Keresés

Részletes keresés

Reventlow Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1062
Ja, és köszi, rendben van:-)
Előzmény: Reventlow (1061)
Reventlow Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1061

Most belekukkantottam pár antikvár listába, de én sem találtam. Előjegyezhető .Igaz nem néztem meg mindet.

De ha minden kötél szakad, akkor elküldöm neked az enyémet, majd visszaadod.

Előzmény: stink_corporation (1060)
stink_corporation Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1060
az igazság hogy engem a könyv nem fogott meg ... nem tudom, talán mert nem olvastam? :)
honnan szerezhetném meg? iud rendben van? =)
Előzmény: Reventlow (1058)
Reventlow Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1059

Helyesbítek, így tán pontosabb:

1959-es film sem tudja visszaadni teljesen.

Előzmény: Reventlow (1058)
Reventlow Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1058
Engem a könyv taglózott le. Azt gondolom, a méltán dicsért 1959-es film nem tudja visszaadni teljesen.
Előzmény: stink_corporation (1057)
stink_corporation Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1057
a hallmark-on, valamikor a letűnt múltban. csak az eredetihez képest h.gyönge, egyébként jó az, azaz közepes. közepes alá, végül.
Előzmény: Danchy bácsi (1056)
Danchy bácsi Creative Commons License 2006.09.18 0 0 1056
Megvan videón!
Igen jó az a film. A modern feldolgozását láttad? Az alapsztori ugyanaz, de maga a film harmatgyönge
Előzmény: stink_corporation (1051)
stink_corporation Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1055
stink_corporation Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1054
egy bolond ... bolond világra
Előzmény: Reventlow (1053)
Reventlow Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1053
Ámen.
Előzmény: stink_corporation (1051)
break Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1052

Angolul tudoknak egy kis szorakozas:

Majority Of Americans Unprepared For Apocalypse

http://www.theonion.com/content/node/52708

---------

Megneztem a Jerichot, eleg gyengus. De azert a kovetkezo "Fallout" epizodot is menezem majd.

---------

Kozben most eppen egy 2108-ban jatoszodo Huxley-t olvasok, amirol nem tudom, hogy megjelent-e magyarul: Ape and Essence

Ime egy reszlet a tartalombol:

The script begins with a vignette describing the destruction of the world by nuclear and chemical warfare at the hands of intelligent apes - a critique of the human race (see more about these vignettes below). The two warring sides each have an Einstein on a leash which they force to press the button, launching the atomic weapons at each other...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ape_and_Essence

---------

Valamint Stephen King Gunslinger sorozatanak is nekivagtam, most, hogy mar megirta a hetedik, utolso konyvet is. Jocskan vannak benne apokaliptikus reszek. Most tartok a negyedik kotet elejen.

stink_corporation Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1051
igen láttuk. szeretjük. :)

tstb

WaAALTZING MATHILDA!
Előzmény: Danchy bácsi (1047)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1050
Viszont én valahol a pilotról olvastam véleményt, ami szerint nem igazán poszt-nukleáris (pontosabban az inkább csak valami távoli mellékkörülmény), viszont harmatgyenge. Első évad közepi cancel-t jósolnak neki.
Előzmény: uccuneki (1048)
uccuneki Creative Commons License 2006.09.14 0 0 1049

eh, ki nem olvas, feleslegesen postol

bocsi

Előzmény: malócz (1028)
uccuneki Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1048

hinnye, ez érdekes (is) lehet (akár)

Jericho

bocs a kopiért

JERICHO is a drama about what happens when a nuclear mushroom cloud suddenly appears on the horizon, plunging the residents of a small, peaceful Kansas town into chaos, leaving them completely isolated and wondering if they're the only Americans left alive. Fear of the unknown propels Jericho into social, psychological and physical mayhem when all communication and power is shut down. The town starts to come apart at the seams as terror, anger and confusion bring out the very worst in some residents...

Danchy bácsi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 1047
Hello!

(Nem nagyon olvastam vissza, úgyhogy ha már kivesézett téma, akkor bocs.)

Látta valaki Az utolsó part (On the beach) címűt? Nem a mosern feldolgozást, az igen gyönge! Az eredeti fekete-fehér az a csúcs!
A sztori lényege, hogy a globális atomháborúnak vége, és Ausztrália maradt az egyetlen lakható rész. Az atomfelhő viszont oda is közeledik. Az emberek fognak egy morzejelet. Nem értelmes, ezért attól tartanak, hogy véletlen-generátor adja. De reménykednek, elmennek tengeralattjáróval megnézni, hátha van egy lakható rész arra is (Észak-amerikában). Egy erőművet találnak, ami még pörög, és bent egy redőnyzsinórra akadt kólásüveg nyomkodja a morzebillentyűt, ahogy fújja a szél. Elég kellemetlen...
Még szó van benne arról, ki hogyan éli meg, és ki milyen stílusos halálnemet választ magának. Aztán az atomfelhő eléri Ausztráliát is, és az egész Föld kihal. Elég szomorú a vége, de totál valószerű az egész.

Ami még tetszik, hogy valódi tengeralattjárón van forgatva, és az autóversenyen sorban törnek össze a Porshe 365-ösök meg az egyéb népszerűbb sportkocsik (és egyik se gyullad ki!), de a ritka Ferrari Spyderek mind épek maradnak a végére. Szóval, akkoriban még figyeltek a filmek valószerűségére
koppper Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1046

Így néhány év távlatából válasz nebamun-nak (csak most olvastam teljesen végig a topicot...)

Az Androméda-törzs mint könyv annyiban szerepelhet a listán, hogy van benne egy igen ütős rész, amelyben a tudósok azt fejtegetik, hogy mi lenne, ha a visszatérő műholdat atombombával pusztítanák el. Különböző forgatókönyveket adnak arra az esetre, ha baráti (amerikai), semleges (pl. India) vagy ellenséges (SZU) területen kell végrehajtani a robbantást.

Ezt a részt mind kedves érdeklődőnek ajánlom átlapozásra, akinek megvan a könyv, nagyon életszagú és érdekes. A könyv egyébként

innen letölthető 
Előzmény: nebamun (779)
koppper Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1045

Bár én annyira nem tartom rossznak a Screamers-t (a filmet), de tény és való, hogy jobbnak tartom az edereti novellát. Mondjuk majdnem minden Dick (és Sheckley) novellával így vagyok, kivéve talán a Blade Runnert, de ez már nem ez a topik.

Sheckley-ről jut esezmbe, hogy neki is volt egy aranyos poszt-nuke novellája (már amennyiben a téma miatt aranyos lehet valami), amiben egy férfi és egy nő marad életben és előttük a lehetrőség, hogy újratelepítsk a Földet, vagy legalábbis elkezdjék, tehát Ádám-Éva alapszitu, csakhogy a nőnek abszolút nem jön be a pasi...:) A címére nem emlékszem.

Ja köszi, tényleg Galaktika 37 volt, emlékszem, hogy volt benne egy orosz novella is, az tette rám a legnagyobb hatást, egy kórteremben játszódik, a főhős sugárfertőzéssel haldoklik, és jönnek elő az emlékei... Ahogy nekem is, az volt a címe jut eszembe, hogy "Adjátok vissza a szerelmet". Ez nagyon jó volt.

Volt egy orosz regény is, ami talán nem annyira ismert, amiben a Földről felfedeznek egy eredetileg lakott, de nukleáris háborúban elpusztult civilizációt. Egy űrhajóval odamennek, feltámasztanak egy csomó halottat, lassan összeáll a kép, és a régi sérelmek újra előjönnek, kezdődik minden elölről...

Előzmény: nebamun (1044)
nebamun Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1044
Ez a screamers az Az elhagyott bolygó vagy micsoda nevű halálgyenge filmecskével azonos, amiben flexkorongok szaladgálnak a homokban? 2-3 éve volt a TV-ben, elaludtam rajta, pedig nagyon ritkán esik meg.
Előzmény: Mr_Fusion (1043)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1043

De jó, hogy nem szólt hozzá senki, így legalább javíthatom magam... :)

Télleg régen olvastam, bizony szovjetek voltak, méghozzá idehaza. Tönkrebombázták az Államokat, mire az amcsik elköltöztek a Holdra, a screamereket meg itthagyták, hogy szórakoztassák a vörösöket.

Előzmény: Mr_Fusion (1042)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1042
Bár már elég régen olvastam, de szinte biztos vagyok benne, hogy a The Second (vagymittoménhanyadik :) Variety-ben, ami alapján a Screamers készült, szintén egy bolygóközi állóháború van, semmi szovjetek meg ilyesmi.
Előzmény: koppper (1038)
malócz Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1041

Brian K. Vaughan:
Y: THE LAST MAN (bemutató)

http://www.endless.hu/?rovat=kepregeny&cikk=y

nebamun Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1040

Hát izé... Be van szkederezve, le is van ocserézve de elég nyomi betűkkel van szedve, sok benne a hiba, át kellene korrektúrázni. De nem felejtetem el!

Előzmény: stink_corporation (1039)
stink_corporation Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1039
játék is van:
http://www.mobygames.com/game/i-have-no-mouth-and-i-must-scream
http://209.120.136.195/game.php?id=531

az alkonyzónás részre emlékszem. a megoldás egyszerű: távcsővel leolvasod a címkét, hány megatonnás? :) majd ennek függvényében kisebb vagy nagyobb távolságra eltávozol, pause kiold.
címre én is kiváncsi vagyok. megnézném mégegyszer.

Az a Galaktika a 37-es volt és ebben adták a Poara nép eredetét is.
A Philip K. Dick -es Galaktika az 52-es. ez még nem volt említve.

http://www.geocities.com/Area51/Dunes/1891/galaktika.html

-------------------

nebamun, hogy haladsz az 'Egy vödör levegő'-vel?

Előzmény: koppper (1038)
koppper Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1038

Bocsi, én csak most kapcsolódtam be, lehet, hogy olyat írok, ami volt, de az a novella, amit uccuneki említett még januárban az egyik legdurvább a témában, és a címe: Szája nincsen, úgy üvölt. Érdekessége, hogy Harlan Ellison írta, aki az Alkonyzóna sorozat egyik atyja is volt.

Na, abban a sorozatban is volt egy vad rész, amiben egy nő szert tesz egy időmegállító kütyüre, amivel korlátlan időre leállíthatja az időt maga körül (minden megmerevedik, csak ő mozog térben és időben). Kitör a III. vh., és egy rakéta pont a városuk felé tart, a hölgy a becsapódás előtti pillanatban észleli, és megállítja az időt... Elgondolkodtató szitu, mert vagy ebben a megállított világban él tovább örökre, vagy kioldja az időt, és a rakéta becsapódik...

Ezt nem látta valaki, vagy nem tudja esetleg a címét?

Könyvekről pedig: szerintem Philip K. Dick 50-es évek elején írt novellái a téma igazi gyöngyszemei, amikből valamelyik régi Galaktikában megjelent egy válogatás, pékldául a híres Pszi és a többi, vagy ilyen volt a Screamers alapnovellája, amiben egy szovjet-amerikai összecsapás és nem bolygóközi háború játszódott.

A régi Galaktikának volt egy erre a témára szentelt kiadása is, az 52-es (azt hiszem), amiben Roshwald 7-ik szintje, illetve Shuttle A Parton c. híres regénye is szerepelt egy-egy részlet erejéig. De abban szovjet, sőt magyar szerző is volt, nem tudom szerepelt-e Szeberényinek a Poara nép eredete és vándorlása című könyve a topicban.

Előzmény: uccuneki (970)
malócz Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1037
nebamun Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1036

Előkerestem vidékről ezt az Orion felszáll könyvet. Bennevolt még a könyvjezőm. a 420. oldalnál, ami pont a 2/3-a :)

Nekiálltam még egyszer, bizony egyetlen-egy momentumra emlékeztem az egész könyvből a 90. oldal tájáról, semmi másra az égvilágon, mintha először olvasnám!

Azért vérezhettem el rajta annak idején, mert több párhuzamos eseményszálat visz, folyton változó helyszínekkel, néha éveket pár sorral átugró, majd visszalassuló cselekménnyel, sok benne a megjegyezhetetlen nevű "egyszerszereplő" karakter, néhol három-négy idősíkon történő flash-back-ek vannak benne, amikor csak csak a legvégén nyer értelmet a fejezet elején olvasott pár zagyva mondat, ráadásul néhol igencsak nyakatekert fogalmazású, amin a fordítás még csak ronthatott.

Mindehhez megtűzdelve a Dűne későbbi részeit idéző történeti-politikai filozofálgatással.

De most olvasva már nagyon tetszik!

Előzmény: Mr_Fusion (1030)
malócz Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1035

kicsit izgultam előtte, meg kellett inni egy szíverősítőt.

Voltak plakátok, sok filmbemutató, lettek vagy kétttucatnyian a végére és még tapsoltak is. :)

Előzmény: stink_corporation (1034)
stink_corporation Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1034
hogy sikerült?
Előzmény: malócz (1032)
nebamun Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1033

Hát ez igen vonzó! Kár, hogy nem vagyok szigetelő :(

Előzmény: malócz (1032)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!