Keresés

Részletes keresés

meszi67 Creative Commons License 2020.08.25 0 0 51178

Én lecefrézem, egy ismerősöm lefőzi, a párlatot szétdobjuk.

Ha nincs ilyen ismerősöd el is lehet adni a kész cefrét. Idén szerintem még könnyebb is vevőt találni, mert kevés a gyümölcs.  

Előzmény: egonca (51175)
cucu Creative Commons License 2020.08.24 0 0 51177

Én nem.

Előzmény: egonca (51175)
kari56 Creative Commons License 2020.08.24 0 0 51176

A vasút korszerűsítés szédületes tempóban folytatódik. A mosó mellett épülő megállnál a Jászberényire kirakták a 30-as táblákat. Gondolom, az útalapnak kiásott gödrökben növekedő fák gyors fejlődését akadályozták a száguldó autók.egonca Creative Commons License 2020.08.23 0 0 51175

A hullott gyümölccsel Ti mit csináltok?

 

Tud valaki a kerületben vagy a környéken pálinkafőzdét?

egonca Creative Commons License 2020.08.18 0 0 51174

Nem adtam mínuszt, én nem használom azt a gombot...

Előzmény: luiapple (51171)
cucu Creative Commons License 2020.08.17 0 0 51173

Milyen legyen a következtetés, amikor már az alapgondolat eleve hamis.

Nekem legalább is nincs tudomásom semmilyen negatív kampányról. Sőt, lépten-nyomon, kormányzati szinten támogatják a kerékpározást. Vannak kritikák, (mint mindenhol) de az nem egyenlő a negatív kampánnyal. Úgyhogy szvsz kár volt bemásolni ezt a cikket.

Előzmény: egonca (51170)
kari56 Creative Commons License 2020.08.17 0 3 51172

Ha ennek a jóembernek betelt a pohár, akkor ilyen elborult aggyal inkább maradjon otthon, mert csak magának okozhat kárt. Amúgy ennek mi köze a politikai korrektséghez? 

Előzmény: luiapple (51169)
luiapple Creative Commons License 2020.08.17 -2 1 51171

Ez is egy vélemény. Köszönöm a mínuszt!

 

Előzmény: egonca (51170)
egonca Creative Commons License 2020.08.17 -1 2 51170

"Ide vezet a kerékpárosok elleni negatív kampány."

 

Rossz következtetés...

Előzmény: luiapple (51169)
luiapple Creative Commons License 2020.08.17 -4 1 51169

Ide vezet a kerékpárosok elleni negatív kampány.

 

Eisenkrammer Károly:

 

"

Betelt a pohár!
Nagyon igyekeztem eddig a "politikai korrektségre" ha közlekedésbiztonság kapcsán kérdeztek. Sokadszor is türelmesen magyarázom, hogy hát igen, tudom, hogy néhány bringás is okoz problémát és a KRESZ szabályok betartása, és mi is oktatunk bringásokat, tanárokat, meg Bringaakadémia... És kérjük szépen, hogy léci vigyázz ránk, és léci másfél méter...

De kezd nagyon betelni a pohár! Kezd elmenni a türelmem, és le fogok szokni a politikai korrektségről. Arra fogok biztatni minden bringást, hogy szereljen kamerát a bringájára, előre és hátra, Jogászokat fogok felkérni hogy járjanak el a képviseletünkben, és fel fogom használni minden kapcsolatomat annak érdekében, hogy a rendőrség határozottan lépjen fel a bringások, a sportolók életét szándékosan veszélyeztetőkkel szemben!
Mert be kell látunk, hogy ami eddig volt, az nem vezetett eredményre. Mert az utakon háború van! Félreértés ne essék, nem az autósok és a bringások között, hanem néhány (jónéhány) felelőtlen bunkó és a normális közlekedő között. Az elszenvedő oldalon az a különbség, hogy ha az autómban ülök és egy barom miatt balesetet szenvedek, jó eséllyel megúszom ép bőrrel. Bringán ennek kisebb az esélye.
Az elmúlt napok eseményei, és Fetter Erik súlyos sérülése után itt egy újabb poszt, most Peák Barnabástól (akiről érdemes tudni, hogy tavaly télen, amint profi szerződést kapott a Mitchelton Scottól, szinte azonnal elütütte őt egy autós a Margitszigeten, ennek következtében eltört a csuklója, és hónapokra kiesett az edzésekből).

Ezt írta ma Barna (mert egy kisteherautó olyan közel ment el ma mellettük, hogy edzéstársának, Vas Balázsnak véresre horzsolta a könyökét):

“Üzenet a Family Frost munkatársának, aki ma az életünkre tört:
Nap mint nap biciklire ülök, mert ez a munkám. Megadom az elsőbbséget, betartom a szabályokat, előzékeny vagyok, tisztelem a többi embert aki az utakat használja. Adót fizetek, a jövedelmem után, az autóm után, minden után amiért te autós is adót fizetsz. Ugyanúgy ott a helyem az úton mint neked. Én nem egy több tonnás fém vázban ülök, amiben légkondicionálás van, ami pedál nyomásra mozog. Én nem vagyok bekötve, nincsen légzsákom. Magyarázd el nekem kérlek, hol csúszott el az értékrended annyira, hogy azt gondolod TE mindennél fontosabb vagy? Mi frusztrál annyira, hogy képes vagy az életemet veszélyeztetni, csakhogy ne kelljen PÁR MÁSODPERCET várnod? Majd miután ránkhúzod a kormányt és elütsz a képembe nevetsz, és csak annyit kérdezel, “Minek mész a főúton?” Nem tudom eldönteni, hogyan kéne erre reagálnom erre az elképesztő ignoranciára és gyűlöletre. Arrogáns, gyáva, önző, frusztrált, kicsinyes, jellemtelen. Ezek a szavak jutnak eszembe az ilyen emberekről, mint te.”
Beák Barnabás 2020-08-16 Instagram

Szóval, nálam ezennel vége a politikai korrektségnek! Stílust és módszert kell változtatni. Mert nem akarom megvárni, hogy ennél is nagyobb baj történjen.

"

kukácska Creative Commons License 2020.08.14 -2 0 51168

2020-08-14 08:35:00 Leszállíthatják a BKK járatairól, aki nem visel maszkot vagy kendőt

 

Továbbra is kötelező BKK-járatokon még maszkkal vagy kendővel eltakarni az arcunkat, aki pedig ezt nem teszi meg, azt kizárhatják a közösségi közlekedési szolgáltatásból.

Bár a koronavírus-járvány első hullámához kapcsolódó járványügyi szabályok az elmúlt hónapokban enyhültek hazánkban, a járvány továbbra is köztünk van, ezért hatalmas jelentősége van annak, hogy továbbra is betartsuk a szabályt: a közösségi közlekedési járatokon még mindig kötelező maszkkal, kendővel eltakarni az arcunkat – hívja fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Mivel a vírus akár két hétig is lappanghat, illetve a fertőzöttek jelentős része tünetmentesen esik át a fertőzésen, így valóban nagy jelentősége van annak, hogy a maszk felfogja a viselője által kilélegzett, esetleg kiköhögött, kiprüszkölt levegőt, az előírás betartásával tehát nemcsak a saját, hanem az utastársak egészségét is óvjuk – magyarázzák közleményükben. Hozzáteszik: a maszk kizárólag akkor nyújt védelmet, ha helyesen hordjuk, nem az állunkon, a nyakunkon, vagy a fülünkön lógva, hanem úgy, hogy a lehető legjobban eltakarja a szájunkat és az orrunkat is, hiszen így akadályozza meg, hogy belélegezzük a vírust.

Bár a BKK a minden rendelkezésre álló felületen felhívja a figyelmet a továbbra is érvényben lévő kötelező maszkviselésről szóló kormányzati és fővárosi rendelet betartására, a cég szerint lazul a maszkviselési fegyelem. Míg a szabály bevezetésekor az utasok közel 100 százaléka betartotta az előírásokat, a BKK nem reprezentatív felmérése szerint jelenleg ez a szám 85 százalék körül, vagy egy kicsivel afölött mozog – áll a közleményben.

Ennek egyik oka – a BKK szerint – minden bizonnyal a nyári kánikula, de hangsúlyozzák: a melegben ugyanolyan hatalmas jelentősége van a maszkviselésnek, mint a kellemesebb időjárásban.

Közleményükben kiemelik: a maszk használatát elsősorban az ellenőrök, illetve a metróbejáratoknál ellenőrzést végző utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására, aki pedig a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból.

Hozzáteszik: maguknak az ellenőröknek is kötelező a maszkviselés – amivel a BKK a közlemény szerint folyamatosan el is látja őket –, ezért amennyiben egy-egy kolléga bizonyíthatóan nem tartja be az egészségvédelmi előírásokat, azzal szemben a BKK munkajogi következményeket léptet életbe.

A járművezetők esetében kicsit más a helyzet: mivel legtöbbjük zárt vezetőfülkében ül, ez megfelelő fizikai védelmet nyújt a vírussal szemben, így számukra nem kötelező a maszkviselés, csak abban az esetben, ha az utasok közé mennek, például egy buszvezető kinyitja a jármű kerekesszékes rámpáját, már neki is maszkot kell viselnie – magyarázza a BKK.

Fürtöske Creative Commons License 2020.08.14 0 0 51167

Elvileg még megvan Rákoscsaba-Újtelepen is a Robogó utca - Alapkő utca sarkán ...
Az egy évvel ezelőtti Google térképen még rajta van. :)

Előzmény: cucu (51162)
cucu Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51166

Csak hallkan mondom, hogy a Bélatelepi-Csévéző viszonylatban két átkelőhely is épült; az egyik a Lőrinci útnál, a másik a XVIII. kerület határán. 

Egyiket sem jelzi tábla....

 

(Tegnap olvastam, hogy a zuglóban milyen ellentmondásos közlekedési táblákat tettek ki, de nem akarom ezzel terhelni a topicot, inkább nem linkeltem be. De az egyre szembetűnőbb, hogy bármerre megy az ember, mindenhol ezzel a mentalitással találja magát szembe...)

Előzmény: kari56 (51161)
egonca Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51165

Szerintem ez a nyomós utcai kút hungarikum. Nem hinném, hogy máshol lenne ilyen...

Előzmény: kari56 (51160)
cucu Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51164

Az M0-ást ne is mond... Mindig megbánom, hogy ha rámegyek. Legalább is az M7 felé egy szenvedés oda vissza kb. Gyáltól. A tájékoztató táblák meg olyanok amilyenek. Mivel amúgy az M0 teli van kamionnal, ezért a táblákat nem is lehet időben észlelni, megérteni. Nem egyszer jártunk úgy, hogy na, ott kellett volna kimenni...

 

Itt helyben pedig a sorompók okoznak torlódást. Ligetre nem tudok úgy felmenni, hogy ne kapnék sorompót. Meg vissza felé is. Sajnos a ligeti megálló közvetlenül vasúti átkelőhely is, így amíg a vonat beérkezik és áll a megállóban, addig zárva az átjáró.

 

Sajnos ez a két vasútvonal rendesen megnehezíti a haránt forgalmat a kerületben. Bár a cinkotai úti felüljáróval sokat javult a helyzet, de én nem arra járok...:)

Előzmény: kari56 (51161)
cucu Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51163

Helyesbítek: nem volt, hanem van karos kút, csak már én nem lakom ott....

Előzmény: cucu (51162)
cucu Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51162

Rákoshegyben azt szerettem, hogy minden 3. utcasarkon volt karos kút. (Vagy mi.) Ez a kék. Igazi falusias jelleget adott neki a földutakkal együtt.

Aztán 2005-ben jött a csatornázás és ezzel együtt az aszfaltozás...

Előzmény: kari56 (51160)
kari56 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51161

Ez az egyszerűbb megoldás. Az igazi okok megszüntetése pénzbe kerül.

A belvárosban a lakosság 7-8%-a lakik, viszont itt van a munkahelyek több, mint 20%-a.

A városban van kb 6-700 ezer autó. Az agglomerációból bejön 130 ezer. A városi autókat nem mind használják napi szinten. A belvárosban dolgozom, látom, hogy a helyiek autói alig mozdulnak. Az elővárosok felé menő utakat nem igazították a megnövekedett forgalomhoz, ott is folyamatos a torlódás. Pesti út lassan járhatatlan reggel, meg délután a csúcsidőben. Ráadásul az Üllői úti cirkuszok miatt sokan felénk kerülve jutnak a városba.

Az átmenő forgalom szintén százezres nagyságrendű. A 0-ást csak rövidebb szakaszokon érdemes használni, már ahol nincs feltúrva évekig. Ha a Balaton, vagy az M1-es felé kell menni, rövidebb a városon keresztül, mint a majdnem körgyűrűn.

A metró meg csak álom. Mikor kiköltöztünk a kilencvenes évek elején, a helyi újságban azt írták néhány éven belül lesz zártpályás kapcsolat. Helyette buszsáv lett, ahol az egymás seggébe érő buszok egymást akadályozzák a haladásban. Hány milliárda került?

 

A vasút is katasztrófa. Péceli kollégáimtól rém történeteket hallok. Van, hogy órákat késnek a vonatok. A felújítás is lassan halad.A Jászberényin a zajvédő falak nem készülnek, az új megállónál lassan megint fákat kell irtani, hogy be tudják fejezni. Hetek óta semmit nem csinálnak. De a többi elővárosi vonal sem jobb, pedig azokon még nincs is felújítás.

Előzmény: cucu (51159)
kari56 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51160

Megboldogult kölyök koromban majd minden sarkon volt nyomós kút. Igaz, nem minden házba volt bevezetve a víz.

Előzmény: egonca (51158)
cucu Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51159

Nem kifejezetten kerületi téma, de érintve vagyunk mi is.

 

https://mandiner.hu/cikk/20200810_fejezze_be_karacsony_az_autosok_hatranyos_megkulonbozteteset

Előzmény: egonca (51158)
egonca Creative Commons License 2020.08.11 0 0 51158

Felmatricázták az utcai nyomóskutakat... :D

BoGar Creative Commons License 2020.08.09 0 0 51157

Persze, hogy azt mondta a tisztifőorvos, mert az volt kiadva ukázba, mivel nem volt megfelelő számú maszk az országban. Aztán, mikor let, ő is változtatott az álláspontján, és elrendelte a kötelező maszkviselést.

Az viszont igaz, hogy távolságtartás kéne. Kereskedelemben dolgozom, de folyton a nyakamba jönnek, még a saját számítógépemhez se férek oda, ha valamit meg kellene néznem nekik.

Dohányzás: A legjobb, hogy a nemdohányzónak nem jár az óránkénti szünet...

 

Előzmény: cucu (51156)
cucu Creative Commons License 2020.08.06 0 0 51156

Egyetértek. Sőt, ha vissza emlékszünk, még szegény tisztifőorvos is úgy foglalt állást a maszkkal kapcsolatban, hogy csak az viselje, aki betegnek érzi magát. 

A maszk akadályozza az embert a levegővételben. Zárt térben nem is lehet sokáig bírni a viselését. 

Alapvetően támogatni kell azt a nézetet, -függetlenül attól, hogy van-e vírus vagy nincs- hogy betartunk alapvető távolságot a másik embertől. Nem állunk rá a sorban, nem lihegünk a nyakába, nem köhögünk össze vissza, ha meg kell törölni az orrunkat, akkor félre állunk, elfordulunk. Vagyis úgy kéne viselkednünk, ahogyan azt annak idején a szüleink tanították, és nem véletlenül! 

Amúgy elég csak az "illik-nem illik" egykori könyvre utalnom, abban minden apró részlet le van írva. 

 

Ugyan olyen ez a téma, mint a dohányzás. 80 évvel ezelőtt tudták a dohányosok, hogy miképpen illik dohányozni. Aztán elszemtelenedtek, és mindenhol alapjognak tartották a dohányzást, tették ezt embertársaik kárára. Aztán egyszer csak megvilágosodás jött, és törvényben kezdték szabályozni, vissza szorítva ezzel a gátlástalan károkozást.

Sajnos, még most is úgy kezelik, mintha alapvető jogot jelente. A portás kimegy dohányozni a kapu elé, addig nem lehet tőle kulcsot felvenni, mert ő dohányzik... mert biztosítva van neki az óránkénti valahány perc. Nyolc órából kettő a dohányzásával telik, és ezt fizeti neki a munkáltató! Bezzeg, az ebéd időd meg le kell dolgozni.... 

Bocs, hogy eltértem a témától.

Előzmény: kari56 (51155)
kari56 Creative Commons License 2020.08.05 0 1 51155

Nem sokat számít a maszk. Azzal, vagy anélkül vagy elkapod, vagy nem, viszont a jó meleg párás felületen minden más kórság vígan szaporodik.

Előzmény: kukácska (51153)
sjohn Creative Commons License 2020.08.05 0 0 51154

...mi volt itt?...ciánozás?

kukácska Creative Commons License 2020.08.05 0 0 51153

Részben igazat kell adnom Neked...

Tegnap délután 3 körül az Újakadémiánál szálltam fel a 162A buszra. A sofőrrel együtt összesen voltunk talán 10-en. Miután kevesen voltunk a buszon, az Elágig figyeltem a le- és felszállókat. 3 húszév körüli lányból egy telefonált, ketten trécseltek egymással, egyikükön sem volt maszk. 2 20-30 körüli fiatalemberből az egyik telefonált, a másik a masináját nyomkodta, egyiken egyáltalán nem volt maszk, a másiknak csak az egyik fülén lógott, de nem takarta az arcát. A 2 lány és a telefonáló fiatalember leszállt a Kis utcánál, helyettük felszállt egy 40 körüli nő és 1 tizenéves fiú (anya-fia), valamint egy babakocsit toló anyuka, de egyikük sem használt maszkot.

Rendkívül "jó arány", ahhoz képest, hogy a buszon kevesen voltunk és szinte minden megálló között bejátszották a szokásos figyelmeztetést.

Előzmény: Fürtöske (51146)
luiapple Creative Commons License 2020.07.30 -3 2 51149

Ezek a kerékpárosok mindenre képesek, mert nincs KRESZ vizsgájuk, és rendszámuk.

Előzmény: cucu (51148)
cucu Creative Commons License 2020.07.29 0 0 51148

kukácska Creative Commons License 2020.07.27 0 2 51147

Miután nem napi szinten utazom BKV-val, és  legtöbbször nem a Belváros felé megyek, nem szoktam olvasni Lokált. A PestiSrácok és Bayer Zsolt pedig számomra túlzás, ezért "kikerülöm a véleményüket".

 

Arról a 2-3 alkalomról írtam, amit az elmúlt 3-4 héten belül tapasztaltam az Élessarok - Liget tér - Kálvin tér, valamint a Blaha Lujza tér - Oktogon - Bajcsy Zsilinszky út között.

Nem arról írtam, hogy naponta arra járok és rendszeresen ezt tapasztalom. Nem arról írtam, hogy ha az Elágnál felszállok a 198-as buszra Liget felé vagy a 97E-re Kert felé...

Előzmény: Fürtöske (51146)
Fürtöske Creative Commons License 2020.07.26 0 2 51146

Nekem meg az tetszik, hogy akár merre megyek például busszal, a 18 - 25 éves lányok fele nem hord a buszon szájmaszkot, a 25 - 35 éves férfiak jó része nem hord a buszom szájmaszkot.

 

Az meg, hogy az idősek nem hordanak maszkot, és közben úgy szidják a fiatalokat, hogy azok miért nem hordanak maszkot .... ezt a PestiSrácok oldalán olvastad, vagy a Lokálba?

Előzmény: kukácska (51143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!