Keresés

Részletes keresés

B omarr Creative Commons License 2002.01.11 0 0 211
Ja ha félreértetted volna: most nem a GyU-ról és nem a HP-ról beszéltem hanem rólad. Az hogy fontos mondanivalókat irtál elödordulhat mint ahogy az is hogy egy óriási bunkó vagy aki nem képes a saját más véleményét elfogadni, és mindenkire a sajátját akarja ráeröltetni. (mint mondottam most rólad van szó!!!)
B omarr Creative Commons License 2002.01.11 0 0 210
Tybalt: Én nem a különbözö véleményekröl beszélek hanem az óriási tahóságodról és azt ahogy megfogalmazod a gondolataidat.
Ha visszaolvasnád hogy miket irtál lehet te is megdöbbennél. Ugy irsz mint egy mocskos száju kocsis.
Ugyhogy nem szivtam be semmit.
Alá szolgája!
Előzmény: Prince Tybalt (204)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.01.11 0 0 209
imho hp lol ; lotr rlz
bokor Creative Commons License 2002.01.11 0 0 208
Először is: összehasonlitani az almát a körtével meglehetős marhaság. A Harry Potter meg A GYűrűk Ura annyiban hasonlitanak egymásra, hogy mindkettő könyv illetve most már film is. Esetleg még abban, hogy mindkettőben vannak varázslók. Szóval, felesleges szembeállitani őket, meg hasonlitgatni, meg dicsérni az egyiket a másik javára. Olyan gyerekes dolog ez.
Másodszor: miután a Harry Pottert nem hasonlitottuk A GYűrűk Urához, rájövünk, hogyegyiket a másik ellenében dicsérni illetve fikázni nem érdemes. Én A Gyűrűk Urát életem legnagyobb olvasmányélményeként tartom számon. A Harry Potter viszont elévülhetetlen érdemeket szerzett abban,hogy sok gyerek, aki szerette, bele merjen vágni újabb könyvekbe, akár A GYűrűk Urába is. Hányni tőle ezért felesleges, ha valakit nem fogott meg a világa, hát ne olvassa.
Harmadszor: Lehet, hogy Prince Tybald megértette, miről szólt a Gyűrűk Ura, de minek. Semmitmondónak, igénytelennek, hányásnak, fosnak és egyebeknek ebben a stilusban én nem mernék kritizálni semmit és senkit.
bokor.másik.népnevelő.etikettlovag
raepa Creative Commons License 2002.01.11 0 0 207
Tyb. Egyreszt ez a film messze volt a tokeletestol, viszont a HP az telleg gagyi. Mar a film. A konyvet nem olvastam, max apam velemenyet tolmacsolhatom, de azt inkabb nem. Viszont biztos nem veletlenul lett ekkora siker, minimum egy tisztesseges iparosmunka kell hogy legyen, tehat legalabb B kategorias. :) Viszont en buszken vallalom az eloiteleteimet: a Gyuruk Ura tuti messze folotte van. :) A film biztosan.
Plussz telleg kene valami minimalis tolerancia a lelki szegenyek fele. Sot! Meg is lehet dicseri oket, hiszen vot itt valami ember, aki egesz ugyesen kitalalta, hogy a CS az bezony egy jatek. A masik meg azt is tudta, hogy kvekszeru es anyazni kell benne. Tehat meg kell oket dicserni, simogati a buksijukat, mert meg sokra vihetik. :)
Azert majd probalj hibakat talalni, nem nehez. A szikronizalt valtozatnal pl kapasbol a legeleje, amikor megjelenik a cim, hogy LotR. Es a magyarhang elmondja... Na ott nagyon megijedtem... Aztan jobb lett. Najo, ez nem konkretan a film hibaja, viszont az egyik legnegativab elmenyeim kozott van. :)
Az objektivitasodrol nem vagyok 100%ig meggyozodve, bar engem nem zavar. :) A sebekrol alkotott nezeteid meg okesak, nekem is jobban teccene, ha siman levagna a labam valami ize, mintha ott fityegne osszeroncsolva, viszont nem vagyok a direkt megkozelites feltetlen hive. Sokkal eccerubb az ellent hatulrol meszarolni, mint szembol rarontani. :) Plussz az agysebesz sem ugy csinalja, hogy izombol ravag a baltaval az agytumoros burajara, hanem finomkodik. Viszont olvastam Szlejertol valami jot, hasonlo temaban, vajaskenyer volt benne meg hagymakarikak, de mar nem emelkszem. Mindenesetre jo volt. :) Ize... Na, hagyjuk a hujesegeket, mer asszem mar igy is eltertunk a tematol.
Szal: LotR egeszen jo, HP meg nem kozel sem annyira, filmben, szvsz. Mondjuk HPre kiugrasztottak az agybol, ami lehet, hogy befolyasolt. :) A Gyuruk Ura tuti 100x jobb, mint a HP, hiaba nem olvastam. :) De azt igen, hogy olvastatja magat. (Meg azt is, hogy a Satanhoz van koze. Errol egy masik okossag jut eszembe: a Foldon az intelligencia allando, csak a nepesseg novekszik.) Mondjuk en ezt keptelen vagyok ertelmezni, mivelhogy mosoporos dobozokat is kepes vagyok tobbszor kiolvasni (meglepo hany, a mosoporos dozoknal lenyegesen gyengebb szoveget, lehet talalni...), de ha valakinek HP kell ahhoz, hogy elkezdjen olvasni akkor csak hajra. En se a Bun es bunhodessel kezdtem. De ha apam befejezte, akkor elolvasom a HPt is.
Ujjgyakorlatra meg inkabb a baratnedat szervezd be. Biztos jobban orulne. :)
Előzmény: Prince Tybalt (204)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 206
köszönöm, köszönöm ... :>
Előzmény: y3k (205)
y3k Creative Commons License 2002.01.11 0 0 205
Uberfasza ubermensch vagy...
Előzmény: Prince Tybalt (204)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 204
Na nézzük :

Srábelbalambér :

> Mindössze arról van szó, hogy egy ilyen stílusú
> emberrel, mint Te, nem érdemes vitatkozni.

Nem érdemes ? Lehet. De én mondok is valamit, nem szőrözök/szarozok itt meg finomkodok. Felesleges. Amíg ilyen nem megalapozott, mindenféle háttért (lsd. morningnews) nélülöző fikázásokkal találkozom, addig ne várjon tőlem senki se ékes magyarsággal megfogalmazott, korrektnek mondható válaszokat, érveket ill. írásokat. Amúgy biztosíthatlak, amint egy olyan vitapartner adódik, aki nem azon akad fönn, hogy kit és miért flamelek le, hanem esetleg leszűri a mondanivalóm lényegét és értelmes kérdéseket ill. visszavágásokat alkot, lehet csodálkoznál ... előítéletek, azok vannak, persze. Mindenki próbálja titkolni, meg tompítani az élét a dolgoknak, de sűrű életem alatt megtanultam, hogy a tompa dolgok nagyot ütnek, de nem sebeznek ... inkább egy éles, tiszta vágás, mint egy zúzott, roncsolt seb ...

> Az pedig, hogy akinek tetszik Gölöncsér Henrik
> története, az képtelen megérteni a Gyűrűk Ura
> lényegét, súlyos sértés. Tudod, minden ember
> más, ezért az ízlése is más, és bizony van
> olyan elme, amelyik mindkettőt befogadja.

Nekem meg az a sértés, amikor egy ilyen full igyénytelen gagyi szart, mint a HP, hasonlítgatnak és magasztalnak egy GYU-val szemben. Az emberi unintelligencia, ízlésficam és giccsimádat manapság sajnos egyre jobban elterpeszkedik a szürke droidok szürke hétköznapjain ...

> Egy azonban biztos. Jól lejárattad a LotR-
> rajongókat, akiknek - hiszem - túlnyomó
> többsége nem venne a szájára olyan szavakat,
> amiket Te használtal a HP-vel kapcsolatban.

Nem vagyok én LoTR rajongó, sem semmilyen rajongó. Nem rajongok, nem sikoltozok, nem fanatizálom magam, pusztán objektíven ítélkezem és kimondom, amit gondolok. Ha ez nem teccik valakinek, az az ő problémája. Az meg, hogy te mit gondolsz arról, hogy lejárattam ezt vagy azt, kutyát nem érdekli, mert te sem látsz tovább a kis szemellenződnél és egyből a személyes támadást látod egy olyan véleményben, ami esetleg nem felel meg a kis finnyás, beszűkült preferenciarendszerednek ehe.

> picsába való elküldésről nem is beszélve.

Asszem demokrácia van, vagy mi a szösz. Azt küldök el a picsába, akit akarok. Ha nem teccik, perelj be ehe.

Rozsoma1 :

> Tybalt szerint mi lehet a GYU lényege?Vajon Ő
> megértette?

Meg.

> Honnan jött ez a hatalmas HP-gyűlölet...

Onnan, hogy olvastam és az első 100 oldal után majdnem hánytam miatta, mert annyira semmitmondó és igénytelen volt.

> Tybalt hozzászólási kultúráját megvizsgáltam a
> Counter Strike (ez vajon mi lehet, valami
> játék?) topicban: az ottaniakhoz képest itt még > visszafogott volt.

Úgyvan. Adott egy játék, adott egy elég elborult szubkultúra hozzá. Az ottani hozzászólásaim egy nagy egész részét képezik, amit ti nem értetek és nem is érthettek meg már soha többé, annyira specializálódott ...

> Lehet, hogy emberi kapcsolatokra lenne szüksége?

Hehe, szerintem neked egész életedben nem lesz annyi, mint amennyi nekem volt ill. van eddig ehe.

> Bár nem vagyok psziciháter...

Hiába is lennél az. Pszichiátereket ill. pszichológusokat reggelizek. :>

Kondrad :

> Ja, a sráctól ez az 'én vagyok az überfasza
> megmondóember, ti meg kapjátok be!' stílus
> nagyon gáz. Kicsit olyan aktuálpolitikus :)

Nagyon gáz mi ? Nem érted, mi ? Nem is baj, ha én aktuálpolitikus vagyok ( :D ), akkor te meg a birka, s lassan bandukolsz a vágóhídra ... :>

Noway :

> Biztos nehéz gyerekkora volt (van?).

Gyerekkorom felhőtlen, izgalmas és érdekes volt. De mér nem vagyok gyerek. Habár Exupéry szerint, addig jó, amíg nem veszted el gyermeki éned ... amiben tökéletesen igazat adok neki :)

> Miért minösítené a rajongótábor (annak is a
> legalja) a müvet?

Mint már említettem, nem vagyok rajongó.

> (Bár, eddig én is dédelgettem magamban azt az
> illúziót, hogy az ilyenek nem Gyürük Urát
> olvasnak, hanem pl. Pokemont, de hát a dolgok
> sosem olyan egyszerüek, amilyeneknek látni
> szeretnénk öket - végül is éppen ez bennük a
> szép.)

Istenem, istenem, ezek a visszafogott fikázások .. jaj, de elszoktam már ettől, de öröm látni, hogy vannak még ilyen kis egyszerű emberek, akiknek csak így megy ... Az meg hogy mit olvasok, teljesen lényegtelen, ami könyv, amiben betű van, mindent... sajnos egyre kevesebb jót.

> A CounterStrike az olyan Quake-szerü, menni
> kell egy pályán, és egymást anyázni; aki a
> legjobban anyáz, az a fasza csávó. Egyes
> híresztelések szerint úgy is lehet játszani,
> hogy aki a legtöbb pontot szerzi, az nyer...

:DDDD Te már csak tudod ... kvék szerű .. ajánlom, ezt írd be a gamez/counterstrikebazz topicba, csak legyen gyomrod elviselni az utána következőt ...

B omarr :

> Te olvastad a HP-t?? Mert szerintem nem. De
> vajon akkor mirét szidod?

Olvastam. Hánytam.

> A hozzászolásaid szinvonala kb. a
> trágárságaiddal egy szinvonalban vannnak.

Aham, ha elolvasod amit az elején irtam, talán akad azért benne egy két gondolat, amin lehetne vitatkozni, ill. egyetérteni, vagy ahogy teccik .. de hát te inkább a TRÁGÁRSÁGGAL vagy elfoglalva, te kis népnevelő etikettlovag.

> Nincs véletlenül itt egy moderátor hogy az
> ilyet kitörölje? Tudod el kell fogadni hogy más > embereknek töled eltérö véleménye lehet, és nem > kell rájuk eröszakolnod a sajátodat.

Gondolkozz, mielőtt irsz, picinyem :>>> ezt csúnyán bebuktad. Az meg hogy én kitől mit és miért fogadok el az én dolgom. Abba másnak beleszólása nincs.

Raepa ;DDDD Tudod, egy kis ujjgyakorlat ... ;)

Tybalt off

raepa Creative Commons License 2002.01.11 0 0 203
Picinyem, ne szonokolj itten eltero velemeny tiszteleterol meg moderatorrol uabban a hozzaszolasban. Valahogy hujen veszi ki magat.
Előzmény: B omarr (202)
B omarr Creative Commons License 2002.01.11 0 0 202
Prince Tybalt: Te olvastad a HP-t?? Mert szerintem nem. De vajon akkor mirét szidod?
Más: A hozzászolásaid szinvonala kb. a trágárságaiddal egy szinvonalban vannnak. Nincs véletlenül itt egy moderátor hogy az ilyet kitörölje?
Tudod el kell fogadni hogy más embereknek töled eltérö véleménye lehet, és nem kell rájuk eröszakolnod a sajátodat.
noway Creative Commons License 2002.01.11 0 0 201
Az elsö könyv egyik drámai csúcspontja Galadriel megkísértése (pedig Frodó még csak oda sem adja neki a gyürüt). A második vége az, hogy a szövetség széthullik, amikor Boromir megpróbálja magáhozragadni a gyürüt. A harmadik könyv csúcspontja Frodó megkísértése; ö el is bukik. (Aztán ott van még a rohírok királya, meg Szarumán, meg aki levágta a gyürüt Szauron ujjáról (Isildor? Rég olvastam.), satöbbi, satöbbi.)
Előzmény: Killah Babe (199)
MrsBennet Creative Commons License 2002.01.11 0 0 200
A szöveg kísértetiesen emlékeztet a régi marxista tankönyvekre: a mennyiség minőségbe csap át. :)
Előzmény: noway (198)
Killah Babe Creative Commons License 2002.01.11 0 0 199
Bocs, a GYU-könyvben a szereplők tényleg nagyon fekete-fehér karakterek.
Előzmény: noway (198)
noway Creative Commons License 2002.01.11 0 0 198
Vannak ilyen emberek is, ezt meg kell szokni. Biztos nehéz gyerekkora volt (van?). Miért minösítené a rajongótábor (annak is a legalja) a müvet?
(Bár, eddig én is dédelgettem magamban azt az illúziót, hogy az ilyenek nem Gyürük Urát olvasnak, hanem pl. Pokemont, de hát a dolgok sosem olyan egyszerüek, amilyeneknek látni szeretnénk öket - végül is éppen ez bennük a szép.)

A CounterStrike az olyan Quake-szerü, menni kell egy pályán, és egymást anyázni; aki a legjobban anyáz, az a fasza csávó. Egyes híresztelések szerint úgy is lehet játszani, hogy aki a legtöbb pontot szerzi, az nyer...

ontopic: olvastátok az Index GYU-kritkáját?
"A könyv és film közti legfontosabb különbség azonban a hősök plasztikusságában mutatkozik meg. Míg a regényben a jók minden helyzetben jók maradnak, a vásznon Sauron gyűrűje a legártatlanabbakból is képes kihozni a sátáni vonásokat. Még Galadriel, a tünde királynő is féktelen bestiává változik egy pillanatra, noha ő igazán híján van minden sötét gondolatnak: a gonosz erő pozitív tulajdonságait erősítette arra a fokra, ahonnan az saját ellentétébe fordul át."
Most ez az ember tényleg ennyire hülye, vagy csak nem olvasta a könyvet? De akkor minek ír róla?

Előzmény: rozsoma1 (196)
Konrad Creative Commons License 2002.01.11 0 0 197
Ja, a sráctól ez az 'én vagyok az überfasza megmondóember, ti meg kapjátok be!' stílus nagyon gáz. Kicsit olyan aktuálpolitikus :)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 196
Lassan itt a 200 és még mindig ugyanott tartunk, pedig már mind a két film látható.
Tybalt szerint mi lehet a GYU lényege?Vajon Ő megértette?
Honnan jött ez a hatalmas HP-gyűlölet...
Lassan ciki lesz, hogy olvastam, hogy tetszett, hogy láttam, hogy tetszett...
Tybalt hozzászólási kultúráját megvizsgáltam a Counter Strike (ez vajon mi lehet, valami játék?) topicban: az ottaniakhoz képest itt még visszafogott volt.
Lehet, hogy emberi kapcsolatokra lenne szüksége?Bár nem vagyok psziciháter...
Előzmény: srábelbalambér (195)
srábelbalambér Creative Commons License 2002.01.11 0 0 195
Kedves Tybalt!

Mindössze arról van szó, hogy egy ilyen stílusú emberrel, mint Te, nem érdemes vitatkozni.
Az pedig, hogy akinek tetszik Gölöncsér Henrik története, az képtelen megérteni a Gyűrűk Ura lényegét, súlyos sértés. Tudod, minden ember más, ezért az ízlése is más, és bizony van olyan elme, amelyik mindkettőt befogadja.
Egy azonban biztos. Jól lejárattad a LotR-rajongókat, akiknek - hiszem - túlnyomó többsége nem venne a szájára olyan szavakat, amiket Te használtal a HP-vel kapcsolatban. A picsába való elküldésről nem is beszélve. Bőségesen elegendő lett volna, ha annyit mondasz, hogy a GY. Ú. sokkal jobb, mint a H. P.
Azt, hogy nem érdemes a kettőt összehasonlítani, juszt se írom le még1x.

SB.,
aki mindkét történetet szereti, de a LotR-t egy kicsivel jobban és sokkal régebben.

Előzmény: Prince Tybalt (193)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 194
Naaa.Ne csináljátok már.
Ezeket a köröket én is megfutottam muninnal, és nem lettem több tőle.Szerintem munin se.
Ő (morningnews) legalább leirta, hogy mi nem tetszett neki a filmből.És csak a filmet fikázta, nem a könyvet.
Viszont a veled szembeni "überfasza izlés" kommentárját igenis megalapozottnak tartom...
Van aki a HP-re, van aki a GYU-ra indul be és van aki mindkettőt szereti.
Azért a GYU-film sem megalkuvás nélküli...(Arwen)
Ha olvastad is a HP-t, és nem tetszett, akkor is válogasd meg a szavaid, hacsak nem újabb és újabb értelmetlen flamewar-t akarsz cserébe.Ne legyen már "munin".
Előzmény: Prince Tybalt (193)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 193
Hmm, amúgy nem azt vártam, hogy elsírd magad. Azt vártam, hogy esetleg megcáfolsz észérvekkel és elküldesz a picsába, de hát még erre is képtelen vagy, inkább behúzod a rúzst és azt hiszed, most t jól lerendeztél engem, "kisfiam" ehe ehe.
Előzmény: morningnews (189)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 192
Jaja, kis pokemon, még arra is képtelen vagy, hogy megvédd magad ... á, na mindegy, menjél az autós topicjaidba, kipufogósdit jáccani, a "brúúúúúú" hangképző szócska talán még nem okoz megterhelést ehe ehe.

Azért mellékesen megjegyezném, hogy Flatline kérésére, miszerint nevezz meg egy filmet, ami érzéseket csalt elő belőled, még csak egy címet se láttunk tőled ... nulla jános.

Uff,
Tybalt

Előzmény: morningnews (189)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.11 0 0 191
Na tegnap én is megnéztem A FILMET. 17.00-EuroCenter Hollywood Multiplex.
A mozisok most is elkövették a HP-s hibát.Kijelentik, hogy már csak az első sorokra van jegy a délutáni előadásokra, erre a 20 soros teremben az utolsó 7-8 sorban ültünk.

A filmről: kellemesen csalódtam.Iszonyú jó volt.Király.Mikor Bilbó egy pillanatra átváltozik Völgyzugolyban, majdnem lefostam a bokám.A zenéje is bika erős.

Ami nem tetszett: -Elijah Wood (picit unszimpatikus), különben hihető Frodó volt.
-Arwen lovaglása és vizduzzasztása.Miért ő?
-Trufa, Pippin "véletlenszerű" csatlakozása.
-Aragorn "fegyverkészlete"

Jobb film, mint a HP, de a "cselekménysűritmény" jelző itt is él.Jó,jó, csak ennyi fért egy másfél órás filmbe.:-))))))))
Nekem legalábbis ennyinek tűnt:-)))
Ennél nagyobb dicséretet azt hiszem nem mondhatnék.
Üdv: Sir Rozsoma

radai rosseb Creative Commons License 2002.01.11 0 0 190
Azért neked is van egy bizonyos stílusod...
Előzmény: morningnews (189)
morningnews Creative Commons License 2002.01.11 0 0 189
Tybalt öcsém! Jól leteremtettél! Tökös csávó vagy! Brühühüű, én meg mindjárt elsírom magam! Gondolom ezt vártad. Röhejes vagy, kisfiam. Biztos neked fogok itt neked magyarázni!

Így tudnám összefoglalni a stílusodat: Lószar, vérgagyi, ciki, fos, szar egy zsíros, nyüves többezer éves hányásszarkeverékbe turkászó kis szopós híg fosdarab...

Éles ízlés... :-))))))))) Húvazze :-)))))))))) Állj be Ladenhez katonának! Ott van szükség ilyen markáns gyerekekre.

Puszika

Előzmény: Prince Tybalt (182)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 188
Tudod, ez film szerintem a középfölde mítosz legendájává vált most, van olyan erős alkotás a maga nemében, mint Tolkien írása ... és a célja szerepe ugyanaz .. egy csodálatos, gyönyörű, izgalmas, letisztult MESE !
Előzmény: Skywalker. (187)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.11 0 0 187
Én a Mátrixnál nem éreztem semmit. :-)
Előzmény: Prince Tybalt (186)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 186
Nálad a pnt, Skywalker. Ugyanigy erzek. A Matrixnaé mar majdnem igy ereztem, de megsem ... de itt, itt igen ... :)
Előzmény: Skywalker. (185)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.11 0 0 185
"Akarsz fogadni ? Szerintem ott végzi, ahol a Star Wars végezte annak idején. Érezem. Tudom."

Hmm... ez fura. Én is ugyanígy érzek, pedig SW-ban fullelfogult vagyok, de mégis én is azt érzem, hogy a LOTR-nek sikerülhet az, ami anno az Indy Jonesnak és a Vissza a jövőbe-nek sem. Ez a legenda van olyan jó mint a CSH! Ezt eddig még sosem éreztem, azt gondoltam, hogy a SW-nek senki nem léphet még az árnyékába sem.... De most talán. Végre!

Előzmény: Skywalker. (184)
Skywalker. Creative Commons License 2002.01.11 0 0 184
Most, hogy láttam mindkét filmet mondhatom: Teljesen felesleges az összehasonlítás. A két film nem egy súlycsoport. Annyi közük van egymáshoz, hogy mindkettőt moziban lehet megtekinteni. Ennyi.

Akár kérdezhetném, melyik a jobb:

Trabant v. Ford Mustang
Vasas Sc v. Bayern München
Kuttor Attila v. Ronaldo
Batman v. Star Wars
stb.

Felesleges a vita. A HP gyerekeknek való és valamiért néhány felnőttnek is tetszik (mert trendi, meg mert könnyű olvasni (ez egyébként röhej!!!) meg mert nemtom miért) a film meg gagyi volt. Anno ilyen volt a The Labyrinth v. a The Goonies is, csak ez mással volt felöntve. Anno ezeket imádtam, ha most lennék nyolc éves biztos szeretném a HP-is, de már nem vagyok.

A LOTR meg úgy jó ahogy van. Mindenki aki elmúlt már 12.5 éves olvassa szépen el, nézze meg aztán feledje a HP-t....

Előzmény: Flatline (181)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 183
"Azért mondj egy filmet, ami érzéseket keltett benned. Kiváncsian várom a kevésbé ellenálló válaszod :)"

"Szó megszakad, hang fennakad, lehellet megszegik ..." :>>>>>>>>

Előzmény: Flatline (181)
Prince Tybalt Creative Commons License 2002.01.11 0 0 182
Nos, kedves Morningmittomenki, akkor nézzük eme nemes beírásodra adandó válaszomat, ha már így belémkötöttél te csokinyuszi :

>> Marcipán írta: "Tolkien ugy tud a legnemesebb ...
> Nna ez nem jött le a filmbôl, most jövök a
> bemutatóról. Engem kimondottan sokkoltak a
> szörnyek, és az Orc-ok még csak hagyján!...

Mi a baj az orkokkal ? Olvastad a könyvet ? Nem.

> Túlságosan erre van kihegyezve a film. Az ember
> egy idô után rezisztens lesz, simán megúnja
> ôket.

Erre van kihegyezve a film. Olvastad a könyvet ? Nem.

> Különben is 3 óra arról, hogy vagy vándorolnak
> a - szintén megkapó - tájakon, vagy digitális
> szörnyekkel hadakoznak...

Olvastad a könyvet ? Nem. Az egész egy nagy vándorlás, megyünk ide, megyünk oda, durván fogalmazva. A szörnyek meg csak a te sekélyes és szűkmarkúan mért fantáziádnak digitálisak.

> Hát, nem tudom. Ha a könyv is ilyen lapos,
> akkor pláne nem érdekel.

Ne is érdekeljen. Olvass Harry Pottert. A Gyűrűk Ura neked magas.

> Szó se róla, meghökketntô digitális trükkökkel
> van tele, ezt meg kell adni.

Akkor te voltál, aki huvazzézott a digitális effekteknél.... :>

> A nemtomkicsodák bányája, meg a gononsszá lett
> varázsló vára, a virtuális kameramozgások
> MESTERIEK.

A kameramozgás hogy lehet virtuális ? Ha a kameramozgás virtuális lenne, akkor nem lenne kameramozgás. Javaslom az idegen szavak szótárát erősen kicsiny figyelmedbe.

> Csak nekem kicsit öncélú az egész. Amolyan
> akció-fantasybe mentek át a fiúk.

Akció fantasy. Megfelelő háttérrel. És öncélú igen. Peter Jackson öncélú Középfölde viziója. Bárcsak minden ilyen öncélú lenne.

> Ne üssetek nagyot, nem olvastam a könyvet.
De. Nagyot ütünk.

> (Amikor divat volt, az osztály legnagyobb
> sznobjai voltak tôle elájulva, így nem nagyon
> éreztem kedvet hozzá.)

Lehet te vagy túl kispolgár ... :>>>

> A fent idézett fogalmakat pedig csak nagyon
> közhelyesen, sablonosan érinti. Elijah Wood
> alakása pedig szintén az ember idegeire mászik > úgy másfél óra után. (Kéz kinyit gyűrű benne, > nagytotál az arcra, arc elcsodálkoz, kéz
> becsuk, és ez vagy 10-szer. Ugyanannyit nyújt a > filmben, mint a beharangozó klip-ben.) Mindegy.

Nem mindegy. Ismét csak nem olvastad a könyvet.

> Rajongók, fanatikusok welcome!

Nem úgy tűnik, alant elterülő beszólásodból.

> Szerintem pár év múlva úgy végzi, ahogy a
> Merlin (Vasárnap a TV2-n volt megtekinthetô.)

Akarsz fogadni ? Szerintem ott végzi, ahol a Star Wars végezte annak idején. Érezem. Tudom.

> A könyv biztos sokkal jobb, ha sok idôm lesz
> talán nekifutok egyszer.

Szerintem fölösleges. Az első 50 oldal után, amikor Bombadil apó elkezd énkelni, fel fogod adni. Erre is köthetünk fogadást.

> Az igazi részleteket, eleganciát és megynnyi
> irói talányt viszont nem lehet filmre vinni.

Filmre lehet, csak mielőtt megnézel valamit, tudni kellene mit nézel meg.

> Így volt ez már a Gépnaranccsal is, pedig azt
> Kubrick rendezte...

Mindenki követhet el hibákat.

Üdv,
Tybalt

Üdv.
___
MN

Előzmény: morningnews (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!