Keresés

Részletes keresés

Zak Creative Commons License 2001.09.24 0 0 712
... kizárólag bin Ladent, ahogy a feltétel szólt, és nem az összes gazembert és elmebeteget, valamint fel kellett volna számolniuk a kiképzőtáborokat, ami persze ésszerû feltétel lett volna, csak a gyakorlatban szerintem teljesíthetetlen: vagyis újabb pont, amiért ütni lehet.
Előzmény: Zak (710)
micu Creative Commons License 2001.09.24 0 0 711
Azt nem tudom mit tennének, de mivel nyilvánosan az ultimátumban ez a feltétel szerepel, ha teljesítik akkor utána elég furán nézne ki ha mégis támadnának. Az más kérdés hogy esetleg a háttérből tovább támogatnák a tálibellenes felkelőket, de nyíltan aligha vállalnák fel ez esetben a konfliktust.
Előzmény: névtelen (707)
Zak Creative Commons License 2001.09.24 0 0 710
Szerinted miért?

Amúgy szerintem ez megint elméleti kérdés, azt gondolom, hogy már ezen feltétel kimondása elôtt nyilvánvaló volt, hogy nem fogják kiadni azt, akirôl talán önmaguk sem tudják tutira, hol van. Mi történt volna konkretice, ha teszem azt megtalálják és kiadják?

[Most szeretném jelezni, hogy amit írok, az nem feltétlenül a meggyôzôdéses véleményemet tükrözi, meggyôzhetô vagyok; azért kérdezek, és néha hülyeségeket is, mert borzalmasan sok dolgot nem értek, sok mindenben bizonytalan vagyok, és a néha provokatív hozzászólásaimmal kicsikart válaszokból, a talán általam is gondolkozásra késztetett véleményekbôl próbálom összerakni magamnak a legvalószínűbb igazságot és a majdani következményeket megsaccolni. Oké?]

Előzmény: micu (704)
névtelen Creative Commons License 2001.09.24 0 0 709
"1. Mi az, hogy és? Lehettél volna ott akár te is..."

Ez szerintem inkorrekt érv. Ezzel az erővel lehetnél afgán kecskepásztor is.

Persze, mindenki lehet áldozat. De ez nem hitelesít semmiféle esztelen vagdalkozást, gyikolást...

Előzmény: Csülök (705)
micu Creative Commons License 2001.09.24 0 0 708
Csakhogy ez kb olyan mintha azt kérted volna anno Hitlertől hogy szüntesse meg a koncentrációst táborokat, kárpótolja a zsidókat és amúgy egyáltalán tegye le a fegyvert. Szvsz még akkor sem fogadta volna el amikor már 100%-ig biztos lehetett benne hogy elveszítette a háborút.
Előzmény: Csülök (705)
névtelen Creative Commons License 2001.09.24 0 0 707
akkor mit tennének az amerikaiak a frusztrációs tűrőképességükbe törött harci kedvükkel? (a média által indikáltan..)

Nekem az egyszeri pénzbehajtó esete forog fenn. Megy, hogy kéri a pénzt, de úgyse kapja meg, ezért verekedni fog, hergeli magát hergeli.
Majd amikor kéri a pénzt és meglepetésére meg is kapja akkor mégis üt...

Máskép: tudodmit, medve nem kell a porszívod a jó édes anyukádat, azt... (a régi vicc, amikor elindul a nyuszika porszívót kölcsönkéri, de közben meggyőzi magát, hogy a medve nem fogja odaadni...)

Előzmény: micu (704)
micu Creative Commons License 2001.09.24 0 0 706
Gondold meg, a közel-keleten vannak a legnagyobb olajlelőhelyek, ezek egy atomcsapás esetén biztosan elzáródnának a nyugat számára... Biztosan, legalábbis rövid távon. Hosszabb távon úgyis más alternatíva kell az olaj helyett (CO2 kibocsájtás, meg mert amúgy is elfogy), szvsz ha ez felgyorsulna az csak jót tenne. A saláta effektus már nagyobb gond (mint ahogy erre utaltam is) különösen mert arrafelé van Izrael is. De szvsz bár nagyobb terrortámadás megmozgatná a nyugati közvéleményt annyira hogy még az olajjal sem törődve támogassanak egy atomcsapást az egész arab térség ellen. Ja és persze nem lenne túl kellemes nyugaton sem arabnak lenni (bár ez szvsz most sem az de akkor egyenesen életveszélyessé válna)...
Előzmény: Darwin (699)
Csülök Creative Commons License 2001.09.24 0 0 705
1. Mi az, hogy és? Lehettél volna ott akár te is...
2. De, egészen pontosan így gondolom. Na persze nem csak azt az egy szemétLádent kellett volna kiadniuk, hanem az összes gazembert és elmebeteget, valamint fel kellett volna számolniuk a kiképzőtáborokat. Természetesen.
Előzmény: Zak (703)
micu Creative Commons License 2001.09.24 0 0 704
Biztos lehetsz benne hogy ha kiadnák akkor nem lenne nyílt háború az afgánok (pontosabban a tálibok) ellen.
Előzmény: Zak (703)
Zak Creative Commons License 2001.09.24 0 0 703
1. A két toronyban kizárólag civil áldozatok voltak. A Pentagonban meg nem. És?

2. Ha a tálibok kiadják Ladent és bandáját, egyetlen afgán élet sem kerül veszélybe (legalább is az amerikai hadsereg által nem. Nem a fenét. Gondolod, hogy ha a tálibok repülôre ültetik bin Ladent, postázzák Washingtonba, akkor összes US katonai akció lefújva és áttérnek a bírósági tárgyalásokra? Nem hiszek ebben. 6800 emmber életét és az USA büszkeségén esett csorbát nem lehet megváltani egy dedikált bűnös kiadatásával, ez nyilvánvaló.

Előzmény: Csülök (701)
Zak Creative Commons License 2001.09.24 0 0 702
Csak úgy különösebb összefüggés nélkül bemásolom az egyik indexes elemzés részletét:

Sajátosak a célpontok is: Irakkal és Jugoszláviával ellentétben itt nincsenek tankoszlopok, betonbunkerek, radarállomások vagy fegyvergyárak, "kemény" célpontok, amelyek elpusztítása számottevően gyengítené az ellenséget. Amire a gerilláknak szükségük van, azt apró barlangi manufaktúrákban is előállítják; de általában titkos és követhetetlen karavánutakon kapják az utánpótlást. Ahogy a szovjet invázió idején, valószínűleg most is számíthatnak a lakosság támogatására, ami a civil áldozatok számának drasztikus növekedésével jár.

Csülök Creative Commons License 2001.09.24 0 0 701
"majd kiváncsi leszek az afgán civil/katona-i áldozatok számára szemben ezzel a 6/7ezer amerikaival..."
Ne hasonlítsuk össze!
1. A két toronyban kizárólag civil áldozatok voltak.
2. Ha a tálibok kiadják Ladent és bandáját, egyetlen afgán élet sem kerül veszélybe (legalább is az amerikai hadsereg által nem, mert egyébként egymást írtják, mint a répát). Nem adták ki! A többi csak a szokásos Amerika ellenes duma... :(
Előzmény: Darwin (699)
sin x Creative Commons License 2001.09.24 0 0 700
Én sokkal inkább félnék Laden pajtás atomcsapásától.

"Érdekes módon az iraki halottak, ahol még mindig nyugodtan lődöznek az amcsik, azok valahogy nem kapnak ekkora híradást. "

Persze civilekre lődöznek az amcsik, ugye? Utcán gyanútlanul sétálgató pógárokra. Igaz? Nem radarállomásokat lőnek ki (ha lőnek egyáltalán), meg katonai célpontokat, ugye?
Te vagy a 19726. demagóg, aki egy kalap alá veszi a terrortámadás több ezer szigorúan polgári halottját, az iraki katonákkal.

Előzmény: Darwin (699)
Darwin Creative Commons License 2001.09.24 0 0 699
Üdv,

micu... atomcsapás az olajmezőkön? és gondolod nem lenni semmi következménye? akkor, amikor még az USA szimpatizáns Szaud-Arábia se nyitja meg a reptereit a megtorló akció előtt? Gondold meg, a közel-keleten vannak a legnagyobb olajlelőhelyek, ezek egy atomcsapás esetén biztosan elzáródnának a nyugat számára... Márpedig ez erőssen érződne az egész világon. Másrészt, atomfegyver használata esetén nem csak ott lennének káros hatások, hanem a határon túl is érződnének, emlékezzünk csak csernobilra, és az akkori saláta árakra. Szal, csak ennyi, de katonai beavatkozás szinte biztosan lesz, sajnos nem fogadták meg a németek tanácsát, miszerint amerika úgy mutathaná meg erejét, ha a problémát higgadtan kezeli, súlyának megfelelően... majd kiváncsi leszek az afgán civil/katona-i áldozatok számára szemben ezzel a 6/7ezer amerikaival... és azthiszem ember=ember, nem kéne az amerikai halottakat úgy felfújni, hogy a világ másról se halljon már több mint 1 hete, mint róluk. Érdekes módon az iraki halottak, ahol még mindig nyugodtan lődöznek az amcsik, azok valahogy nem kapnak ekkora híradást. (csak, hogy a túlsó végletet is lássuk)

na.. sok volt a rosszból.. maradva mindenkinek tisztelettel: Darwin

Előzmény: micu (697)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.09.24 0 0 698
Az lehet, hogy az arabok nem fognak győzni, de ha megindulnak akkor mi sem leszünk biztonságban, addig is sok embert el fognak pusztítani :-(
Előzmény: micu (697)
micu Creative Commons License 2001.09.24 0 0 697
Csakhogy ezt a háborút az iszlám nemigen nyerheti meg. Mi lehet a következmény ?
1. Az amerikaiak megtámadják a terroriszlamistákat.
2. Ezek visszatámadnak, pár tömeggyilkosság nagyobb amerikai, európai városokban.
3. Fokozódó bosszúvágy a közvéleményben -> atomcsapás az iszlám világ ellen. Lehet hogy néhány túlélő akadna, de szvsz a Közel-Kelet nagy része nem lenne más csak rádióaktív sivatag.
És ez ellen szvsz még Kína sem nagyon tiltakozna - az iszlám nyomulás hosszú távon speciel nekik sem túl jó, sőt. Az oroszokról nem is beszélve. Az egyetlen gond hogy mi lesz izraellel és az olajjal. Ebből a szempontból szvsz Izrael a nagyobb kérdés (egy atomcsapás nekik sem lenne túl egészséges), az olajon szvsz viszonylag kis megrázkódtatás árán túltenné magát a mai gazdaság, sőt középtávon még jót is tenne ha elfogyna az olaj.
Előzmény: Syd Barrett (695)
Szabadharcos Creative Commons License 2001.09.23 0 0 696
Hát igen, ezért kell az Oszama-t és a hozzá hasonlókat kivégezni,agyoncsapni gondolkodás nélkül, akkor is ezt mondom...
És igen, igaza lehet kedves amerikai afgán barátunknak valahol...

Csak bennem megfordúl a bélsár mikor zászlókat égetve,amerika pusztulását kántálva vonulnak az utcákra emberek...Milyen érzés lenne az nektek kedves békepártiak ha magyar lenne az a zászló? He?! Van példa is: rendszerváltáskor mennyi segélyt is küldtünk a Romániába? És mit kaptunk?! ÜTÖTTÉK VERTÉK AZ UTCÁN A MAGYAROKAT!

Én nem azt mondom hogy minden palesztin, afgán tehet rolla (pl az afgánoknál ott az északi nemtudommi, ami komoly harcbal ál a Tálibok vezette afganisztánnal), de tény hogy a népük nagy része "be van hülyítve", és tökmindegy hogy vallási vagy politikai alapon, a lényeg az hogy fanatikussan vágynak arra hogy akit ők ellenségnek tekintenek az pusztúljon, és lassan a fél "nyugat" az ellenségük...

Itt kell egy éles "kés" hogy kivágja a fekélyt, még ha ki kell vágni hozzá néhány normális szövetet is, de ha ez tovább "fertőz" akkor felemészt...

Megbocsátani ezt nem lehet, (mármint a terrorizmust) szelektálni nem lehet mert ők a nép közé rejtve csúsznának át a rostán...El kell érni azt hogy a nép kivesse magából őket...de már gáz van...Már a pakisztáni köznép is kezd behülyülni...De én akkor is azt mondom, hogy a kutya amelyik veszett, menthetetlen...

Más: Az üllői út mellett lakom, és oda nyílik az ablakom...Már a sokaidk kék villogós busz ment el itt rendőri kiséretben (kb 6) és 30-40 járőrkocsi, motoros, és fekete furgon...Mi van itt??? Nem hallott vki vmit?

Előzmény: Syd Barrett (695)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.09.23 0 0 695
Egy cikk, melyet lev.listán kaptam:

Élelmiszer józan észért a militaristáknak
Írta: Egy amerikai afgán

Sok beszélgetést hallottam "Afganisztán kőkorszakba való visszabombázásáról". Ron Owens, a KGO Beszélgetős Rádióban ma azt engedte meg magának, (hogy azt mondja), hogy ez ártatlan emberek meggyilkolását jelentheti, olyan emberekét, akiknek semmi közük ehhez az atrocitáshoz, de "hadban állunk, el kell fogadnunk a járulékos veszteségeket. Mi mást tehetnénk?" Percekkel később néhány TV-s szakértőt hallottam beszélgetni, vajon "van-e gyomrunk azt tenni, amit meg kell tenni." Én a felvetett kérdésekről különösen keményen gondolkoztam, mert Afganisztánból jöttem, s bár 35 éve itt élek, sosem vesztettem el a fonalát annak, mi is folyik ott. Szóval, mindenkinek aki meghallgat, szeretném elmondani, hogyan is néznek ki a dolgok az én nézőpontomból.

Úgy beszélek, mint valaki, aki mélyen gyűlöli a Talibant és Oszama bin Ladent. Gyűlöletem első kézből szerzett tapasztalatokból táplálkozik. Szerintem kétség nem fér ahhoz, hogy ezek az emberek felelősek a New Yorki atrocitásért. Egyetértek azzal, hogy valamit tenni kell ezekkel a szörnyetegekkel. De a Talibán és bin Laden nem egy Afganisztánnal. Még csak nem is kormányozzák Afganisztánt. A Taliban nemtörődöm elmebetegek szektája, akik 1997-ben hatalmukba kerítették Afganisztánt. Bin Laden pedig tervekkel rendelkező politikai bűnöző. Ha a Talibánra gondolsz, gondolj a nácikra. Ha bin Ladenre gondolsz, gondolj Hitlerre. S ha "Afganisztán népére" gondolsz, gondolj a "koncentrációs táborok zsidóira". Nem csak arról van szó, hogy az afgán népnek semmi köze ehhez az atrocitáshoz. Ők az elkövetők első áldozatai. Ujjonganának, ha valaki odamenne, s kiiktatná a Talibánt, s kipucolná a nemzetközi bűnözők patkányfészkét az országukból.

Valaki mondhatja, miért nem lázadnak fel az afgánok, és miért nem döntik meg a Talibánt? A válasz az, hogy (az afgánok) kiéhezettek, kifáradtak, megsebzettek, cselekvőképtelenek és szenvednek. Néhány éve az ENSZ becslése szerint 500000 nyomorék árva volt Afganisztánban, abban az országban, ahol nincs gazdaság és élelmiszer. Özvegyek milliói vannak ott. S a Talibán ezeket az özvegyeket élve tömegsírokba temeti. A föld tele van aknákkal, a farmokat megsemmisítették a szovjetek. Ez az a néhány ok, amiért az afgánok még nem buktatták meg a Talibánt.

Elérkeztünk "Afganisztán kőkorszakba való visszabombázásának" kérdéséhez. Az a gond, ezt már megtették. A szovjetek már gondoskodtak róla. Okozzunk szenvedést az afgánoknak? Már szenvednek. Romboljuk le házaikat? Már megtörtént. Változtassuk iskoláikat kőhalmazokká? Már megtörtént. Tüntessük el kórházaikat? Már megtörtént. Tegyük tönkre infrastruktúrájukat? Vágjuk el őket a gyógyszerektől és az egészségügyi ellátástól? Túl késő. Valakik már mind megtették. Az új bombák csak a régi bombák okozta törmelékkupacokat kavarnák fel. Legalább megsemmisítenék a Talibánt? Nem valószínű. Manapság Afganisztánban csak a Talibán eszik, csak nekik van lehetőségük manőverezésre. Elillannak és elrejtőznek.

Talán a bombák majd megölnek néhány nyomorék árvát, nem mozognak túl gyorsan, még tolókocsijuk sincs. De Kabul fölé szállni, s bombákat szórni nem lenne valódi csapás azok ellen a bűnözők ellen, akik ezt a szörnyű dolgot tették. Ez csak újabb kézenfekvő ok lenne a Talibánnak, hogy ismét megerőszakolják azt a népet, melyet amúgy is állandóan megerőszakolnak.

Szóval, mi más van még? Mit lehet akkor tenni? Hadd beszéljek most igaz félelemmel és remegéssel. Bin Laden kiiktatásának egyetlen módja, bemenni oda szárazföldi csapatokkal. Amikor az emberek arról beszélnek, hogy " van gyomrunk azt tenni, amit meg kell tenni" arra gondolnak, hogy van gyomrunk meggyilkolni annyi embert, amennyi szükséges. Hogy van gyomrunk legyőzni minden, ártatlan emberek meggyilkolása miatti morális lelkiismeretfurdalást. Nos, húzzuk ki a fejünket a homokból. Amiről szó van, az az, hogy amerikaiak halnak meg. És nem csak néhány amerikai halhat meg miközben bin Laden rejtekhelyéig elküzdik magukat. Ez ennél sokkal több, barátaim. Mert bármilyen csapatot szeretnénk Afganisztánba küldeni, ahhoz Pakisztánon kell átmennünk. Meg fogják engedni? Nem valószínű. Pakisztán meghódításának kell lennie az első dolognak. A többi muzulmán ország meg csak nézni fogja? Most már látod, hova akarok kilyukadni. Az Iszlám és a Nyugat közti háborúval flörtölünk.

S találd ki: ez bin Laden programja. Éppen ez az, amit akar. Ezért csinálta. Olvasd el a beszédeit és kijelentéseit. Ott ez rendben van. Ő valóban azt hiszi, hogy az Iszlám legyőzi a Nyugatot. Nevetségesnek tűnhet, de úgy gondolja, hogy ha Iszlámra és Nyugatra tudja polarizálni a világot, milliárdnyi katonája lesz. Ha Nyugat azokra a tájakra holokausztot zúdít, ez milliárd embert jelent, akiknek semmi vesztenivalója nincs, s ez még jobb bin Laden szemszögéből. Valószínűleg nincs igaza, s a végén a Nyugat győz, akármit is jelent ez, de a háború évekig tarthat, és milliók halhatnak meg, s nem csak az övéik, hanem a mieink is. Kinek van ehhez gyomra? Sajnos, bin Ladennek van. Bárki másnak?

Békével

Tamim Ansary

Syd Barrett Creative Commons License 2001.09.22 0 0 694
Toulouse-ban elkezdték... :-(
Előzmény: sin x (693)
sin x Creative Commons License 2001.09.21 0 0 693
Jó reggelt. Ez így van. Ezért kell utánuk menni, és ha kell egyenként agyoncsapni őket.
Előzmény: Syd Barrett (690)
sin x Creative Commons License 2001.09.21 0 0 692
"Lásd a nagy békepárti Chamberlain, meg a francia cimborái... "

Szívemből szóltál. Milyen jó is lett volna, ha ők is kicsit előbb ébrednek. :( (És ütnek egy jó nagyot.)

Előzmény: maczilaci (687)
sin x Creative Commons License 2001.09.21 0 0 691
"Az, hogy hová szórogatnátok az atombombáitokat nem érdekel. "

Hmm... örüljél, ha az USA légitámadásai meg tudják előzni azt, hogy OBL kezdje el szórogatni.

Előzmény: bedos (684)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.09.21 0 0 690
Sziasztok!
Véleményem szerint nekünk nem egy klasszikus háborúra kell készülnünk, hanem egy teljesen irracionális, alattomos támadásra, ami elsősorban nem a katonákat, hanem a polgári lakosságot (vagyis minket) fogja érinteni. Az ilyen ellen pedig nehéz lesz védekezni. Gondolok itt olyanra, hogy világszerte meg fognak szaporodni a terrorcselekmények, robbantások. De valós veszél lehet pl. a vízvezetékrendszeren keresztül vegyi anyag, fertőző baktériumok bejutattása az ivóvizbe. Biológiai fegyver bevetése, eddig nem ismert vírus vagy baktérium elterjesztése, ami hibába kezdődik pl. Franciaországban, hetek múlva már nálunk is szedné az áldozatait. Gázálarca sincs mindenkinek, pedig azt is használhatnak binladen követői :-( Rémisztő még csak végiggondolni is a lehetőségeket...
maczilaci Creative Commons License 2001.09.21 0 0 689
bedos:

"én úgy hallottam, hogy már minden gép visszafordult mert hajnalodni"

Na, ebből elég!!!

De most már nagyon!!

Suddenly, a Russian made SA-3 Neva Surface to Air Missile (SAM) exploded very close to the F-117A at about 8:15 PM local time (2:15 PM EST).

Este 8.15 helyi időkorkor még soha, sehol nem sikerült napfelkeltét néznem!!

"On the 4th night, March 27th 1999, F-117A #82-806 was returning to Aviano after dropping both of its bombs on enemy targets"

Az a sok megalapoztalan, értemetlen, buta hülyeség, amit itt összeírogatsz, már fárasztó!!

Ez végül is az INTERNET, ahol MINDENT meg lehet tudni - sávszélességtől függően - 7-19 másodperc alatt.

Ha ennyire hülye vagy ehhez, akkor keress te majom!!

Előzmény: bedos (680)
obsidian Creative Commons License 2001.09.21 0 0 688
Jóvan, látom megjöttél... :)
Előzmény: maczilaci (685)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.21 0 0 687
bedos, álhatatos erőfeszítéseid hatására be kell lássam, hogy rettenetesen buta vagy...

Te rettenetesen hüje, mindig az ilyen hozzád hasonlók miatt csesződnek el a dolgok.

Lásd a nagy békepárti Chamberlain, meg a francia cimborái...

De mit is erőlködöm én, magyarázom a vaknak, hogy hajnalodik...

Előzmény: bedos (684)
obsidian Creative Commons License 2001.09.21 0 0 686
Igen, ez lesz a legjobb.
Előzmény: bedos (684)
maczilaci Creative Commons License 2001.09.21 0 0 685
Ááá, az úgy volt, hogy a sofőrnek megcsörrent a bocimobilja, és felkattintotta a lámpát az utastérben. Aztán amikor látta, hogy kilőttek rá egy RPG-t, akkor felpörgette a propellert, és gyorsan elkanyarodott jobbra, de már késő volt, és a kormánylapátja mellett felrobbant a bomba...

Előzmény: obsidian (678)
bedos Creative Commons License 2001.09.21 0 0 684
Nocsak szaporodtok, szaporodtok?

Inkább vagyok szentimentális barom, (ha igy tetszik) mint tömeggyilkos.

Az, hogy hová szórogatnátok az atombombáitokat nem érdekel.

Szerintem kár fecsérelni rátok az időt.
Nem is teszem tovább.

Előzmény: obsidian (683)
obsidian Creative Commons License 2001.09.21 0 0 683
"ám amikor a felbukkanó nap első sugarai alulról rávetődtek láthatóvá vált. "

Ja, egész biztosan így volt...

Kettőnk között a különbség, hogy én nem szentimentális baromságokkal próbálom megközelíteni a dolgokat.

Előzmény: bedos (680)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!