Keresés

Részletes keresés

pinkiepie Creative Commons License 2016.11.20 -2 0 4284

Sziasztok.

A délutánomat olvasgatással töltöttem de ezzel kapcsolatban nem nagyon találtam infót.

Azonkívül, h a sebo elcsúfitja az arcom, nekem elég súlyos hajhullást okoz - számomra ez az elsődleges probléma. 

Sok mindent próbáltam (most csak azokat irom le, amiket a fejemre kentem, vagy beszedtem, a bőröm egy másik történet):

• nizoral - elég durva allergiás reakció, a sebós foltjaim felhólyagosodtak
  • alpicort-f -  a benne lévő szintetikus progeszteron súlyosbította a hullást
  • alpecin - szintén durvább hullás
  • gyógynövényes olajos pakolás (nem emlékszem a nevére, angliából volt a cucc), amiben volt rozmaringtól kezdve mindenféle jóság) - iszonyatosan bezsírosította a fejbőröm, kb ennyi
  • wu2 sampon - ez nagyon jól letisztította a fejemről a bőrmaradványokat de persze az alapproblémára nem hatott
  • vitaminok, mint cink, b vitamin - rosszabb lett

A sebó on/off jelleggel jött elő. Eddigi életem során csak a kezemen és ott elég durván. Aztán ebben az évben már az arcomon és a fejbőrömön is. És a hajhullás kérhelelhetetlen, és számomra ez a legfájóbb pont. Tudom, h férfiaknak is nehéz lehet a kopaszodás, de azt hiszem, h nőként ezzel még nehezebben bírkózom meg lelkileg (személyszerint).

Tudom, h nincs tuti recept. Én arra lennék kiváncsi, h van e közületek olyan, akinek ilyen tünetet okozott és persze, h sikerült e megszűntetni. Elsősorban belsőleg használható megoldás érdekelne.

A samponokat, lemosókat most minden áron szeretném elkerülni, sajnos nem tudom megengedni azt a luxust, h minden alkalommal kijöjjön 3 marék hajam :(

Ami a diétát illeti. Jobban eszem mint egy "átlagpolgár" :) De tény, h néha néha becsúszik egy kis csoki. Alapjában véve azonban nem vettem észre, h a szigorúan betartott étrend pozitív irányba változtatna bármit is (voltam paleós más ok miatt is. inkább rosszabb lett).

A nemi hormonjaim tankönyvbe illőek - ezt azért szúrom ide, mert tudtommal a sebó egyik feltételezett okozója, egy gombafaj, és szereti a fini faggyút, aminek termelése az androgén hormonok hatására fokozódik. Ez teljesen korrellál a tapasztalataimmal.

Hát ennyi, meg egy bambi :(

egy nagyon szomorú, kopaszodó 30as :D :(

p.s. holnap megyek bőrgyógyászhoz és kisérletcunamit feltételezek :/

H_G Creative Commons License 2016.11.10 0 0 4283
Előzmény: gambitman (4281)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.10 0 0 4282

Internet? Webshop?

Előzmény: gambitman (4281)
gambitman Creative Commons License 2016.11.10 0 0 4281

Sziasztok!

Tudnátok segíteni a következő dologban: sok éven keresztül használtam a Sebiprox sampont, sok mindent kipróbáltam ez volt az egyetlen ami megakadályozta a fejbőröm hámlását. Ezt követően Angliába költöztem, ott Oilatum néven volt sampon azonos hatóanyaggal (ciclopirox olamine) ami szintén jól bevált. Nem rég hazaköltöztem és szomorúan vettem észre, hogy sebiprox-ot már nem árul egyik gyógyszertár sem. Nem tudjátok miért nem kapható már? Tudtok hasonló samponról?

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.08 0 0 4280

A stabil 20°C és 45%-os páratartalom milyen hatással van a bőrre?

Hypermarketekben ez a beállított központi hőfok és páratartalom az élelmiszerek és a penész megelőzés miatt.

RKlara Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4279

Elkerülte a figyelmem, köszi!!

Előzmény: Breki1 (4278)
Breki1 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4278

többször leírta

utoljára 4 napja

"Nem tudom pontosan miből áll, kozmetikus készíti nekem"

Azt is leírta ki készíti.

Egyébként szerepelt már ezen kívül az Ichtiolos kénes rázókeverék és Ilcsi néninek is van kénes tonikja

De még egyszer mondom a hámlasztással csak óvatosan !

http://blog.kremmania.hu/2013/10/a-legjobb-kemiai-hamlasztok.html

Előzmény: RKlara (4277)
RKlara Creative Commons License 2016.11.07 0 0 4277

Szia mdodger,

nagyon sok hsz-dat elolvastam már de nem találok közöttük arról konkrét infórmációt, hogy milyen formában veszed a ként és az alkoholt?

Elsősorban és legeslegfontosabb: Milyen megnevezés szerepel a termékeken, hogy a többi fórumozó is pontosan tudjon utánanézni?

Ezek milyen töménységűek?

Milyen kiszerelésűek?

Mindezeket tudva már könnyen rátalálok hogy hol tudom beszerezni, de ezen infók nélkül csak tapogatózok a sötétségben. Ha megírod honnan szerzed be, azt is szívesen elolvasom) :)

Köszönöm!

Előzmény: mdodger (4270)
Breki1 Creative Commons License 2016.11.05 0 0 4276
Előzmény: crawen (4273)
Tetra79 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4275

Köszönöm!

Tetra79 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4274

Engem is érdekelne a kozmetikus!

Előzmény: crawen (4273)
crawen Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4273

Ha ichtiolos szappannal mosom az arcomat, az nem olyan hatásos, mint a teafaolajos szappan?

Meg lehet tudni, hogy melyik kozmetikus kutyulja azt a bizonyos kénoldatot? Kipróbálnám én is.

crawen Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4272

Rákerestem erre a krémre és a hatóanyagára. Hááát, én inkább kihagyom, az ivermectin hatóanyag eléggé mérgező a leírások szerint. Nálam ezen okból felejtős.

Előzmény: Gabor886 (4268)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4271

A "sima" kénes samponnal bekenve nem hasonló a hatás mint a gyógyszertári trutyulával?

mdodger Creative Commons License 2016.11.02 0 0 4270

Huh, hát nagyon sokat írtam már. Megpróbálom összefoglalni. 

Amikor szárad az arcunk és hámlik, akkor legtöbbünk megpróbálja eltűntetni azt és jól bekrémezi valami hidratálóval megpróbálván visszatapasztani a plakkokat. Ez a rossz megközelítés. Én ilyenkor veszem elő a kénoldatot. Nem tudom pontosan miből áll, kozmetikus készíti nekem, baromi büdös, de kvázi feloldja a hámsejteket. Ezt az áldásos tulajdonságát az atkáknál is kifejti, mert azok gyakorlatilag feloldódnak benne. Hetente 1x a fejes hajbőrt és az arcomat is átkenem fele és éjszakára rajta is hagyom.

Samponnak a chulevandevii sampont használom, de előtte mindig egy teafaolajos előmosást csinálok. Az arcra is teafaolajos szappant használok. 

Több hónapig kell ezekkel a termékekkel mosakodni, mire érezhető lesz a lényegi változás. Az arc és hajmosást az első hónapban naponta kell elvégezni, különben semmi eredményt nem fogunk elérni. Olyan ez mint a Diéta. Attól, hogy aznap ettünk egy salátát még korántsem lettünk sokkal egészségesebbek, ha amúgy is 120 kg-osak vagyunk. Türelem kell hozzá és kitartás. 

Előzmény: Tetra79 (4269)
Tetra79 Creative Commons License 2016.10.31 0 0 4269

Mdodger:

Össze tudnád foglalni, hogy mit használsz/használtál, hogy érted el a mostani állapotot. Vissza olvastam vagy 10-15 oldalt, de nem találtam mindenre választ.

Köszönöm!

Gabor886 Creative Commons License 2016.10.31 0 0 4268

Hi,

van egy új krém, soolantra -nak hívják és ivermectin parazitaölő hatóanyagú...
Ezt a krémet elvileg demodex ellen fejlesztették ki.... Hallottatok róla?

Breki1 Creative Commons License 2016.10.28 0 0 4267
PFS Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4266

Ezt meg elfelejtettem irni ,a kezeles elott zuhany meleg vizzel a viz olyan meleg legyen amit max kibirsz  es amilyen hosszan csak lehet . A zuhanyrozsabol a meleg viz ne csak csepegjen a leheto legerosebb fokozaton spicceljen . Ha rendszeresen csinalod egy idovel megszokod nem lesz nyugos,jo Erzes a hosszu meleg zuhanybol szabad labra kerulni. Majd jonnek az illo olajok ....

Előzmény: crawen (4263)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4265

Pontosabban, ott nem ugyanolyan vízzel fürödtél, mint itthon.

Előzmény: Törölt nick (4264)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4264

Előtte rendes samponnal+kénessel is megmoshatod, a lényeg, hogy vizes öblítés után alaposan öntsd le langyos almaecetessel.

De a tengeren ugye sós víz párája van, errefelé is elindulhatsz.

Előzmény: termosz (4261)
crawen Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4263

Köszi, kipróbálom.

Előzmény: PFS (4262)
PFS Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4262

Egy kis fecskendobe 4mini desztilat viz , ugyanennyi Alkohol . Ehhez 10 csepp teafa olaj  10 csepp

menta olaj . Jol felrazni  majd a kerdeses teruleteket ovatosan oda cseppegtetni  uj heggyel maszirozni  mig  a plag felnem  higul  estleg  nagydarabokban le nem vallik . Ez utan  piros foltok  lesznek   kezeleskor ujra ismetelve gyengebb valtozatba   Geranium  olaj 5 csepp  muskotaly zsalya   5 csepp. 5   5 teafa menta olaj . Aztan van lehetoseged rakhatsz meg zoldmandarin olajat  estleg palmarozsa olajat  kedvedre esetleg a masik olajok rovasara a homlok  szemoldok  mindig legyen jol atdorzsolve  ezen oldattal kozmetikai vattaval .

Garantalt siker  jo kozerzet lesz mindig  mikor hasznalod  az illo olajokat . Meg persze tunet Mentes leszel!!! Pesze ehhez meg tobb mindent kell majd meg hozza adnod  de  jo uton vagy ha elkezdesz  valamit csinalni ellene!

Előzmény: crawen (4260)
termosz Creative Commons License 2016.10.09 0 0 4261

3 hétig lent voltam a tengeren és elmult a sebom egy kis időre ! Most visszajött és megint elkezdtem az almaecetes lemosást. Egész jól rembeszedi az arcomat !

1 rész almaecet +2 rész ásványviz . arctisztitó vatta . A fejbőrömre is ezt használom és teljesen eltünik a korpa ! Hetente 3 x mosom vele a fejemet . Arcomat minden reggel és este mosom vele ! Lehuzza a gyulladást és kinyirja a pattanásokat is egy idő után ! 

crawen Creative Commons License 2016.10.08 0 0 4260

Arra van valakinek tippje, hogy a fejbőrön lévő makacs hámlás mivel csökkenthető? Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen sampont használok, hajmosást követően kiszárad a fejbőröm és feszül. A korpadarabok nem hullanak a hajamból, de pl. körömmel eltávolíthatóak. Van valami módja annak, hogy ez a hámlás megszűnjön és viszonylag egészséges legyen a fejbőröm. Esztétikailag nagyon kellemetlen, hogy a hámlás éppen a homlok és hajas rész találkozásától indul és szabad szemmel is jól látható.

crawen Creative Commons License 2016.10.08 0 0 4259

Le a kalappal, nagyon szép eredmény, főleg hogy két elég egyszerű szerrel érted el.

Előzmény: mdodger (4239)
crawen Creative Commons License 2016.10.08 0 1 4258

Ennek az évek óta ki nem mondott, szupertitkos összetevőnek a nevét megtudhatjuk végre vagy továbbra is menni fog az értelmetlen titkolózás? Annyira unalmas és szánalmas már ez a mézesmadzag elhúzás az orrunk előtt.

Akinek van szebója az pontosan tudja, hogy milyen komoly lelki problémákat okoz ez a dolog. Miért kell ezekkel az emberekkel folyamatosan szórakozni?

Előzmény: dzsumi (4237)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.04 0 0 4257

Kicsit ontopic.

A középkori nők szépségpraktikái

Miről sugdolózhatnak a Bál után című kép nőalakjai? Ha nem férfiakról, akkor minden bizonnyal a legújabb szépségtrükkökről. A szépségért bizony már ükanyáink is hajlandóak voltak szenvedni, néha még az egészségüket, életüket is kockáztatni. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

PFS Creative Commons License 2016.10.01 0 0 4256

http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/illoolajok/palmarosa-cymbopogon-martinii-farfalla.html

Palmarozsa olaj,mindenkinek ajanlom kiprobalasra! Vizzel higitva max 3 csepp zold Mandarin olaj szint ugy 3 csepp ,a kozmetikai vatta alposan legyen atitatva vizzel !

https://www.humanityaruhaz.hu/termek/manuka_olaj_5_ml.html

Manuka olaj ezt mar alkolos vizes higitasban  3 csepp ebbol is  kis kozmetikai  vattaval  atdorzsolni az arcot  inkabb este lefekves elott. lehet keverni tea faolajal ,csak igy veszit illatabol .

cingarela3 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 4255

Szia :)

A hámlás kb. Neked mikor maradt abba? Ugyanis tényleg nagyon hámlok a beteg területeken.

Előzmény: Anizibotos (4248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!