Az Echoes of Pink Floyd nevű együttes topikja, ha igazán színvonalas tribute-re vágysz, itt... de méginkább a koncerteken a helyed. Koncertinformációk, kritikák és pszichedélikus társalgás.
Aki lemaradt az esti előadásról, az kap még egy esélyt! :o))
Nemrég Hírlevél érkezett a zenekartól!
"Sziasztok!
Továbbra is szeretettel várunk mindenkit október 25-ére a Mûvészetek Palotájába 16:30-ra, vagy 19:30-ra. Épp az imént tettük közzé az alábbi üzenetet:
Bizonyára tudjátok, hogy az elsõ 3 sort (ABC "számozásúak") nem értékesítettük a felvétel érdekében. Eredetileg kocsin futó kamerát terveztünk oda, mert nem láttunk esélyt az igazi nagyágyú, a Jimmy-Jib bevetésére (amikor egy 8m-es karon lóg egy kamera, és bazi jó felvételeket csinál). Azóta eldõlt, Jimmy jön, sín megy, sok lelkes ember legeslegelsõ sorokba jöhet a helyére!
Ez azt jelenti, hogy 50 eladó jegy várja majd gazdáját mindkét elõadásra! Figyeljétek a mupa.hu-t ez ügyben!
Hűűűha! :o)) Keep Floyding - 2012. 10. 25., Művészetek Palotája, 16:30 "Vége a várakozásnak, ismét Budapesten koncertezik az ország legnagyobb Pink Floyd tribute bandája, a Keep Floyding. Sokan rácsodálkozhatnak a korai időpontra, de ennek oka, hogy az este nyolc órai koncertre pár nap alatt elkapkodták a jegyeket, tehát akik kíváncsiak a zenekar koncertjére, azok csipkedjék magukat. Az est különlegessége a látványelemek, ugyanis zseniális lézershowban és körvásznas vetítésben lesz része a látogatóknak, melyen régi Pink Floyd slágerek videói jelennek meg a koncert aláfestéseként.
Kellemes hangulat és hatalmas buli várható a MüPa fedélzetén, megjelenés minden Pink Floyd rajongónak kötelező, másoknak erősen ajánlott!"
"Hidegnek igérkezett az időnek az ő járása tegnap (2012.09.20) este. De egy forró hangulatú koncerten szóba sem jöhet a fagyoskodás, ergo a megjelenés kötelező volt. Ennek megfelelően autóba ültünk, és átküzdöttük magunkat a főváros kora esti forgalmán. Épp csak kihozta a pincér nekem a forró teát, Mariannámnak meg a pálinkát (na vajh kivezetett? ;-)). Máris felcsendült az első szám, Shine On You Crazy Diamond. Szeretem ha ezzel kezdik a koncerteket, Atis beül a hangszerei mögé és szépen halkan megindul a varázslat. Egyre hangosodik a játéka, majd beszáll GG a "G"itárral, szépen felépül a zene, szépen felépül a szinpadon a zenekar. Tökéletes kezdés.
Hátradőltem, hogy élvezzem amint felcsendülnek a jól ismert akordok, és akkor nem csendültek fel, mert csak a Shine On You Crazy Diamond I. hangzott el, mitagadás felrázott a szokásos rutin folytatás (Shine On You Crazy Diamond II-V) helyett a Learning to Fly (Lost For Words-ot véltem a helyszinen felfedezni csúnya baki volt :-(). Utána Bálint tolmácsolásában a The Dogs Of War, jó volt pont mint mindíg amikor előadják. Következő volt a Coming Back To Life. One Of These Days amiről Atis elárulta, hogy egy újságíró kritikája felbőszíté anno a zenekart (Pink Floyd), erre megírták ezt a kedves dalt, hogy azt mondja: egy szép napon miszlikbe szaggatunk. Nos feltételek nélkül hiszek Atisnak, bár a google fordító a szám címére egyszerűen csak "mostanában" fordítást ad :-)
Egyszer tavaly a bárka szinházban csodálatos hangzás élményt nyújtott a Cymbaline, most is, annak ellenére, hogy nekem nagyon hiányzott belőle a lépkedős körbe menős rész, de most nem voltak adottak hozzá a technikai feltételek.
Végre egy kis fal is becsempésződött az előadásba, Mother, Edina szólója szerintem csodálatos benne, jó lesz ez a MÜPA-ban is (már ha felkerül a setlistre :-)). Szünet előtt belefért még a High Hopes és a Money.
Szünetben vettem egy perecet az itt elengedhetelen kellék, majd ismét rendeltem teát, Mariann meg felmelegedve a pálinkától egy hideg sört, gondoltam ő tudja ;-) (mint utólag kiderült nem tudta :-)).
Imádom az Animals albumot így amikor felcsendült a Pigs on the Wing (Part One), akkor erősen bíztam benne, hogy a kedvencemmel (három SIM kártáymból kettőn eme dal egy részlete a csengőhang) a Dogs-al folytatódik a műsor, és lám, úgy lett. Az est legkellemesebb bő negyed óráját szolgáltatták ezzel a számmal nekem a fiúk! Köszönet érte. Emlékeztetve minket arra, hogy a Dogs milyen hosszú mű, következett a Time. Majd a kellemes hűvösben Zsuzsa és Edina (majd megint Zsuzsa) varázsolt el minket többszörös tapsvihar és üdvrivalgás közepette a szakaszok végén de szigorúan a szám közben, a The Great Gig In The Sky-al! Us And Them, majd a Sorrow.
Amikor András felvette az akusztikus gitárt úgy, hogy az elektromos is a hátán maradt, tudtam, hogy csak a Comfortably Numb lehet a következő, ezért már előre felírtam a cetlimre, és úgy lett. Még egy kis fal jutott a végére, vastaps volt a csapat jutalma. Többszörös vissza vissza kiáltások közepette egy rövid ráadás még az animals-ról: Pigs on the Wing (Part Two), Imre egy szép szaxis betéttel tette szexisebbé a számot :-) Aztán ütött az óra és a csend rendelet, véget ért Keep Floyding 2012-es szabadtéri szezonja, felgyúltak a sátor fényei. Jó volt, jövőre veletek ugyanitt, nekünk mondjuk nagyon jó volt a csütörtök idén, de ha jövőre péntekenként lesztek, hát akkor majd azt is megoldjuk valahogy.
Nagy örömünkre szolgált Andreát újra a soraitokban látni és azt is, hogy a lányok koreográfiával (tánccal) készülnek a MÜPA előadásra, és azt is észrevettem ám, hogy Edina nem átallott egy izét ütögetni a Coming Back To Life-ban. Talán egyedül Viktort nem említettem még, most említem őt is: Viktor :-) (Sokat mozgott a dobok megszólaltatása közben gondolom ő volt az egyetlen aki nem fázott kicsit sem ezen az estén."
A beszámoló végén az az "izé" egy kolomp volt, azt ütögette finoman Edina némelyik számban. És valóban, a lányok koreográfiáit is élmény volt figyelni, ez szinte egy külön műsor volt a koncerten :o)
Németh Zoltán – látványtechnika Közreműködik a Goldlaser csapata
Keep Floyding. Nevük szójáték, és annyit tesz: „Floydozz tovább”. Mert ezt a zenét, ezt a hangulatot, atmoszférát életben kell tartani! Hasonló fontossággal bíró feladat ez, mintha a komolyzene nagyjairól beszélnénk. És a Keep Floyding komolyan is veszi feladatát: a tizenegy főt számláló csapat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a ma elérhető legautentikusabb Pink Floyd-élményt nyújtsák fellépéseiken úgy, hogy egy picikét beleteszik saját magukat is. Hogy jó úton haladnak, arról egyre több nemzetközi elismerés is tanúskodik. Több mint ötórányi repertoárjukból igyekeznek mindig az alkalomnak megfelelő programot összeállítani. Teljes albumok előadására is előszeretettel vállalkoznak, így tolmácsolásukban teljes egészében elhangzott már a The Wall, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, a Live At Pompeii és az Animals. A Művészetek Palotájában a műsor gerincét alkotó közismert dalok mellett ritkán megszólaló zenei különlegességek is hallhatóak lesznek, így a Shine On You Crazy Diamond és Comfortably Numb mellett bizton számítani lehet az Echoesra és más pszichedelikus klasszikusokra, érintve a Barrett-érát is. A két és fél órás koncert átfogó élményt kíván nyújtani a Pink Floyd munkásságából, annak minden korszakából. Az évek óta állandó felállásban játszó, rendkívül összeszokott csapat most Magyarországon egyedülálló látványtechnikával lép színpadra, ami természetesen nem nélkülözi a Pink Floydtól megszokott, elengedhetetlen látványelemeket. „Néhány fiatal szemtelenül tökéletesen játszik Pink Floyd-kompozíciókat. A progresszív rock legnagyobbját jól játszani óriási dolog. Hallgatni őket pedig óriási élmény.”
Shine On You Crazy Diamond - Pt. I-V. Arnold Layne Have A Cigar Castellorizon / On an Island Coming Back To Life ('ősbemutató' :)) Money Pigs On The Wing (Part One) Dogs
In The Flesh? The Thin Ice Another Brick In The Wall Part 1 The Happiest Days Of Our Lives Another Brick In The Wall Part 2 Mother Empty Spaces What Shall We Do Now? Young Lust The Gunner's Dream Hey You Comfortably Numb Run Like Hell
A ráadás sajnos elmaradt, mert közben elmúlt 22:00... (a 'Pigs On The Wing Part Two' lett volna)
* * *
és mivel Garda Zsuzsi torka nem jött addig rendbe, ezért Simon Edina sem vokálozott. Viszont........ pazar férfi-vokálban volt részünk némely számban! :o)))
Sajnos, ez a fesztivál nagyon felejtős, de a Csapat produkciója most sem volt az :o))
Valami egészen elképesztően jó hangulatot varázsoltak most is a színpadra!
Még éjjel, az esti élmények hatása alatt ezt posztoltam az üzenőfalukra a FB-on:
"Hihetetlen, hogy mekkora fazonok, mennyire "őrültek" vagytok :o)))
Annyira jók voltak a Sziget-Halom Fesztes koncertetek előtti lazulásaitok is :D :D És utána a színpadon pedig eszméletlen felszabadultak voltatok!!!
Az idő rövidsége ellenére is megint magával ragadó, sodró koncertet adtatok! Nagyon köszönöm, hogy újabb felejthetetlen élményekkel gazdagítottatok :o))
Azok kedvéért, akik nem voltak ott: ez egy nagyon pocsék szervezésű fesztivál, még azt a maroknyi közönséget, amely kilátogatott, azt is 3 felé osztották, mert párhuzamosan 3 színpadon zajlottak a koncertek. A KF koncertjére a nagyszínpadon került sor, papír szerint este 22 órakor (valójában később). Az előttük ott fellépő zenekarok koncertjeire úgy 15-20 fő volt kíváncsi és magán a fesztivál területén sem voltak jóval többen. Hogy, hogynem, nem sokkal azután, hogy kedvenceink rázendítettek, a földből vagy nem tudom, honnan, hirtelen előbújtak vagy 50-en és a színpadi fergeteges jókedv a közönségre is menten átragadt :o))) Ismét nagy sikert arattak, az egyes szólók is rendre nagy tapsokat kaptak, a számok után pedig hangos ováció volt! És a koncert után ennyi ember is összehozta a lelkesedésével azt, hogy visszajöjjenek :o) És ráadásként kaptunk egy energiabombaként felszabaduló Run Like Hell-t :D
Hihetetlen jó volt az egész koncert :o)))"
A rövid koncert setlistje: In the Flesh Happiest Day of Our Lives Another Brick in the Wall pt.2 Learning to Fly Dogs of War Money Comfortably Numb