Egy kérdésem lenne. Meglevő DVD alatt szeretnék egyszer hangot cserélni, egyszer pedig hangsávot változtatni. Gondolom technikailag ez nem jelent lényegi különbséget. Szóval egy ismerősöm ezt az eljárást ajánlotta:
1. DVD Shrinkkel -->egy nagy VOB-ot a sok kicsiből
2. TMEGEnc: multiplexelés, video forrás a nagy VOB, audio forrás az új hangsáv
3. TMPG DVD Authorrral DVD-t készíteni a kapott fájlból
A kérdésem az lenne, hogy a második lépésre van-e valami alternatív ajánlatotok, mert korábban már szívtam TMEGEnc-el (lassú is volt meg az eredmény sem tetszett). Előre is köszi a válaszokat.
Én svhs-ről próbálnékk digitalizálni. Egy GeForce2 GTS/Geforce 2 Pro videokártyám van (természetesen svideo bemenettel). Letöltöttem az nvidia honlapjáról a legújabb wdm video capture vezérlőt.
Programmal többel is próbálkoztam (pinacle studio, windvd creator, asus digital vcr), de mindegyik esetében a digitalizált videó visszanézésekor egy széles fehér csík van a kép közepén. Amikor nézem a videót a gépen, vagy miközben digitalizálja, ez a csík nincsen ott.
Nem tud valaki segíteni, hogy mi lehet baj, illetve hogyan tudom megoldani?
Próbáltam avi-t, mpeg-1-et, mpeg-2-t, és ezekhez különböző felbontások; a PAL BGH-val kezdtem mint standard és az összes lehetségeset végigpróbáltam, de semmi.
Bárkinek bármilyen ötletét szívesen veszem, és előre is köszönöm!
a.
ui: korábban már tudtam sikeresen digitalizálni, de amióta újrahúztam a gépet, nem megy.
Kezdő vagyok, most vettem az új gépet és kártyát. Az (egyik) gondom az, hogy a digitalizált filmeknél a kép legalsó sarkán egy elkenődött csík van. Az összes filmnél ez a helyzet. Ez mitől van? Én csinálok rosszul valamit?
VHS filemket szeretnék bedigizni, ezért szeretnék venni egy digi kártyát. Lehetőleg olyat, ami hardveresen tömörít. Nem szeretnék foglalkozni a hang elcsúszásával. Tehát olyan kéne amivel nem túl sok gond lesz. Olyan 15-30e szánnék rá. Vagy érdemesebb asztali felvevőt venni? Azért gondoltam a szg-re mert ott jobban tudnám a menüt, meg az egészet szerkesztgetni.
A számítógépedbe kell egy FireWire(IEEE1394) kártya. Ha nem a legolcsóbbat veszed, akkor adnak hozzá kábelt is. Kamerával összedugod, aztán sokféle progi van a DV felvétel vinyóra másolásához, pl. az MovieMaker is tudja, ami az XP része. Egy órányi DV anyag 13GB-ot foglal el a vinyón, és pontosan 1 óra alatt mászik át.
Esetedben a DV csati és az IEEE1394(FireWire) ugyanazt jelenti, csak a kamerán valószínűleg a 4érintkezős "mini" változat van, míg a kártyán a 6-os.
Üdvözlök mindenkit.Ujj vagyok ezzel a digitalizálásal.A kérdésem az lenne hogy vettem egy SAMSUNG D361-es DV video kamerát. Nincs rajta USB csak valami DV-csatlakozo. AZ mondták nekem hogy kell hozzá egy olyan csatlakozó amelyiknek az egyik vége DV a másik vége pedig IEEE1394-es.Na ez mi?A számitogépre szertném csatlakoztatni. VÁLASZOTOKAT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!KELLEMES ÜNNEPEKET!
Elfelejtettem írni az első hozzászólásomhoz, hogy a profect ablakban a gyorsnézetnél még van hang, de ahogy behúzom a vágó ablakba és ott nézem meg, már nincs. Valami beállítás a gond?
Az is jó lenne, ha azt meg tudnátok mondani, hogy a Virtual Dub-bal hogyan kell egyből mpeg2-ben DVD minőségben felvenni. Csak divx-ben valami 2 másikban lehet, vagy tömörítetlenül. Mi kell hozzá? Valami plugin?
Lenne egy számomra nagy probléma. Régi házi videókat kellene VHS-ről DVD-re átírni. Van egy Ati Radeon VIVO-s videó kártyám. Amit eddig csinálok: Videóról RCA kábellel bele a Videókártya vedeó bemenetére, a hangot az alaplapi mikrofon bemenetre. WinDVD Creator 3-al capture mpeg-2 be bele a gépbe, maximális minőségben. Aztán az mpg fájlokat Adobe Premiere Pro 1.5-ben megvágom. Aztán Export Adobe media encoder segítségével kijön az 1 mpg fájlból 2 fájl egy m2v, és egy wav. Aztán DVD-Lab Pro 2-be beleimporálom a 2 fájlt megcsinálom a menüt meg mindent, és build dvd, majd pedig burn dvd. Na most a gond az, hogy nincs hang. A Premiere-be a hang még bemegy, mert a WinDVD Creator 3 mal készített mpg fájlokat lejátszva van hang, de a Premiere-ben már nincs, még vágás közben sem, miután kiexportálom a cuccot pláne nincs. Van valakinek valami tippje? Vagy olyan programja amivel meg lehet vágni jól mpg fájlokat aztán exportálni m2v és wav-ban?
1. MPEG2-ben digizem a TV adást egy ADS Instant TVdeluxe USB kártyával. Beteszem Premiere-be, pengével elvágom a reklámok kezdeténél és végénél, kiszedem őket, újra renderelem mpeg2-be. Próbaképp egy pár perces anyaggal tettem meg ezt. Az eredeti 68 MB-ból renderelés után 280 MB lett. Hol a bibi? Köszi a válaszokat: DONOR
Sziasztok!
Vettem egy firewire kártyát, és kaptam hozzá egy Ulead videostudio 9 programot. Annyi csak a nyűgje hogy indításkor kiírja hogy az mpeg-2 formátum 30napig érvényes. Ezt hogy tudom megcsinálni úgy hogy ne csak 30 napig legyen ez a funkció érvényes
2, Nem szabad, hogy különbség legyen, átalakítás nélkül, digitálisan kellene hogy átmenjenek a bitek. Ha tv-n akarod megnézni a végeredményt, akkor ne szüntesd meg. (Egyébként pedig a DV átkódolásakor egy "deinterlace"-szűrő)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a profiktól több kérdésben is. 1. Ha TV-ből felveszek egy filmet mpeg2-be, hogyan tudom legegyszerűbben kivágni belőle szoftveresen a reklámokat? Próbálkoztam több proggival is, elég szerencsétlenül mentek a dolgok. A végére vagy egy kétszer (háromszor) akkora fájlom lett, mint az eredeti, vagy sokkal rosszabb minőségű lett a film. 2. Ha DV kameráról digizek be filmet, van minőségi különbség az USB, vagy a Firewire átvitel között? Hogyan szüntethetem meg az interlacinget vagyis azt a jelenséget, hogy gyors mozgásoknál csíkos a kép (ha tudnám hogy kell ide képet beilleszteni, illusztrálni is tudnám a leírtakat, de ezt se tudom :-(()
Én most kezdtem a digizést. A kamera: Sony dcr-trv130e pal DVről DVDt akarok írni. A gond az hogy bármivel ULEAD, NERO, Vegas stb. csinálom mindíg sötét lesz a kép. Mitől lehet ez? Mindegyik programban ugyanaz a hiba. Megőrülök már ettől. 1 hete kinlódok vele, de semmilyen beállítás, codeccsere nem segít. Tapasztalt már vakai ilyet?
Nem értelek. Az Ulead Video Studio mindent tud, ami neked kell. Pár tök egyszerű lépésben megcsinálhatod, amit szeretnél. Olvasd el a doksiját, ha nem megy.
A kérdésem rövid: Mini DV kazettáról szeretnék asztali DVD-n lejátszható DVD-t irni, hogyan lehetséges ez?
Gondolom maga a folyamat ennél az egysoros kérdésnél bonyolultabb. De nagyon fontos lenne ha valaki megtenné nekem hogy leirja a lépéseket. Vagy legalább egy linket adna ahol részletesen le van irva minden (sajnos én ilyen oldalt még nem találtam)
Amim van: kamera (mini Dv kazettán 60 perc film) számitógép (a kamera dv feliratu kimenetével összekötve, valami IEEE-1394 kábellel) Unlead Video Studio program
Egyszerű problémára kérnék tanácsot. KábelTV csatornákról szeretnék adásokat felvenni PC-vel, majd abból DVD-t írni, hogy bármikor visszanézhessem sima asztali DVD lejátszón. Mit kell ahhoz vennem, hogy ezt így meg tudjam oldani?
Tudom ez nem válasz a kérdésedre, nekem PCTV prom van. Ezzel meg lehet azt csinálni, van hozzá egy külön program mikor behangoltam a csatornákat kimentem egy .xml fájlba. Majd ha újra telepítem nem kell újra hangolgatni csak egyszerűen vissza töltöm és lehet TV-zni.
Kicsit off leszek sorry, de már nem tudom hol kérhetnék segítséget:
Pinnacle PCTV 50i tv tunerem van. Már fél éve használom és jól működik, ma azonban akadt egy kis problémám. Újra kellett telepítenem a szoftvert, és habár ez már nem az első ilyen újratelepítés volt, most először fordult ez elő:
A hangolásnál megtalálja a csatornákat, kiírja hogy hozzáadja a csatornákhoz és aztán mégsem adja hozzá. Aztán ugye ha elindítom a main progi-t az kéri h hangoljam be a csatikat.
valaki ha tudna segíteni esetleg...a köv, a probléma: dv-avi-ból konvertálnék mpeg2-be power director 3-mal.ezt a szoftwer használom már jóideje,nem volt vele semmi gond,de most a konvertálás után,a képen a "kontúrok" mozgás közben kockásak,pixelesek..nem tudja vki mi a gáz?a kodekekhez nem nyúltam a hardweren sincs változás. kösz