Helló Bd! Én Vácról fogok menni Rátótra, innen el lehet menni vonattal, busszal, vagy kocsival. Pestről is lehet vonattal, busszal, kocsival. Nem tudom, tudod-e, hogy van Veresegyház felé közlekedő vonat, csak másfél óra odáig az út. Én még nem tudom, hogy megyek, valószinűleg vonattal, de lehet, hogy kocsival, ha más is jönne.
Busszal talán egyszerűbb, ott áll meg a botanikus kert előtt. 1/2 8-kor indul Újpestról és 1/4 9-re ér oda. Ez egy kicsit korai, hacsak nem találkozunk 1/2 9-kor 9 helyett. Esetleg meg lehet szervezni, hogy az autósok elviszik a "gyalogokat". Sajnos még nem tudom, hogy nálunk lesz-e szabad hely, de a hét folyamán kiderül.
Vácrátótra mit jó vinni?
Gondolom most hagyjuk otthon a kisásót, metszőollót, malaclopó-köpönyeget, de helyette mit javasoltok?
(pl kosár, sok-sok pénz, nejlonzacskók?)
bd
A párom ma beszélt a vácrátóti arborétum dendrológusával és nagyon szívesen látja a csoportot. Az eddigi tapasztalatok alapján szerintem ez az arborétum sem fér bele 3-4 óránál rövidebb időbe, így az én javaslatom egy szombat reggeli kezdés, úgy 9 óra tájban. Több időpontontot kellene javasolni, hogy leendő vezetőnknek is megtaláljuk a megfelelőt.
Sziasztok!
Hétvégén Vácrátóton voltunk, gyönyörű a kert, isteniek a virágzó babérmeggy-bokrok. Egyet hiányoltam: mindig vannak un. "A hónap érdekessége" táblácskákkal megjelölt növények de ezekről semmi egyéb infó, néha még tájékoztató táblácska sem. :-(
Akit érdekel, ma beszéltem telefonon a szombathelyi erdészettel és a most következő két hét lesz a rododendronok fő nyílási ideje a jeli arborétumban. Aki tud, menjen, szerintem megéri (az ország legnagyobb és legpompásabb ilyen témájú gyűjteménye) és ilyenkor minden nap nyitva vannak.
Cs.
2 hete láttam a zirci arborétumot. Kiváncsi vagyok mi a véleményetek róla. Én, mint laikus sokkal többet vártam tőle. Kevés az ismertető tábla, sok az ismétlődés. Szóval kicsit csalódottan jöttünk el.