Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2002.02.04 0 0 44
Állítólag 15 perc.
Előzmény: majahoney (41)
bigabatka Creative Commons License 2002.02.01 0 0 43
http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=31&cid=2756
bigabatka Creative Commons License 2002.02.01 0 0 42
Sóbarlang:

Somadrin centrum
1042 Budapest Árpád u. 140/a
Tel: 369-7720, 389-2148
nyitva: hétfotol péntekig 8.00-18.00-ig.

bigacsiga Kata

majahoney Creative Commons License 2002.02.01 0 0 41
Hello hello
Még egy utolsó kérdés és nem zaklatlak, mennyi ideig tart egy alkalom, csak hogy mire kell készülnöm.Játékok vagy ott nyugiba kell lenni?
Előzmény: szomi_szomi (40)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.02.01 0 0 40
Mint írtam a párom volt a babával. Be is néztek a kamrába. Kb. négy gyereknek van hely szülőstül. A 300 Ft állítólag csak a gyerekre vonatkozik, a kísérőnek nem kell fizetnie.
A kamrában nagy párafelhő van, úgyhogy a párom mindenféle felhőcskés meséket olvas most a kicsinek, hogy majd ne ijedjen meg.

Kedden és csütörtökön rendel ott egy orvos is, őhozzá szeretnénk majd bejutni.

Előzmény: majahoney (39)
majahoney Creative Commons License 2002.02.01 0 0 39
Aha haha
Jót röhögtem, de legalább a humorérzékünket ne veszítsük el, ha már ilyen problémáink vannak. A miénk is pont 2,5, vagy már irtam nem is tudom. És végül is voltatok a Gellértben?
Előzmény: szomi_szomi (38)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 38
2.5 éves.
Na, látom már szerveződik a kruppos tali. Legalábbis az optimális helyszín már megvan. :-)
Előzmény: majahoney (37)
majahoney Creative Commons License 2002.01.31 0 0 37
Szia szomi-szomi!
Köszönöm az infókat, mi is a közelben lakunk, mármint a Gellért közelében, és pont erre gondoltam, hogy oda kéne elmenni nekünk is.Állitólag a doki tud oda is beutalót adni, persze ez lehet hogy csak pletyka, de végül is, a 300 forint nem pénz érte ha használ is valamit.
Egyébként mennyi idős a gyermeketek?
Előzmény: szomi_szomi (36)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.01.31 0 0 36
A párom volt ma a Gellért fürdőben, amint meglátták a kisgyereket, már tudták, hogy kruppos a pici és a sókamrát keresik. Elég bíztatónak tűnik a dolog. Jövő héten elmegyünk és akkor részletesen beszámolok.
Előzmény: szomi_szomi (35)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.01.30 0 0 35
Szia majahoney,

A babanetes kruppfórumon bogarászva bukkantam a sóbarlangokra, mint lehetőségre. A következő helyekről hallottam:
- Somadrin sóbarlangok (valahol a negyedik kerületben van a központjuk csak most nincs kéznél a cím és telefonszám). Őnáluk lehet venni párologtatni való sót otthonra.
- A Gellért fürdőben van sókamra. Sós párát fújnak az emberre és kb 300 Ft volt tavaly egy alkalom. Többet nem tudok, de mivel a közelben lakunk, elmegyünk és rákérdezünk.
- Állítólag a Pálvölgyi barlangban (II. ker.) is van sóbarlang.
- A Szemlőhegyi barlangba rendszeresen járnak főleg asztmás gyerekek kúrára. Ez állítólag beutalóval olcsóbb.

Megpróbálok valami szakorvost találni, aki meg tudja mondani, hogy speciel ilyen kisgyereknek mint a miénk, ilyen tünetekkel, mikor milyen kúrát érdemes végigcsinálni. Ha valaki tud valakit ajánlani az legyen szíves írja meg.

Üdv:
SZOMI

Előzmény: majahoney (34)
majahoney Creative Commons License 2002.01.30 0 0 34
Sziasztok
Ugy látszik a tegnapi éjszaka többünknek sem volt kedvező, nálunk is előjött az ugatós-sipolós iszonyat.Két és fél éves a fiam, pár hónapja mikor az a nagyon hideg jött, akkor volt először ilyen rohama, persze meg volt fázva kicsit.
Most is folyik az orra, ugyhogy én is már délutántól párásítottam, meg kálcium pezsgőtablettát itattam vele, és próbáltam rávenni a nyugalomba levésre.Ez persze nem ment.Aztán éjféltől ahogy kell indult a pánik, szerencsére a párásítónak köszönhetően, meg szerintem a kálciumnak, nem volt annyira durva, nem kellett vinni sehova.
Nekünk azt mondta a doki, hogy amig nem lesz folyamatos jóidő, és ilyen hirtelen fronthatások jönnek addig számítsunk ezekre a tünetekre is egy-egy náthánál.Ajánlotta a sóbarlangot, volt közületek valaki esetleg tudtok valami információt?

Előzmény: szomi_szomi (33)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.01.29 0 0 33
Sziasztok,

Megint itt. :-((( Egy kicsit aggódom, mert tegnap éjszaka megint volt kruppos köhögésünk és némi hörgős légzés.
Ami miatt aggódom az az, hogy ment a párásító. Este csak alacsony fokozaton aztán az első tünettől (este 10 óra) kezdve erős fokozaton egész éjszaka.
Ennek ellenére félegyig rendszeresen voltak tünetek. A baba többször felébredt, mert valószínűleg nehezebben vett levegőt és volt ez az ugató köhögés.
Félegytől aztán nyugi volt hajnal ötig, akkor megint volt egy ébredés és köhögés aztán már aludt a baba fél nyolcig. De még jóval felkelés után is "ugatott" egykettőt.

Bár hozzá kell tenni, hogy mostanában, mivel nem fűtöttünk annyira, nem is párásítottunk annyira rendszeresen. Most visszatérünk a rendszeres párásításhoz.

Kérdésem a következő: Várható, hogy súlyosbodnak a tünetek? És a kórházakban tudnak megelőző kezelést adni, vagy csak átmenetileg rakják rendbe a dolgokat?

Tapasztalatunk ilyen enyhe tüneteknél:
- Mindegy milyen enyhe náthája van a babának, a kruppos tünetek rögtön megjelenhetnek.Amint egyet tüsszent a gyerek napközben azonnal el kell kezdeni párársítani.
-A sírástól rosszabbodik a helyzet, ezért mindenképpen meg kell próbálni megnyugtatni a babát. Nálunk az válik be, ha az anyja babusgatja, illetve ma este néha elég volt ha csak megsimogatta a hátát és beszélt hozzá. Illetve kapott Sedatif PC-t, ami egy homeopátiás szer és többek között az a hatása, hogy jobban alszik tőle az ember.
- MINDENHOVA VINNI KELL A PÁRÁSÍTÓT ahol a gyerek éjszakázik!!!! Volt egy "izgalmas" éjszakánk anyósoméknál, a hűtő előtt illetve folyamatos szellőztetésekkel valahogy átvészeltük az éjszakát, de fele ennyi gondunk nem lett volna, ha ott a párársító.

Evolution Racer Creative Commons License 2002.01.09 0 0 32
Kedves bruno954,

Amennyiben a kérdés nekem szól (bár sem mellette, sem ellene nem szól semmi), akkor úgy válaszolnék, hogy olyan igazi erős rohamot én nem láttam, de folyamatosan hörgő hangon vesz levegőt és a köhögése elég horror. Ha nem engem kérdeztél, akkor bocs.

Üdv: Racer

Előzmény: bruno954 (31)
bruno954 Creative Commons License 2002.01.07 0 0 31
Milyen gyakran van roham?
Előzmény: Evolution Racer (30)
Evolution Racer Creative Commons License 2002.01.07 0 0 30
Hello Secpec,

Mi "elsős" László kórházasok vagyunk, és a halogató taktika (hidegre vittük, párásító stb.)sajnos középtávon rosszabbodást eredményezett, úgyhogy, mégha látszólag nem is történik semmi, szeretnénk kórházban kezeltetni a dolgot, annak minden szomorú hátrányával együtt. Mi pillanatnyilag a 15/A-ban kínlódunk, úgyhogy nagyon érdelkelne bármilyen más alternatíva, így a "magas épületben levő doktornéni is". Miben jobb (pl. mi szeretnénk végig ott maradni, a 15-ben ezt nem engedik), szóval mi igazából valami humánusabb megoldást szereténk találni a jelenleginél, kellő szakmai háttérrel persze. Légyszi írj a Szemlőhegyről is, ezt a megelőzés szempontjából kérem. Szóval nagyon várom az infót, előre is kösz:

Racer

Előzmény: secpec (22)
sokpöttyök Creative Commons License 2001.12.08 0 0 29
mi kétszer jártunk a Lászlóban. Lekötözést nem láttam, viszont elég rendesen adagolták az altatót-nyugtatót, hogy a gyerekek a párásító alatt maradjanak. :-((
holist Creative Commons License 2001.11.29 0 0 28
Persze, mi a Gazdagréti Homeopátiás Gyógycentrumba járunk, telefonszám 246 2132, itt lehet időpontot kérni meg érdeklődni.

Üdv,
holist

Gabeszka Creative Commons License 2001.11.28 0 0 27
Sziasztok!

Agallis: Nem zajos, van rajta két fokozat is (mi az alacsonyabbat használjuk azt alig hallani, az erősebb már zúg kicsit, de még vészhelyzet nem volt, lehet, hogy a köhögés annál is hangosabb). Én gondolom, hogy párásít, mert fogy belőle a víz. Egyébként normál méretű, mint egy kisebb fritőz.
Viszont még alig 1 hónapja használjuk, nem tudok bővebbet mondani. Nincs benne túl sok cserélendő, karbantartandó (de szép szó!) kütyü, és az állítólag bíztató.

holist!
publikus a homeopata doki száma? Mely régióban praktizál? (Vagy hol a rendelője?)

Gabeszka

holist Creative Commons License 2001.11.27 0 0 26
Sziasztok!

A Bethesda jobb volt, kikötözés nincs, emberszámbavevés van (még saját felelősségre történő távozás lehetőségének felvetése után is!), de azért még azt sem nevezném optimális kórháznak.

Homeopátia állítólag nagyon jól tudja kezelni a kruppot, egy eset nem bizonyít semmit, de a mi fiunknak egyéves korában egyszer volt, azóta nincs, és a homeopata orvosunk azt mondja, nem is lesz.

Üdv,
holist

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.27 0 0 25
Szervusztok Mindenki!

Tegnap volt a második esetünk. Szerencsére most rögtön kivittük a (hideg) erkélyre. Az ügyelet azt mondta, ha fél órán belül javul, akkor nem kell kórház, így most otthon gyógyulunk. :-))

Most pedig megyek a metróba HP-t venni.

bye
Ltd

Agallis Creative Commons License 2001.11.27 0 0 24
Gabeszka!
Szeretném megkérdezni, hogy mióta használjátok ezt a típusú hidegpárásítót, volt- e baja, és mennyire hangos, zúg- e?
Köszönöm: Agallis
Előzmény: Gabeszka (23)
Gabeszka Creative Commons License 2001.11.27 0 0 23
Bruno!

Mi a Metro-ban vettünk hidegpárásítót, 10ezer körül már használhatóak vannak. (A mienk Duracraft, 9,5e volt, 24 órás, kétfokozatú, szóval bevált)
Aztán hogy lesz-e krupp...?

Krónikus náthára is jó a sóbarlang?

G.

Előzmény: bruno954 (19)
secpec Creative Commons License 2001.11.22 0 0 22
teljesen átérzem a kétségbeesésed. a Rectodelt kúp nálunk is segített egy párszor, de a Lászlót nem sikerült minden esetben kihagyni. de ott is vannak különbségek. a 15/a pavilon tényleg a rémálom. de II. sz gyermekosztály a magas (azt hiszem 4. sz.) épület már jobb. véletlenül keveredtünk oda, és egy kedves doktor nénihez. most már egyszerűen odatelefonálok, ha nincs a mi doktor nénink, akkor megkérdezem ki az ügyeletes és megkérem, hogy fogadjon, vagy egyszerűen odamegyek telefon nélkül egyből. persze ez sem jön be mindig. aztán sóbarlangban is jártunk, ha nem éppen késő este kezdődött a dolog. és én még jónak tartom a Szemlőhegyi barlangot is, habár krupp pár éve nem jelentkezett, de egyéb légutimegbetegedések miatt, minden évben kénytelenek vagyunk egy kúrát végig csinálni.
Előzmény: zolaty (21)
zolaty Creative Commons License 2001.11.21 0 0 21
Sziasztok!

Sajnos az utóbbi egy hónapot mi is a Lászlóban töltöttük, 14 hónaposan intenzív, lélegeztetôgép, kikötözés, stb... Tényleg senki nem tud emberibb körülményeket biztosító kórházat? Az inhalálószer az egyetlen, amit nem tudunk a kicsinek otthon biztosítani, az orvosok még a nevét sem hajlandó megmondani. Segítsen, ha vki tud!

Zoli

Tantus Creative Commons License 2001.10.23 0 0 20
Hála istennek nálunk roham még nem volt, de a fiamnál és a lányomnál is volt éjszakai köhögés. Erre az esetre, ha nagyon erősen köhögne, az orvos azt ajánlotta, hogy egy nagy törölközőt nedvesítsünk be, azt tertsük az ágya felé(kiságynál könnyen mgoldható). Pont a héten volt a lányomnak felsőlégúti hurutja, sokat köhögött éjszaka, de miután az ágyára terítettem a törölközőt, elmúlt. Míg nem tudsz beszerezni párásítót, talán ez a módszer is jó.
Előzmény: bruno954 (19)
bruno954 Creative Commons License 2001.10.22 0 0 19
Mi a harmadik gyerekünknél részesültünk ebben a gyönyörben :-((.
Tjman: hol vettetek hidegpárásítót? mert valószínüleg mi sem ússzuk meg nélküle.
Általában: a Lászlóról másoknak sem jó a véleménye, nekem a Madarászról sem...
Viszont: van egy kúp Rectodelt,ami használt, csak elég necces, nem napi használatra ajánlott, mivel hosszú távon kellemetlen hatásai lehetnek.
Viszont, az első rohamot tényleg leállította.

Előzmény: tjman (18)
tjman Creative Commons License 2001.06.19 0 0 18
Lanyom volt 1.5 eves, szinten kruppos roham, szerencsere hideg, meg para volt, kb nyitott ablakkal irany a Laszlo, hat mit mondjak kemeny nehany nap volt bent a gyerekkel , felesegemmel valtottuk 1mast, de ugye aludni csak az agy melle tolt szeken.
Aztan vettunk ilyen hidegparasitot, s ha csak a gyanuja felmerult ujabb kruppos rohamnak, akkor a gyerek azzal aludt. El ne szoljam , azota semmi baj. Szoval gondolom erdemes beszerezni , mert elkerulheto vele nehany nap a Laszloban, ahol tulajdonkeppen semmi mast nem csinalnak, csa hidegparasitoval inhalal a gyerek ~orankent.
szomi_szomi Creative Commons License 2001.06.14 0 0 17
Tudtommal nem csak a lerakódott váladék, hanem maga a nyelocso bedagadása okozza a fulladást.
A hideg párársító, pedig megelozésre is jó. Illetve foleg arra jó. Foleg futési szezonban, amikor nagyon száraz lehet a szoba levegoje. És nem csak krupp, hanem mindenféle felsoléguti betegség megelozésére illetve enyhítésére jó. Ugyanis az általa eloállított nagyon finom páracseppek bejutnak a légutakba, így nem szárad ki a nyálkahártya és ezzel ellenálóbb lesz a fertozésekkel szemben. Illetve betegség esetén ezek a páracseppek oldják a lerakódott váladékot.

Fluimucilt mi is használtunk, ha köhögött a baba.

Előzmény: Yoo (14)
hc Creative Commons License 2001.06.14 0 0 16
A Fluimucil tényleg jó. Nálunk még most iis van betárazva. Egy-egy súlyosabb megfázásnál már be szoktuk vetni.

hc

Előzmény: Yoo (15)
Yoo Creative Commons License 2001.06.13 0 0 15
eszembejutott, FLUIMUCIL!!!! ezt kapta a fiam, nagyon sokat segített! minél hamarabb adja neki az ember, annál jobb.
Előzmény: Yoo (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!