Sziasztok, a minap nézegettem az Autodocon a 307-esemhez alkatrészeket. Mondjátok már meg nekem, hogy lehet az, hogy hátsó kerék csapágyból két félét hoz a lista? 25 illetve 30 mm-es belső átmérővel...Honnan lehet tudni, hogy az enyémbe melyik való még szétszerelés előtt? (2001-es,1.6-os,16V.)
Amit a kolléga írt, de nem csak egy fajta van (Delphi/DAV). Meg cserekor ne szakítsd el a légzsák kábelét, ne hagyd el a rugókat belőle, meg ha ESP-s az autód, akkor tanítani kell a kormányszöget.
sziasztok. Pug307sw benzin 2.0 16v 2002-es. folyamatos használat mellett tegnap leraktam a parkolóba, ma indítás után mintha nem menne egy henger, CATALYTIC CONVERTER FAULT üzenet mellett. meghajtani így nem tudom, mert ereje alig van. milyen költségekre számítsak?
Kormánykapcsoló probléma. Csere, vagy felújítás. Az új drága, a bontott lehet hogy ugyanezt produkálja, a felújított pár év múlva ugyanilyen lesz (és a felújítás sem olcsó). Én 10 év alatt kettő felújítottat használtam el, ezért újat vettem, 90 ezer volt decemberben Lengyelországból. Itthon akkor 140-ért volt új. Ettől lehet, hogy van olcsóbb is, évjárat és felszereltség függő, hogy melyik kell bele. Nekem 1.6 benzin 2002-es évjárathoz kellett, eső- és fényérzékelő nélkülibe, viszont ködlámpás, fedélzeti komputeres verzióba.
Egy olyan problémám lenne, hogy az 1.6 benzines 307-esemen egyszercsak elszállt minden világítás menet közben. Utána lekapcsoltam, majd vissza és újra világított rendesen minden. Ezt a haza úton eljátszotta mégegyszer. Meg kell mondjam korom sötétben nem volt olyan jó móka.
Találkozott már valaki ilyennel, mert nem találtam róla semmit a neten?
Autó eladás után megmaradt bontatlan TOTAL QUARTZ INEO ECS 5w 30 4L champion (cof100529e) szűrővel együtt eladó. Budaörs-Tatabánya vonalon átvehető. 11000 huf
2004-es 307 cc irányjelző kar nem kapcsol rendesen, mozgatni kell hogy villogjon. + nem ad hangjelzést az irányjelző és ugye igy a biztonsági ővet sem jelzi hanggal. Tudnàtok ajánlani pesten egy megbizható szerelőt a hiba elháritásához? Köszönöm a segítséget.
Köszi a választ. Az enyém 2001-es, 1.6 16V,ötajtós. Most a téligumi cserekor megmértem, 283-as az első féktárcsám. A kocsiban nincs ESP. Akkor vehetek hozzá ESP-hez ajánlott 283-as tárcsát?
Nekem még a Fordomon volt pont ilyen problémám. Azon EGR szelep volt a sok városi járástól. Kimosták a szelepet, de utána 100 ezrenként mindig előjött. 580-ál adtam el, és még nem cseréltem. De ez csak egy tipp. A rárakódott koromtól nem tud bezárni, és állandóan engedi vissza a kipufogó gázt. Nekem azért produkálta ezeket.
Adott egy 2009-es, 1,6 HDi 80 kW (240.000 km) autó.
Gyakori, de nem mindig fennálló tünetek:
Gázadásra fekete füstöt nyom, állóhelyzetből a szokásosnál nagyobb a turbólyuk.
Menet közben főleg terhelésnövekedéskor (pl emelkedő, vagy gázadás) néha 1-2 mp-re megtorpan, elgyengül, egyébként rendesen gyorsul (persze füstölve). Megtorpanáskor általában csettegő hangot is lehet hallani. Ilyenkor a pillanatnyi fogyasztás a kijelző szerint néhány másodpercre literekkel megugrik. Gyorsításkor többnyire lehet hallani egy halk kerregő hangot.
A hibajelenség részecskeszűrő regenerálás közben sokkal látványosabb, korábban is észre lehetett venni, de nem torpant meg az autó. Regenerálás idején mind alacsony fordulaton, mind magas fordulaton borzalmasan egyenetlenül jár a motor. Ez bizonyos mértékben normális, de ennyire durva soha nem volt.
Könnyen indul a kocsi, indítási problémái nincsenek, azonban alapjárata néha még üzem meleg állapotban is ingadozik. A kocsi fogyasztása teljesen rendben van, főleg országúti forgalomban (munkába járó autó) 5,1-5,2 körül van.
Fokozott koromképződés miatt a kocsi új (utángyártott) részecskeszűrővel is kb 500 km-ként regenerál
Egyik tipp szerint a turbó éli végóráit. Látható is némi olajszivárgása.
A másik tipp szerint egy, vagy több befecskendező lehet hibás.
Harmadik tipp szerint mindkettő, a hibás befecskendező bekokszolta a turbót és a változó geometria vacakol.
A turbó cseréjével (felújításával) már megbékéltem. Ami viszont aggaszt, hogy nem tudom milyen befecskendezővel szerelték az autót. Szól a fáma olyanról, hogy egyes típusok nem újíthatók fel, venni kell 150-200 ezer forintért újat.
Szeretném megkérdezni a szakértő fórumtársakat, hogy melyik típus lehet a kocsiban, illetve érdemes-e megkockáztatni és 20 ezer forintért -lesz ami lesz alapon- bontóból cserélni (törött autóból)?
A kocsi alvázszáma: VF7LC9HZH9Y505810
Szintén kérdésem, hogy tud-e valaki hasonló tünetegyüttesről, esetleg saját maga átélt-e ilyeneket és megosztaná velem a tapasztalatait, amivel közelebb vinne a megoldáshoz?
az ESP hez 2 féle tárcsa van a 283 as és a 302 es. utóbbi cssk az 2.0 HDI, Benzin 236 ló fölöttiekben 283 as ban az ABS es ben is 266 csak az 1,4B hez volt
Mégegy kérdés: Mi a különbség az ESP-s és az a nélküli féktárcsák között? Konkrétan, az ESP-shez ajánlott féktárcsát fel lehet rakni az ESP nélküli autóra, ha amúgy az átmérő és más dimenziók megegyeznek?
Sziasztok kollégák! Ma a bontóplázában láttam gyári riasztóközpontot pezsó 307-eshez. A manuálban olvastam,létezik olyan 307-es amelyikbe gyárilag szerelnek riasztót. Az enyémbe nincs! Az első kérdésem, a gyári kábelkötegben benne lehetnek a csatlakozók a riasztóközponthoz? Második kérdés: autóban hol helyezkedhet el az egység? Motortér? Utastér? Gondolom erre már csak egy szirénát kell kapcsolni és kész a riasztó. A harmadik kérdés: a szirénát hová szerelhetném a motortérben? Negyedik kérdés: Kell-e az autó komputerének "szólni", hogy most már van riasztó és sziréna (canbus)? Ha tudtok segítsetek, köszi szépen.
Új Kauffer-ben 37 ezer ( EAI és SKF is), teljes felújító készlet 9200 (LPR, olasz) , Bárdinál is kb ennyi, ha van ismerősöd kóddal. Bontott Ecser, vagy Dunakeszi a 2 nagy bontó.