Keresés

Részletes keresés

Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.08.09 0 0 36
Akit illet, kedveskéim,
nem azzal van baj, hogy ünneppé akarják tenni, felőlem az lesz ünnep, amit OVi akar, legyen ünnep minden nap!

De - ha már egy bizonyos, szállóigévé lett analógiát veszünk alapul, hogy t.i. a mákosbejgliről sem kérdik meg az ünnepi ebéd után, hogy mennyibe került- : azér a háziasszonynak illik szólni előre, hogy vendégség lesz, nem csak du.4-kor szólni, hogy 6-ra mennénk, és iiiimááááááááádjuk a mákos bejglit...

Lajos bácsi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 35
Szent Lajos király...
Szép, de inkább hagyjuk a személyi kultuszt...
Előzmény: krezeda (33)
VILÁGOS Creative Commons License 2001.08.09 0 0 34
Nekem olyan naptárom van, amely felsorolja az adott napnál autójelzésekkel, hogy milyen országban állami ünnep ez a nap. Sajnos nem jelöli meg, hogy vallási ünnepről van-e szó vagy mondjuk forradalom kitörési napról.
Előzmény: zavarok (11)
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 33
off
Aug. 25. egyébként Szent Lajos király és Kalazanci Szt. József napja.
on
Előzmény: Lajos bácsi (23)
VILÁGOS Creative Commons License 2001.08.09 0 0 32
Köfike az ötletet, de maradok inkább a márc. 15-nél.. :))
Előzmény: GanxtaL (18)
zavarok Creative Commons License 2001.08.09 0 0 31
Közben észrevettem, hogy "világos" barátunkat idézted, a kérdésemtulajdonképpen neki szólt volna. Elnézést.

"miért van az, ahogy az Európában teljesen természetes egyházi ünnepeket/szünnapokat nálunk egyesek utálják mint ördög a tömjénfüstöt?"

- mert nem ők találták ki
- mert nekik szimpatikusabb volt a csőcselék által végrehajtott puccs kinevezett évfordulóján ünnepelni
- mert nekik minden büdös, ami magyar tradíció

Előzmény: nurej (25)
sjesz Creative Commons License 2001.08.09 0 0 30
Akkor lennék boldog, ha nem szórnák a közpénzeket, meg mások magánpénzét.... csak ennyi....

És szeretném én eldönteni, hogy mikor, kit és mivel támogatok. Ez az egyházakra is vonatkozik!
Ez a tolerancia, és nem mások véleményén való csámcsogás.

A megjegyzéseiddel meg egyedül magadat minősíted. Még azt sem bírod megállni, hogy ne szólj bele olyan dolgokba, ami nem neked szól.

Véleményedet szívesen fogadom, megjegyzéseid nem érdekelnek.

Előzmény: frett (26)
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 29
Well roared, lion.

Természetesen 15-ét akartam írni.

Hiába, a hőség.

Cavintont!!!

Előzmény: Lajos bácsi (23)
GanxtaL Creative Commons License 2001.08.09 0 0 28
:-))
Előzmény: frett (26)
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 27
Miért éppen most?

Kicsit későn jutott az eszükbe :-) De jobb későn, mint soha :-)

Előzmény: Gerenda (10)
frett Creative Commons License 2001.08.09 0 0 26
Végre egy boldog ember az indexen!!!

(Boldogok a lelki szegények...)

Előzmény: sjesz (24)
nurej Creative Commons License 2001.08.09 0 0 25
zavarok,

én csak idéztem egy előző hozzászólást. A lényeg az, hogy megyünk Európa felé ilyen téren is.

De tényleg, most komolyan kérdezem: miért van az, ahogy az Európában teljesen természetes egyházi ünnepeket/szünnapokat nálunk egyesek utálják mint ördög a tömjénfüstöt?

Ennyire nem EU komfortak a mi szoclibjeink?

Nurej

Előzmény: zavarok (11)
sjesz Creative Commons License 2001.08.09 0 0 24
Nálunk nem lesz ünnepnap. Ha ez a kormány azt kéri, hogy legyen, akkor nem lesz!! Egyszerű ez!

Hacsak Vitya nem fizeti ki! Amíg Torgyán medencét épít.....

Ezek teljesen hülyének néznek már megint minket????? Azt hiszik, hogy a 60 milliós pénzkidobást is megesszük? Ha Esztergomnak kell a korona, bérelje ki és fizesse a költségeket! Van az egyháznak elég pénze! Vagy a sajátját sajnálná erre? Másét lehet csak szórni?????

Lajos bácsi Creative Commons License 2001.08.09 0 0 23
Mé, mi van aug. 25.-én? Még csak nem is vasárnap.
Előzmény: krezeda (21)
PuPu Creative Commons License 2001.08.09 0 0 22
Magas, mint malacnak a zsiráfetető...
:O)))
Előzmény: zavarok (14)
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 21
Az én naptáromban Horvátország, Finnország és Görögország nincs benne (márminthogy ott aug. 15. ünnepnap lenne).

Aug. 25-én egyébként is kötelező a misehallgatás, akár munkaszünet nap, akár nem.

Egyébként: ha munkaszüneti nap lenne: attól még nem lenne "állami ünnep"? Karácsony se "állami ünnep"?

Előzmény: VILÁGOS (5)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.08.09 0 0 20
Azon morfondírozom, mennyire hördülne fel a polgári kormány, ha aszondanák a cégek: oké, legyen ünnepnap, de a döntés előkészítetlensége miatt fizetetlen...

ps.: ugyanis ha fizetett ünnepnap lenne, akkor itt a cégnél csak az adminisztratív rész előre nem kalkulált bérköltsége, amiért semmit nem nyújt ünnepnap lévén, 3millió forint, és akkor még nem számoltam a termeléskiesést meg a termelő üzem dolgozóinak napi bérét...

alfalfa58 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 19
Ja, és a kormány kifejezetten szép időről gondoskodott augusztus 15-re.

Szabadnap + szép idő: hát nem jobb, mint egy Bokros-csomag?!

(Persze, tudom: mindig van, aki szenvedni akar).

:-)

GanxtaL Creative Commons License 2001.08.09 0 0 18
Ha egyesek a nevükkel ellentétben nem lennének olyan sötétek, mint a szubtrópusi éjszaka, akkor azon is elgondolkoznának, hogy ha a vallási "felekezetnek" (az alulkultúrált barma)akarnának kedvezni, akkor nem egy adott évre javasolnának munkaszünetet, hanem állami ünneppé nyilvánítanák.
Felnőttél a pupu mesteredhez, el ne felejtsétek november 7-ét megünnepelni.
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 17
Van felvétel? Mit fizetnek? :-)
Előzmény: Holdwine The Real (15)
krezeda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 16
Jó nektek, gratulálok!!! :-)
Előzmény: Holdwine The Real (15)
Holdwine The Real Creative Commons License 2001.08.09 0 0 15
Mi nem dolgozunk :-)
Egyébként nem munkaszüneti nap, csak egyszerűen csak annak kell bemenni, akinek dolga van arra a napra kifejezetten. De úgy számít, mintha dolgoznék.

És nem csinálnak belőle rendszert, gondolom.

Talán kicsit olyan, mint a szombati ledolgozások. Szinte csak ügyelet van ...

zavarok Creative Commons License 2001.08.09 0 0 14
?
Előzmény: PuPu (12)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 13
Én nagyon örülök a kormány bölcs intézkedésének. Ha tudok, elmegyek Esztergomba, de ha nem jön össze, akkor is jól el tudom tölteni majd a napot.
PuPu Creative Commons License 2001.08.09 0 0 12
A Vityka verje a csalánt a saját farkával.
Egyébként meg aki a zenét rendeli, annak illik megfizetni is az árát.
:O)))
zavarok Creative Commons License 2001.08.09 0 0 11
"Ausztria, Belgium, Franciao., Finno., Görögo., Horváto., Olaszo., Luxemburg, Málta, Portugália, Lengyelo., Szlovénia.
Ezekben az országokban mind megtapasztalhatjuk az állam és a katolikus egyház demokráciaellenes, undorító és felháborító összefonódását." - de hogy kerül ide az ortodox Görögország, a protestáns Finnország?
Más dolgokban is ilyen jóltájékozott vagy?

Előzmény: nurej (8)
Gerenda Creative Commons License 2001.08.09 0 0 10

Érdekes, hogy pár napon belül a második topicban kérdezem, hogy miért éppen most?

Ha pl. tavaly ősszel egy törvénymódosításban bekerült volna a hivatalos ünnepek közé, akkor a jónép megvonta volna a vállát, és rutinszerűen kimegy a kiskertjébe. A munkaadók kicsit szívták volna a fogukat.

Most, hogy hirtelen kitalálta Viktor, hogy szabadságra küldi az embereket (egyem a zúzáját, jajdearanyos hogy így gondol ránk, nyamnyam:-))) áll a bál.

G

heady Creative Commons License 2001.08.09 0 0 9
Ha csak ez az egy momentum jelezné az állam és az egyház egyre erősebb összefonódását, nagyon jól állnánk :) De ez csak egy a sok közül. És miért csak most jönnek elő ezzel, a kérdéses dátum előt 1 héttel? Nagyon kilóg a /politikai/ lóláb...
Előzmény: nurej (8)
nurej Creative Commons License 2001.08.09 0 0 8
>>>Ez a nap egyébként a köv. államokban állami ünnep: Ausztria, Belgium, Franciao., Finno., Görögo., Horváto., Olaszo., Luxemburg, Málta, Portugália, Lengyelo., Szlovénia.

Ezekben az országokban mind megtapasztalhatjuk az állam és a katolikus egyház demokráciaellenes, undorító és felháborító összefonódását. Nem való Európába egyik sem :-)

nurej

007-es ügynök Creative Commons License 2001.08.09 0 0 7
Nálunk mindennap munkanap. Pedig most mondta be az RTL Híradója, hogy a kormány melegen ajánlja, szervezzük át a munkarendünket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!