Nem kértem, hogy nekem higgyél, de azt azért nyilván érzed, hogy egy mostani téma szövegösszefüggésében a hajléktalanok megrugdosása bármely olvasóban azt a képzetet keltheti inkább, hogy mostani eseményt mesélsz. Ráadásul egy valóban mostani eseménnyel kapcsolatos hibás feltételezésedhez kapcsolva. Ezt akár nevezhetem csúsztatásnak is. A beírásod alapján aligha arra gondolt valaki is, hogy évtizeddel előtti az esemény...
Akkor azok jó eséllyel rendőrök lehettek, nem pedig rohambárány különítményes barátai. (Tudod, ők azok, akik nyolcan vetődtek rá egyetlen, magát hajléktalannak maszkírozó polgártársunkra. Legalábbis tették ezt addig, amíg komolyan vették még ennek a Kocsis nevűnek - nomen est omen - az ukázait.)
Biztos jól mutatnak a reklámsáska villogásában. Vajon mennyiért vesztegették a helyi hatalmasságokat ezért, meg a városrész bontásáért? A Corvin negyed metróállomás elnevezést ne is firtassuk.
Szerinte az elmúlt időszak eseményei kapcsán világosan megfogalmazódott, hogy a polgárőrség számára elengedhetetlen az új élethelyzetekhez igazodó feltételek megteremtése. Ezért még ebben az évben új polgárőr törvény születik, amelynek alapján 2012-től nem csak céljaiban, hanem megjelenésükben is egységesek lesznek a hazai polgárőr szervezetek. - tette hozzá.
Kópiás Attila Steve volt az egyetlen próbálkozó, azóta ő is jobbnak látta kicsit háttérbe húzódni.
csak nem megfenyegették, mint anno az egyik kutyást , aki szólni mert a rendőröknek, hogy ne rugdossák a földön fekvő hajléktalant? Menj innen, mert beviszünk és annyi füvet találunk nálad, amennyit akarunk!!
Humoros kis íromány. Különösen az a vízió tetszik, mikor az egyetemistákat kétségbeesetten kérlelő közrendvédelemről ír... Egy ilyen eset sem volt. Kópiás Attila Steve volt az egyetlen próbálkozó, azóta ő is jobbnak látta kicsit háttérbe húzódni. Az ilyen cikkeket azonnal küldjük is szét a közrendvédelmiseinknek, mert a harsány röhögés tovább motiválja őket egy kétségkívül ezerszázalékos sikerű akció folytatásában;)
Nyalvánvaló hogy a Vecsei- és Iványifélék tulképp oligarchák, akik a hajléktalanellátásokból gazdagodtak meg, átmentve a hajléktalanvagyont offsór svájci számlákra.
Nos pontosan ezért kértem a linket. Csúsztattál egyet, ugyanis csak az 1,1 milliós szegénységi adat a KSH-é, a többi a cikkíró hozzátétele. Mutass nekem az általam beidézett KSH adattól eltérő KSH adatot, akkor van értelme tovább vitatkozni, addig meg e témában nemigen...
Egyre kevésbé értelek, de ettől szép ez az egész. Az az érzéserm, hogy már nem is olvasol, csak írsz. Az ultiparti közepén közlöd: új szabály van, mostantól a makk VII-es az ász. Sebaj. Ha gondolod, pókerezhetünk is: "A 10 milliós Magyarországon – a KSH szerint – 1,1 milliónyian tartósan leszakadtak a társadalomról, többszörösen hátrányos helyzetben, kirekesztettségben élnek. Ők a mélyszegények; a felkapaszkodás szinte lehetetlen számukra. 2009-2010 telén – hasonlóan az utóbbi évekhez – mintegy 200-an fagytak meg, többségük a saját fűtetlen otthonukban, a többiek az utcákon. A hajléktalanok számát 30–50 ezerre teszik." Mint írtam: a KSH azt tudja megszámlálni, aki/ami szembe jön vele. Pályauvarokra, erdőkbe, éjszakai rendőrőrsökre, közeterk bokros részeire ritkán járnak ki a számlálóbiztosok. (Ha érted,mire gondolok. Mert ez tényleg nem túl bonyolult.)
Velem erről nehezen tudtok vitatkozni, ugyanis nem véleményt mondtam, hanem a Központi Statisztikai Hivatal 2010-es adatait. A behivatkozott ennél jóval magasabb szám Győri Pétertől ered;) Ennél szebb bizonyíték arra, hogy finanszírozási önérdekük folytán folyamatosan túljelentenek, nem is kell. Mekkora öngól:)
Csúsztatás mantráznod hibás adatokat. Merthogy volt itt tavaly egy hajléktalanszámlálás, ha ugyan megszámlálható az, ami változtatja a helyét, nincs bejegyzett elérhetősége, nem kap- gáz és villanyszámlát. Akkor - 2010-ben - 30 ezer főről volt szó országosan és kb. 10 ezerről a fővárosban.
Kár mantrázni hibás adatokat. tegnap a parlamenti vitában a KSH 2010-es adatait ismertették: országosan: 10.000 hajléktalan, és ugyanannyi férőhely. Budapesten 5000 férőhely és 4700 hajléktalan. Vitatkozhatunk erről, csak minek;)
K. Máté teljes győzelemként élte meg azt a nevetséges népszavazást, ami nem két fillérbe került. Lett volna annak más helye is.
Ráadásul nagyon jól lehetett tudni, hogy azok fognak elmenni, akik utálják a hajléktalanokat, mint a bűnt és manapság erre a mentalitásra a zemberek fogékonyak, mert úgy ki vannak éhezve egy kis bűnbakocskára, mint egy falat kenyérre.
Magyarul: ebben az országban ma nem népszerűség növelő az, ha valakik kiállnak a szegények, hajléktalanok, cigányok stb. mellett - ennyire az LMP sem bugyuta.