Kérlek ajánljatok egy ingyenes (nem 30 napos) programot amivel egy youtube-ról letöltött mp4 állományból ki lehet vágni egy részt és lementeni. Csak ennyit szeretnék, de a virtual dub mindent csinál csak azt nem amit szeretnék....
A PC saját maga szinkronizál (illetve erre kevésbé van szüksége) a szalagos videon ez sokkal bonyolultabb, ezért csak a drágább készülékekben fordult elö (a fejfordulatot hozzá kell igazitani a bejövö jel szinkron jeleihez).
Egy idöben valoban voltak vámkényszerek is, mert az ilyen dolgot, ahogy már irtátok, videorekordernek sorolták be, azok meg védettséget képeztek az europai gyártok felé. Általában csak olyan kamerát lehetett megbuherálni, aminek volt egy recorder változata is.
Ma már mindkét fentebbi dolog a multé.
A modern kamerák sok formátumot támogatnak (4:3, 16:9, SD ill HD), amikhez nincs analog alternativa, igy a sima video bemenet elég macerás lenne. Igy ez egyre inkább eltünik.
Itt nagyon valószínű, hogy erről van szó. Ha a dobozzal felvett filmet csak úgy átvihetném a PC-re, esetleg még reklámmentesíteném is, akkor ez lenne a világ legjobb filmlopási módszere
"amivel flash médiáról lehet olvasni, de rá írni nem"
Nem biztos hogy copyright okokkal magyarázható. Én egy évtizede jártam úgy hogy az itthon (EU) vásárolt Digital8 kamera hivatalosan nem tudott felvenni az rca bemenetéről. Az USA verziója pedig tudott felvenni. Meg kellett hekkelni, a kispórolt gombot pótolni, és utána már az EU verziójával is lehetett felvenni.. Állítólag a "recorder" jellegű termékekre az EU-ban túl nagy (volt?) a vám/adó teher, ezért lebutították..
pedig a (6029) kérdés pont erről szólt yxc432-től..: "milyen kártyát ajánlotok megvenni (...) picimaci vagy usb vagy firewire" aztán kiderült hogy eggyik sem kell, elegendő egy kábel. "kiderült, hogy a gond a kábelekkel van"
Lehet hogy igazad van. A user manualban van utalás a Hi8 lejátszására (38.o), igaz nem tökéletes minőségben (90.o), és valószínű az lcdjén se mutatja (84.o). Persze lehet hogy félreértem a leírtakat. De szerintem a kérdező könnyen kipróbálhatja, felesleges ez az elméleti vita. Annyi biztos hogy én már digitalizáltam Digital8 kameráról hasonló régi analóg (8 vagy Hi8-as) felvételt PC-re, igaz nem pont ezzel a tipussal..
Én is nagy feltaláló vagyok. Sima analóg scart-RCA átalakítóval viszem át a digitalizálandó analóg jelet a PC-be. Hja, hogy ott van egy capture-kártya? Részletkérdés :-)
A disznóság (bár a copyright jogokkal nyilván indokolható), hogy a STB-ben digitális állomány van a HD-n, van is egy USB bemenet, amivel flash médiáról lehet olvasni, de rá írni nem :-(
Abban tudnátok nekem segíteni, hogy van néhány kazettám amik 20 év lettek felvéve analóg kamerával. Azokat a Hi8-as kazikat letudom játszani egy circa 10 éves Sony kamerával, hogy firewire-en keresztül bedigizem. A digitális kamera tudja olvasni az analóg jelet?
"mióta a középkorban rájöttek hogy kell a vasat arannyá változtatni."
Ólomból csinálták, nem vasból.
Nem tudsz valami free progit, amely segítségével .flv fájlból újrakódolás nélkül ki lehet szedni a videot? A számomra mindegy, hogy egyben jön ki, vagy hang és kép stream-re bontva.
Te aztán nagy feltaláló lehetsz, ha egy passzív csatlakozóval megoldod a digitalizálást... :-) amihez mások több tízezerért aktív usb kártyát vesznek.
Ilyen azóta nem történt mióta a középkorban rájöttek hogy kell a vasat arannyá változtatni.. {vagy akkor se sikerült?}
Köszönöm, kiderült, hogy a gond a kábelekkel van, mert mindenhol "anya" csatlakozók vannak, így most vadászhatunk "apa-apa" kábelekre. A fene a belükbe, hogy csakazértis külön kell mindent megvenni. :-(((
a rövidítések: stb=SetTopBox, ktv=KábelTeleVízió.
chipkártyát a szolgáltató ad, már eleve beledugják az stb-be, anélkül nincs fizetős digitális tv vétel.
Szerintem a leglényegesebb hogy analóg tvadást is tudjon, illetve legyen analóg composit+svideo bemenete. USB gyakoribb, pcmci helyet a pciexpess terjed. Az olcsó kütyük csak DVB-T -t tudnak analógot nem. DVB-C esetén mibe dugnád az előfizetői chipkártyát ? És a CA modult? Szerintem ktv esetén az stb-re kösd svideo kábellel. Hdtv-t dvb-t ről tudnak csak rögzíteni. Nagyon ritka az analógon HD-t rögzíteni tudó eszköz.
Nem tudom mit rontanak el a FilmMúzeum csatornánál, de már nem először borzalmasan szálkás interleced képet ad pár film alatt. Most a 2 és fél kém film alatt bosszantott fel.. Én DVB-S T-Home Sat-TV n néztem (STB+HDMI+PlazmaTV) Bosszantó hogy néha ilyen s**rul feldolgozott (elrontott) képfeldolgozás eredményét adják. Az stb-TV közt próbáltam 576p és 1080i módot is, de mindkét esetben ugyanaz. 576i módot nem tud az stb. Gondolom mert az 576 soros DVB progresszívhez lett kitalálva, a TV is csak akkor deinterlacelné ha 576i jelet kapna, de ilyet az stb nem tud (1080-on a sorszám nem stimmel, így nem deintarlacel), nyilván aki scart-on vagy analógon nézi annak nem tünik fel. A reklámoknál és a műsorok többségén nincs gond de néha csinálnak csúnyaságot..
>>van ébren valaki, de gondban vagyok. Kollegenőm kért meg<<
Ha egy nő megkér hogy éjszaka menj át hozzá "szakérteni" akkor nem akkora baj hogy az első látogatáskor csak a számítógépes ok felderítéséig jutsz el. ;-))
Nem tudom, van ébren valaki, de gondban vagyok. Kollegenőm kért meg némi szakértésre, de semmi értelmeset nem tudtam kiszedni belőle telefonon, és nem akarok még egy kört futni a helyzet felderítése után.
Van neki valamilyen Panasonic videokamerája, ami valamilyen kis kazettára dolgozik. Tévén tudja nézni a felvételeit, tehát természetesen van AV kimenete. De be szeretné vinni a számítógépbe, gondolom küldözgetni szeretné a felvételeket, meg DVD-re írni. De "apu hogy megy be?" Egy régebbi asztali gépe van, amiben valószínűleg nincs AV bemenet vagy TV kártya.
De elmondása szerint valahogy látja a kamera képét a PC képerrnyőjén, egy kicsi kép formájában, csak rögzíteni nem tudja. Hogy lehet csatlakoztatva a kamera? Van USB-s videokimenet is a kamerán? És ha igen, kellett neki valamilyen képrögzítő esetleg szerkesztő programot is kapni?
Mit vigyek magammal? Van CamStudio telepítőm, amivel le tudom lopni a bemenő képet tetszésszerinti méretről. Le lehet tölteni a FreeDVDstudio programcsomagot. Mi kellhet még?
Kipróbáltam, de nem lettem okosabb. Sikerült átkonvertálni, kaptam egy szép mpeg2-es fájlt, amit simán le lehet játszani, de ha be akarom tölteni a corelba, az egyszerűen megfagy tőle.