Megpróbálom. De úgy szoktam járni, hogy az alacsonyabb licitáló sem veszi meg, mert jól elszórakoztak egymással licitkor, de basznak fizetni. Itt tart a társadalom.
Szerintem azért túlzás a dropshippereket antikrisztusnak beállítani - pár száz forintot nyernek egy-egy üzleten, cserébe az angolul nem tudó felhasználóknak nem kell az ebay-jel, aliexpressel és egyéb oldalakkal bajlódniuk. Az is egyfajta munka, hogy valaki mások helyett rendelget, nem hiszem, hogy ezt le kellene értékelni. Miért kellene ezt ingyen csinálniuk? Amióta világ a világ, a vállalkozók mindig rátették a maguk díját a dolgokra - szerintem ezen kiakadni 2019-ben elég felesleges.
Miért nem alapítasz szakszervezetet vagy csinálsz forradalmat?! Az gondolom nem megy, hogy behozd magadnak azt az 1000 eurós csodajárművet, ugye? Nincs nyelvtudás, vállalkozószellem, kockázatvállalás és rosszul is lennél, ha meglátnád a valós futásteljesítményt - kizsákmányolás alatt álló fejlődő térségi mártírként hőbörögni viszont könnyű.
Én is rühellem a dropshippereket, soha nem vásárolnék ilyen eladótól. Nem csak a magasabb árak miatt, hanem a valóban gusztustalan üzleti modell miatt sem. Semmiért nem vállalnak felelősséget, probléma esetén a kínaira mutogatnak, a vevő magára marad.
Ha netán valami olcsó kínai szarra van szükségem, akkor saját felelősségemre megveszem onnan, ahonnan ezek a bizniszmenek is beszerzik. Ha nem tetszik a magyar választék vagy árszínvonal, akkor pedig behozom kintről álmaim autóját.
Persze, hogy sok a pozitív, mert vagy régebben nem így indult a dolog, csak útközben lett kiagyalva ez a típusú kereskedelem, vagy a megszédített vevő már nem nagyon tudott mit csinálni, az árut ha soká is, de megkapta és kész.
Inaktív, mert nem értékel szándékosan, hogy a jutalékszámla minél később jöjjön, ezt elég sokan csinálják.
Nyilván rengeteg ilyen van és még rosszabbak is, de nekem ez nagyon gáz.
Sokaknak nem esik le ez a rendszer amúgy, mint a Wish, Emag stb...
Egy felhasználó saját kérésére vagy negatív jelzések, hiányos, valótlan adatok közlése, számlatartozás és a Vatera Általános Felhasználási Feltételek (ÁFF) megsértése miatt kerülhet inaktív állapotba. Természetesen a felhasználó minden esetben értesítést kap a kizárás pontos okáról regisztrált email címén.
Csekkoltam, hogy kitől ne rendeljek soha, azt hittem, tényleg valami szörnyeteg lesz. :D De hát a legolcsóbb fix áras cucca 850 Ft (okosóra), azon csak 690 a postaköltség. Aliexpressen most néztem, hogy a legolcsóbb aktivitásmérő 8 dolcsi ingyenes szállítással (~2200 Ft), nála meg ugye postával összesen akkor 1540.
Az 1000 Ft-os motyóira 890 Ft-os postaköltséget ír, a 3-4000 Ft-osokra pedig 1290-et, ezek arányaiban szerintem teljesen megállják a helyüket, amilyen árakon dolgozik manapság a posta meg az összes csomagküldő szolgálat. :/ 1 Ft-os aukcióknál meg logikus, hogy több postát tesz rá, szerintem ott se olyan brutál. Nekem ő pont nem tűnik nyerészkedőnek, de értelek, sajnos mindenhol akadnak megkérdőjelezhetően tisztességes dropshipperek.
Hát gondolom nyilván igényelni kell, ez tiszta sor. Meglepődnék, ha automatikus lenne, olyat még sehol nem láttam, hogy gondolatolvasás alapján kártalanítanak. :-) Azóta bárkinek bármi friss infó erről?
Hello! Kaptam egy levelet a vaterán regisztrált e-mail címemre, ami azt állítja, hogy 30.000 Ft-ig kártalanítanak, ha megkapok egy terméket, és nem vagyok vele elégedett (pl. más, mint a képen volt). Állítólag rendőrségi feljelentésre sincs szükség. Kíváncsi lennék, hogy igaz-e. Nehéz elhinni, hogy ilyen egyszerű a történet, biztos van valami kisbetűs megjegyzés hozzá, amit nem látok. Bárkinek bármi tapasztalat?
Mire gondolsz konkrétan? Mert a Fred Perryk negyede hamis, azt tudom, értek hozzá. Amikor a Vatera figyelmét felhívtuk erre a tényre, elhárította a felelősséget, hogy nem az ő dolga... Persze a jutalék érdekében mindent...