Az ördögbe is,nem néztem ide be sokáig,mert úgy tűnt nem reagál senki és most itt találtam a válaszokat.
Először is köszönöm,azóta annyit tudok még mondani,hogy csak a mintás udvarol,"énekel",tehát úgy viselkednek,mintha a fehér lány lenne,de ha mégsem az megmagyarázná,hogy miért nem próbálnak egyáltalán fészkelni és költeni.
Ewet ,nagyon szívesen elfogadtam volna két szép hölgyet,de gondolom azóta már késő és minthogy a két meglévő jól van együtt talán nem kellene bezavarni.
Attól még hogy van e könnycsíkja vagy sem, nem dönthető el egyértelműen a neme...
Ha egy teljesen átlagos pintyőkéről van szó és nincs pofafoltja, akkor tojó!
Vannak azonban olyan mutációk ahol a pofafolt színe fehér (pasztell mutáció fehér pofafoltja domináns), így előfordulhat a tiszta fehér, könnycsíkos kakas pintyőke is de ez borzasztóan ritka...
A kérdés csak az, hogy a fehér nem fiú-e... A szürke tuti, de szerintem a fehér is, mert az arcán neki is van csík, és a lányokon nem szokott lenni...
Azt hiszem legjobb lesz, ha veszel lányt is melléjük és akkor két párod lesz :)
Ha gondolod fel tudok ajánlani kettőt, van két gyönyörű hölgyem, pont most raktam fel a hirdetést, hogy odaadnám őket, mert az állatkereskedések reménytelenek...
Nem akarok itt új fórumot reklámozni, mindössze tájékoztatásként közlöm azokkal akit érdekel, hogy elindult a zebrapinty.freeblog.hu hivatalos fórumja a http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=zebrapinty címen. Remélem hasznát tudjátok venni.
Ja, és akinek túl hosszú a link azoknak a blogról egy kattintással is elérhető.
Régóta olvasgatom a fórumot, csak eddig nem volt miért, mihez hozzászólnom. Most már van. Indítottam egy blogot a Zebrapinty tenyésztéséről, tartásáról, színváltozatairól, ilyesmi. Mivel elég szegényes az ismeretanyag kishazánkban ezen a téren, próbálom összefoglalni a dolgokat amiket emitt-amott találok. Remélem valakinek még a hasznára lesz.
hát én önetetőbe raktam eddig mindig amennyi belefért.
szerintem nem zabálják túl magukat feleslegesen.
viszont amit hallottam most egy tenyésztőtől, hogy nem szabad nekik csak és kizárólag kölest adni mint magos eleség, mert májgyulladást okozhat. Fénymag meg hasonló adalékmagok is kellenek.
lehet benne valami igazság?
Spillo! Te nagy mágus vagy! :) Neked mi a véleményed?
Bocsánat amiért ilyen inkorrektül intézem a dolgaimat. Nagyon sajnálom, hogy annyi energiát kellett belefektetned a dologba és hogy olyan sokat gépeltél és fényképeztél miattam. Nem vagyok folyamatosan netközelben és tudom, ez az én hibám. A hétvégén gyorsan kellett döntenem olyan helyen ahol nem tudtalak megkérdezni úgyhogy majd jól le szidom hugomat amiért még nem kötötték be az internetet. Tényleg sorry mégegyszer.
Kicsit felhúztam magam rajtad, kössz. Ha ezt tudom, hogy te így intézed a dolgaid, több embert keresek meg egyszerre. Máskor légyszíves korrektebben ha lehet, hogy az embernek ne kelljen ennyi energiát belefektetni feleslegesen.
a múltkor még írtam, hogy aznap mennék is értük, de nem kaptam választ. A hétvégén voltunk leendő sógoroméknál, akik tenyésztők és kaptam tőlük két fiút. Így sajna már nem aktuális a dolog. Sorry.
Fiatal zebrapintyeket és gyémánt galambokat szeretnék hozzáértőnek eladni, odaadni. Akit érdekel, kérem írjon a perec79@freemail.hu cimre. Ha kell képet isküldök a kis csibészekről. :) köszi.
A kalitkát még 1x próbáltam lemérni, ha jól számoltam az alapterület 59x30, a magasság 50. Nem a legnagyobb, de azért nem rossz.
Változás történt, nem tudom mit fogsz szólni hozzá... Azt nem meséltem, hogy nálunk a mama meghalt, sokkal idősebb volt a papánál. Így négyen maradtak. Az egyik barátom az apát befogadta volna, csak nála is elhunyt az anya. Megígértem neki az egyik fiatal fiút... Maradt tehát az apa (kb. 2 éves, nem olyan idős), és a két fia. Remélem így is kellenek még, a kalitkát meg megkapnád ingyen, amúgy sem egy mai darab...