Keresés

Részletes keresés

Replay Creative Commons License 2013.01.07 0 0 2547

Ez a tipikus lerázós szöveg, késöbb nem fognak rá emlékezni, hogy szóban beszéltetek és az email-re sem feltétlen jön válasz. Mindenképpen postán küldd el a felmondást.

Előzmény: Hevocka (2546)
Hevocka Creative Commons License 2013.01.07 0 0 2546

Kedves Ottó, köszönöm hasznos válaszodat.

Ma telefonon felhívta a Zepternél az ügynököt és megmondta, hogy eláll a szerződéstől. A válasz, hogy megbeszéli a főnökével és visszahívja.

Közben két e-mail címükre is elküdtük a szerzdés felmodó levelet. Viszontválaszt, hogy megkapták nem kaptunk egyik helyről sem.  

Hát itt tart a dolog és köszönöm, hogy olvasol.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2544)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2013.01.07 0 0 2545

És akkor már linkelem az említett kormányrendeletet is - jól jöhet még másnak is:


213/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet

az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2544)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2013.01.07 0 0 2544

Köszönöm szépen a kiegészítést :-), tegnap csak hevenyészve bányásztam elő a vonatkozó rendeletet.

 

Nagyon fontos dolgok, remélem, az olvtárs is jön még, és elolvassa.

 

Itt egy FEOSZ "kisokos" vonatkozó részlete:

 

www.fogyvedok.hu/uzletenkivuli.doc%20.doc

 

 

3. A fogyasztó egy termékbemutatón történő vásárlás alkalmával nem kapott tájékoztatást arról, hogy nyolc munkanapon belül elállhat a szerződéstől. A vásárlástól kezdve már eltelt egy hónap, mit tehet ilyenkor?

 

Válasz:

 

Az üzleten kívül fogyasztóval kötött szerződésekről szóló 213/2008. (VIII. 29.) Korm. Rendelet 3. § (1) bekezdése szerint a vállalkozás köteles legkésőbb a szerződés megkötésekor a fogyasztót írásban tájékoztatni a 4. § szerinti jogáról, azaz az elállásról, és annak a személynek a nevéről, címéről, és - ha az elállási nyilatkozatot ilyen módon is fogadja - elektronikus levelezési címéről, akivel szemben e jogát gyakorolhatja.

 

(2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást keltezéssel kell ellátni. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell a szerződés azonosítását lehetővé tévő adatokat. (3) Ha a vállalkozás az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségének nem tesz eleget, a szerződés semmis.

 

Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben az elállás jogáról nem tájékoztatja írásban a fogyasztót a vállalkozó, akkor a szerződés semmis, azaz úgy kell tekinteni, mintha a szerződés létre sem jött volna.

 

 


Előzmény: Replay (2543)
Replay Creative Commons License 2013.01.07 0 0 2543

Nem írtad le, de nagyon fontos. Nem szóban kell közölni, ha valaki eláll a szerződéstől, hanem tértivevényes levélben, mert annak nyoma van, nem lehet letagadni.

Valamint, ha nem tájékoztatnak az elállási jogról (nem tudom, hogy itt is ez történt-e, de amint olvasom a néninek nincs papirja arról, hogy mit írt alá), akkor nem 8 nap van a szerződéstől elállásra, hanem sokkal több.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2542)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2013.01.06 0 0 2542

Erre az ügynökös értékesítésre a távollévők között kötött szerződés paragrafusai vonatkoznak.

 

Tessék, ez a vonatkozó rendelet:

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

 

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet

a távollevők között kötött szerződésekről

 

 

 

Kicsit emészthetőbb formában (gyakorlatias magyarázattal)  itt van, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján:

 

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/top/gyik/tavol.html

 

A lényeg:

 

Mennyi időn belül lehet indokolás és kártérítési kötelezettség nélkül elállni az ilyen szerződésektől?

 

A fogyasztó elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapott írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapott írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.


Ha az írásbeli megerősítés kézhezvételére a termék kézhezvételének napjától, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

 

 

 

Tehát, ha még nem vette át a terméket, akkor el sem indult a 8 napos elállási határidő.

 

Mindenképpen vértezzétek fel magatokat :-), akár nyomtassátok ki a vonatkozó rendeletet, és ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni.

Mert jó eséllyel be fognak próbálkozni! Aljas szemét csaló banda, aki egy idős asszonyt így átver! :-(

 

Persze ilyenkor nem jár erre mókibácsi, meg mellesleg és klónjaik, akik szerint a Zepter korrekt cég....

 

Ha az én rokonommal csinálták volna ezt a tisztességtelen dolgot, még a rendőrségen is feljelenteném őket, de a Gazdasági Versenyhivatalnál mindenképpen.

 

 

Sok szerencsét, és tényleg ne hagyjátok magatokat!

 

 

 

Előzmény: Hevocka (2539)
Hevocka Creative Commons License 2013.01.06 0 0 2541

Köszönöm a válaszod. Biztosan elmegyek vele. Kiváncsi vagyok mit tesznek, mert szerintem hitelt nem valószínű, hogy kapna. Talán az valamiféle megoldás lesz, he nem veszi át.

Előzmény: anca37 (2540)
anca37 Creative Commons License 2013.01.06 0 0 2540

Kedves Hevocka!

Nem tudom, hogyan tudnál segíteni a szomszéd nénin. Nem tudnál elmenni vele és megnézni mit is irattak alá vele? Esetleg itt is él az X nap visszamondási idő. Talán jön valaki aki jobban tudja. Minden esetre erősítsd benne, ha mégsem akarja megvenni azt a légtisztítót nyugodtan mondja meg és ne hagyja semmijen indokkal rábeszélni magát!! Akár milyen indokot hoznak fel az előzőleg aláírt papírra hivatkozva nyugodtan hagyja ott őket, persze a papírt kérje el -ha nem kapott másolatot- és mondja meg, megnézeti mással is! Biztos, hogy kell lennie valamiféle elállási jogának főleg, ha még nem történt meg a tényleges adás-vétel.

Sok sikert a néninek!

Előzmény: Hevocka (2539)
Hevocka Creative Commons License 2013.01.06 0 0 2539

Kedves Hozzáértő, segítséget szeretnék kérni, nem a magam, hanem a 78 éves szomszéd néni részére. A múlt héten törzsvásárlóként meghívást kapott a Zeptertől a születésnapjára. Kapott egy zöldség szereltelőt. (Szerintem a mérete miatt nem sok mindenre lehet használni.)

Közben "kedves" ráhatással megvetettek vele egy légtisztítót, amire semmi szüksége. Nem allergiás és Budakalász legmagasabb legemberbarátibb helyén lakik erdő szélén.

Már van egy víztisztítója, amit havonta fizet, egy éve vette. Itt nincs vezetékes víz és lajtos kocsival hozatja fel a vizet. Seniki nem mondta neki a víztisztió vízpazarló üzemmódját.

Holnap kell mennie valamiért a Zepterhez. 

Nagy bajvan van nem tudja mit csinálmon. Kérdésemre, hogy aláírt-e valamit igennel válaszolt. Ketten fogták közre és a vállát fogták, meg a táskáját udvairsságból és nem tudott nemet mondani. 

 Mit lehet tennii, hogy tudnék segíteni rajta??

 

 

Csak_mellesleg Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2538

Kis inas, tedd a szád elé a kezed, ha ásítasz. :)

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2537)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2537

Előzmény: Csak_mellesleg (2536)
Csak_mellesleg Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2536

Vélemény volt picinyem, nem hőzöngés. Olvass vissza te is és lesz meglepetés. Én belenéztem néhány oldalba az előzményeknél, úgy véletlenül és találtam olyan beírást nem is egyet, amiben fikázod a Zeptert. A termékeit egy alsóbb kategóriába sorolod, a kiszolgálást kritizálod és az ügynökeikkel is gondjaid vannak. Semmi kifogásom az ellen, hogy némelyik termékét minősítsd, ha kipróbáltad, a kiszolgálást kritizáld, ha vásároltál náluk és problémás volt a vevőszolgálat, esetleg valamelyik ügynökük félretájékoztatott, de hogy neked minden negatív beíráshoz csatlakoznod kell, hogy úgy teszel, mint ha szakértő lennél, az már nem elfogadható. Ez már, amit te itt művelsz, rosszindulat. Ha meg alacsonyan szállsz, szálj le, hogy a realitás talaján érezd magad! Te még a büdös életben soha nem használtál Zeptert.
A túlárazásról sem igazán van lila ánungod sem. Meg lennél lepődve, ha néhány termékről, ami nem Zepter és neked is van, elégedett is vagy vele, megtudnád, mennyiért került ki a gyárból. Majd ha egyszer céged lesz és értékesítéssel foglalkozol, megértesz sok mindent.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2535)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2535

Alacsonyan szállnak a bátor fik@nickek. :-DDD

 

De legalább olvasnál, mielőtt hőzöngsz!

Idézz tőlem, mikor írtam, hogy sz.r a Zepter....???

 

Min. 8-10x-esen TÚLÁRAZOTT!

 

Pontosan annyit tud, mint egy WMF, Fissler, vagy hasonló felső-középkategóriás termék. Csak éppen sokszoros áron.  A jutalékpiramist is ki kell fizetni az egyszeri vásárlónak.

 

 

 

 

Előzmény: Csak_mellesleg (2534)
Csak_mellesleg Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2534

Ottó mindent tud. Amit nem, azt is tudja, vagy úgy tesz, mint ha azt is tudná. Ő mindent letesztelet és ezek után mindenki más csak indultak még kategóriába kerülhetnek.
Ezer éve van ebben a topicban és ha valaki előbbre is olvas, megérti, hogy valami miatt nagyon haragszik a Zepterre, ezért nem tud szabadulni az oldaltól, mert neki valami kozmikus szájmenése van a Zepter termékek említése esetén is. Ha egyszer, vagy kétszer ír be rossz tapasztalatot, talán még el is fogadná az ember, ha viszont százat, vagy többet és azokat a termékeket is szidja, ami nekem kitűnően beváltak, az már több, mint gyanús.
Ő bádogban főz, vagy abban főz a felesége és Ottó már látta főzni. Ez a tény őt ezek után már feljogosítja arra, hogy egy márkát minden lehetséges eszközzel megpróbáljon rongálni, mocskolni. A világ változik, ő viszont nem. Ő ilyen rosszindulatú ember. Az ő élete erről szól. Neki naponta meg kell próbálni okosnak lenni, mert különben az az érzése, hogy hülyének nézik. Szerintem így nézik annak.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2532)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.17 0 0 2533

Vajon miért tartalmaz minden hozzászólásod személyeskedést ?  Kinek is kellene a kezelés?

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2531)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2532

És akkor a piros betűs kiírást mire véljük....?

 

Én tudom! A hirdető beijedt, hogy kénytelen lesz odaadni 4 ruppóért - és gyorsan idő előtt lezárta az aukciót.

 

Ez volt a piac értékítélete.

 

 

Előzmény: mókibácsi (2529)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2531

Szerintem kezeltesd magadat. Vagy ne fórumozz.... Úgy látszik, megártott neked.

 

Vagy esetleg nem vagy tisztában a "gyűlölet" fogalmával.

 

 

Előzmény: mókibácsi (2530)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2530

Nem a személyem elleni támadásnak veszem, csak fröcsög a mellébeszélés meg a gyülölet a topikból.

Ezt gondolom látod.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2528)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2529

11. hó 23 a zárás a vaterán.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2528)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2528

érdemes lenne megvárni amig lezárul az aukció, és utána véleményt alkotni. Illetve hozzátartozik hogy ez egy használt tehát megánszemélynél található termék

 

 

Tisztelt olvtárs! Tudsz te olvasni????

 

A termékre az alkudozás véget ért.

 

ÚJ!

 

 

További kérdés...?

 

Vajon miért veszed személyed elleni támadásnak / gyűlöletnek a legcsekélyebb mértékű kritikát, vagy csak szimplán - neked annak tűnő - ellentmondást?

 

Persze én sejtem, de juszt se mondom el. :-D

 

 

Előzmény: mókibácsi (2527)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2527

Szerintem, talán érdemes lenne megvárni amig lezárul az aukció, és utána véleményt alkotni. Illetve hozzátartozik hogy ez egy használt tehát megánszemélynél található termék aminek az értéke ugye sose azonos a gyári ujjal, számlával garanciával.

Kedves otto ez kizárólag csak a hangulat és gyülöletkeltést szolgálja ez a hozzászólása, mindamellett , hogy én se vásárolnék 39 000ért sütőtálat.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (2526)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2012.11.13 0 0 2526

A szabadpiac azonnal beárazza a Zepter termékeket (is).

 

http://alkupiac.hu/termekek/1135178_zepter-2l-es-szuper-edeny-felaron-uj

 

Aktuális alkuár   4.000 Ft

 

Jelenlegi eladói ár     39.999 Ft

 

 

 

Eredeti Zepter 18/10 acél sütő tepsi

 

Jelenlegi ajánlat: 601 Ft

mókibácsi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2525

pont te teszed. :-)

további jó játékot.

Előzmény: Berlusz Móni (2524)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2524

Szalmabábot pofozol - de egészségedre, ha neked ez teccik. :-DDD

 

 

Előzmény: mókibácsi (2523)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2523

"Egyébként a hazugságokra irtam hogy nem lehet légszürő betétet venni meg hogy 30ezer LOL. egy illatzselé.

 

Ehhez hogy direkt hazudjon valaki már gyülölet kell."

 

Tessék.

 

 

 

Szerintem ezzel az életszemlélettel nem csoda ha gyülölöd a zeptert meg paranoiásan ügynöknek nézel mindenkit aki használja elégedetten a termékeit.

Előzmény: Berlusz Móni (2520)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2522

Stop!  Szándékosan ferditesz!  Én reagáltam egy Hszra amiben hazugságok vannak, meg is neveztem őket Világosan.

 

Te reagáltál az én Hszra.

 

NEM A TE hSZODAT NEVEZTEM HZUGSÁGNAK. vAGY ROSSZINDULATU VAGY VAGY DISZLEXIÁS.

 

A jeleket hiába teszed be egy csomó fröcsögés után .

Előzmény: Berlusz Móni (2521)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2521

Mi a "direkt hazugság" szerinted a hsz-omban?

 

Jobb lenne, ha elfáradnál a Mea Culpa topikba! Vagy töröltesd az igaztalan vádaskodásodat!!!

 

 

Előzmény: mókibácsi (2517)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2520

Dühös...? Ezt meg miből veszed le...?

 

Csaxólok, hogy a :-)))) röhögést jelent, nem pedig dühöt.

 

 

Előzmény: mókibácsi (2517)
mókibácsi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2519

Hány év gari van rá ?

Előzmény: klepi (2518)
klepi Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2518

Sajnos nincs "örök" garancia, sőt még pótalkatrész sem.

Előzmény: Berlusz Móni (2515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!