoder segítségével kijön az 1 mpg fájlból 2 fájl egy m2v, és egy wav. Aztán DVD-Lab Pro 2-be beleimporálom a 2 fájlt megcsinálom a menüt meg mindent, és build dvd, majd pedig burn dvd.
Na most a gond az, hogy nincs hang. A Premiere-be a hang még bemegy, mert a WinDVD Creator 3 mal készített mpg fájlokat lejátszva van hang, de a Premiere-ben már nincs, még vágás közben sem, miután kiexportálom a cuccot pláne nincs.
Van valakinek valami tippje? Vagy olyan programja amivel meg lehet vágni jól mpg fájlokat aztán exportálni m2v és wav-ban?

Köszi a válaszokat.
DONOR Creative Commons License 2006.12.15 0 0 434
Helló, sehol senki?
DONOR Creative Commons License 2006.12.02 0 0 433
Miért pont mpeg2-ben veszel fel?

Mert ezt tudja az ADS Instant TV deLuxe. Tud még SVCD-t, VCD-t és MPEG-4-et, de azok gyengébb minőségűek. Miért, szerinted miben kéne felvenni?

Én picvideo mjpeg avi és azt vágom vdubbal.

de ha mpeg2 akkor nézz körül a doom9.org-n, ott találsz mpeg vágó sw-t (talán mpegcutter-nak hivják)

Küszi, megnézem

Az interlace-t deinterlace filterrel tudod megszüntetni. De minek. Ha asztali iron fogod használni ott jó az interlacés anyag.

Oké, kipróbálom, köszi
Előzmény: compot (432)
compot Creative Commons License 2006.11.29 0 0 432

Miért pont mpeg2-ben veszel fel? Én picvideo mjpeg avi és azt vágom vdubbal.

de ha mpeg2 akkor nézz körül a doom9.org-n, ott találsz mpeg vágó sw-t (talán mpegcutter-nak hivják)

Az interlace-t deinterlace filterrel tudod megszüntetni. De minek. Ha asztali iron fogod használni ott jó az interlacés anyag.

Előzmény: DONOR (424)
DONOR Creative Commons License 2006.11.26 0 0 429
Ulead VideoStudioban lehet képkockánként látni (és vágni) az anyagot a Timeline-n?
Hogyan?
Köszi: DONOR
DONOR Creative Commons License 2006.11.26 0 0 428
1. MPEG2-ben digizem a TV adást egy ADS Instant TVdeluxe USB kártyával. Beteszem Premiere-be, pengével elvágom a reklámok kezdeténél és végénél, kiszedem őket, újra renderelem mpeg2-be. Próbaképp egy pár perces anyaggal tettem meg ezt. Az eredeti 68 MB-ból renderelés után 280 MB lett. Hol a bibi?
Köszi a válaszokat: DONOR
Előzmény: Törölt nick (425)
hanati Creative Commons License 2006.11.25 0 0 427
Sziasztok!

Vettem egy firewire kártyát, és kaptam hozzá egy Ulead videostudio 9 programot. Annyi csak a nyűgje hogy indításkor kiírja hogy az mpeg-2 formátum 30napig érvényes. Ezt hogy tudom megcsinálni úgy hogy ne csak 30 napig legyen ez a funkció érvényes

mr_ricsi Creative Commons License 2006.11.21 0 0 426
1, Womble MPEG video wizard

2, Nem szabad, hogy különbség legyen, átalakítás nélkül, digitálisan kellene hogy átmenjenek a bitek.
Ha tv-n akarod megnézni a végeredményt, akkor ne szüntesd meg. (Egyébként pedig a DV átkódolásakor egy "deinterlace"-szűrő)
Előzmény: DONOR (424)
DONOR Creative Commons License 2006.11.21 0 0 424
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a profiktól több kérdésben is.
1. Ha TV-ből felveszek egy filmet mpeg2-be, hogyan tudom legegyszerűbben kivágni belőle szoftveresen a reklámokat? Próbálkoztam több proggival is, elég szerencsétlenül mentek a dolgok. A végére vagy egy kétszer (háromszor) akkora fájlom lett, mint az eredeti, vagy sokkal rosszabb minőségű lett a film.
2. Ha DV kameráról digizek be filmet, van minőségi különbség az USB, vagy a Firewire átvitel között? Hogyan szüntethetem meg az interlacinget vagyis azt a jelenséget, hogy gyors mozgásoknál csíkos a kép (ha tudnám hogy kell ide képet beilleszteni, illusztrálni is tudnám a leírtakat, de ezt se tudom :-(()

Egyelőre ennyi, köszi, hogy meghalgattatok.
karesz1978 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 423
Én most kezdtem a digizést.
A kamera: Sony dcr-trv130e pal
DVről DVDt akarok írni.
A gond az hogy bármivel ULEAD, NERO, Vegas stb. csinálom mindíg sötét lesz a kép.
Mitől lehet ez? Mindegyik programban ugyanaz a hiba.
Megőrülök már ettől. 1 hete kinlódok vele, de semmilyen beállítás, codeccsere nem segít.
Tapasztalt már vakai ilyet?

Please help!
heted7 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 422
Nem értelek. Az Ulead Video Studio mindent tud, ami neked kell. Pár tök egyszerű lépésben megcsinálhatod, amit szeretnél. Olvasd el a doksiját, ha nem megy.
Előzmény: smada (421)
smada Creative Commons License 2006.09.13 0 0 421
Sziasztok...

A kérdésem rövid:
Mini DV kazettáról szeretnék asztali DVD-n lejátszható DVD-t irni, hogyan lehetséges ez?

Gondolom maga a folyamat ennél az egysoros kérdésnél bonyolultabb. De nagyon fontos lenne ha valaki megtenné nekem hogy leirja a lépéseket. Vagy legalább egy linket adna ahol részletesen le van irva minden (sajnos én ilyen oldalt még nem találtam)

Amim van:
kamera (mini Dv kazettán 60 perc film)
számitógép (a kamera dv feliratu kimenetével összekötve, valami IEEE-1394 kábellel)
Unlead Video Studio program

Köszönöm szépen előre is a segitséget!
mr_ricsi Creative Commons License 2006.08.30 0 0 420
Egy HDD-s asztali DVD felvevőt.
Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 419

Hello,

Egyszerű problémára kérnék tanácsot. KábelTV csatornákról szeretnék adásokat felvenni PC-vel, majd abból DVD-t írni, hogy bármikor visszanézhessem sima asztali DVD lejátszón. Mit kell ahhoz vennem, hogy ezt így meg tudjam oldani?

KellögeM Creative Commons License 2006.06.26 0 0 418
KÖszi, de időközben megoldódott a probléma szerensére. :) Töltöttem le egy update-et a progihoz és így már működik.
Előzmény: JVilleneuve (417)
JVilleneuve Creative Commons License 2006.06.26 0 0 417
Tudom ez nem válasz a kérdésedre, nekem PCTV prom van. Ezzel meg lehet azt csinálni, van hozzá egy külön program mikor behangoltam a csatornákat kimentem egy .xml fájlba. Majd ha újra telepítem nem kell újra hangolgatni csak egyszerűen vissza töltöm és lehet TV-zni.
Előzmény: KellögeM (416)
KellögeM Creative Commons License 2006.06.24 0 0 416

Kicsit off leszek sorry, de már nem tudom hol kérhetnék segítséget:

Pinnacle PCTV 50i tv tunerem van. Már fél éve használom és jól működik, ma azonban akadt egy kis problémám. Újra kellett telepítenem a szoftvert, és habár ez már nem az első ilyen újratelepítés volt, most először fordult ez elő:

A hangolásnál megtalálja a csatornákat, kiírja hogy hozzáadja a csatornákhoz és aztán mégsem adja hozzá. Aztán ugye ha elindítom a main progi-t az kéri h hangoljam be a csatikat.

Valami ötlet esetleg?

on

JVilleneuve Creative Commons License 2006.06.20 0 0 415

Van egy Knowledgetech AVPro AVCK-9302 Deluxe kártyám.

Ezt áll a dobozán:

Support Adobe® Premiere® Pro for both Analog and Digital Video

Az lenne a kérdésem, hogy ha analóg videót akarok capturolni, akkor mit kell beállítani a capturnél esetleg kell hozzá valami plugit fel telepítenem?

Csak DV-t és a HD-t engedi kiválasztani. Ja és Premiere Pro 2.0 a szoftver.

A DV capturrel semmi gond, de az analóg az nem műkxik!

the timewriter Creative Commons License 2006.06.12 0 0 413
kösz!de az szerinted segít?mondom eddig semmi para nem volt!beszartak a codecek?
mindenesetre teszek 1 próbát,és még1szer köszi!
the timewriter Creative Commons License 2006.06.12 0 0 411
valaki ha tudna segíteni esetleg...a köv, a probléma:
dv-avi-ból konvertálnék mpeg2-be power director 3-mal.ezt a szoftwer használom már jóideje,nem volt vele semmi gond,de most a konvertálás után,a képen a "kontúrok"
mozgás közben kockásak,pixelesek..nem tudja vki mi a gáz?a kodekekhez nem nyúltam a hardweren sincs változás.
kösz
lapda Creative Commons License 2006.03.13 0 0 410

Köszi!

Gondoltam, hogy súlyos hiányosságaim felett nem lehet csak úgy elsiklani..... De amiket mondasz, meg fogom próbálni.

Előzmény: mr_ricsi (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!