Március végén egy hétvégét fogunk Prágában eltölteni. Jó lenne sörgyárlátogatáson is részt venni, de nem nagyon találok erről konkrét véleményt, és még az is problémát okoz, hogy megszervezzem. Próbálkozom a gyárak honlapjaival, de eddig ez inkább kevesebb, mint több sikerélményt hozott.
Tud valaki segíteni, hogy hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben megszervezni?
Mi eppen Szilveszterkor voltunk Pragaban egy szervezett buszos uttal dec.30-jan.2-ig .A varos fantasztikus ,nagytilu, fenyes, nagyon rendezett, gyonyoru muemlekekkel, uzletekkel, hangulatos sorozokkel, ettermekkel, tele turistakkal.A maratoni varosnezes utan dec.31-en delutan at akart jonni a csoport a Karoly hidon, de felujitas miatt csak egy szuk kis savon tudott mozdulni a tetemes turistatomeg ,a nep nyomta egymast elore,szembol meg ugyanez ,ugyhogy 1 oran keresztul beszorultunk a tomegbe ,amit senki nem iranyitott .Barmi is elofordulhatott volna, taposas, baleset, stb ,igy nehanyan" csak" bepanikoltak .Szerintem ez egy rendkivul felelotlen viselkedes volt a turistakkal szemben, biztos rengeteg bevetelt hoznak nekik, de azert egy minimalis biztonsagot megerdemeltunk volna, ha mar ott koltottuk a penzunket es nem masutt.Szerencsere megusztuk ep borrel ezt a kis epizodot, de a kutyamnak sem kivannek meg egy ilyen "elmenyt" .Egyebkent a varos lenyugozo, csodalatos, kar hogy erre nem figyeltek oda elegge.
Eladnám kevesebb, mint féláron két darab prágai tömegközlekedésre használható korlátlan és átruházható bérletemet, ami 2009. 10.25-től 11.17-ig érvényes (30 napos bérlet, csak mi még szombatig használjuk). A két bérlet ára csak egyben 600 korona, vagy 6000 Ft. Átvételről e-mailben tudunk egyeztetni: chrone1999@freemail.hu.
A King Charles Boutique Hotel Residence-ről van valakinek tapasztalata? Találtam, viszonylag olcsón szállást itt, de a szállodáról viszont semmi infóm nincs. Köszönöm szépen előre is, ha tud segíteni valaki.
Igen, ezt elfelejtettem írni, hogy mindenért fizetni kell semmi nincs az árban, pl. egy óra uszoda 200Csk/fő. Aludni jó a többit máshol kell intézni. Az ingyen parkoló a szálloda előtt van kevés hellyel, máshol csak fizetős van.
Munkásszállástól a "luxusnagyüzemi" giccsig lehet választani.Előszőr nem tünik drágának, de később mindenért bőségesen lehúznak.Egyetlen pozitívum a bőséges ,sohasem el nem fogyó önkiszolgáló reggeli szekció.
Nem tudom, hogy hova foglaltál, de a Top Hotel 3 részből áll elég nehéz volt kitalálni mi micsoda és mi lehet a különbség, a Top Hotel Garni a legolcsóbb 27EUR, a Top Hotel Leaser Center a közép 30 EUR és Top Hotel 45 EUR, mi a középsőbe foglaltunk és a C szárnyban volt a szoba, ami hatalmas szoba és fürdő sarokkáddal. Reggelinél iszonyat tömeg Büfé jellegű, de még fél 10-kor is volt minden, a kert a képeken nagynak látszik de semmi haszna de szép. A Hotel elől indul a 115 busz ami a Chodovba átvisz ott a metró, a megállóban van automata csak legyen apród, ha nincs a Chodovnál tudsz venni az újságosnál. A sofőrnél 30 csk. Kiváló idő volt sajnos a régi olcsóság már nem igaz főleg a 11 szorzó miatt. Ami kicsit beárnyékolta, hogy csütörtökön belefutottunk a szerb szurkolók és a rendőrség összecsapásán ami a Venczel téri metró lejárónál kezdődött és gyakorlatilag a környék összes utcai teraszát ripityára törték, a pincéreknek köszönhetjük, akik betereltek mindenkit a sörözőbe és bezárták az ajtót, hogy nem lett semmi bajunk, az ijedségen kívül, rakok fel képeket, hogy mi maradt utánuk, ez olyan 6 óra tájban kezdődött de még este fél kilenc körül is ment a balhé.
A 0 % comissio a belvárosi váltóhelyeken 99% ban értékhez kötött. Tipikusan 40.000 korona feletti váltásoknál adják meg. Egyébként 7-10% -ot tesznek rá ők is! Egy ismerőssel végigjártuk Vencel tértől-Nerudováig található összes váltót és mindehol így volt. Akármekkora 0% -os táblát raktak ki. Végül nálam váltott az U Kocurában, én csak szűretlen Budvarban comissioztam :) Másnap meg vettem ki kártyáról, kb egy ezressel büntettek, de elég kedvező volt az árfolyam.
Itthon váltsatok, vagy vegyetek ki kártyáról koronát.
Fel lehet sorolni egy-két kivételt ami ugye erősíti a szabályt, de a 0% nak nem bedőlni az apró betűk ellenőrzése nélkül.
Valutaváltásnál vigyázat!!! A belvárosban a GLOBAL TRAVEL, Karlova 10. valutaváltó egy ************! Nem elég neki a vétel-eladás árfolyam különbözet, hanem még 9,9 % "poplatek"-et is levon!!! Egy csomó más váltónál angolul a "0% comissio" feliratot kell keresni, ott nem szopatnak.
Nos, azt hiszem, megérte a bérlet, főleg így, hogy két napig használtam. Legközelebb azonban nem két napra megyek, mert az kevés Prága felfedezéséhez :) És ide muszáj visszatérni.
Rövid szöveges beszámolóként annyit tudok írni, hogy jártam a Vencel téren (az első két kép ezt ábrázolja), a tér nagyon szép, de én azt hittem nagyobb (ez persze az értékéből nem von le semmit.) Ezután a Károly térre mentem, benéztem az Ignác templomba, és a Cirill és Metód templomba is. Innen gyalog mentem a Moldva partjáig (3. kép), onnan villamossal a Vysehradra. Persze itt mind telt az idő, mire a Vysehradon is végeztem, már vacsoraidő volt, így C metróval visszamentem a belvárosba, és ettem egy "öregember gulyását" :) Második nap elmentem a Világórához (4. kép, az 5. pedig a tér, ahol ez az óra van), onnan a Károly-hídhoz, azon átmentem gyalog. Mindezek után a 22-es villamossal elmentem a várnegyedbe, ott töltöttem a nap hátralévő részét.