Keresés

Részletes keresés

kari333 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 239
Nem galamb van megírva, hanem ''mintegy galamb''...

A nyelveken szólás és a nyelvek nemeinek ajándéka, az 2 fogalom/kifejezés...

Pünkösd napján egység lett sokfajta nyelvből - ellentéte Bábelnek...

Az általad ''nyelvimának'' nevezett jelről beszéltem, amely a Lélek-keresztséget kíséri, ma is!

''Hálát adok az én
Istenemnek, hogy
mindnyájatoknál inkább
tudok nyelveken szólni''
Előzmény: Törölt nick (236)
babaji Creative Commons License 2012.08.04 0 0 238

A karizmatikus az angyal hasonlatossága ,hiszen egyik sem magáncélt szolgál !

hanem objektive automatice szerényen szolgál.

Természetesen minden munkás méltó a bérére,nem arról van szó  tehát hogy az Égi Közalkalmazottak szakadásig robotolnak oszt csendben éhenhalnak :)))

babaji Creative Commons License 2012.08.04 0 0 237

Az ugynevezett karizmák az Égből szállnak alá :

Ez  a jelkép azt jelenti hogy nem az ember döntése hanem Istené. Lehet kérni a csodatevő hatalmat,talán gyakorolni is ,azonben tudatunk-feletti döntés esetén nyilvánul meg.Isten legitimálja mert szükségesnek itéli a KÖZ szolgálatára.

Itt alapvető széthatározás szükséges,mert a varázslónál éppen forditva van : Ő elhatározza és kivitelezi,nem várja meg az Égi engedélyt hanem a SAJÁT akaratát érvényesiteni igyekszik.

A karizmatikus és a varázslő teljesen ellentétes müfaj ! az első szerényen  és felhatalmazottan szolgál ,az utóbbi viszont erőnek erejével szeretné az égi csodaerőt lerángatni és birtokba venni.

Előzmény: Törölt nick (236)
selay Creative Commons License 2012.08.04 0 0 235

Jó kis írás. Megragadtad a lényeget, és a mi a legfontosabb, át is tudtad adni. Köszönöm. 

Előzmény: Törölt nick (229)
kari333 Creative Commons License 2012.08.04 0 0 232
''Nem vallom azt, h a
Szentlélekkeresztség csak
és kizárólag egyfajta
módon történhet.''- ÍROD

Egy elsődleges, és elvárható jel alapján azonosították Péterék Kornéliusnál a Szent Lélek alászállását/kitöltését/vételét/keresztséget: Ap.Csel.10,44-46...
babaji Creative Commons License 2012.08.04 0 0 231

Ez komoly hozzámszólás amit köszönök !

babaji Creative Commons License 2012.07.31 0 0 228

A szentlélek-keresztség érdekes téma amiről szivesen beszélgetnék olyanokkal akik ugymond átélték.

http://hu-hu.facebook.com/elsoszombat

A karizmák kialakulását elősegitheti a szakrális zene,az imádkozás,kérelme Istentől.....dehát végülis Égi döntés.....

Paleokrites Creative Commons License 2011.08.20 0 0 227

fehér műgia, fekete mágia, szivárvány mágia, egykutya, már az egyházak hazudozásai mögött is önös érdekcsoportok állnak, sok esetben a delikvbens se tudja mi a ffenéáben van, de nagyon élményeli, mint kiválasztott.... :)

szánalmas!

Előzmény: Törölt nick (226)
Paleokrites Creative Commons License 2011.08.19 0 0 225

Ah, a hitükért?

Szerintem sokan téveszmélik a HIT szót...., mert ami egyházias hit, elméleti tananyag és nem valódi hit, ami eredetileg is alkalmi emberi tulajdonságú! Semmi köze a hitnek, az emberi tulajdonságú hitfélének, mert jó és valóban találó szó nem létezik még rá.....!

Tehát írigyelni, avagy sajnálni teljesen felesleges és hiábavaló erőlködés lenne, mint ahogyan a hitben lévők hite is az valójában!

Előzmény: tuszkaróra (220)
Amet Creative Commons License 2011.08.19 0 0 224

Kedves prophet1!

Ha csak ez az akadálya a válaszodnak, akkor ezen könnyen segíthetek. Fetettem neked ezt a kérdést, a Szentháromság topikban.

Előzmény: prophet1 (222)
kari333 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 223

Az ÓT. Isten megígérte, hogy elküldi saját Lelkét számunkra, majd szavát állva Pünkösd napja óta velünk van, bennünk van Ő - amennyiben megszenteljük magunkat. (minden korban a valódi Szent Lélek keresztség után az igaz Istenkeresők számára kijelentetett Jézus Krisztus egyedüli istenségének mivoltja)

Jóel. 2,27
És megtudjátok, hogy az Izráel között vagyok én, és hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek és nincs más! És soha többé nem pironkodik az én népem.

Jóel. 2,28
És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.

Jóel. 2,29
Sőt még a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet.

Kol. 1,27
A kikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége:

2 Kor. 6,16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

2 Kor. 6,17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,

2 Kor. 6,18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Előzmény: prophet1 (222)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 222

Ez a topik a "Szentlélek-keresztségről" szól. De Ti (Karival) minden topikot a saját kedvenc témátoknak sajátítanátok ki. Részemről visszatérnék a topik témájához.  Ezt javaslom nektek is.

Előzmény: Amet (221)
Amet Creative Commons License 2011.08.18 0 0 221

Egy kérdés:

A hited szerinti melyik isteni személy nagyobb a másiknál: Az Atya, a Krisztus, vagy a Szentlélek?

Előzmény: prophet1 (216)
tuszkaróra Creative Commons License 2011.08.18 0 0 220

Vannak, akiket hitükért sajnálunk. Vannak akiket irigylünk. Ez a különbség.

Előzmény: Paleokrites (201)
kari333 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 219

Malak. 2,10
Nem egy atyánk van-é mindnyájunknak? Nem egy Isten teremtett-é minket? Miért csalja hát kiki az ő felebarátját, megrontván a mi atyáink szövetségét?

Ésa. 9,6
Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

1 Pét. 1,17
És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét

Kol. 2,9
Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Jel. 22,4
És látják az ő orczáját; és az ő neve homlokukon lesz.

2 Kor. 3,17
Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.

ApCs 16,6
Azután Frígiát és a Galata vidékét járták be, minthogy a Szent Szellem eltiltotta őket attól, hogy Ázsiában szólják az Igét.  

ApCs 16,7
Elmentek Mizia mellett, és megkísérelték, hogy Bitiniába utazzanak, de Jézusnak Szelleme nem engedte őket.  

Előzmény: csokipaci (218)
csokipaci Creative Commons License 2011.08.18 0 0 218

A szárdiszi gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az, akinél az Isten hét lelke és a hét csillag van: Tudok cselekedeteidről, hogy az a neved, hogy élsz, pedig halott vagy

Jel3:1

A trónusból villámok törtek elő, hangok és mennydörgések a trónus előtt pedig hét lámpás égett lobogó lánggal: az Isten hét lelke

Jel 4:5

És láttam, hogy a trónus és a négy élőlény közelében, a vének között, ott áll a Bárány: olyan volt, mint akit megöltek hét szarva volt, és hét szeme: az Isten hét lelke az, akiket elküldött az egész földre

Jel 5:6

És hang hallatszott a menyből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."
Máté 3:16

Jn 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete
legyen.

Jn 5:20 Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amit ő tesz. Sőt még nagyobb feladatokat is fog rábízni, hogy
ti csodálkozzatok

Róm 1:7 Mindazoknak Rómában, akik az Isten szerettei, akiket ő elhívott és megszentelt: Kegyelem néktek és békesség Istentől,
a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.

Mt 28:19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek
nevében,

Jn 16:13-15 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat
mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti
ki nektek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek."

Ef 1:3,13 Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a
Krisztusban. (...) Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek -
eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel
Rm 8,34

Kicsoda az, a ki kárhoztat? Krisztus az, a ki meghalt, sőt a ki fel is támadott, a ki az Isten jobbján van, a ki esedezik is érettünk

"Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. ...Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. ...Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála. ...A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre,...Békességet hagyok nektek: ...Hallottátok, hogy én megmondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örülnétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam."

(János 14:18-)

"jobb nektek, ha én elmegyek mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok"
(János 16:7)

"Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt"

(János 17:24)

"És így szólt: "Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te"
(Márk 14:36)

"az élőlények dicsőséget, tisztességet és hálát adnak a trónuson ülőnek, aki örökkön-örökké él, leborul a huszonnégy vén a trónuson ülő előtt, és imádja az örökkön-örökké élőt ... "Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett"
"És láttam a trónuson ülő jobb kezében egy könyvet, .... És láttam, hogy a trónus és a négy élőlény közelében, a vének között, ott áll a Bárány:... A Bárány odament, és átvette a könyvet a trónuson ülő jobb kezéből
(Jel 4-5)

Előzmény: kari333 (217)
kari333 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 217

"De. A Szentháromságban való Egységet tagadjátok."

Miként tagadhatnánk, hiszen minden hozzászólásunkban a 3ság Egységéről beszélünk a Fiúban.

Krisztus személyisége ábrázolódik ki bennünk, amennyiben vesszük az Ő Lelkét.

5 Móz. 6,4
Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!

Eféz. 4,4
Egy a test és egy a Lélek, miképen elhívatástoknak egy reménységében hívattatok el is;

Fil. 1,19
Mert tudom, hogy ez nékem idvességemre lesz a ti könyörgéstek által és a Jézus Krisztus Lelkének segedelme által,

Csel. 2,17
És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

Csel. 2,18
És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.

Előzmény: prophet1 (216)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 216

De. A Szentháromságban való Egységet tagadjátok. mert ugyan ha nem azt tennétek, mit erősködnétek itt, mikor a keresztyén teológia a Biblia kijelentése alapján már régen helyesen  megfogalmazta ezt a tanítást. De nektek "viszket a fületek"....Ebből is látszik, hogy nem vagytok "megkeresztelve Szentlélekkel".

Előzmény: kari333 (215)
kari333 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 215

Nem a szent3ságot tagadjuk, hanem az Egyetlenség-hitet hirdetjük: nincs 3 Lélek az Istenségben, azaz nincs külön Atya Lelke, nincs külön Fiú Lelke és külön Szent Lélek, így tehát nincs 3 egymástól különálló személyiség, ami által nem beszélhetünk 3 személyről sem!

Az Atya Lelke a Szent Lélek, a Fiú Lelke.

Mát. 10,20
Mert nem ti vagytok, a kik szóltok, hanem a ti Atyátoknak Lelke az, a ki szól ti bennetek.

Luk. 12,12
Mert a Szent Lélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok.

Gal. 4,6
Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!

Előzmény: prophet1 (214)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 214

Te egyszerűen hülyeségeket beszélsz. Isten Igéje úgy jelenti ki Istent, mint aki Szentháromság-Egy- örök Isten. Ilyen egyszerű az egész. Aki nem így ismeri Istent, az saját kútfőből meríti a "kijelentést". Annak annyi....

Annak fogalma sincs arról, mit jelent: "nem test és vér jelentette ezt ki neked..."

De ne merüljünk itt bele, ez más topik. Ti (Amettel) minden topikba a saját istenhiteteket (szentháromságtagadásotokat) akarjátok ráerőszakolni a keresztyénekre.....

Előzmény: kari333 (212)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 213

Erre gondolt.

2011. június 9. csüt. du. a kegyelem órájában Jézus a keresztényüldözéssel kapcsolatban ezt mondta: „Figyelmeztesd testvéreidet! Az idõ közel. Vegyétek nagyon komolyan, és készüljetek fel rá, mert nagyon hirtelen jön. Ellenfelem már felkészült. A rejtekben minden elõ van készítve. Gyermekeim, ha tudnátok, mi vár rátok, éjjel-nappal imádkoznátok. Készüljetek! Készítsétek a lelketeket, mert sokakat meg fognak ölni közületek. Az idõ rövid. Imádkozzatok egymásért! Imáitokkal még sok bûnöst menekíthettek meg az örök kárhozattól.”

Előzmény: Aragorn (208)
kari333 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 212

Két Ref. lelkész ismerősöm, barátom sem tartja elkülöníthetőnek a 3. "személyt". ( maximum 2 "személyről" beszélnek)

Talán erről a Ref. Teológia tanáraik tehetnek :) 

Előzmény: prophet1 (207)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 211

Mire gondolsz?

Hát hogyan írhatnám le érthetőbben? :)

Sikambria Creative Commons License 2011.08.17 0 0 210

Szerintem a Nagy Figyelmeztetésre gondolt.

Sikambria Creative Commons License 2011.08.17 0 0 209

„A Szentlélek nélkül Isten messze van, Krisztus múltbéli személy, az evangélium holt betű, az egyház puszta intézmény, a tekintély uralkodás, a hithirdetés propaganda, az istentisztelet régmúlt dolgokra való visszaemlékezés, a keresztény tevékenység szolgai erkölcs. Viszont a Szentlélekkel: a világ vajúdik az Isten Országa születésében, a feltámadt Krisztus velünk van, az evangélium éltető erő, az egyház szentháromságos közösség, a tekintély felszabadító szolgálat, a hithirdetés új pünkösd, az istentisztelet emlékünnep s elővételezés, az emberi tevékenység megistenül.”

Aragorn Creative Commons License 2011.08.17 0 0 208

Most úgy is jönnek hamarosan a nagyon nehéz idők, kíváncsi vagyok, mi lesz egyes itt fórumozók sorsa, hogyan alakul a hitéletük - ha egyáltalán tudunk majd valamit egymásról.

???

Mire gondolsz?

Előzmény: prophet1 (187)
prophet1 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 207

Én sajnos nem tartok fent a Lélek számára egy külön trónt...

Sajnos. De az eszed számára fenntartasz. Meg az azzal párosuló engedetlenséged számára.

Előzmény: kari333 (203)
csokipaci Creative Commons License 2011.08.17 0 0 206

Jézustól a római katolicizmusba? ;-)

A sas nem tud tojássá visszaalakulni Rozálka.

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 205

Azt írja, hogy: A) ELSŐDLEGES JELE A MEGTÉRÉS

Akkor már igazán rád férne, hogy betöltekezz a Szentlélekkel és megtérj.  :)

Előzmény: csokipaci (204)
csokipaci Creative Commons License 2011.08.17 0 0 204

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!