Keresés

Részletes keresés

MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.19 0 0 298
Hát igen, azt sem ártana tudni. :)
Szerintem hétfőn bemegyek az egész cuccért és végre kiderül, ki adta a jegyet és mit is hiányolt a dolgozatból...
Te pontos időpontot tudsz már? Én még mindig nem... :-/
Az etr-en meg már lincshangulatot érzek, mindenki kérdezgeti, hol és mikor lesz végre kiírva, hogy mikor mehetünk államvizsgázni... Vicces...
Előzmény: *Albatrosz* (297)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.19 0 0 297
Én azt már tudom, ki bírálja. A jegy is érdekel, de leginkább a kommentár, mert azért ki kéne gondolni, mire mit válaszolok.
Előzmény: MissEarnshaw (296)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.19 0 0 296
Szerintem hamarosan te is kapsz egy etr üzenetet... :) Magamtól nem mertem volna megkérdezni, hányas lett.
Most már csak a bírálóra vagyok kiváncsi, ki volt... :D
Előzmény: *Albatrosz* (295)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.19 0 0 295
Gratula! Bár tudhatnám már én is. (Vagy inkább ne...? Hm.)
Előzmény: MissEarnshaw (294)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.19 0 0 294
Képzeljétek ötös lett a szakdogám!!!!!!
Komolyan, el sem hiszem! :))))))
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.18 0 0 293
Nekem is így kellett volna. A nyelvvizsga és a könyvtári igazolások miatt még lesz egy köröm a TO-n. Sőt még egy, mert egyelőre magamnál tartom az indexemet, míg bekerülnek a szemináriumaim jegyei, de vissza kell adnom hamarosan.
Előzmény: morbiczer (292)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.18 0 0 292

Telefonos kontaktot felvettem ma, holnap megyek. És érdemes volt odaszólni, mert kiderült, hogy valamilyen okból a nyelvvizsgáimat is megakarja nézni, azokat meg alapból nem szoktam magamnál hordani. :)

Majd tudósítok. :)

MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.18 0 0 291
:)
Ami a sorbanállást illeti, lehet, hogy jól jártunk, hogy nem május 8 előtt intéztük el a dolgot, én ugyanis alig 5 percnyi sorbanállás után belibeghettem az "Angol szakosok vannak itt?" kérdés hallatán AZ irodába... :)
Szóval lehet, hogy azt is megússza / megúszod m.... :)
Előzmény: *Albatrosz* (290)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.18 0 0 290
Az én tapasztalatom ugyanaz volt, mint Miss Earnshaw-é a 284. szerint. Mondjuk először kicsit megijedtem, mert nem találták az indexemet, majd számomra ismeretlen kódokról kérdeztek, de aztán elhitték, hogy nekem azok nem kellenek. (De ezt már írtam korábban.) Szóval no para, meglesz az, "csak" sokat kell sorbaállni.
Mad árka Creative Commons License 2006.05.18 0 0 289
Csöndben drukkolunk Neked!
Előzmény: morbiczer (288)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.18 0 0 288
Én is néztem egy nagyot, de Óvári ezt mondta anyámnak telefonon. Majd ma felhívom őket.
Előzmény: MissEarnshaw (287)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.17 0 0 287
Ööööö...
Pénteken van ügyfélfogadás? :) Ezt azért előtte telón megkérdezném...

Ezt írta Őszné:
"Sürgősen pótolja be az oklevélmintalap kitöltését a tanulmányi előadójánál szerdán vagy hétfőn.
Az indexe is ott van."
Előzmény: morbiczer (286)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.17 0 0 286

Szuper. Köszönöm. Megnyugodtam.

Pénteken bemegyek, elintézek mindent.

Előzmény: MissEarnshaw (285)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.17 0 0 285
Szóval ez azokra vonatkozik, akik idén abszolválnak. Mivel mi már régebben megtettük ezt, ez az "abszolutóriumot igazoló nyomtatvány" már ki van töltve és ott van a TO-n. Az indexed sem kell bevinni - hiszen az is benn van már jó ideje.

Azt nem értem, hogy Ó. Gy. miért nem látta, hogy nem idén abszolválsz és akkor megspórolta volna neked ezt a stresszelést...
Előzmény: morbiczer (281)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.17 0 0 284
Nah. Én sem vettem át / írtam alá semmi ilyesmit - egészen a mai napig.
Kicsit beparáztam, látva, hogy lemaradtam a május 8-i határidőről, de ma bementem a TO-ra és egy kedves hölgy (a tanulmányi előadónk) megnyugtatott, hogy nincs gáz...
Már vagy két éve megvan az abszolutóriumom, ezért nem tudtam én sem semmiről, mit kell leadni / aláírni, de te se parázz, nálam annyi volt, hogy a nő előkereste az indexem (öt perc volt - én is meglepődtem, hogy megvan, mert másfél éve próbáltam felvenni - sikertelenül), amiben benne volt egy papír, rajta az elvégzett tanegységeimmel (állítólag ezt már régebben kitöltöttem - bár én erre abszolút nem emlékeztem), ami bizonyította, hogy minden tárgyat elvégeztem... Ezt aláírtam, majd ellenőriztem, hogy az "oklevél mintalap" vagy mi helyes-e (tényleg a szakom van-e ráírva :D), azt is aláírtam - és kész.
Kaptam egy papírt még, amit a könyvtárakkal alá kell íratnom, hogy nincs tartozásom és 3 nappal az államvizsga előtt le kell adni.

Ne ijedj meg, én tegnap erre az etr-ben is rákérdeztem, az Őszné azt írta, hogy ma vagy hétfőn menjek be és intézzem el - szóval hétfő még tuti nem késő. :)
Előzmény: morbiczer (281)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.17 0 0 283

Igen, majd holnap felhívom Óvárit, aztán remélem elmondja nekem, hogy mit kell csináljak.

Oké, én is hülye voltam, hogy biztos ami biztos alapon nem mentem be pár hete megkérdezni, hogy mi az ábra.

Mad árka Creative Commons License 2006.05.17 0 0 282
Szerintem egy szabadnap kivételével tudod ezt megúszni, bár érdemes megvárni Albatroszt, mert ő testközelből éli ezt épp át. :( Tudom, húzzak a nénikémbe a szabadnappal. :( Amúgy szerintem el tudod ezt intézni, viszont telefonon nehéz. Amit én csinálnék: felhívnám az Óvárit, kifaggatnám a részletekről, esetleg kérnék tőle időpontszerűséget (az igazi szívás volna, ha bemész és ráadásul a csökkentett nyitva tartás miatt sorra se kerülsz). Bár az abszolutóriumos papír miatt muszáj lesz bemenni, bár az is röhejes, eddig akárkivel beszéltem, mindenkit megeskettek (!), hogy úgy van, s ennyi.
Előzmény: morbiczer (280)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.17 0 0 281

"Az államvizsgázóknak "2006. április 24. és május 8. között át kell vennie az abszolutórium kiállításához szükséges nyomtatványt"..."

Pl. ilyet én nem vettem át. :(

Előzmény: MissEarnshaw (268)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.17 0 0 280

Igen, ez a bemenés kicsit nehéz, amikor az ember 8-tól 16-ig dolgozik, és nem éppen az egyetem környékén. Az elmúlt hetekben többször is voltam az egyetemen, megnézni, hogy írtak-e ki dolgokat a faliújságra, de vagy nem írtak ki semmit, vagy nem vettem észre.

Ráadásul állítólag holnap nincs is ügyfélfogadás a TO-n.

Kicsit beparáztam, nehogy már ezen múljon. Végig szenvedtem vagy 6 évet ezért a hülye diplomáért.

Mad árka Creative Commons License 2006.05.17 0 0 279
Az abszolutóriumot illetően nézz körül itt: http://tortenelemszak.elte.hu/szakzaras
(Jobbra van az Abszolutórium.)

Sajnos a többiben nem tudok Neked segíteni. Az lenne a legjobb, ha bemennél valamikor, de gondolom, nem véletlenül nem tetted eddig meg. :( Mindenesetre ha szerencséd van, sokat lendítene az ügyön, mivel az index megkeresése biztosan nem lesz egyszerű móka. Ha jól tudom, valami átépítés van épp, emiatt a TO is más helyen van (csak egy szobával odébb), de mintha csökkentett lenne a nyitva tartás, az indexért se két percet álltam sorba. És még az volt a szerencse, hogy a Kincsi Katalin, a BTK-s TO egyik legjobb, ha nem a legjobb embere volt benn. (Szemben azzal a kissé duci hölggyel, aki olyan megjegyzéseket tud elereszteni és olyan műhisztiket, hogy csak nézek... Még sose voltam nála, csak a TO-s szobrozásaim alkalmával láttam a működését. Legutóbb, mikor a faliújságnál álltam, nagy mellénnyel jött ki, ránézett a növekvő sorra, majd elkezdett faggatózni egy másik nőnél, hogy naaaaaa, megyünk akkor kávéééézni???)

(Hm, időközben nyomoztam picit a neten, a tanulmányi főosztályvezető, akiről beszéltem. Nyamm.)
Előzmény: morbiczer (278)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.17 0 0 278

Na, ma felhívott Óvári Gyöngyi, aki ha jól emlékszem a történelem szakos tanulmányi előadó. Persze nem voltam otthon, csak anyámmal tudott beszélni, miszerint ha hétfőig nem adom le az indexem, az oklevélmintalpaot, meg valami abszolútóriumos akármit (jellemző módon anyám nem írta le, hogy mi ez), akkor nem enged államvizsgázni.

Na mi ez az egész?

Az indexem valahol ott van az egyetemen, amikor két éve utoljára vizsgáztam akkor rendben leadtam, ahogy kell. Akkor most azt nekem fel kell vennem valahol és leadnom valahol máshol?

Mi az az oklevélmintalap? Eszik vagy isszák? Hol szerzek olyat?

Mit kell csinálni az abszolutóriummal?

Tud valamelyikőtok segíteni?

MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.17 0 0 277
Jó, a címem mokuskerek@posta.net és ott megbeszéljük. :)

A tatok info meg szerintem annyira biztos, mint minden itt nálunk... :D Vagyis semennyire, de nekem ezt mondta a nő és egyenlőre nem tudok jobbat: elhiszem. Május 16 volt a határidő, hogy megtudjuk a hivatalos szakos beosztásokat (a www.btk.elte.hu/to oldalról), gondolod van ott valami? :) Képzeld azt, aki május 31-én államvizsgázik és (hivatalosan) még nem tud róla... Áh...
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.16 0 0 276
Még valami: Bartalus Boglárka 3-ig van bent az irodában?
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.16 0 0 275
Ja, most látom, hogy nem publikus.:-D Na mindegy, írj valamit, hogyan érjük el egymást.
Előzmény: *Albatrosz* (274)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.16 0 0 274
Oké, akkor megdumálunk valamit. Él a nevedre kattintva elérhető email cím? (Az enyém már vsz betelt, csak nem írnám itt ki a másikat.) Budán lakom egyébként.

Ez a Tatokos infó tuti??? Hm, örülök, hogy beszélgetünk, nekem ez most fontos morzsa az ELTE-n el nem érhető információk tömkelegéből. (Mellesleg nem értem, hogy ha tudják szakonként, akkor miért nem kérdezte meg a csaj a szakomat, csak hogy segíthessen egy kicsit.:-/)
Előzmény: MissEarnshaw (273)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.16 0 0 273
Hú, örökké hálás lennék értük!!! :) Megértelek, én sem szívesen adok ki jegyzeteket a kezeim közül...
Holnap TO-zom :D meg tanítok, úgyhogy nem vagyok az Ajtósin. Nem is tudom, szerinted nem jó ötlet, hogy - ha lehet - a fénymásolós bizniszt ne a Tigrában intézzük el? Múltkor vagy fél órát álltam sorban, mivel a vizsgaidőszak közeleg...
A pénz most nem számít :D alapon szerintem időben egyszerűbben megúsznánk, ha egy szimpla fénymásoló üzletben húznám le az anyagot... Pesten laksz amúgy? Az Oktogonnál szoktam másolni időnként, de nekem bárhol máshol is jó... Na? :) Találkoznánk valamikor az Oktogonon (vagy ahol neked jó) és negyed óra alatt lemásolom az egészet akkor, amikor ráérsz.

Amúgy TaTok: Nem voltál elég szemfüles. :D Én kiszedtem belőlük, hogy a tanári képvizsgák nekünk 26-27-én lesznek. (Ez azért egy vicc, mert BB szerint a szakos államvizsgám júni 28 hehe, de azt mondta a Tárczy Szilvia, ne aggódjak, megoldják. Szóval beijedtem. :D)

Előzmény: *Albatrosz* (271)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.16 0 0 272
Hát én holnap megyek be a TO-ra és remélem, hogy nekem is ennyi lesz, főleg miután már kikészítettem egy papírt, amit ők írtam a PPK-nak, hogy igazolják, hogy angolból megvan az abszolutóriumom (és így nem vagyok költségköteles). Még jó, hogy anno lefénymásoltam...
Hiába, a tapasztalat! :D
Előzmény: *Albatrosz* (270)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.16 0 0 271
Továbbkunyizhatod őket, de sajna elvitelre nem adom, mert nem az enyémek. (Ne haragudj, nem személyre szóló a bizalmatlanság, csak nagyon soxor szívtam már meg ilyesmivel.:-/) Vagyis fénymás., aztán hozom is haza.
Ha minden igaz, ezen a héten bemegyek valamikor a bírálatomért, és akkor összefuthatunk. Pl. holnap f2-ig van órám, aztán fénymás., utána pedig sanszos, hogy átkukkantok az Ajtósira.

Felhívtam a Tatokot, hogy mégis mikor derül ki a tk-s vizsga időpontja. Aszonták, majd június elején. Mondtam, az nekem nagyon késő, mert már most kell jelentkeznem a vizsgáimra a másik szakomon. Aszonta a kedves hang, hogy evvan, annyit lehet csak tudni, hogy jún. 22. - júl. 13.(!) között esedékes.
Előzmény: MissEarnshaw (269)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.16 0 0 270
:-O De mire kell a nyomtatvány? Én átvettem az indexemet, elémnyomott a TO-s nő egy nyomtatványt, számonkért rajtam néhány olyan kódot, amiket nekünk sosem kellett elvégeznünk (megjegyzem: kódok alapján kevés tanegységet tudok beazonosítani pontosan, és cím nem volt mellékelve), aztán mikor mondtam, hogy denekemtutimegvanazabszolutóriumom!, akkor aszonta: esküszik? Mondom: igen. Jó. [Pecsét.] Hm.
Előzmény: MissEarnshaw (268)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.16 0 0 269
Ja, a másik. A módszertanos tételek.
Továbbkunyizhatnék tőled néhány módszertanos tételt? Nem az összeset, mert igazság szerint (más) jegyzeteiből nem igazán tudok tanulni, csak azokat, amikhez nem találom meg a kötelező irodalmat a könyvtárban...
Léccilécci... :)

Cserébe kérj bármit. :D :D
Előzmény: *Albatrosz* (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!