Keresés

Részletes keresés

Arion_3 Creative Commons License 2005.06.11 0 0 104

Hogy egy kicsit belekotyogjak...;-)

 

Tudod mi az? Egyik füleden be, a másikon ki és mégis a fejedben marad?

.

.

.

Csákány...

Előzmény: Dulifuli (101)
Dulifuli Creative Commons License 2005.06.10 0 0 103
Nem hiszem, hogy bárki is kirendelt volna, én csak nem szeretem, ha mindenféle marhaságokat írogatnak. Addig rendben van a dolog, hogy a delfineket egyfajta terápiára is lehet használni bizonyos betegségek esetén, de ettől még nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Azt az embert pedig megnézném, aki tényleg tud a feje tetején át lélegezni. Ha Te azt állítod, hogy tudsz, akkor vegyél fel egy olyan gázmaszkot, ami semmit nem enged át, tehát biztosítja, hogy az orrodon és a szádon nem tudsz lélegezni, vagy merülj le a víz alá, hogy csak a fejed teteje látsszon ki, és próbáld ki, hogy meddig bírod!
Előzmény: * Dot * (102)
* Dot * Creative Commons License 2005.06.10 0 0 102

(Á, szóval te vagy a mellém kirendelt "állandó ellenlábas", most már értem ;) :)))))))

 

Béke veled, kedves Dulifuli! :) )

Előzmény: Dulifuli (101)
Dulifuli Creative Commons License 2005.06.09 0 0 101
Ha valakinek netán mégsem menne a feje tetején keresztül történő légzés, annak esetleg egy jó csákányütés segíthet...
Előzmény: * Dot * (99)
* Dot * Creative Commons License 2005.06.08 0 0 100
Mi az a seiza-póz?

 

 

A seiza a tisztelet kifejezésének póza, és a szertartásosságé, egy a leggyakrabban használt ülésmódok közül a japán budóban (harcművészetekben) és más egyéb művészetekben, amik japán eredetűek, de napjainkban még a modern japánok sem tudják olykor, miért kedvelte hagyományos kultúrájuk ezt a pózt.

 

A seiza szót két kínai írásjel jelöli. A ’sei’ jelentése: megfelelő, igaz, jó. A ’za’ jelentése: ülésmód. A japánok számára a seizában való ülés, maguk alá húzott lábszárral a leghatékonyabb, legszebb és leghelyesebb póz, mialatt ünnepélyes tevékenységet végeznek (ikebana, teaszertartás, noh-dráma).

 

Ülj magad alá húzott lábszárakkal úgy, hogy egyik lábad nagyujja a másikén legyen. A térdek férfiaknál egy öklömnyire szétnyitva, nőknél összezárva. A hát egyenes, de nem túl egyenes, nehogy a gyomrot természetellenesen kihúzza. Púpos se legyen a hát. 

 

Az áll egy nagyon kissé behúzva, így, hogyha oldalról nézzük, a fej teteje egyenes vonalban van a fülcimpákkal, a vállal, a test közepével. Ha elölről nézzük, a középvonal a fej tetejétől egyenesen fut alá az orron, az ádámcsutkán, a köldökön át a seika tandenhez, vagy alsó középponthoz (a csí/spirituális energia központjához, ami egy pont néhány hüvelykkel a köldök alatt, néhány hüvelyknyire befelé).

A kezek kétoldalt természetesen leeresztve, a tenyér a felső combra fektetve. Ujjak összezárva. A karok kissé behajlítva. A hónalj egy kissé megemelve, mintha egy tojás lenne alatta. Ha túlságosan nyitva van, a tojás kiesik. Ha túl szoros, a tojáshéj összetörik.

 

 

http://www.furyu.com/archives/issue6/Seiza.html

 

 

* Dot * Creative Commons License 2005.06.08 0 0 99
Iruka No Kokyu:

 

Delfinlégzés

 

 

 

A delfin-légzés gyakorlata egyszerű, mégis  nagyon hasznos.

 

Lehet gyakorolni állva, vagy egy széken ülve -támláson vagy támlátlanon-, törökülésben, vagy seiza-pózban*, vagy mialatt fekszünk.

 

Válaszd úgy ki az időt és helyet, hogy ne zavarjanak meg – kezdetben 10-15 perc elegendő lesz a gyakorlásra - , idővel talán majd többet szeretnél rászánni.

Vedd le a cipődet. És bárhol is végzed ezt a gyakorlatot -zárt helyen vagy a szabadban-, bizonyosodj meg róla (ha állsz vagy a földön ülsz), hogy a padló/talaj kényelmes és nem hideg. Ne gyakorolj hideg padlón/talajon, és ne gyakorolj hidegben.

Ha állva végzed ezt a gyakorlatot, kezd azzal, hogy vállszélességű terpeszben állsz, karok az oldalad mellett leengedve.

Ha ülve végzed a gyakorlatot, ülj egyenesen (kényelmesen, tehát nincs szükség a merev, katonásan egyenes tartásra, ez csak akadályozná a gyakorlatot). Engedd le a karodat, tenyérrel lefelé a lábaidra.

Ha fekve végzed a gyakorlatot, a karjaid pihenjenek az oldalad mellett.

 

Helyezkedj bele a hara-középpontodba (a napfonat csakrát érezd középpontodként – a ford.), ellazulva figyeld légzésed természetes ritmusát. Az a kifejezés, hogy ’figyeld a légzésedet’, utal arra, hogy nem avatkozol bele légzésed természetes folyamatába.

Ne próbálj tudatosan levegőt venni – egyszerűen csak figyeld, ahogyan erőfeszítés nélkül lélegzel.

 

Néhány perc múlva kezd el elképzelni, hogy akár egy delifinnek, neked is légzőnyílás van a fejed tetején. És hogy már -bármiféle erőfeszítés nélkül- ezen a nyíláson keresztül lélegzel, a levegő vándorol eközött a nyílás és a tüdőd között, a fejed közepén lévő csatornán keresztül.

 

Néhány percen keresztül érzékeld ezt a légzőnyílást a fejed tetején.

 

Egy idő után a delfin-légzés időtartama fokozatosan megnő majd, anélkül, hogy bármiféle erőfeszítésre lenne szükséged.

 

 

http://www.geocities.com/fascin8or/jsp_iruka.htm

 

* Dot * Creative Commons License 2005.05.20 0 0 98

Köszönöm a tanácsot! ;)

 

 

Előzmény: Dulifuli (97)
Dulifuli Creative Commons License 2005.05.20 0 0 97
Csak vigyázz, hogy ne az őrületben teljesedjenek ki ezek a gondolatok! :-)
Előzmény: * Dot * (96)
* Dot * Creative Commons License 2005.05.20 0 0 96

Kedves Dulifuli! :)

 

Én nem tudok jeleket vagy "bizonyítékokat" sorolni neked, lehet, hogy valaki más talán tud. Ráadásul szerintem ezek a 'jelek' szemmel nem láthatóak, legalábbis a hagyományos szemmel nem... Én elhiszem, mert nekem ezek a gondolatok (is)segítenek a kiteljesedésben. Valószínűleg számodra ezek nem ilyen hatású gondolatok.

 

Namaste!

 

 

Előzmény: Dulifuli (95)
Dulifuli Creative Commons License 2005.05.20 0 0 95
Miféle földönkívüli intelligenciákkal? Például az egerekkel? Akik, ugyebár, hiperintelligens, pándimenzionális lények (ld.: Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak).
Tudod, én úgy vagyok ezzel, hogy Douglas Adamst szeretem, mert jó poénokat írt, de amikor valaki azt akarja beadni nekem, hogy mindez nem poén, azt kevésbé díjazom. Bár ha valaki mond egy elfogadható magyarázatot arra, hogy ezek a vízi emlősök hogyan kerültek ide a Szíriuszról (egyáltalán, mit ért Szíriusz alatt, bolygót, csillagot, vagy micsodát), akkor talán nem lennék ennyire szkeptikus. Főleg, ha azt is elmagyarázza, hogy mindegyik onnan jött, vagy csak az őseik. Mert én már láttam a tévében, hogyan születik egy delfin, és nem láttam semmiféle dimenziókapura, féreglyukra, vagy ilyesmire utaló jelet az esemény közben.
Előzmény: * Dot * (94)
* Dot * Creative Commons License 2005.05.20 0 0 94

Nos, én részben elhiszem ezeket, igyekszem megszűrni, amit olvasok és megpróbálni kiszedni belőle a lényeget. Azt mindenképpen elhiszem, hogy a delfineknek-bálnáknak van spirituális tanító szerepük és kapcsolatban állnak földönkívüli intelligenciákkal -ha ugyan eredetileg ők maguk nem azok... ;) - és szerintem erős gyógyító energiákkal rendelkeznek. Az embernél valamivel fejlettebb intelligenciának tartom őket, akiktől tanulnunk kellene. Azt gondolom, az első intelligencia, az emberin kívül, amivel meg kéne alaposabban ismerkednünk, és párbeszédre törekednünk ;)

 

pussssz

Előzmény: Dulifuli (93)
Dulifuli Creative Commons License 2005.05.19 0 0 93
Kíváncsiságból megnyitottam azt az oldalt, de nem találtam meg ott. Na mindegy, lehet, hogy nem jól kerestem. De Te elhiszed ezeket? És ha igen, akkor szó szerint?
Előzmény: * Dot * (91)
* Dot * Creative Commons License 2005.05.19 0 0 92

2005.05.28 15.30-17.00 Közkívánatra ismét DELFIN LÉGZÉS
Közkívánatra ismét DELFIN LÉGZÉS a Test, Lélek és Szellem Kiállításon

Adrian P. Kezele „A Delfin Álma” című könyve sokunkat érintett meg mélyen a lelkünkben és ez az érintés elindította bennünk az emlékezést az „élet természetes ösvényére”, amelyről letértünk..

Nem is csoda, hiszen ahogy Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó írják „Az Átlényegülés Kapujában II” című könyvben:

"A delfinek is dimenzióutazók, kozmikus hírnökök, fény- és örömhozó, emlékező lelkek. ...Egy delfin mosolyában ott tükröződik a világmindenség öröme és szeretete, s ez az öröm ad erőt és hitet azoknak az embereknek is a gyógyuláshoz, változáshoz, az élet választásához, akik abban a kegyelemben és csodában részesülhetnek, hogy egyszer megmerítkezhetnek egy delfin tekintetében. ... Az együttérzés, a testvériség, az egyenrangúság, az egymásért hozott áldozat képessége, mind olyan örök érvényű értékek, amelyekre a delfin közösségek tanítanak újra emlékezni minket, ami különösen fontos ma, hiszen a beköszöntő Vízöntő kornak éppen ezek az alappillérei."

2004. szeptemberében sokaknak megadatott az a csoda, hogy Adrian P. Kezele segítségével elsajátíthatták a Delfin légzést, azt az egyszerű, de nagyon hatásos technikát, amellyel át tudunk jutni az Álmok Idejébe és kommunikálni tudunk delfin-testvéreinkkel. Sokan viszont lemaradtak a work-shopról, ezért az ő kérésükre újra Magyarországra látogat Adrian P. Kezele és a májusi Test, Lélek és Szellem Kiállításon megismétli a work-shopot.
A Delfin légzés work-shop pontos időpontja:
2005. május 29. (vasárnap) 10.00-12.00 (belépő: 2.000,-Ft)

 

Forrás: http://www.edesviz.hu/

* Dot * Creative Commons License 2005.05.19 0 0 91

Szia kedves Dulifuli! :)

 

Igen, épp most akartam hozzátenni, amit tegnap elmulasztottam, hogy "ez a sok marhaság" a http://shaumbra.wire.hu/ oldalról származik és ezen belül is a Paradicsom rács és az új Föld címmel jelent meg.

Köszönöm, hogy figyelmeztettél a forrás hiányára te is, barátom! ;)

 

Béke veled!

 

Szép napot! :)

Dulifuli Creative Commons License 2005.05.18 0 0 90
Na és ki írta ezt a sok marhaságot? (Bár azért lehet benne egy kevés igazság is, pl. az, hogy már sok embert meggyógyított a delfinek társasága.)
Előzmény: * Dot * (89)
* Dot * Creative Commons License 2005.05.18 0 0 89

’’A bolygó cetféléi és a szíriuszi kapcsolat

 

A Föld bolygó cetfélékből álló családja, amibe a delfinek és a bálnák tartoznak, sokkal idősebb az Emberi családnál. Fejlettebbek, és ők a magasabb dimenziókban éltek, míg az emberek a harmadik dimenzióba zuhantak. Örömet okoz nekik, és az a küldetésük, hogy segítsenek az embereknek visszatalálni a hatodik dimenzióba. Ezért kíséri olyan nagy érdeklődés a delfineket és a bálnákat az elmúlt években. Miközben írtam ezt a cikket, egy USA-ban élő barátom küldött nekem egy beszámolót egy csoport delfinről, akik beúsztak Haifa kikötőjébe Izraelben, és nyugtalanságot okoztak. A forgalmas kikötőben sok ember látta őket, és mentek ki megnézni, ahogy játszadoznak a vízben. Nagy volt a megdöbbenés a tudósok részéről, akik attól féltek, hogy a kikötő mérgező és szennyezett vize ártani fog nekik. És nyugtalankodtak, hogy esetleg partra vetik magukat. Ám nem így történt, a delfinek játszottak egy ideig, majd visszaúsztak, ki a tengerre. Csak azért úsztak ki a partra, hogy dolgozzanak pár emberrel egy olyan helyen, ahol erre égető szükség van a bolygón. És egyre több beszámoló érkezik a delfinek ilyen viselkedéséről, ott is, ahol én élek Dél-Afrikában. A delfinek és a bálnák a Szíriuszról származnak. Ők a Csillagok leszármazottai, akik azért jöttek a bolygóra, hogy tanítókként és gyógyítókként dolgozzanak velünk.

A delfinek különösen a hanggal való gyógyítás mesterei, és sok ember számolt be arról, hogy meggyógyult a delfinekkel való találkozás által. A delfinek Örömöt sugároznak, és akik kapcsolatba lépnek velük, gyakran átveszik az Örömüket és a Boldogságukat. Ám a delfinek ahhoz is értenek, hogy az embereket a Béke és az Emelkedett Tudatosság magasabb dimenziójába húzzák. Sok történetet hallottam olyanokról, akikkel jelentős és szinkron események történtek azután, hogy kapcsolatba kerültek a delfinekkel vagy pusztán a Delfin Tudatossággal. A delfinek a Magasabb Tudatosság tanítói. Az emberek meg tudják tanulni tőlük, hogyan legyenek a hatodik dimenziós vagy holografikus időben és térben. A bálnák a Planetáris Akasha vagy DNS feljegyzések őrzői, és az a feladatuk, hogy fenntartsák az Óceán Kristályhálókat a delfinek segítségével. A bálnák énekének az a szerepe, hogy csillagokból érkező információkat és kódokat továbbítson az Óceán Rácsokba. Március 5-e óta elkezdtek dolgozni azon, hogy az Óceán Rácsokat összekössék a Szárazföldi Rácsokkal, hogy felgyorsítsák a tudatosság fejlődését az emberek körében. ’’

* Dot * Creative Commons License 2005.03.10 0 0 88

 

Szia kedves Dulifuli! :)

 

Csak azért pakoltam fel hirtelenjében ennyi dolgot, mert most volt éppen erre időm, a jövőben nem tudom, mennyi lesz majd erre a topicra, ami egy kis élénkítésre szorult... De ne félj, amik itt vannak se rohannak el, megvárnak ;) :)

 

Egyébként ezt a topic különleges, mert én mindössze két magyar nyelvű delfines topicot találtam a neten, ez volt az egyik. A harmadikat meg én indítottam el.

 

Sajnos nagyobb képet nem tudtam betenni :(, mert nem fér föl, túl sok byte, vagy mi. De a testvértopicban fönt vannak nagyban is / http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=83354 /.

 

Legyen szép a napod! :)

 

Dot 

Előzmény: Dulifuli (87)
Dulifuli Creative Commons License 2005.03.09 0 0 87
Szia!

Igazán nem akarlak nagyon megzavarni a nagymonológban, de szerintem lassíthatnál egy kicsit. Pl. nem ártana, ha nem adnál fel naponta több tucat linket házi feladatul a delfin-kedvelőknek. Bár lehet, hogy vannak Rajtad kívül mások is, akiknek ennyi idejük van egy topicra, nekem speciel nincs.
Még egy kérdés: azok a képek, amiket betettél, megvannak valamivel jobb minőségben is (nagyobb felbontás, stb.)? Bocs, ha a linkeken megvannak ezek nagyobban, de tényleg nincs arra időm, hogy mindet végignézegessem!
Előzmény: * Dot * (86)
* Dot * Creative Commons License 2005.03.08 0 0 86
* Dot * Creative Commons License 2005.03.08 0 0 85
* Dot * Creative Commons License 2005.03.02 0 0 84
* Dot * Creative Commons License 2005.03.02 0 0 83

                                   Víz alatti szülés és delfin-bábák


Egy Igor Charkovsky nevű orosz orvos hosszú ideje foglalkozik víz alatti szüléssel. Már legalább 20 000 víz alatti szülésnél segédkezett. Lánya aki az elsők között jött világra ily módon, a következő eset megtörténtének az időpontjában, azt hiszem a húszas éveiben járhatott. Charkovsky és csoportja egy asszonyt vitt a Fekete tengerhez víz alatti szülés céljából. A szülésre felkészülten ültek a tengerparton, az asszony pedig körülbelül két láb mélységben merült a víz alá. Ha jól emlékszem, három delfin közelítette meg őket, majd mindenkit félretoltak, és átvették az irányítást. A delfinek valami olyasmit tettek, ami úgy festett, mintha végigpásztázták volna az asszony testét – valami olyasmihez folyamodtak, amit már magam is átéltem, és ami valamiféle hatást gyakorol az emberi szervezetre. Az asszony úgyszólván fájdalom és félelem nélkül adott életet gyermekének. Csodálatos élmény lehetett. Ez a különös tapasztalat új fejezetet nyitott a víz alatti szülés gyakorlatában, a delfineket bábaként alkalmazták, s az eljárás az egész világon elterjedt. Úgy tűnik, a delfinek által a szülés idején kibocsátott hanglokátor, teljesen ellazítja és megnyugtatja az anyát.
A delfinek kedveleik az embereket. Nem örökérvényű szabályról van szó, a legtöbb esetben azonban helytálló. Ha delfinekkel együtt úszkálunk a vízben, először a gyermekeket közelítik meg. Ha nincsenek közöttünk gyermekek, akkor a nőkhöz úsznak. Ha nincsenek nők a férfiakhoz mennek. Ám ha jelen van egy állapotos asszony, jobb ha elfelejtjük őket – teljes figyelmüket ő fogja lekötni. Számukra minden létező közül a kis jövevény a legnagyszerűbb dolog. A delfinek az emberi születés láttán rendkívül izgatottá válnak. Egyszerűen nem tudnak betelni vele.

A delfinek hihetetlen dolgokra képesek. A bábáskodó delfinek segítségével született gyermekek – legalábbis Oroszországban – különleges képességekkel bírnak.
Eddigi olvasmányaim alapján a gyermekek közül nem egynek van 150 feletti IQ-ja, ezenkívül szokatlanul szilárd érzelemvilággal, és rendkívül erős fizikai testfelépítéssel rendelkeznek. Így vagy úgy, mindenképpen felsőbbrendűnek tűnnek.
Franciaországban a víz alatti szülések száma meghaladja a 20 000-t, ott azonban hatalmas kádakban zajlik a folyamat. Az első szülések során az összes szükséges műszert, és vésztartalékot előkészítették, s egy orvos várakozott készenlétben, ha esetleg valami gond merülne fel. Ám hosszú ideig nem fordult elő probléma, még egy év elteltével sem tudtak beszámolni egyetlen nehézségről sem. Elrepült még egy év, s a 20 000 szülés egyikénél sem merült fel semmiféle komplikáció. A műszereket most már az egyik sarokban tárolják, mert nincs rájuk szükség. Nem tudom, hogy tisztában vannak-e a miértjével, de úgy tűnik, hogy amikor egy szülő nő a vízben lebeg, minden komplikáció önmagától megoldódik.
Szerencsém volt némi időt eltölteni Charkovsky egyik asszisztensnőjével. Igen sok, a szülések során készült filmet hozott magával. Két különböző szülést bemutató filmet tekintettem meg, melyben a szülés során a két asszony nemcsak, hogy nem érzett semmi fájdalmat, hanem a gyermek világrajövetele közben orgazmust élt át – elnyújtott, körülbelül 20 percig tartó orgazmusban volt részük.
Tökéletes gyönyörben úsztak a szülés folyamata alatt. Tudom, hogy a szülésnek természetszerűleg ilyen módon kellene lezajlania. Teljesen ésszerűnek tűnik, és ezek az asszonyok a bizonyítékát is adták, hogy ez volna a helyénvaló.

Olyan orosz filmeket is láttam, melyben csecsemők és két-hároméves, vagy ennél idősebb gyermekek az úszómedence fenekén aludtak. A szó legszorosabb értelmében álomba merülten szenderegnek a medence alján, álmukban tízpercenként felemelkednek s arcukat a víz felszíne felé fordítva levegőt vesznek, majd újra lemerülnek a medence mélyére. Ezek a gyermekek a vízben élnek, egyszóval a víz az otthonuk. Nevet is adtak nekik, mintha csak egy eltérő fajról lenne szó. Homodolphinus-nak nevezik őket. Az ember és a delfin közötti keveréklénynek látszanak. A víz természetes közegükké válik, s rendkívül intelligensnek tűnnek.
Csak a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni a víz alatti szülésről. Az meg igazi ajándék, ha még delfinek is vannak a közelben. Úgy vélem egy egészséges irányzat kibontakozásának lehetünk tanúi, amint egyre több ország engedélyezi ezt az újfajta eljárást, jóllehet az Egyesült Államokban sok ellenzője akad. Mostanában azonban úgy tűnik az USA-ban is enyhült a nyomás, és ha jól tudom Kaliforniában és Floridában legálisan is részt lehet venni víz alatti szülésben. A világ különböző pontjain, Új-Zélandon, Ausztráliában és más helyeken igen sok központ működik. Természetesen egyre több asszony lát másokat fájdalom nélkül szülni, s nyilvánvalóan ők is ezt a módszert fogják választani.

 

Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titkai I. /részlet/

 

 

* Dot * Creative Commons License 2005.03.02 0 0 82

"Kedveseim,

sokszor beszéltünk már a bálnákról. Visszatekintésképp, élő részei egy valóságos hálórendszernek! Lényükön belül hordozzák a „Föld történelmét”, és áldottak emiatt. Összhangban vannak és együttműködnek a bolygó kristályrácsával, ami jelenleg kerül felülírásra. Nem találjátok furcsának, hogy az emlősök közül az egyedüli faj, amely vadászati tilalmát a Föld országainak 90%-a támogatja…még azok is, melyeknek nincs óceánjuk? Úgy gondoljátok, ez pusztán véletlen? Nem. Az emberiség sejtszinten „tudja”, hogy védenie kell a bálnákat, és biztonságban kell tartania őket. A delfinek a bálnák „unokatestvérei” és támogató csoportja, és szerepük van a bálnák fejlődésében. Ezért vonzódtok hozzájuk annyira.
A bálnák NEM követnek el csoportos öngyilkosságot. Gyakran láttok bálnákat partra vetődni, akiket megmentenek az emberek, hogy aztán újra a partra vetődjenek és elpusztuljanak. Ez legtöbbször a ti kontinensetek partszakaszain fordul elő, gyakran olyan topográfiájú területeken, melyek „kinyúlnak, kiugranak”, mint egy félsziget vagy földszoros. Amerikában jó példa erre Cape Cod, ahol ez meg is történt nem is olyan rég (47 bálna vetodött a partra).
Ennek az az oka, hogy a bálnák, delfinek, kétéltűek, madarak, sőt még a rovarok is, a bolygó mágneses hálóját követve keresik fel költőhelyeiket, költözési területeiket évről évre! Mind a mágneses hatás ley-vonalait követik, mintha egy beépített iránytű lenne bennük. Valójában tényleg ez a helyzet!

A bolygó mágneses hálója olyan sokat változott, olyan gyorsan – aminek bekövetkezéséről 1989-ben beszéltünk -, hogy a bálnáknak nem volt ideje alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz. Költözéskor sokan közülük egyszerűen a régi mágneses vonalakat követik, így a parton találják magukat a nyílt óceán helyett, mert a régi mágneses irány ebbe az irányba szokta vezetni őket. Megzavarodnak, majd felsorakoznak, és újra próbálkoznak, ahogy ezt éveken keresztül tették. Ezek a dolgok átmenetiek, és bár tragikusnak
tűnhetnek, részei a rendszer „megtisztításának”. A borjak már ki fogják kerülni a partot a jövőben, új, ösztönös információt kialakítva az új bálnák számára a mágneses változásra vonatkozólag. Ezt az információt a tudósaitok is alá fogják támasztani ebben az évben (2003). "

- Kryon üzenete -

 

 

 

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 81

 

február 28., hétfő - Spektrum Televízió
16:15 Tengeri történetek - Bálnaszerelem

március 2., szerda - Animal Planet
18:00 A kardszárnyú delfin birodalma

március 4., péntek - Spektrum Televízió
9:00 Gyógyító állatok - Delfinterápia

március 4., péntek - Spektrum Televízió
16:40 Tengeri történetek - Bálnaszerelem

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 80

 

február 27. aza ma, Spektrum televízió 16:30 Gyógyító állatok - Delfinterápia

:)

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 79

 

forrás: www.allposters.com

 

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 78

 

Képek az alapítvány Bálnájáról :))

 

http://www.mosolyorszag.com/fotogaleria.php

 

 

 

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 77

Csobban a balatoni Bálna!

Felhívás! Minden kedves balatoni fürdőző figyelmébe!


2004. augusztus 17. – A mai naptól különös jelenséggel találhatják szemben magukat a strandokra látogatók: egy óriásbálna úszkál a Balatonban! Feltűnően hatalmas mérete senkit ne riasszon el, hiszen MOA, a Bálna ártalmatlan, kedves jószág, a Mosolyország Alapítvány és a Raiffeisen Bank szülötte.

A nemrégiben bemutatott élethű bálna, MOA mától végre elindul hatnapos túrájára, melynek keretében ellátogat a Balaton-part több településére, és a nagyobb fürdőhelyeken kiköt, hogy a nagyközönség is megcsodálhassa őt. A körút csúcspontja az augusztus 21-én megrendezésre kerülő balatonfüredi Bálna-gála lesz.

MOA születése nem volt mindennapi: MOA-t, a Supergroup művészcsoport által megálmodott, Pohárnok Iván és csapata által kivitelezett óriáscetet két hónapig tartó műhelymunkát követően 6 kamion szállította Balatonra, ahol vasárnap reggel 6 órától naplementéig 13 ember hozta jelenlegi formájába. A 22 méter hosszú, 4,6 méter magas óriásbálna hétfőn egész nap csak csinosodott és szépült, hogy ma teljes pompájában és az utazás fáradalmait kipihenve fogadhassa látogatóit.

MOA azért született, hogy felhívja a figyelmet a Mosolyország Alapítvány szemléletmód váltást célzó programjára. A program elsőszámú célkitűzése, hogy a társadalom egészét szembesítse a segítséggel élők (fogyatékosok, egészségkárosodottak) mindennapi problémáival, és hogy ráébresszen bennünket: ők is ugyanolyan emberek, mint mindenki más. A köztünk lévő különbségek lényege is megegyezik: más az ízlésünk, az érdeklődési körünk, a személyiségünk.

 

A Bálna-programot két társadalmi célú reklámfilm teszi teljessé, melyet Geszti Péter és az Akció/Nxs kreatív koncepciója nyomán Pataki Ági produkciós stábja forgatta. A két filmet augusztus 14-től a legtöbb TV csatorna sugározza.

MOA a túra 5 napja során szinte az egész Balatont körbeússza, miközben néhány város strandja mentén elidőzik egy-egy napot. A fürdőzők nem csak távolról figyelhetik őt, vízibiciklis Bálna-túrát nyerhetnek, hogy közelről is a Bálna szemébe nézhessenek, vagy a legkisebbek megsimogathassák. Az érdeklődők részt vehetnek a Mosolygyűjtő játékokban is, és ha szerencsések, értékes nyereményekkel távozhatnak.

A balatoni Bálna-túra kiemelkedő állomása Balatonfüred, ahol az Alapítvány egy különleges rendezvény keretében két helyszínen – a kikötőben és a Kisfaludy strandon – szeretné programját minél több érdeklődővel megismertetni. A rendezvényen az Alapítvány "Arcai", Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella, Pataki Ági, Simon András, Matatek Judit és dr. Deák Gábor is jelen lesznek.

A 21-i rendezvénnyel az Alapítvány további célkitűzése, hogy a Sziget Fesztiválról is ismert Ability Parknak (Képességek Parkja) állandó otthont teremtsen. Jelenleg az Ability Park-ot különböző rendezvényeken építik fel ideiglenesen, ahol a látogatók játékos, interaktív formában ismerkedhetnek meg a segítséggel élők nap, mint nap leküzdendő akadályaival. A Park végső helyére akkor kerülhet, ha a szemléletformáló kampány során sikerül a helyszín megvásárlásához szükséges pénzt előteremteni. A látogatók emeltdíjas SMS-ek küldésével járulhatnak hozzá a MOA által képviselt célok megvalósításához. Az SMS szám 1792, amire a MOA CSENG, vagy a MOA DAL üzenetet kell elküldeni, és az SMS küldő cserébe csengőhangot kap. Aki nem kér csengőhangot, csak annyit írjon: MOSOLYORSZÁG. Az sms díja 240 Ft + áfa. Az Alapítvány információs vonalának száma 06 70 70 70 800.

http://www.mosolyorszag.com/sajtoszoba02.php

 

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 76

 

És valami fontos dolog, ami szintén "bálnás" ;)


http://www.mosolyorszag.com/


 

* Dot * Creative Commons License 2005.02.27 0 0 75

 

És a bálnák éneke... ;)


www.whalesounds.com

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!