sos segítség kérlek segítsetek hogy kell a qutiook express-nek be álítani hogy tudjak küldeni emailt???? igy csináltam idájig fiókok,be érkező levelek kimenő levelek itt mit kell írni? ez a smtp meg ilyenek. kikészít sos:-((
Egy kis segítségre lenne szükségem! Az Outlook express-en van egy fiókom, amelyen több e-mail címről töltök le üzeneteket (összesen 4 különböző kiszolgálóról). Azt szeretném beállítani, hogy az egyik e-mail címről érkező üzenetek egy általam létrehozott mappában kerüljenek eltárolásra elkülönítve a többi üzenettöl, hogyan lehet ez megoldani, ha egyáltalán lehetséges (már nagyon unom, hogy nekem kell a mappába helyezni a leveleimet).
Elég sürgős lenne a probléma megoldása. kérem aki tud esgítsen! Előre is köszönöm a segítséget!
Ha megnézed a dátumot, az előző interakció 1 hete már lezárult.
A fórumozó egyébként másik fórumon is feldobta a kérdést, ahol kapott pár javaslatot (Telnet és Netstat, kettő pont egy pár), amire rögtön fogadni mertem volna, hogy nem viszi előrébb semmivel. De természetesen nem szóltam bele, hiszen nem akartam "kötekedni"...
Nem mintha nem lehetne kiadni két parancsot (persze még az is gond volt, miért záródik be rögtön az ablak, hová is kell beírni egy parancsot), hanem mert bármi is az eredmény, logikai alapon úgy gondoltam, egyszerűen nem található ki belőle jobban a probléma oka.
Úgy is lett, élmény volt látni a válaszokat, egy példa:
A fenti mail szerverre én is be tudok csatlakozni, több, különböző, publikus IP-ről. Nyilván levelet küldeni nem, de a posftix üdvözlője bejön. Nálad pedig az sem jön be. Ott valahol a csomagok eldobódnak: vagy a gépeden, vagy a szolgáltatódnál (a mail szerver környékén), vagy pedig értelemszerűen a gép és a mail szerver között... No, ezzel jól megmondtam. :)
...végül emberünk bejelentette, hogy kapott új IP-címet a szolgáltatótól, mire megszűnt a gond.
=============================
Esetedben láttam a kérdést, amikor feltetted.
Nem értettem, mit várunk egy 0 kB méretű outlook.pst-től, azt sem értettem, miért nem nézed meg a 82 MB-os archive.pst tartalmát?
Értetlenségem odáig fokozódott, hogy erre már nem tudtam mit lépni, úgyhogy inkább nem is léptem semmit.
Outlook levelezőt egyébként a gyakorlatban nem sokat használtam, ez itt mellesleg egy Outlook Express topik (mondjuk utóbbit is csak régebben használtam).
Nem mintha engem zavarna, de ha tegyük fel, a cím alapján OE "szakértők" néznek be a topikba, viszont O szakértők nem, akkor neked is szívás van, amikor nem kapsz használható választ.
Számomra inkább talán maga tény zavaró, hogy fórumokon folyton összekeverik a kettőt, gyakran nem is lehet tudni, mire vonatkozik a kérdés. (Itt legalább egyértelmű, mivel *.pst az Outlook-nál van.)
Fórum azért van, hogy emberek leírják a véleményüket (is). Ha sok év fórumozási tapasztalatai alapján nekem ez a meglátásom, akkor ez van. Direkt odaírtam, hogy nem akadékoskodni akarok.
Ennyi a minimum, hogy ezt hozzátettem, de nem fogok különösebben térden csúszkálni, hogy engedélyt kérjek megszólalni stb.
Moderátornak lehet jelezni, ha kifogás van a véleményem közzététele ellen.
ha nem tudsz érdemben válaszolni megértem, írd azt hogy bocsi, sorry, vagy egyéb. körbeírtam a problémát. jól/ rosszul, válaszoltam a kérdésekre, utánajártam a hibaüzenetnek is
Hiba a szoftvercsatornában: 10060, Hibaszám: 0x800CCC0E
ez egy szabvány hibaüzenet 10056 -60 -61 végződéssel szokott lenni (lehet hogy nem pontos ne köss bele) tehát a szokásos, semmi extra. lehet hogy az, ezt megadtam. erre még mindig ott tartunk, hogy miért nem adtam meg mindjárt elsőre. másodjára megadtam még mindig az a probléma, hogy méirt is nem....
A hibüzenetet a 1210 hsz-ben olvashatod egészen konkrétan.
Direkt teszel úgy, mint aki nem ért magyarul, vagy tényleg ennyire bonyolult (követni egy topikot)? Nyilván észrevettem, hiszen szó is volt róla.
De simán vicc kategória, amikor valaki fórumon bedobja, hogy hibaüzenet van, a hibaüzenet szövegét viszont találjuk ki, távolról. Vagyis külön kérdezni kell, mint itt is.
OK, műszaki emberként én talán másképp gondolkodom, laikusoktól nem várható el minden esetben precizitás. De akkor odatéved a szemem, hogy "szaki" és csak nézek, hogy mi van, most akkor nem egy nyelvet beszélünk? Gondolok itt a többi félreérthető fogalmazásra is. De mindegy, most nehogy azt hidd, hogy akadékoskodni akarok, csak azért érdekes... Sőt, azon sem csodálkozom, amikor emberek másképp gondolkodnak, így aztán nem értik egymást, ennek ellenére fura...
Én észrevettem egyébként azt is, hogy a szolgáltató embere a saját gépével tudott csatlakozni, bár önmagában ez sem döntő bizonyíték, de azért nem elhanyagolható.
Tényleg egyik napról a másikra elfelejtette. Lehet hogy azért mert nem is nálam van a baj. Mára kiderült még egy s más, lehet (bízom benne) ezután megoldódik a probléma.Többek közt az hogy állítólag másnál is jelentkezett, de nem azon a fejállomáson, meg kötöttem a hálozatomra egy szűz gépet és azzal is ugyan ezt csinálja. kezdem remélni, hogy a hiba nem az én készülékemben van!
A hibüzenetet a 1210 hsz-ben olvashatod egészen konkrétan
Egyik napról a másikra elfelejtette azt hogyan kell egy levelet elküldeni.
Ilyen dolgok nem szoktak véletlenül történni. Ilyenkor célszerű elgondolkodni, mit követtél el ennek érdekében, vagyis mit csináltál a géppel, mit telepítettél, ami miatt elromlott. Bár láttunk már olyat, hogy akár a WinUpdate is elronthat valamit, amit jó esetben egy következő update rendbehoz. Víruskeresők is okoztak már gondot stb.
Fórumon keresztül nem mindent lehet kitalálni. Ahogy a "szokásos hibaüzenet" sem kitalálható, ha nem írod ide.
Ja, hogy a mail.kiszolgáló.hu az konkrétum volt?... NA igen, annak a helyére a kiszolgálód smtp-szerverét kell írni... (_Signal: bocs, nem kötekedésnek, de úgy tudom, az ékezetes (és idegen írással írt) domain nevek mellett már nem lehetetlen egy ékezetes smtp-szerver... csak más kérdés, hogy senki nem használ olyat. :-))
a "kiszolgáló" helyébe tedd azt hogy lanzona. tehát ahogy írtad (a honlapon is ez áll) a kimenő és bejövö levelek kiszolgálója : mail.lanzona.hu
nem itt van a kiskutya eltemetve. örülnék neki ha egy elírás lenne az egész. de tudtommal senki nem állított rajta, hanem valami egyéb ismeretlen okból kifolyólag el állítódott. szóval hogyan lehetne visszacsinálni. (a rendszervisszaállítás nem működött)
eddig is ezek voltak a beállítások, csak egyik napról a másikra behalt a rendszer. lehet, hogy vírust vagy valamit fogtam de a Nod nem talált ilyet. nem tudom miért csinálja de tök mindegy, nem mükszik és ha lehet csinálni kellene vele valamit.
már mindent tudsz, szolgáltatót, hiba üzenetet. esetleg valami ötlet, hogyan lehetne kiküszöbölni?
valószínüleg saját gépi beállítási problémáim adódtak. (nem tudom mitől ) tehát a hiba az én készülékemben van, csak kevés vagyok hozzá, hogy megoldjam. ezért kérek segítséget. ha lehet elkerülném a format c: parancsot
Beérkező levelek (POP3, IMAP vagy HTTP) kiszolgálója : mail.lanzona.hu A Kimeno levelek (SMTP) kiszolgálója : mail.lanzona.hu Felhasználói név : felhasználó@lanzona.hu Jelszó : Egyénileg beállított
Nem a futott körrel volt gond, én is ebben az országban élek.
Csak a számítástechnikában a kiszolgáló más fogalom (konkrétan a szerver magyar elnevezése.)
A szerver viszont egy számítógép, nem nagyon fut köröket.
Megint más fogalom a szolgáltató, vagyis Internetszolgáltató (angol rövidítéssel: ISP). Fogalmak tisztázása után:
Kiszolgáló: 'mail.kiszolgáló.hu'
Bocsi, de mi ez a baromság? Az SMTP szerver nevét kell beírni a megfelelő helyre, mely mellesleg ékezetet sem tartalmazhat. Vagy titkolni szeretnéd a fórumon a kilétét? Ez már megint valami vicc, vagy?
eljött hozzám és átnézte a beállításokat. a DNS kiszolgálót változtatta meg de azután sem történt semmi. Kipróbálta úgy is hogy ő a saját gépét állította be az én email címemre ott ment oda vissza, csak az én gépemről nem akarja az üzit elküldeni.
az internet szolgáltató egy rádiós helyi cég Lanzonának hívják. Ők adják a levelező servert is
olvastam most olyat. hogy portot kellene nyitni esetleg a tűzfalon. megnéztem a kivételeket de outlook-ot mint kivételt nem láttam lehet hogy ez a baj?
Ki a szolgáltatód? Ugye a szolgáltatód smtp-szervere van megadva smtp-szervernek? Nem változtatott valamit a kiszolgáló, mondjuk hogy a szerver hitelesítést igényel?
Nem értem ezt a mondatot, talán az Internetszolgáltatódat (ISP) nevezed kiszolgálónak, de akkor ez vicc, fogalomzavar.
annyit tudtak megállapítani, hogy a "kérés nem érkezik meg a serverhez"
Kik állapították ezt meg? Az ISP?
a beállításokban ugyan az a beállítás szerepel mint a bejövö üziknél.
Valóban ugyanannak is kell szerepelni? Bár ha régebben így működött, működhetne most is. Voltaképpen mi a neve annak az SMTP szervernek, amit használni szeretnél?