Jössz egy huszassal! Tévét egyáltalán nem nézek, biztos ezért nem értek olyan sok mindent. De ha nézném is, azt el tudom kapcsolni, míg a HKT-ről azért nem mentem el, mert kíváncsi voltam a Változatra.
Kedves Mindenki! Mi is értetlenül állunk a dolog elött, nem gondoltuk volna, hogy ilyen indulatokat váltunk ki az elmúlt éjszaka bárkiből is. Az már kiderítettük, hogy Tibacca nem a fórumunk látogatói közül valakinek a fikázós nickje, valós személy aki tényleg azért regisztrált, bár nem megfelelő stílusban, hogy a véleményét leírja. Én személy szerint nem ismerem.
Valakinek csak meg kellett ezt mondania, ha eddig senki sem tette meg! Természetesen azt és arról írnak, amiről akarnak, de nekem is jogom van hozzá, hogy elmondjam róla a véleményemet! Ha pedig valami a szemétbe való, akkor nem fogom bekereteztetni és kirakni a falra. Akinek nem inge, az úgysem veszi magára. Ha pedig esetleg elgondolkodnak azon, hogy most már valami máson is törjék a fejüket, akkor már megérte, hogy írtam. Fiktív csak annyira vagyok, mint Te. Ha személyesen akarsz velem beszélgetni, annak is állok elébe, bár sajnálnám rá az időt.
Egy másik fórumon válaszoltam a hozzászólásodra, és én részemről lezártnak tekintem az egészet. A zenekar várja az iwiw-es visszaigazolásod, mert véleményt csak arról alkothatsz amit ismersz.
A hozzászólásaid egyszerre gyerekesek és érdemben vitára érdemtelenek. Nem az a baj, ha valaki felcsap önjelölt (avagy szimpla hallgatói) kritikusnak, hiszen aki bármivel is előrukkol, közönség előtt szerepel, az - közhely - viselje el a kritikát is, ennyiben minden kritikusi visszajelzés visszajelzés. A baj az, ahogy és amit mondasz. Félreérted a szerepeket: van az alkotó, aki aki alkot (olyat, amilyet), és van a befogadó. És te, hallgatóként, olyasmit szeretnél ráerőltetni az alkotóra (sőt, egyesen elvárásokkal viseltetsz), amelyre semmilyen alapod nincs. Részemről ennyi, nincs értelme jobban trivialitásokat pertraktálni. Minden jót.
Egy zenekar NE is akarjon hasonlítani senkihez! Ha úgy kezdik, hogy csináljunk egy olyan zenét, mint ez meg ez a zenekar, akkor már áshatják is a sírukat én pedig majd dobálom rájuk a földet. A hasonlítgatást azért írtam, mert te is jöttél a nyálcsorgató konzervzenészekkel.
ad 2: „kérdem én, hogy az "éjszaka járom az utcát, a lány nincs velem, most eszembe jutott, francba, nem is szeretem" téma köré miért kell 12 nem is annyira különböző zenét írni? Egy számban nem lehet ezt elmondani és továbblépni?”
kérdem én, hogy miért kell megpróbálni meggyőzni az előadót, hogy ne olyan zenét/verset írjon, amilyet szeretne? mi közöd van hozzá neked (vagy nekem, vagy bárkinek ezen a négy emberen kívül)? kimész a könyvhétre is megmondani x írónak, hogy mekkora fost írt, és miért azt a témát választotta? gyanítom, hogy nem teszed, hiszen azt nem lehet fikanickkel megoldani. nem nagyon értem, hogy vált ki egy (a te élményed szerint) béna zenekar szar koncertje ennyire heves reakciókat valakiből, de úgy néz ki, hogy valamiért nagyon haragszol a hkt-re.
felmerült az a gyanú is bennem, hogy valamelyik reguláris topiktag vagy, aki ezzel a műnikkes viccelődéssel akarja feldobni a fórumot, ez esetben kiváló a stílusparódia, nem lehet rád ismerni.
tell the singer not to sing his song, tell the poet that she's wrong and in the court you'll win the case with lies
Semmi értelme viszonyítgatni, pláne konkrét nevekkel dobálózni. Egy eset a kivétel, ha a HKT (vagy bármelyik zenekar) vállaltan hasonlítani akarna valamelyik korábbi "nagynévhez". De ezt nem tartanám valószínűnek.
Mindent és mindenkit önmagában kell(ene) megítélni, értékelni és/vagy kritikával illetni. Legutóbbi hozzászólásod - számomra - mindenesetre elfogadhatóbb, mint a korábbi, bár hogy mégis mennyire konstruktív, azt nem firtatnám.
Na, a Kozsó és pereputtya nagyon messze volt, van és lesz a zenétől. Ennél tényleg jobb a HKT. Hogy én is mondjak egy közhelyet: Minden csak viszonyítás kérdése. A "nyár, szánshájn, csajok, khürrrájj, sálálá."-nál pedig nem sokkal jobb a "lány, éjszaka, üres sarok, meghalok" szöveg. De ajánlom a régi Sexepilt, Nyugati Pályaudvart, MillFav-ot, FOS-t, stb. Ők sem azok a kimondott "vidám fiúk" voltak, de változatosan zenéltek (még ha nem is túl jól), szövegeik pedig lebilincselőek.
ez annak ellenére pozitív hozzászólás volt, hogy nem értetted meg. ez abból következett, hogy (mint helyesen meg is jegyezted) nem ismered nauseát, ez esetben viszont nem kellene belekötni.
Rendben, vitatkozzunk. 1. Mint említettem volt néhány (sajnos túl kevés) jó vers is az előadottak között. De attól, hogy pár rím egymáshoz van illesztve, még nem beszélhetünk költészetről. A költészet bennem érzéseket kelt, elgondolkodtat, felemel. Lehet, hogy jobb lett volna valódi előadóművészeket felkérni a versek felolvasására, mert így nevetséges volt. Ez az én véleményem, végighallgattam az összeset, lehet, hogy jobb lett volna ha én is telefonálgatok és röhögcsélek, mint a közönség nagy része.
2. Semmi bajom az akusztikus zenével. Ha hiszed, ha nem, utánanéztem az együttesednek, mielőtt elindultam. Youtube-on van pár szám, azokat meghallgattam, azokhoz képest az akusztikus még jobb is volt. (Na persze ez nem sokat jelent.) De kérdem én, hogy az "éjszaka járom az utcát, a lány nincs velem, most eszembe jutott, francba, nem is szeretem" téma köré miért kell 12 nem is annyira különböző zenét írni? Egy számban nem lehet ezt elmondani és továbblépni? Gyertek le ti is Veszprémbe, ott rengeteg akusztikus előadást láthattok a héten, van mit tanulni... De ha az nektek siker, hogy tíz ember, akinek minimum a fele ismerősötök, a koncert végén összeüti a tenyerét háromszor, mert ugye van a világon illem is...
3. A Nulladik Változatot még a 90-es évek közepén láttam először a Szigeten, nagyon tetszett, sokat hallgatom itthon is. Sajnos már vagy öt éve nem láttam őket, ezért mentem most a Gödörbe. Megváltoztak, új tagok vannak, néha félrepengetnek, de azért még most sem okozott csalódást.
Kedves nózi, e meglehetősen maliciózus hozzászólásod a primitívségen már túl, de a szellemes, cizellált irónián még innen van. Semmi másról nem szól számomra, mint rosszul palástolt irigységről, frusztrációról, amelyet - tekintettel arra, hogy nem ismerlek - a krónikus kánikula okozta hőguta káros mellékhatásának tudok be. Annyi baj legyen. "Tudom, hogy tudod, elmúlik... egy kicsit rossz most, de elmúlik..."
Nyugi már, nyuszikák! Vannak ugyebár műkedvelő egyedek, akik csak miattatok járnak tolják le az arcukat a hangversenyekre. Elindulnak otthonról, tapicskolják a rideg aszfaltot puha kis lábaikkal fagyban, hóban, trópusi zivatarban, mit sem törődve azzal, hogy egy óvatlan pillanatban elbaszhatja őket a troli. Ők mégis mennek, kizárólag miattatok. Sőt, énekülik a dalokat. Meg csűrdöngölnek is rá. Szerintem jobban megéri rájuk concentrálni, már csak belgyógyászatilag is.
ennek a fiktív fiúcskának/lánykának nagyon rosszul eshetett az a tegnapi koncert, ha csak ezért (meg hogy máshol is rossz híreteket keltse) regisztrált az Index fórumain, pedig eddig semmi sem vitte rá...
... nekem az az egy órás csúszás fájt egyedül, mert így egy kicsit stresszes volt A Pad. de erről nem a fellépők tehettek, hanem a technikus jött későn... és sztem nagyon jól zenélt a HKT...
Ha unalmas, nem kell hallgatni. Ajánlanék régebbi "csapatokat" (elsősorban a '90-es évekből), pl. TNT, Kozmix, ill. Kozsónak és különböző "projektjeinek" a hanganyagait. Csupa derű, életöröm és -igenlés, nyár, szánshájn, csajok, khürrrájj, sálálá.
A szövegvilág valóban okot adhat kritikára, de ennek nem az a módja, ahogyan itt most előadtad magad. Már ne is haragudj.
Pont azokat a dolgokat sérelmezed, amiről ez az este szólt. Költészet és zene. Ez nem volt zsákbamacska, így is lett meghírdetve.
A PAD folyóirat alkotói verseket olvasnak fel zenei aláfestéssel.
A Holt Költők Társasága zenekar akusztikus műsort ad. Többször kihangsúlyozva, hogy ez egy rockzenekar, az alkalomhoz illően áthangszerelt műsort ad, a www.hkt.hu -n meghallgatthatod, hogy milyen az eredeti.
A Nulladik Változat pedig a pörögnivágyók igényeit is kielégítve, hangos rockkoncertet ad.
Utánanézhettél volna, hogy mire számíthatsz, és lehet, hogy nem lett volna egy unalmas estéd. Az, hogy mi a közhely, és mi nem, arról ne vitatkozzunk, de a közhelyek azért közhelyek mert igazak, és ez is közhely. :-)
Nem megbántani akartam senkit, de már mindenhol azt a híres magyar "világfájdalmat" hallom. Nagyon unalmas. Főleg, hogy közhelyes szövegekben jelenik meg. NV-t nagyon szeretem, talán épp azért, mert lendület van a zenéjükben/zenétekben. Jók voltak a reneszánsz zenét játszó srácok is, de nem tudom, hogy hogyan illettek ebbe a műsorba. Veszprémbe megyek most az Utcazene fesztiválra, ott néztem volna őket sokáig, de a Gödörbe nem ezért mentem.