Félretéve a tréfát, inkább DT-ben és társaiban utaztam, no meg 70-es évekbeli prog és jazzrockot hallgattam, de most esmét hallgatok némi ilyesmit is. Amúgy az emlitett anyag (Poets...)napok múlva megérkezik hozzám a Commissar maxival együtt, úgyhogy amennyiben legalább oly' türelmes leszel, mint én az elmúlt 10 évben, beszámolok róla. :-)
Hey, man, got a quarter?
You ain't got nothin' that's ok man, that's ok.
God bless you anyway. Here, I hope I didn't scare you or nothing like that. I, I ain't no bum or nothing like that. Yeah, I I use to live uptown once once before too you know. No, no, I did I did really. Use to come down here and look at all the characters. Never thought I'd be one of them though. Characters, man a lot of characters.
Hallotta valaki mar az uj albumot??
En meg nem!
Erdemes megvenni? :))
Most neztem a savatage.com-ot, jonnek nyaron a sracok az osztrak Mind Over Matter-re! Jon valaki?
Nem lesz semmi a Judas Priest-tel kozos europai turne sem!
Florida musician Damond Jinuya joins the group as the new vocalist. "We found Damond by accident at a mutual friend’s house near my hometown in Florida," Oliva said. "When he opened his mouth to sing, we were all blown away." Former vocalist Zak Stevens left Savatage due to family commitments just prior to the recording of Poets & Madmen.
Jack Frost will take on the duties of second guitarist, replacing Al Pitrelli, who now plays in Megadeth. Frost’s resume includes Seven Witches, Bronx Casket Co., Speeed, and Metalium. "We’ve been friends with Jack Frost for years and always felt that we had great chemistry," said founding member Jon Oliva. "So, when Al left, we thought he was perfect for the direction of the band."
Az énekesről még sose hallottam, Jack Frost-ról a Scorps' tribute-on, amelyen a fent említett bandák közül a Seven Witches és a Metalium van rajta, és Scorpsékról elég pozitíve módon nyilatkoznak... apropó, pletykálnak egy közös Sava-Scorps koncertről is, de azt is csak az usában! Hogy az a... De legalább Európában szaporodnak a Sava koncertdátumai. Csak benéznek ide is...
"For all those moments of yesterday
She's traded every tomorrow
And now all those moments are so far away
I saw it too
Closer than you
What else is there left to say"
Drogokkal valoban osszeakasztotta a bajuszkat Jon, egy regi MHH-ban volt errol egy interju vele (majd megkeresem es begepelem), amiben errol beszel. D.T Jesus valamennyire oneletrajzi ihletese, de ugye mint a Crowds are gone-ban is enekli:
"I never wanted to know
Never wanted to see
I wasted my time
Till time wasted me
Never wanted to go
Always wanted to stay
'Cause the person I am
Are the parts that I play"
Háát, az a szomorú, ha/hogy mindkettőnknek vagy csak az egyikünknek is, de igaza van. Azért kár a fickóért, én az ő hangját is szeretem. És tényleg iszonyú nagy mókamester a színpadon! :) (Viszont nem szereti a magyar tejet!)
Nem tudom, szerintem azért Jonnak nemcsak a pihentséggel volt baja, amikor kezdett elmenni a hangja, hanem az alkohollal is.... És ez sajnos nem rosszmájúság, hanem igaz. Nyílt titok. És azt hiszem, mivel amúgy is teljesen más hangfekvése van, mint Zaky-Vaky-nek, szerintem meg sem kellene próbálnia olyan dalokat énekelnie, amit eredetileg Mr. Stevens danolt fel. Persze fel sem merült benne, ami pozitív... :)
A Sava' mindig is így állt hozzá a kilépett tagokhoz...
Amúgy ezek szerint Jon nem pihente ki túlzottan magát 1993-tól, hogy most újra tudna énekelni. Nála is kijött az a klasszikus szindróma, hogy inkább kiabált, mint énekelt (ld. Meat Loaf, Klaus Meine...) de azért ennyi idő alatt regenerálódhat az ember hangszála...
Inkább a megszokás kérdése itt a domináns, mert ugye a re-edited EOT-n ott van az akusztikus Believe, amin Zak énekel, de (talán a hangszerelés miatt is?) eredetiben sokkal jobban szól. Vagy az is, hogy egy-két dal csak az eredeti előadóval szól jól... én pl. a Not What You See-t nehezen bírnám elképzelni Jonnal... (meg az If I Go Away is furcsa lehet Zakkal...)
ControlD: azért én is igyekszek jó topicgazda lenni...
Nem, CD, egyelőre még NINCS másik énekes. De a napokban folynak a meghallgatások, mert be KELL venniük és be is AKARNAK venni egy másik danolászó pasast is, aki viszont Zak témáit hozná. Ugyanez a helyzet a gitárosi poszton is.
Igen, tényleg, én is ezt hallottam... Bár azért azt szeretném tudni, hogy a biztosítási ügynökösködés mennyire számít "tutinak" odakint, merthogy itthon tán annyira nem... Én is csináltam, de amikor velem is el akarták hitetni azt, hogy ezzel megváltom a világot, akkor azt mondtam, köszi...
Zak kiválásáról én még annyit tudok, hogy mivel ő semmit nem tett hozzá a Savatage-hoz, csak a hangját (ami amúgy nem kevés...), nem volt tehát szerző, így szerzői jogdíj sem járt neki. Vagyis a lemezek készítésekor kapott egy összeget, majd a turnén a rá eső részt. A Sava viszont keveset tud turnézni, főként Eu-Japán táján játszanak, így ez elég sovány összeg a családfenntartáshoz.
Elment hát Zakariás biztosítási ügynöknek, szépen lépegetett is felfelé, karrier miegymás, és most ezt a tutit kéne otthagynia egyéves rockénekeskedés kedvéért. Állítólag a haját is letolta már. Saváék azt mondják, hogy az ajtó nyitva, bármikor jöhet vissza. Kérdés, hogy lesz-e valaha is kedve...
Jon valoban a Streets-en enekelt utoljara, de utana kilepett, es az Edge of Thorns onelkule keszult. Ekkor a kovetkezo volt a felallas:
Zachary Stevens Vocals
Criss Oliva Guitar
Johnny Lee Middleton Bass
Steve Wacholz Drums
Az Edge turne elejen mindenki fajdalmara meghalt Criss, ezutan jott vissza Jon, hogy megcsinalja a Handful of Rain-t, amin minden hangszert o jatszott fel, csak a szolokat bizta Alex Skolnick-ra (ex-Testament ha jol emlekszem). Ekkor a hivalatos felallas a kov. volt:
Zachary Stevens Vocals
Alex Skolnick Guitar
Johnny Lee Middleton Bass
Steve Wacholz Drums
Ekkor csatlakozott tehat Zak, es mostanaig maradt is. Sajnos csak mostanaig, az uj albumom mindent Jon enekel, sot a koncerteken is kizarolag o fog danolaszni, legalabbis eddig igy van.