Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2003.01.05 0 0 140
a garis ötletet én is innen szedteMM
Gyere nyissunk egy hipersupermegagigamarketolást gyorsan!:)
Előzmény: zako (137)
eMM Creative Commons License 2003.01.05 0 0 139
hát igen
az ilyen hiper(super)marketekben figyelmesen köll vásárolni,ne tévesszen meg a "bőség" zavara
én úgy szoktam,de volt már hogy ráfáztam ha nem is ez a jellemző.

Garpnak Miskolc ügyben.
Lám lám Miskolc is be áll a Globalizált Európai nagyvárosok sorába? :)

Előzmény: James aki BOND (136)
zako Creative Commons License 2003.01.04 0 0 138
"Télleg: Ha most ez az új törvény lesz, hogy ki kell mindent magyarul is irni, akkor mi lesz?
Mondjuk: TESCO Hypermarket(Nagybót')? :-)))"

Nem lesz, már van, január 1-től. De rengeteg kiskapu van, többek között a cégnevekre, bejegyzett szlogenekre, stb. Úgyhogy a "hipermarket" megnevezés (nem hyper!) marad.

"Amit még nagyon rühellek (sok ilyen van), hogy mindennek lesni kell a szavatosságát amikor vásárolsz, mert nem egyszer fordult elő, hogy napokkal, sőt hetekkel le volt járva...Pl.:egy vákumfoliázott felvágottat ami kb 2 hete volt lejárva, óvatlanul kinyitottam, és legalább tiz percig szellőztetni kellett a lakásban...

NO COMMENT"

A COMMENT:

Minden (hipermarketben) vásárlás esetében alapvető a szavatosság ellenőrzése, legyen szó akár egy darab joghurtról vagy netán egy egész disznóról... :-) Szóval az eljárás a következő: benyúlsz jól hátra a polcon és alulról kiemelsz egy terméket (elöl vannak ugyanis a hamarosan lejáró dolgok), gondosan ellenőrzöd a szavatosságot (előfordul, hogy szándékosan leragasztják a boltban egy "AKCIÓ" vagy "EGYET FIZET KETTŐT KAP" matricával) - ezt nyugodtan szedd le, ha szólnának (nem fognak) hivatkozz a Fogyasztóvédelemre és a szavatossági idő kötelező feltüntetésére. Ha mindent összeszedtél, amit akartál (plusz amit nem akartál, de ennyiért nem szabad otthagyni :-)), akkor irány a vonalkódleolvasó (ami többnyire rossz) és mindent egyesével leellenerőzni. Csak ezután állj be a pénztárnál a sorba. Ezzel a módszerrel sok bosszúság és pénz takarítható meg.

Sokak szerint sóherság, szerintem praktikus dolog a hamarosan lejáró termékeket megvenni, amiket lejárat előtt néhány nappal leáraznak. Ha még aznap este megeszi az ember a joghurtot, kefírt vagy zsömlét, akkor érdemes megvenni féláron. Általában este és nagyobb ünnepek előtt érdemes körülnézni a lejárós cuccok között.

Előzmény: James aki BOND (136)
zako Creative Commons License 2003.01.04 0 0 137
"AztaTatata mér nem lehet hogy alacsony ár(nem 25% difi mint a murányinál hanem mondjuk5-10%) és igényes kiszolgálás?"

Mert egy jól felkészült, a munkájára igényes, állandóan továbbképzett eladó kb. ennyibe kerül a cégnek. Más szóval a tesco meg a többi hiper ennyit spórol a képzetlen, iskolázatlan munkaerőn. Apropó, lehet, hogy csak helyi jellegzetesség, de mifelénk egyre több Fürge- és Meló-diákot látni a tescoban. Vagy kedvenc hipermarketünk még olcsóbb munkaerőre vágyik?

"Esetleg akkor jár a 3év gari ha mondjuk még fizetek rá valamennyit, de ha nem kell kapom az egy évet?"

Ezt a módszert több számtech. cég alkalmazza, pár ezer forintért "vehetsz" még egy vagy két év garanciát.

Előzmény: eMM (132)
James aki BOND Creative Commons License 2003.01.04 0 0 136
Sziasztok!

..., ha én mostanában meg akarok sérteni valakit úgy istenigazábol, akkor csak annyit mondok neki: " Húzzál el a Tesco-ba dolgozni, úgyis oda való vagy! ...

Szerintem ez sokat elárul arról, hogy mit is érzek az ilyen hypermarketek iránt...

Télleg: Ha most ez az új törvény lesz, hogy ki kell mindent magyarul is irni, akkor mi lesz?
Mondjuk: TESCO Hypermarket(Nagybót')? :-)))

Amit még nagyon rühellek (sok ilyen van), hogy mindennek lesni kell a szavatosságát amikor vásárolsz, mert nem egyszer fordult elő, hogy napokkal, sőt hetekkel le volt járva...Pl.:egy vákumfoliázott felvágottat ami kb 2 hete volt lejárva, óvatlanul kinyitottam, és legalább tiz percig szellőztetni kellett a lakásban...

NO COMMENT

Garp szerint Creative Commons License 2003.01.04 0 0 135
Miskolc.

TESCO:

Égig nyúló polcok, rajtuk elég sovány választék. A gyalogos vásárlók részéről (van másmilyen is?) elérhetetlenül magas polcokon ugyanazok a dolgok puzzle-szerű térkitöltő funkcióval felrakva (minek?). Ugyanezen a területen/felületen minimum kétszer ekkora kinálat is lehetne, illetve lehetne kicsit rámenni a hangulatos vásárlásra.

Minőség? Véletlenül előfordulhat, de pl. vettem náluk pizsamát, amiről a kicsomagolás közben otthon azonnal kiderült, hogy nagyobb szakaszokon még össze sem volt varrva.

Benyomások: "olcsó, mit akarsz még", "ez van, de legalább van belőle" (szocreál)

Sok pénztár, amiből kevés működik. Hosszú sorok és általános rosszkedv.

Higiénia és társai nem erősségük (húsospult előtt szép nagy vértócsa, kb 15 perc múltán még mindig ugyanott szaglik).

Pláza és társai:

dizájnos üzletek eléggé gyér forgalommal. Eladók általában közönyösek. Legalább nem agresszivek :)

Választék? A "divat"-ból az, amit a boltok kelendőnek itélnek. Eléggé változatos szinvonal. Méretválaszték harmat, infók a várható dolgokról nincsenek, segitőkészség elhanyagolható.

Minőséget és választékot igazán nem lehet összehasonlítva elemezni, mert a pláza igazából egy nagy épület, amiben független kereskedések működnek, ki-ki ahogy gondolja.

Benyomások: póz, póz, póz

CORA:

A miskolci ...marketek közül kiemelkedő. Választék ÉS hozzáállás is megfelelő. (pl. az általam választott sajt becsomagolása közben az eladó úgy dönt, hogy ez már nem elég friss és közli is velem, majd vág egy másikból egy darabot és szemmel láthatóan nem aggódik amiatt, hogy ezt a cég részéről bárki is zokon venné), (nem előre csomagolt élelmiszert, ha nem vagyok egészen biztos a dolgomban, ajánlják, hogy bátran kóstoljam meg és ha nem izlik sincs morgás).

Tájékoztatás rendben, higiénia is. Adminisztráció érthetetlenül kanyargós néha (műszaki cikk vásárlása esetén).

Sok pénztár, sok működik is mindig. Rövid sorok és a pénztárosok tényleg igyekeznek jól csinálni. Itt a pénztáros csomagolja a vásárolt holmikat, ha segitek, néha elfogadja, de tisztán látszik, hogy ez is az Ő dolga. És a végén mindenki pozitiv, mosolyognak, stb.

Amióta ez megnyílt, legszivesebben ide járok. Jellemző, hogy péntek délutánonként ennél van a legnagyobb közlekedési tumultus.

METRO:

Választék valahol a CORA és a TESCO között. Akciós holmiknak sokszor már az akció kezdőnapján sincs nyoma sem. Eladók hozzáállása messze a CORA uniformizált pozitivizmusától, de ha elkapok egy eladót, korrekt tájékoztatást kapok.

Erősen meglátszik rajta hétvégeken, hogy a szlovákok kedvelik. Panaszkodnak is az eladók és le vannak strapálva. Egy-egy kör után iszonyúan össze van túrva az egész áruház (tényleg).

Ruházati cikkek szinvonala a TESCO szintjén, kivéve, amit hangsúlyozottan "minőségi" cikk-ként árúsitanak, ott előfordul, hogy valóban korrekt az áru. A kommersz kategóriában itt is vannak bomló varrások, helyből tropa zippzárak és kapcsok, hoányzó húzókák és gombok, bevarratlan bélések és belső zsebek, stb.

A "METRO-egységcsomagok" miatt kisebb ad-hoc bevásárlásra nem igazán jó, de elméletileg nem is erre lenne kitalálva.

Még egy kis "szubjektivum": ha ide bemegyek, percek alatt iszonyúan lefáradok agyilag. Nem tudtam eldönteni, hogy a világitás-e az oka, vagy mi, de másutt még ezt nem tapasztaltam.

--------------------

Nálam a rangsor:

CORA 4-es
METRO max. 3-as
a többi max. 2-es (eltérő okok miatt)

--------------------

Ruházati cikkeket egyikben sem szabad 'akármit' megvenni. Az ár különösen a CORA-ban nagyon jó jelző, ami nagyon olcsó, az nem lesz tartós (pl. műbőr gyerek-bakancs 1 hónap alatt széttörik, stb). A TESCO-ban vettem már vacakot olcsón is és drágán is (pl. műselyem pizsama, ami minden lehetséges helyen szerteszét foszlik).

Saját márkák: mindegyiknek van ilyen, amit akkor érdemes megvenni, ha pontosan tudom, valójában melyik cég terméke van a dobozban. Vannak nagyon silány dolgok is (pl. TESCO-gazdaságos egész feketebors-ban egy darab egész bors sem volt, és a borsszemek eleve is nagyon kicsik voltak), de vannak jobbak is (pl. a TECO egyes gyümölcslevei) amik csak csomagolásukban különböznek a 'márkás' terméktől.

Katalógusok: szorosan egymásra rámozdulva készülnek. Elég informativak, ilyen szempontból szerintem a METRO-é a legjobb, a CORA-é a legszebb. Gyengébb önuralommal bírók számára mind eléggé veszélyes.

Akciók:

A CORA már az akciót megelőző napokban is kiteszi a cikkeket az akciós áron (az "árgaranciájuk" miatt sincs értelme nagyon nézni a dátumot), de volt már, hogy az akció elteltével még olcsóbban lehetett megvenni ugyanazt a cikket, ami eléggé bosszantó. Thomson és néhány további márka előszeretettel "akciózódik". :)

A METRO műszaki cikk-akciói szoktak árban a legnyomottabbak lenni (bizonyos termékeknél különösen, Philips, HP, Sony, Elta). De gyakran kevés az akciós készlet és nincs korrekt infó arról sem,lesz-e még az akcióban, nem lehet foglalni, stb.

A TESCO akcióiban szerepelnek a leggyakrabban "saját márkák" és "a világhírű xy cég termékei", amik lehet, hogy nem rosszak, de nem tudhatja az eccerű halandó. Itt az a lényeg, hogy olcsóbb legyen, mindenáron. (Ha már egyszer akció.)

Nos, ezek az én teljesen szubjektiv benyomásaim (és persze az ismerőseim, családom véleménye, stb-stb).

eMM Creative Commons License 2003.01.04 0 0 134
Én meg borotvát vetteMM náluk.
Amíg kiválasztottam volt 10 perc.
Amíg az eladó végzett a papírmunkával fél óra.
Mintha még sose adott volna el terméket.
Ami lehet is, mert én a Murányiban vevőt neMM nagyon láttam.
Emléxem a Lurdy házban pld 3D Musicos tengeri motorcsónakot lehetett venni potom 50.000 dollárért.:)
Előzmény: cyber.greg (133)
cyber.greg Creative Commons License 2003.01.04 0 0 133
A Murányinál színvonalas kiszolgálás? Jó vicc!

Egyetlen dolgot vettem náluk, egy music centert még '99-ben.

Amíg a polcról a dobozba került a cucc, az eladó mindent leejtett a földre, a tornyot nyitott kazettás deckkel és CD-játszóval akarta a dobozba rakni, a biztonsági tapadózsinór nyoma pedig _még_mindig_ látszik a hangfalakon.

Előzmény: zako (131)
eMM Creative Commons License 2003.01.04 0 0 132
Szegény szegény Murányi.:)
Amúgy igazad lehet bár neMMcsak a Murányi féle hozzáállás lehet csak a nyerő stratégia az igényes vevő megnyerésére.
AztaTatata mér nem lehet hogy alacsony ár(nem 25% difi mint a murányinál hanem mondjuk5-10%) és igényes kiszolgálás?
Esetleg akkor jár a 3év gari ha mondjuk még fizetek rá valamennyit, de ha nem kell kapom az egy évet?
Előzmény: zako (131)
zako Creative Commons License 2003.01.03 0 0 131
"Oké, igazad van, rosszul fogalmaztam. Úgy értettem az összefüggést, hogy ha én, mint vevő nem veszek _semmit_, akkor előbb-utóbb ő nem fog fizetést kapni... Csak sajnos ez olyan áttételes, hogy ritkán értik meg."

Ez annyira áttételes, hogy sajnos nem igaz. Magyarországon nem lehet annyira rossz a kiszolgálás minősége és körülményei, hogy azt ne ellensúlyozná az alacsony ár.

"Egyre inkább arra gondolok, hogy hiányzik egy olyan szuper- vagy inkább hipermarket itthonról, ahol nem az olcsósággal, hanem a választékkal és a kiszolgálás minőségével vonzanák a látogatók. Ma már van egy olyan fizetőképes réteg itthon, akiknek érdemes lenne ilyet nyitni. És akkor mondhatja a Tesco, hogy ő csak olcsó, ha kiszolgálást akarok, menjek máshová. Csak sajnos most pont az ellenkezőjét mondja. Ezért jogosan várja el ezt a vevő, ha bemegy..."

Két megjegyzésem lenne ezzel kapcsolatosan.

1. Abból, hogy valaki fizetőképes, nem következik, hogy a minőségre törekszik. Nagyon sok olyan példát tudnék felsorolni akár az ismeretségi körömből is, aki - bár megengedhetné magának - nem a drágább, jobb minőségű terméket veszi meg, hanem kizárólag a legolcsóbbat, legyen az akármilyen gagyi. (tesco gazdaságos-szindróma). Egyébként volt már ilyen próbálkozás Magyarországon (gondoljunk pl. a Murányira), ahol a minőségre, a három év garanciára és a kiszolgálásra helyezték a hangsúlyt. A cég jelenleg megszűnés, felszámolás alatt áll, a vásárlók ugyanis azt a stratégiát választották, hogy bementek a Murányiba, körülnéztek, elmagyaráztatták maguknak a paramétereket, elköszöntek és megvették egy hipermarketben ugyanazt kb. 75%-os áron.

2. Nem egészen tudom, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy a tesco a jó kiszolgálást reklámozná... eddig én még csak olyan reklámokat láttam tőlük, amelyekben az olcsóságra, az akciókra helyezték a hangsúlyt.

Szóval én pesszimista vagyok ebben a tekintetben. Szerintem még jó ideig a multik háborúja határozza meg a hazai kiskereskedelmet, amely jótékony hatással lesz az árakra, de nagyon rossz hatással a minőségre.

Előzmény: edeskicsilany (130)
edeskicsilany Creative Commons License 2003.01.02 0 0 130
"NINCS összefüggés a vásárló által kifizetett pénz és az eladó fizetése között! Ez a probléma gyökere SZVSZ. Egy műszaki eladónak pl. a tescóban oly mindegy, hogy a kedves vevő Gagyitron2000-et vesz 1999 Ft-ért vagy Sony-t 79999-ért... ettől neki nem lesz több a fizetése."

Oké, igazad van, rosszul fogalmaztam. Úgy értettem az összefüggést, hogy ha én, mint vevő nem veszek _semmit_, akkor előbb-utóbb ő nem fog fizetést kapni... Csak sajnos ez olyan áttételes, hogy ritkán értik meg.

Amúgy meg tény, hogy nem könnyű egy eladó munkája, dehát ő választotta, nem?

Egyre inkább arra gondolok, hogy hiányzik egy olyan szuper- vagy inkább hipermarket itthonról, ahol nem az olcsósággal, hanem a választékkal és a kiszolgálás minőségével vonzanák a látogatók. Ma már van egy olyan fizetőképes réteg itthon, akiknek érdemes lenne ilyet nyitni. És akkor mondhatja a Tesco, hogy ő csak olcsó, ha kiszolgálást akarok, menjek máshová. Csak sajnos most pont az ellenkezőjét mondja. Ezért jogosan várja el ezt a vevő, ha bemegy...

ÉKL

Előzmény: zako (129)
zako Creative Commons License 2003.01.01 0 0 129
"Az elso lepest annak kell megtennie, akinek ez penzugyi erdeke is! (gy.k.: a kereskedonek) Ha Te, mint vevo ugy mesz be egy uzletbe, hogy tudod, a kifogasaidat emberi modon kezelik, akkor ha nem is az elso v. a masodik alkalommal, de kesobb Te is igy fogsz viselkesni.
Es itt valoban a menedzsmentnek kell valamit tennie, pl. hogy ezt "beleveri" a frontszemelyzet fejebe. Van, akinek ez alapbol jon. Azt hiszem ma ezek az emberek viselkednek vevoorientaltan."

Ez az elképzelés működik a kis boltok esetében, de a hipermarketeknél már nem, ugyanis olyan nagy távolság van a tulajdonos (pénzügyi érdek) és eladó között, hogy eleve kudarcra van ítélve minden jobbító próbálkozás.

"A tobbinek meg el kell magyarazni az osszefuggest a vasarlo, az altala kifizetett penz es az o fizetese kozott!"

NINCS összefüggés a vásárló által kifizetett pénz és az eladó fizetése között! Ez a probléma gyökere SZVSZ. Egy műszaki eladónak pl. a tescóban oly mindegy, hogy a kedves vevő Gagyitron2000-et vesz 1999 Ft-ért vagy Sony-t 79999-ért... ettől neki nem lesz több a fizetése.

Előzmény: edeskicsilany (123)
Dragonfláj Creative Commons License 2002.12.31 0 0 128
Minden index-esnek és nem index-esnek, minden vásárlónak és alkalmazottnak BOLDOG ÚJ ÉVET, és legalább fele ennyi panaszt, mint idén! Jövőre találkozunk, legyünk elnézőbbek! 2003!
Előzmény: TOPMAN (127)
TOPMAN Creative Commons License 2002.12.31 0 0 127
Elsőnek igenis meg kell fizetnie egy kereskedő cégnek az alkalamzottakat korrektül, utána el lehet várni, hogy maximálisan segítőkészen álljanak a vásárlók rendelkezésére.

Itthon ezt egy boltról nem lehet elmondani, mindenhol létminimum körül keresnek és rengeteget kell dolgozniuk.

Vevőként mondom, úgy is bánnak velünk többnyire, mint a kutyákkal. Még mindíg a régi idők jutnak az eszembe, amikor egy Smatch közért csemege pultjába kérek mondjuk párizsit, de mutatom, hogy én abból a frissből kérek és nem a barnulóból, ami persze ki van rakva és erre vágja a pofákat az eladó. És talán stikában még belecsempész a szépek közé a régiből egykét szelettel.

White Vader Creative Commons License 2002.12.31 0 0 126
Igen a tudat. Hogy ott mindent lehet.
missparker Creative Commons License 2002.12.31 0 0 125
"a vevők eleve előítéletekkel jönnek be"

Az az előitélet kialakult vmi miatt...

Előzmény: Dragonfláj (124)
Dragonfláj Creative Commons License 2002.12.30 0 0 124
Kedves "bmw"!
Nem vagyok WV. Attól hogy két ember egy helyen dolgozik, attol még nem ugyanaz. Bocsi. A vevő és eladó viszonyt úgysem tudjuk elrendezni, egyik észak a másik dél. Egy viszont biztos...nálunk vannak "normális" és "kézséges" eladók, igaz néha mindenkinek tele lehet a pohár. Néha a bunkókkal is megpróbálunk szót érteni, de sok esetben ez nem megy. Az is biztos hogy a Tesco-kban romlik a morál, ez sok mindentől függ, de ebbe most ne menjünk bele. Még egy dolog: a vevők eleve előítéletekkel jönnek be, és így az esetleges előző rossz élményét hozza magával és pl. leordít egy "normális" eladót, aki nem tehet semmiről, és lassan a "normálisat" is "immunissá" teszik. Na ennyi.
Előzmény: crazyBMW (120)
edeskicsilany Creative Commons License 2002.12.30 0 0 123
Hello! Magyarorszagon azt nem sikerult meg felfogni a kereskedelemben, hogy aki ott dolgozik, azert kap fizetest, mert van olyan ember, aki elmegy vasarolni es otthagyja a penzet! En nem sokat jartam kulfoldon, de egyszer voltam Kanadaban. Legelso este bementunk egy ejjel-nappaliba, megvettuk a szukseges dolgokat. Utana mentunk fizetni, az egyik penztarnal allt ket ember, az egyik mar fizetett. Mi alltunk volna be a sorba, amikor a sorok kozott levo elado beult egy masik penztarhoz es odahivott minket, hogy ne kelljen varnunk.
Teljesen le voltunk dobbenve...
A kesobbiekben tobbnyire egy masik, a Sparhoz hasonlo uzletben vasaroltunk, ahol udvarias eladok, segitokesz penztarosok, rendes valasztek volt, kb. olyan aron, mint itthon az Auchanban.
Na ez nincsen meg meg itthon.
Az igaz, hogy egyik oldalrol sem, a vasarlok sem mindig udvariasak es megertoek stb.
DE!
Az elso lepest annak kell megtennie, akinek ez penzugyi erdeke is! (gy.k.: a kereskedonek) Ha Te, mint vevo ugy mesz be egy uzletbe, hogy tudod, a kifogasaidat emberi modon kezelik, akkor ha nem is az elso v. a masodik alkalommal, de kesobb Te is igy fogsz viselkesni.
Es itt valoban a menedzsmentnek kell valamit tennie, pl. hogy ezt "beleveri" a frontszemelyzet fejebe. Van, akinek ez alapbol jon. Azt hiszem ma ezek az emberek viselkednek vevoorientaltan. A tobbinek meg el kell magyarazni az osszefuggest a vasarlo, az altala kifizetett penz es az o fizetese kozott!
Koszi,
EKL
missparker Creative Commons License 2002.12.30 0 0 122
Egyet kell értenem. Sokszor kerültem reklamáló helyzetbe az Auchannál is, Tesconál is. A Tesconál még én voltam bunkó, hogy nem hagytam magam átverni, az Auchannál heves elnézéskérések közepette intézték a hasonló ügyet.
Előzmény: KTa (121)
KTa Creative Commons License 2002.12.30 0 0 121
Én az Auchanba járok már sok éve. Lehet, hogy ott is vannak bunkó vásárlók, de bunkó eladóval még nem találkoztam. A Tescoban viszont igen. Az Auchan minden szempontból magasan veri a Tescot.
Előzmény: Dragonfláj (113)
crazyBMW Creative Commons License 2002.12.30 0 0 120
Mi van apukám két reged van!Egyértelmű,hogy te vagy a White Vader is!
Előzmény: Dragonfláj (113)
crazyBMW Creative Commons License 2002.12.30 0 0 119
Milyen érdekes a Tesco topicban az egyik hozzászólásodban pontosan te voltál az aki lebunkozza a vásárlókat,hát igen, ez egy vevőcentrikus hozzáállás részedről.Érdemes elolvasni,hogy mennyire másként nyilatkozol ott,meg itt is!Az iskola nem ad müveltséget és lehet,hogy a 8 osztályt végzett kollégád,akivel együtt támasztjátok a pultot,emberségesebb mint te!
Amúgy meg nem kötelező a Tescoban dolgozni,de valószínű,hogy csak ide vettek fel.
Előzmény: White Vader (110)
White Vader Creative Commons License 2002.12.29 0 0 118
Azért mert vki balf*sz volt Veled , azért nem szabad hogy a követkető vásárló szívjon mert akkor ez véget nem érő folyamat lessz.
Ennek pedig nem lesz yoo vége :o)
By.
eMM Creative Commons License 2002.12.29 0 0 117
no comment
Előzmény: Dragonfláj (115)
Dragonfláj Creative Commons License 2002.12.29 0 0 115
Mi a bajod a mentalitásommal? A poént inkább le sem lövöm, hogy mi az első szakmám! ...Öreg!
Fogadok, hogy te is egy vagy a kötözködő fajtából. Én hozzászóltam a témához, te meg hozzám szóltál! Törődj a témával, baze!
Előzmény: eMM (114)
eMM Creative Commons License 2002.12.29 0 0 114
Figyelj öreg!
Ilyen mentalitással miért a kereskedelemben dolgozol?
menjél dísznövénykertésznek, jót tesz az idegeidnek meglásd!
Előzmény: Dragonfláj (112)
Dragonfláj Creative Commons License 2002.12.29 0 0 113
Ja, és még valami: Kik azok, akik úton útfélen kidobálják a kosarukból a "mégsem kell" cuccokat szanaszét az áruházban? Kik azok, akik paraszt módon felzabálják a ki nem fizetett árut, és a papírját buzgón elrejtik a bútorosztályon? Kik azok, akik nem tisztelve semmilyen iratlan szabályt, minden termék-csomagolást felszabnak, feltépnek, szétkúrnak, aztán meg bunkó módon otthagyják? Kik azok, akik a legjobban fikázzák a Tesco-kat és mégis nap mint nap oda járnak vásárolni? Kik azok, akik direkt vadásznak a 30.000 termékből arra a 10-re amit még nem áraztak be? Kik azok, akik KILOPJÁK AZ ALKATRÉSZEKET A DOBOZOKBÓL? És ezzel a többi vásárlót károsítják meg és a Tesco-t járatják le? Igen, EZEK IS TI VAGYTOK....A VEVŐK!
Előzmény: Dragonfláj (112)
Dragonfláj Creative Commons License 2002.12.29 0 0 112
Támogatom WhiteVader-t, hiszen a fő probléma az a következő: Senki nem gondolná, hogy mennyi kib****tt paraszt ember jár ide nap mint nap, csak azért, hogy a napi feszültségét levezesse, és kötekedhessen. Vásárolni jössz baze, vagy baszkurálni? Kérdezem. Mert sokan ezért jönnek. Sokan a vevők közül már eleve ellenséges állapotban közelednek, igy ne is várjanak barátságos kiszolgálást. Pl: "Hé te!" vagy a "Gyere má' ide". Hát hol érzi magát az ilyen? És mivel ebből a fajta vevőállatból rengeteg van, ezért ne csodálkozzatok, ha az eladóknak tele van a pöcsük Veletek! Utószóként: biztos sok esetben a vevőnek is igaza van, de a legtöbbször még azt sem hagyjátok hogy benyaljanak nektek, csak az ordibálás megy. Végszó: A SOK TUSKÓ EMBER MIATT SZÍVNAK A RENDES VEVŐK IS!!!! EZT NE FELEDJÉTEK! Üdv: Tesco
eMM Creative Commons License 2002.12.28 0 0 111
Már bocs de kit érdekel az angol cég?
Sajna M.O.n az országban levő tuskóban tudok csak vásárolni.
Tehát erről lesz jó/rossz véleményeMM,etc.az élményeim alapján.
White Vader Creative Commons License 2002.12.28 0 0 110
Szóval.
Fikázhatjátok a Tesco -t de megérteni soha nem fogjátok (Ti kívülállók).
Ha az eladó bunkó az azért van mert valószínü hogy 8 állt. isolánál nincs több a birtokába.Erről nem a Tesco tehet, hanem a vezetőség (ha nincs ló jó a szamár is csak dolgozzon mint az állat). Csak ugyebár vannak akik azért "küzdenek" ebbe a szaros cégbe hogy az a terület ahol éppen Ő dolgozik, legalább az legyen elismerve, hogy hozza a forgalmi terveket, hogy a vásárlók visszajárjanak oda.
De amikor az eladó "látja" azt hogy a vezetőség keresztbe irányít akkor már Ő is érzihogy vmi nem stimmel. Főleg ha az 1-ikfelépíttet vmit a másik meg 1 óra múlva leszedeti, mert hogy az ott nem jó.
Most mennem kell de mindenképp ellátogatok ide legközelebb is.

Ui: nefeledd angol cégről beszélünk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!