ágyut akkor tucc venni ha mindig van bőr a városban és az ágyukészitő tud fejlődni..
hogy mi van a hajodon azt ugy tudod megnézni hogy rákattintasz a hajóra és jobb oldalt közép tájon az ágyú ikonra... akkor látszanak az ágyuhelyek és az ágyuk..
ha kevés a hely akkor a hajóépitőnél tudod upgrédelni a hajót de akkor a rakodotértöl veszed el a helyet!
ha veszed a cuccot akkor azt a raktáradba pakolja onnan, ugy tudod a hajóra rakni hogy elősször a hajóra kattintasz majd a kis zöld bigyóra mintha kereskedni akarnál , de ott a weapon feliratot választod / legalsó/
FIGYELEM!!!
hajón a kézifegyverek száma nagyban befojásolja a csatát....
DE CSAK A cuthlas nevő fegyvert tudod oda adni a matrózoknak... a többi nem oszt a hajón semmit!
ui:
a hajón lévő ágyukat megéri kombinálni, pl a számszerij messzebre visz de a katapult meg pusztítóbb!!
Ágyút csak később kezd el gyártani, akkor ha a shipyard hármas szintű. (Három lámpa van a shipyardon). A fegyvereket nem elég megvenni, rá is kell tenni a hajóra. (A Weapons menüben) Ne felejts el cutlass-t is vásárolni, különben az embereid üres kézzel fognak verekedni!
A kereskedesre mar rajottem,de azert lenne par kerdesem:
-Hogyan,hol lehet venni agyut,Lubeckben kezdtem es ott csak catapultot lehet venni,ha veszek katapultot akkor o automatikusan ra teszi?Vagy az a piros kor azt jelenti,h. hany agyut lehet ratenni a hajora?
2 hajom van,egyiket a kalozoktol szereztem,nagy nehezen-3 emberem maradt a hajomon:DDD
ha a pc gurus cd d van akkor találsz rajta valahol egy manual.pdf et, vagy angol vagy magyar..ugy rémlik magyar....
de megéri végifutni, a gyakorlópályán is mert 30 perc alatt megvan és tényleg frankón benne van minden...
és az egésznek amugy az a lényege, hogy nem kell agyatlanul bele rohanni a játékba... szépen fokozatosan... elsőre csak kereskedj, tankolj fel lübekbe iron goodszal, szépen ballagj el ganksig a kis hajókáddal , add el és vegyél helyette sört..
ha már van vagy 100 ezred épits egy iron goods gyárat...
ha megint van pénzed, fürészetet.....
és igy tovább és igy tovább...
ha kapásbol 6 gyárat 8 hajót akarsz épiteni rámegy a selyembugyid is...
qrva sok a fenntartás......
ja és a házassággal megéri várni, a már gazdagabb vagy akkor "jóházbol való" helyre kis szüzeket is beajánl.. és több a hozomány :)))))))))))))
ne dugulj el.mond csak én még nagyon kezdö vagyok a Patrician 3 terén.szerintem piszokul kevés a 30000 kezdéskor.még a raktározásig else jutottam.mindig megszívom és elfogy a lóvém,de ha ti segítetek akkor már remélem jobban megy.hogy lehet beállítani az automata kereskedést?
Részemről maximálisan egyetértek. Bár nem vagyok profi játékos, de azért talán egy-két dologgal tudok segíteni.
Ahogy Gung-ho említette, mindig a legolcsóbban érdemes termelni-vásárolni. Csak egy pár példa: Lübeckben az iron goods és a tégla, Stettinben a sör, a hal és a gabona, Gdanskban a hús, Torunban a hús, a gyapjú és a bőr, Malmőben a pig iron és a ruha. Ezeket érdemes a legmagasabb áron teríteni. Be kell állítani az automata kereskedésnél, hogy mennyi legyen a minimális ár... A szegényeknek szállíts sört, halat, a gazdagoknak pedig a húst, a bort, a bőrt és a gyapjút. Szerintem a sörből és az iron goods-ból sosem elég a népnek...
Majd meglátod egyébként, hogy egy idő után mindenből fogsz mindenhol termelni, mert pl. ha húst termelsz, ahhoz pl. só kell (Stettin), a bőrhöz pl. iron goods (Lübeck) és így tovább... És igen, be kell lépni a Guild-ba (legalább a szülővárosodban) és egy idő után pedig óhatatlanul is raktárakat kell építened, különben a gatyád rámegy a bérleti díjakra... Megházasodsz és jönnek sorban a gyerekek. Már azon veszed észre magad, hogy Lord Mayor akarsz lenni. De ekkor már rákaptál az ízére és nem is akarsz már annyira csalni.:-))))
Amint tudsz, fejleszd a szülővárosodat, építs lakóházakat, iskolát, utakat, kutakat és így egyre nő a lakosság, ergo több lesz a fogyasztás. Tarts bulikat a városban, utána is nő a fogyasztás és a nép is elégedettebb lesz veled.
Próbálj meg jól szülővárost választani, attól függően, hogy mivel akarsz inkább foglalkozni. Utána pedig szállíts olyan városokba hiánycikkeket, ahol szeretnél irodát nyitni, és maguktól felajánlják egy idő után. Lübecket szerintem érdemes megfogni, a tégla és az iron goods fontos, minden építkezésednél szükség van rá és eladható is rendesen mindenhol.
A legtöbb hasznot (szerintem) a hús, a bőr (skin) és a gyapjú hozza. A sörből viszont eszement mennyiség fogy, szerintem sosem elég.
szasztok.most kezdtem el játszani a játékkal de egyszerüen nem tudok nyereséges lenni,legtöbbször mire oda érek az áru már olcsóbb.ha termelek valamit például grain-t akkor kell hozzá raktár,segítsetek ha tudtok.már nagyon unom hogy nem tudok pénzt keresni.
A városépítés az Alderman irodában elvállalható küldetés. Előre meg van adva, hogy hol lesz a város, és véletlenszerű 3 terméket tudsz majd a városban olcsón termelni. Örökre te vagy a town manager, vagyis olyan mintha polgármester lennél. 1000 lakost kell meghatározott időn belül odacsábítani, és fel kell húzni a városfalat. Az elején, amíg nincs 1000 lakos, addig minden ingyen a városban, vagyis ingyen kell adni a termékeket. Én úgy csináltam, hogy egyből odavittem kb ezer téglát, meg csomó fát, hemp-et, meg minden termékből egy keveset. Pár nap alatt felhúztam a városfalat (amit aztán hónapok alatt építettek fel), meg az összes fontosabb építményt. Az iskola fontos, hogy hamar felépüljön, mert az csábítja a lakosokat.
Bocs a késői válaszért!
Mostanában arra koncentrálok, hogy normálisan legyen elosztva az árú a Hansában. Sajnos még mindig nem tudok elég „cloth”-ot termelni, és hiába hordom be a Mediterrán térségből még mindig nem elég.
Rengeteg konvojom rohangál össze-vissza, de még mindig sok az a meló amit nekem kell csináljak. Felépült a harmadik fal 6 városban (Stockholmban most bénázok vele), és szinte mindenhol a második is. Sajnos a kurva komputer nem építi normálisan a védműveket, úgyhogy két-három havonta költözök más városba (amikor a választások vannak, illetve az az előtti hónap utolsó napján), megválasztatom magam polgármesternek, felépítem a falakat, védműveket, kiképzek egy csomó muskétást, majd jöhet a következő város. Minden költözés 1 millió aranyba kerül, de 150 millával a zsebemben, havi 8 milliós profittal nem gond. :)
Elkezdtem építeni az új várost Stavangert is. Bár építőanyagom rengeteg van, de marha lassan halad a dolog.
Huh, Gung-Ho, én önkényesen kineveztelek májszternak:-))) Ha valaki annak érzi még magát, szóljon, beléphet a klubba.
Egyébként melyik a szülövárosod? Feleség, gyerekek? Gondolom már Alderman vagy, ez a minimum:-) Úgy emlékszem, két hónapja még azért küzdöttél, hogy mindenhol felhúzzák a második-harmadik falat. Most mi a célod?
Már itthon vagyok, 3 hónap több mint elég volt...
Lassan törni madzsar... :)
Csináltam egy kis mérleget a játékomról:
9 év telt el a játékban
1186 üzemem van, amelyben
33500 munkás dolgozik.
356 hajóm van
61 kapitány
3300 tengerész.
A Hanza 223 ezer lakosú.
az egyik hogy a kocsmában vannak olyan küldetésem amitöl kifagy a játék... na azokat nem kell elfogadni...
a másik:
ha egy városban tagja vagy a guild nek és van épületed, és rákkattintasz, akkor oldalt kiad olyan lehetőséget hogy hogy lerombolod vagy el árverezed, namost ha ekkor kétszer gyorsan egy ellenséges üzemre kattintasz.... azt is el tudod árvereztetni... a guildnál tucc rá ajánlatoto tenni és meg lehet esetenként olcsoé venni.... :))) leginkább ez akkor hasznos ha van pénzed és épitési és szálitási költséget akarsz megtakaritani....
Wolf köszönöm a segítségedet,így már sikerült teljesíteni a feladatokat.
Everton... hát az enyém nem igy néz ki,mégha csak Patrician 2 is, viszont mérgemben megvettem a 3-at tegnap délután.Ma este azzal nyomulok,remélem sikeresebben.