AZ ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓK NEM CSAK A VIZET PORLASZTJÁK, HANEM A BENNE LÉVŐ VÍZKÖVET IS.
Lehet vásárolni persze desztillált vizet (nem ioncseréltet, mert abban is vannak ásványok), ha van rá pénzed.
A szoba levegőjébe jutó vízkő leülepedik a bútoron, de ami a legveszélyesebb, behatol az elektronikai berendezésekbe is. Így lehet tönkretenni a drága pénzen megvásárolt lapostévét, és sok más egyebet is.
Következtetés: amíg a gyártók meg nem oldják ezt a problémát, addig nem érdemes UH-párásítót venni. Jelenleg próbálkoznak, de nem igazán sikerül nekik.
A Hauser oldalán olvasom hogy van un. természetes hidegpárásító is.
Ezzel a módszerrel is lerakódik a vízkő a lakásban?
A másik kérdés, hogy a hálószobai szekrénykén elhelyezve (fejhez közel) az ultrahangos (magas frekvencia, gyors rezgés) esetleg lehet-e káros az egészségre hosszabb távon?
Egy 16m2-es lakásban szeretném a port kiszűrni a szobából. Főleg azért zavaró, mert csak sötét berendezés van, így heti 1x legalább át kell törönli mindent, mivel nagyon gyorsan leül a por mindenhova...
Van egy Samsung AQV09UGAN klíma a szobában, de nem tudom hogy ez pl. mennyire alkalmas a por szűrésére ha csak a levegőt keringetem vele. 2x1db anti-virus szűrő van a készülékben ami gyárilag is benne volt, de nem túlságosan sűrű a szövése, a por simán átmegy rajta ahogy nézem. Esetleg lehet hozzá venni más fajta szűrőt ami jobb lenne?
Vagy milyen kisebb és olcsóbb készülék van a piacon, amit érdemes erre a célra megvásárolni? Mert a klímát biztos nem fogom bekapcsolni arra, hogy egész nap keringesse a levegőt...
vajon mennyibe kerul ezekbe a szuro? mert ha nagyon draga, akkor ennyi erovel egy 10-15 ezer forintos olcso is alternativa lehet, amit evente kihajit az ember? (kb 20nm, alacsony belmagassag)
elsodlegesen dohanyfust miatt szeretnek vmi olcso legtisztitot. ernek valamit a 20-30 ezres kategoriaban levok? 35dB alatti erdekelne.
valamint erdekelne, hogy egy egyszeru split klimat lehet olyan funkcioban hasznalni, hogy csak kvazi legcserelokent mukodjon? fujja ki a levegot a szobabol?
újabb márka a piacon, nincs hosszabb távú tapasztalat sehol sem, én is néztem-kerestem...nekem tetszenek, bár kérdés, hogy annyira adtak-e a minőségre, és a hatékony működésre, mint a design -ra...
A 707vm készülék minden tekintetben jobb, mint a 70L.
Valószínűleg a válság okozta kénysze profitemelés hatása, hogy gyengébb készülék azonos áron.....
Aki talál még 707vm készüléket, szerintem jobban jár....
A Daikin MC707VM készülék sajnos megszűnt, az MC70L készülék lett helyette. Változás annyi, hogy nincs bent bio antitest szűrő, negatív ion generátor, viszont a hozzá adott hajtogatott szűrő elvileg 10 évig elegendő.
A Daikin MC70L készülékben a hajtogatott szűrőt kell cserélni, de a készülékhez adott szűrők kb. 10 évig elegendőek (a gyári adatok szerint). A készülékben található többi szűrő mosható, tisztítható.
Daikin MC 70L légtísztítót néztem. Az nem világos, hogy melyik szűrőket kell cserélni. Az MC 707 VM-eket ajánlottad itt a fórumon. Ezen kell kell cserélni a bio antitest szűrőt és a papír szőrőt. A Dakin 70L-en van antitest szűrő? Mi a különbség a két típus között?
A Sharp KC 850 W légszűrő és párásító is szóba jöhetne , de nem feltétlen kell egyben légszűrő és párásító.
A Boneco párásítót használtan vettem, szerintem a vízlágyító patronja már telített lehetett, ennek ellenére benne hagytam, mert úgy gondoltam hogy a lágyvízen már úgysem tud mit lágyatani, de ahogyan írod a folyamat megfordulhat. Ki fogom szereli a patront és úgy fogom használni ezentúl. A lágyvizet egy házi lágyító állítja elő vezetékes csapvízből, amely egy egész családi házat lát el. Nem nálunk van, de innen tudok szerezni ilyen vizet amennyi kell. Megmértem a keménységét, 3 NK alatt volt. A légtisztítómat pedig ha megy a párásító, nem fogom bekapcsolni, külön dolgoznak majd.
a lágyított vízzel az a baj, hogy a kalcium át van benne módosítva sóvá. Mivel a Boneco párásító mindent elporlaszt, ez az a só amit tapasztalsz a légtisztítódban. A Bonecónak nagyon jó minőségű membránja van, arra közvetlenül nem jelent veszélyt, de hosszú távon a só korrodálódást okoz mint tudjuk, így semmiképpen nem jó ez a megoldás a párásítónak és a légtisztítónak sem.. Fontos kérdés, hogy közben használod-e a párásító vízlágyító patronját, mert ha igen, akkor meg visszafordítod a lágyított víz összetételét, és megint kalciumos lesz, mire kifújja a párát. Ez sem az igazi...
A harmadik fontos megjegyzés, hogy nem mindegy milyen a lágyított víz minősége, az emberi fogyasztásra alkalmatlan kannás ioncserélt víznél még mindig jobb a sima csapvíz, mivel az orr nyálkahártyáján minden felszívódik, és a kannás vizeknek ismeretlen a származása. Remélem tudtam segíteni.
3 éve Daikin MC707VM légtisztítót használok hiba nélkül. Nemrég sikerült beszereznem használtan egy Boneco 7136 hidegpárásítót. A párásítóba direkt lágyvizet használok, hogy elkerüljem a "fehér por" kirakódását. Nem is látok sehol sem ilyen fehér port, kivéve a légtisztító berendezés előlapján és mikor széteszdtem kitisztítani, a belsejében is. Az lenne a kérdésem, hogy aki használ légtisztítót és párásítót is együtt, tapasztalt-e ilyet, van e valamilyen káros hatása a légtisztítóra, azon kívül, hogy gyakrabban kell kitakarítani?
Aki Daikin légtisztítót (MC70L), vagy párásítós légtisztítót (MCK75JVM) kíván vásárolni, kérje ajánlatunk e-mailben, vagy telefonon. A honlapon szereplő áraknál lényegesen kedvezőbb ajánlatot is tudunk adni.
Köszönöm a választ - én végül megvettem a Sharpot, szimpi nagyon idáig, csendes, és esztétikailag nagyon szép (ez persze mellékes), és finom a levegő tőle. Elég gyakran rákapcsol automata üzemmódban, akár ha a takarót felemelem, vagy ruhákat, rögtön szippantja be a szagokat és a port. .
Jók a Sharp gépek. De valóban, a Daikinok szűrőrendszere szerintem is jobb. Azért nem írtam nagyon a Daikinról, mert azt nem lehet elszámolni EP-re. Neked pedig arra kell.
Ha mégis a Daikin mellett döntenél, akkor javaslom nézd meg a honlapunkat még ma. Minden Daikin légtisztítót jelentős kedvezménnyel kínálunk. Ezek a kiváló akciók csak a mai napon érvényesek.
Köszi, nem is arra gondoltam hogy ne kelljen cserélni - hanem inkább a készülék 150 ezres ára mellett sokallom a szintén nem kevés plusz befektetést....
A Sharp plasmacluster egyébként nagyon jó? Olvastam alább talán, hogy a Daikin-ok filtere sokkal fejlettebb egy hepánál....csak azt ugye meg egyáltalán nemtudom elszámolni:(így meg nagyon limitáltak a lehetőségek:S
Sajnos olyan légtisztítót nem fogsz találni, amiben ne kelljen szűrőt cserélni. Szerintem nem olyan vészes az évente 10 000 Forintos költség egy profi légtisztító-párásító készülék fenntartására. Egy olcsóbb készülék szűrőcseréje akár ennél drágább is lehet, és ráadásul nem is olyan hatékony.
50-60 körül nagyon minőségi légtisztítót szerintem nem fogsz találni. A jobb gépek (Daikin, Sharp, Sanyo) 100 000 Ft felett kezdődnek.
légtisztító berendezés iránt érdeklődök, az MKB egésszégpénztáram sajnos elég keveset fogad el, első körben a sharp plasmacluster 38 nm-esét néztem ki, de a kiderült, hogy 5 évente 50 ezer forintot kellene szűrőcserére költeni, amit a készülék 150 ezres ára mellett elég ütősnek találok, aztán néztem az XJ 3800-asat, ami viszont fizikailag elég nagy, meg az amazon.com-os kommentek elég ellentmondóak, valami régi mitusbishi találmány utángyártasa több cég által több-kevesebb sikerrel cégtől függően.
Sajnos más jobb gépet nem találtam amit eltudnék számolni, így kérdezném hogy van-e valami jó megbízható csendes masina 50-60 körül amibe magánúton tudnék költeni és a fenntartási költségei kicsit kevésbé ütősek mint a sharp-é, de minőségileg tud annyit.
Próbálom olvasni az előző hozzászólásokat de munka mellett nem sokáig jutottam.
A légmosó a vizet felhasználva szűri a levegőt és párásítja azt. Ezáltal a szűrési hatékonysága eléggé korlátozott, a baktériumokkal, vírusokkal, kisebb méretű szennyeződésekkel, formaldehiddel, stb. semmit sem tud kezdeni. Ezzel szemben a légtisztítók egy összetett szűrőrendszerrel dolgoznak, amivel az előbb említett szennyeződéseket is ki tudják szűrni, persze minőségtől függő hatékonysággal.
Ha valakinek elég az, hogy a nagyobb port, pollent kiszűrje nagyjából a levegőből, annak teljesen jó a légmosó. Egyszerű, olcsó fenntartású, párásítani is tudó készülék. Aki ennél többet akar (precíz szűrés, vírusírtás, alacsony zajszint, negatív ion, távirányító, automatikus működés, indikátorok, stb.) annak egy profibb légtisztító (pl. Daikin, Sharp, Sanyo, stb.) az ajánlott.
Lehet, hogy már valaki kérdezte, de mi tényleges különbség egy légmosó és egy légtisztító között, amellett, hogy a légmosó párásít is és nem kell a légmosóban szűrőt cserélni?