Akit illet, kedveskéim,
nem azzal van baj, hogy ünneppé akarják tenni, felőlem az lesz ünnep, amit OVi akar, legyen ünnep minden nap!
De - ha már egy bizonyos, szállóigévé lett analógiát veszünk alapul, hogy t.i. a mákosbejgliről sem kérdik meg az ünnepi ebéd után, hogy mennyibe került- : azér a háziasszonynak illik szólni előre, hogy vendégség lesz, nem csak du.4-kor szólni, hogy 6-ra mennénk, és iiiimááááááááádjuk a mákos bejglit...
Nekem olyan naptárom van, amely felsorolja az adott napnál autójelzésekkel, hogy milyen országban állami ünnep ez a nap. Sajnos nem jelöli meg, hogy vallási ünnepről van-e szó vagy mondjuk forradalom kitörési napról.
Közben észrevettem, hogy "világos" barátunkat idézted, a kérdésemtulajdonképpen neki szólt volna. Elnézést.
"miért van az, ahogy az Európában teljesen természetes egyházi ünnepeket/szünnapokat nálunk egyesek utálják mint ördög a tömjénfüstöt?"
- mert nem ők találták ki
- mert nekik szimpatikusabb volt a csőcselék által végrehajtott puccs kinevezett évfordulóján ünnepelni
- mert nekik minden büdös, ami magyar tradíció
Akkor lennék boldog, ha nem szórnák a közpénzeket, meg mások magánpénzét.... csak ennyi....
És szeretném én eldönteni, hogy mikor, kit és mivel támogatok. Ez az egyházakra is vonatkozik!
Ez a tolerancia, és nem mások véleményén való csámcsogás.
A megjegyzéseiddel meg egyedül magadat minősíted. Még azt sem bírod megállni, hogy ne szólj bele olyan dolgokba, ami nem neked szól.
Véleményedet szívesen fogadom, megjegyzéseid nem érdekelnek.
én csak idéztem egy előző hozzászólást. A lényeg az, hogy megyünk Európa felé ilyen téren is.
De tényleg, most komolyan kérdezem: miért van az, ahogy az Európában teljesen természetes egyházi ünnepeket/szünnapokat nálunk egyesek utálják mint ördög a tömjénfüstöt?
Nálunk nem lesz ünnepnap. Ha ez a kormány azt kéri, hogy legyen, akkor nem lesz!! Egyszerű ez!
Hacsak Vitya nem fizeti ki! Amíg Torgyán medencét épít.....
Ezek teljesen hülyének néznek már megint minket????? Azt hiszik, hogy a 60 milliós pénzkidobást is megesszük? Ha Esztergomnak kell a korona, bérelje ki és fizesse a költségeket! Van az egyháznak elég pénze! Vagy a sajátját sajnálná erre? Másét lehet csak szórni?????
Azon morfondírozom, mennyire hördülne fel a polgári kormány, ha aszondanák a cégek: oké, legyen ünnepnap, de a döntés előkészítetlensége miatt fizetetlen...
ps.: ugyanis ha fizetett ünnepnap lenne, akkor itt a cégnél csak az adminisztratív rész előre nem kalkulált bérköltsége, amiért semmit nem nyújt ünnepnap lévén, 3millió forint, és akkor még nem számoltam a termeléskiesést meg a termelő üzem dolgozóinak napi bérét...
Ha egyesek a nevükkel ellentétben nem lennének olyan sötétek, mint a szubtrópusi éjszaka, akkor azon is elgondolkoznának, hogy ha a vallási "felekezetnek" (az alulkultúrált barma)akarnának kedvezni, akkor nem egy adott évre javasolnának munkaszünetet, hanem állami ünneppé nyilvánítanák.
Felnőttél a pupu mesteredhez, el ne felejtsétek november 7-ét megünnepelni.
Mi nem dolgozunk :-)
Egyébként nem munkaszüneti nap, csak egyszerűen csak annak kell bemenni, akinek dolga van arra a napra kifejezetten. De úgy számít, mintha dolgoznék.
És nem csinálnak belőle rendszert, gondolom.
Talán kicsit olyan, mint a szombati ledolgozások. Szinte csak ügyelet van ...
"Ausztria, Belgium, Franciao., Finno., Görögo., Horváto., Olaszo., Luxemburg, Málta, Portugália, Lengyelo., Szlovénia.
Ezekben az országokban mind megtapasztalhatjuk az állam és a katolikus egyház demokráciaellenes, undorító és felháborító összefonódását." - de hogy kerül ide az ortodox Görögország, a protestáns Finnország?
Más dolgokban is ilyen jóltájékozott vagy?
Érdekes, hogy pár napon belül a második topicban kérdezem, hogy miért éppen most?
Ha pl. tavaly ősszel egy törvénymódosításban bekerült volna a hivatalos ünnepek közé, akkor a jónép megvonta volna a vállát, és rutinszerűen kimegy a kiskertjébe. A munkaadók kicsit szívták volna a fogukat.
Most, hogy hirtelen kitalálta Viktor, hogy szabadságra küldi az embereket (egyem a zúzáját, jajdearanyos hogy így gondol ránk, nyamnyam:-))) áll a bál.
Ha csak ez az egy momentum jelezné az állam és az egyház egyre erősebb összefonódását, nagyon jól állnánk :) De ez csak egy a sok közül. És miért csak most jönnek elő ezzel, a kérdéses dátum előt 1 héttel? Nagyon kilóg a /politikai/ lóláb...
>>>Ez a nap egyébként a köv. államokban állami ünnep: Ausztria, Belgium, Franciao., Finno., Görögo., Horváto., Olaszo., Luxemburg, Málta, Portugália, Lengyelo., Szlovénia.
Ezekben az országokban mind megtapasztalhatjuk az állam és a katolikus egyház demokráciaellenes, undorító és felháborító összefonódását. Nem való Európába egyik sem :-)