A lengyel gólzsákkal kapcsolatban mondhatjuk azt, hogy egy pár évig Dortmundban focizott a világ egyik legjobb csatára. Néhány év múlva pedig majd azt fogjuk mondani hogy a csapatunkban vált igazán nagy játékossá a világon valaha élt egyik legjobb játékosa. Hihetetlen a srác, ilyen megalkuvást nem tűrően, elképesztő munkabírással azt hiszem egy korai időszakában Rooney volt hasonló.
Ezt a mai mérkőzést pont úgy nyerte meg a bvb ahogy az utóbbi időben el szoktuk veszíteni. Lehet a leipzig sok mindenre felkészült de ez a harapós, kaparós állandóan kézzel a szabálytalanság határán kapaszkodós Dortmund ma leküzdötte az ellenfelét. Utána persze már jött a varázslat is (amit szintén jó régen nem lehetett látni), de előtte fel lettek őrölve. Teljesen más a mentalitás és ez látszik. Ma egy nagyon kellemetlen ellenfél voltunk. Ez szép munka volt. Haaland iszonyatosan sokat fejlődött 1 év alatt ami a labda tartást és kezelés illeti.
Neeee! Ez most mi?! Dortmund meccset nézek és vigyorgok 🙂 Visszatért valami nagyon is, nemcsak a küzdelem, a lelkesedés, de Sancho és Reus is van újra. Hummels, Delaney zseniális szintén, de úgy az egész csapat és Terzic is, hogy ilyen taktikusan küldte fel a csapatot.
Várd ki a végét. Az volt a várható forgatókönyv, hogy az RB letámad a meccs elején. Terzic ötlete meg az volt, hogy szétfaltoljuk őket, és biztonsági játékot játszunk. Ez így a meccs elejére tökéletesen megfelel, és működik. Ha egy óra múlva is ennyi lesz a játék, az már kevés lesz. De addigra lefárad az RB.
Az kétségkívül látható, hogy Terzic kiadta a parancsot az első félidőben nulla szabálytalansággal lehozott Union vereség után, hogy szabálytalankodni kell.
Meunier folyamatos játszatása lehet annak köszönhető, hogy a PSG-ből van, és ez egyfajta fegyvertény. Már nemcsak elvisznek tőlünk a nagyok, de ez mutatja hogy minket választ valaki onnan.
Nehezen tudom elképzelni, hogy Meunier a mai rattenball pressingnél nem adja el megint katasztrofálisan a labdát valahol a 16-os magasságában. Örök kérdés marad nálam miért nem Morey vagy Piszczek kezd helyette. Meglátjuk mennyire sikerült betanulni az új taktikát a hét alatt.
Nem tudom ki olvasta a legutóbbi Hummels interjút, de elég szabadon foglamazott. Kérdezték a Stuttgart elleni vereség után tett nyilatkozatáról: "Ich habe nicht alles ausgesprochen, was in mir brodelte, sondern versucht, es vernünftig zu verpacken. Wir haben über diese Dinge vorher schon intern oft gesprochen. Sowohl im Mannschaftskreis, als auch mit dem Trainerteam. Das öffentlich zu machen war aus meiner Sicht die letzte Patrone.Ich glaube im Übrigen auch nicht, dass die Aussagen von Marco (Reus, d. Red.) und mir unsere Verantwortlichen in ihrer Entscheidung beeinflusst haben."
Milyennek kell lennie az edzőnek: Er muss zur Mannschaft passen. Jetzt brauchen wir jemanden, der Zielstrebigkeit, Leidenschaft und auch Härte reinbringt. Vor fußballerischem Talent schäumen wir gerade nur so über. Aber wenn Gegner uns mit Härte begegnen, haben wir noch zu oft Probleme. Wir können durch Edin und seine Art jetzt gewisse Punkte in unser Spiel bringen, die uns doch noch zu einer richtig erfolgreichen Saison verhelfen können"
Szerintem is leginkább egy támadást segíteni képes szélsőre lenne szükségetek. Mondjuk szerintem Passlack is eladható lenne, ő se ér semmit, csak a létszám feltöltésére képes.
Betennél valakit Moukoko elé/mögé? Ez nyáron még érthető lett volna, de most már szerintem nem. Most már bizonyította, hogy képes betölteni a posztot, Haaland meg egyébként is állandóan játszani akar. A szélsővédő dologban annyi bizonyosan van, hogy egy topklubnál az a teljesítmény, amit Meunier prezentál, nem fér bele, és ha csak ennyire képes, akkor erősíteni kell mielőbb.
Védelembe biztosan, akár szélsőnek, akár középre. Középre darabra megvagyunk, talán még minőségre is, szóval marad még a csatár poszt, ahol azért lehet elférne egy rutinosabb ember (ezt már régóta mondom), aki a padról beállva fordulatot tud hozni. De előre kétlem, hogy most bárkit is hoznánk, így a védelem megerősítése amennyire lehet az elég lenne.
Te most milyen posztra igazolnál? Én egy darab középhátvédet hoznék. Marvin Friedrich a jelöltem. A transfermarkton egy elefántcsontparti/francia középhátvéd talentről van szó, a Rennes felnőttcsapatából.