Egy viszonylag kevésbé népszerű szallodáról volt szó az Akabai öböl északi végében, kiesik a magyar turisták érdeklődési köréből, így valószínű, hogy az adott 3-4 hónapban senki sem foglalt oda az irodánál.
Mi is csak azért akartunk oda menni, mert onnan nem messze indul komp Jordániába, el akartunk menni Petrába...
Szállodai lopásokkal hogy állnak mostanában? Gondolom a nagy számok törvénye lapján előfordul de nem is keveset olvastam róluk korábban akik leírták google véleményben.
Az már valami, az nekem is lejött, hogy többet nem hallgatok ezekre mert a nagy januári igérgetéses akció ami után drágulni fognak az utak ment a levesbe mint Trump vámjai és össze-vissza ugrál mindennek az ára.
Mondjuk a kinézett hotel már rég fullra van így azt nem lehetne foglalni de több értelmét látom ezentúl a last minutnak ha nincs konkrét hely kinézve.
Sokszor olvastam pedig én is szúnyogokról, nem ezzel, hanem más hotelekkel kapcsolatban. Mivel 14 évig nem tapasztaltunk ilyesmit, én is kételkedtem. Viszont kint élő ismerős megerősítette hogy ott is vannak. Ez azért időszak és időjárási körülmény függő, illetve jobban érintettek azok a területek ahol nyílt édesvíz található, pl patakok,folyók,tavak. Beleknél ugyebár a golfpályák környékén is vannak kisebb tavak, pangóvizek, amelyek kedveznek a szúnyoglárváknak. Nem gondolom hogy egy hotel ez ellen tudna tenni bármit is, ha csak nem minden szobába raknak szúnyogírtó készüléket. Az viszont megint csak akkor megoldás ha használja is a vendég. Mondjuk még 1 hotelben sem találkoztam ilyennel.
Más téma, elkezdtek menni lefelé az árak elég szépen. Mind repjegyek terén, de a magyar és külföldi utazási irodáknál is. Most próbálunk mi is módosítani mert 300euroval lett olcsóbb a szeptemberi utunk.
Van gyakorlott online checkin-es? főképp sun kérdés?
A check in alatt a folglalásnál megjeleníti a helyeket amit kínál? És ha nem azt akarom akkor a ki belépés segít vagy utána még lehet fizetett ülést foglalni miután megmutatta hova dob? Az ok, hogy gondolom megpróbálja egymás mellé adni de ha nem tetszik lehet utána még változtatni, vagy el kell fogani amit dobott?
Nem hiszem, hogy egy szálloda is be fogja vallani, hogy gond van náluk.
Saját eset, velünk történt, hogy foglaltunk egy szállodában nyaralást (jó, ez Egyiptom volt, nem Törökország). Az utazás előtt jó 4 hónappal látjuk az interneten, hogy súlyos esőzés volt, sárlavina félig elvitte a szállodát. Írtunk emailt az utazási irodának, hogy wtf. Eleg sokára válaszoltak, hogy nem értik a kérdést, mi baj lenne. Belinkeltem a videókat arról, hogy a szálloda első emeleti ablakain kifelé folyik a sáros trutyi. Megint jó sokára válaszoltak, mellékeltek egy ékes arab nyelvű emailt, hogy a szállodában nem esett kár, semmi gond.
Közben jött az indulás időpontja, felhívtam az irodát, hogy mi van. Maga a főnökhelyettes nyugtatott meg, hogy minden OK.
Az indulás előtti este felhívtak, hogy hát van egy kis gond, a szállodát elvitte a sár, máshová fognak rakni. Erre mondtam, hogy maga XY-né nyugtatott meg, hogy a szálloda okés, ne szórakozzanak már. Mondták, hogy hát igen, őket is átrázta a kinti partner, de kárpótlásul a kínálatukban szereplő, Sharm-on lévő bármelyik (!!!) szállodában kérhetünk tengerre néző lakosztályt, intézik a foglalást.
Így életünk egyik legszuperebb nyaralása kerekedett a dologból.
Az érintett szálloda nem vallotta be, hogy gond van, az iroda sikálta el a problémát.
Felhívtam a Seaden Sea World hotelt. Náluk minden ok igazából nem is hallottak a bezárásokról. Friss utasértékelések is vannak (2025.június) a neten. A kartago tours irodával is beszéltem bár egyénileg megyünk. Ők azt mondták hogy amelyik szálloda az oldalukon foglalható annak nincsen visszavonva az engedélye... Nagyjából most ennyi információm van. Minden estre jó lenne egy hivatalos török lista a bezárt szállodákról!
Azért ez nem semmi hír, biztosan sok magyar utazót is fog érinteni! Gondolom főleg a kisebb, alacsonyabb kategóriás hotelek lehetnek a problémásabbak. Mi lenne ha uniós ország lenne törökország és akkor mennyi szabályt kellene követniük! :) Szegény pincérek keresgethetnék a monitoron és pötyöghetnék be rajta hogy kivittek egy sültet, rántott csírkét stb.. úgy mint nálunk az éttermek, kifőzdék, lángosos stb.
Sunexpress online checknél, hogy néz ki a dolog a reptéren? Gondolom ugyanúgy van pult ahol felveszik a csomagokat, vonalkódot kap azt megy. Ennyi? Tippre 2 órával az indulás előtt nyit az ilyen? És mikor záródik?
"Sunexpress ilyeneket tud?" Igen igen! Minden utasnak saját kabinja van, mozi kivetítővel, bikinis női utas kísérővel, prémium italokkal és fagylalt kelyhekkel, +leszállás után amikor áthaladsz az okmány ellenőrzésen addigra már a csomagjaid a szállodád lakosztályában várnak természetesen kipakolva szépen a szekrénybe elrakva..... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ha ez mégsem lenne így akkor még a gépen az ülésbe bepréselődve próbálsz szundikálni de arra riadsz fel hogy ordít előtted egy gyerek és megint befosott valaki a wc-be! Az utaskísérő szaladgál a fedélzeten lobogtatva egy 50 Eurost hogy ki tudná felváltani, a pilóta pedig időnként motyog valamit a "sokol rádió" minőségű mono hangszórókba!
Ha ezt a második verziót tapasztalod utazás közbe akkor tényleg a valóságban vagy és ülsz a sunexpress egyik járatán! :D
Érdekes ez a szúnyog kérdés. Nekünk eddig sehol sem volt szúnyog problémánk törökországban. Természetesen Belekben a szállodák körül erdők vannak de nekünk semelyik beleki szállodában sem volt szúnyog. Lehetséges hogy annak a ciripelő riasztónak köszönhető ami működik a szállodákban a fáknál telepítve? Ezeket főleg esténként lehet hallani a közeli fák irányából. Voltunk már belek több részén is (Sueno delux Belek, Papillon Belvil, Club Megasaray Belek, Paloma Grida) de tényleg ne találkoztunk szúnyoggal. A Paloma Grida pedig csak pár szállodával van arrébb az Adam Eva hoteltől. Az elég gáz ha az Adam Eva csupa tükör és csillogás hotel nem foglalkozik a szúnyog kérdéssel ha van ilyen. Márpedig létező probléma lehet ha ti is tapasztaltátok.
Szerintem ez nagyban függ a környéktől. 14 év alatt sosem volt rá szükségem, aztán tavaly az Adam&Eve - ben igen sok volt, így idén már vittünk magunkkal. Igaz most 1-2 szúnyoggal találkoztunk, de októberben volt bőven.