Keresés

Részletes keresés

marylein Creative Commons License 2001.01.16 0 0 194
Naja ez mind szép és jó, de a fô dolog, hogy én még mindig keresek privát magnószalagokat valamikori Omega-koncertrôl!!!!!!!!!!!
Tehát jelentkezzetek!!!!! Válaszokat´még mindig a következô címre :::fanomega@gmx.net kösziiiii:-))
Előzmény: BahnScorper (193)
BahnScorper Creative Commons License 2001.01.15 0 0 193
Naja. Anno a cocializmusban a rendszer nem hagyta túlzottan, hogy külföldön érvényesüljenek (ez ugye a "rossz korban szar helyen születtek" effektus), aztán meg mostanra úgy láccik, hogy a wadkapitalizmus rontotta meg őket itten. Ami persze szintén kétélű, amit ez a 3 in 1 koncert is mutat... de ugye valaki egészen más írta meg, hogy:

"The emptiest words there'll ever be
It could have been me, it could have been me
You'll have to pay for it later,
If you don't get it, when it's going for free...'

Előzmény: marylein (191)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.01.15 0 0 192
hc

"Inkább évente két ilyen szuperkonceert, mint a Jimmy-emlékműsorok!!!"

Ez mondjuk igaz...

Előzmény: hc (190)
marylein Creative Commons License 2001.01.14 0 0 191
A véleményem szintén olyan irányba tengôdik,hogy ha egy hozzászólásban az a szó,hogy"OMEGA"-van,akkor a témánál vagyunk...:-))).Mégegyszer és remélem,hogy nem utoljára:::A karácsonyi Omega-klub-találkozón volt olyan kérdés:miért nem játszott az Omega nyugat-európában az 1994-es koncert után,ahol ugyanis a némat gruppe Scorpions-ból ott voltak ketten és felléptek a koncerten.A válasz erre:::::Nemsokkal a koncert után jött az elsô német manager az Omegához ,hogy nyugateurópában koncertek és CD felvételek miatt.Mecky azt mondta,ezt meg kell még gondolni,aztán jött a második német manager egy mégjobb ajánlattal,a Mecky megint:meggondolni,aztán jött a harmadik és ez így ment másfél évig:a Mecky még mindig gondolkodott,aztán másfél év után nem jött több manager.Koncertek nem lettek belôle, CD-felvételek és kiadások szintén nem. Ami lett belôle:a Bellaphon cég kiadott egy "Deutsche Album" CD-t az Omega régi NDK-s rádiófelvételeibôl,amikor a Mecky ezt megtudta beperelte a Bellaphont,mert nem volt engedélyük a CD kiadására.Mecky megnyerte a pert, a CD-k nagyon gyorsan vissza lettek vnva a piacról. A Bellaphon késôi bosszúja:azóta nem lehet egy fél db Omega CD-t sem kapni,tehát semmit.Az meg már teljesen más kérdés,hogy a pénzzel,amit az Omega kapott a per megnyerése után a holland ügyvéd, aki az Omegát képviselte:meglépett ezzel a pénzzel...Azóta az Omega nagyon "tartózkodó a nyugati dolgokkal kapocsolatban".....Remélem,hogy sok érdekes információval tudtam szolgálni.....
Előzmény: Jawbreaker (189)
hc Creative Commons License 2001.01.14 0 0 190
Jawbreaker:
Azt hiszem a témától, akkor tértünk volna el, ha a szuperkoncert kapcsán magyarázni kéne, hogy melyik három zenekarról van szó, mit csináltak és valaki egyáltalán kiváncsi-e még rájuk. A alábbi közel kétszáz hozzászólás szerint az Omegát sokan szivesen látják és gyanítom, hogy a másik két banda sem lesz kifütyülve!
Inkább évente két ilyen szuperkonceert, mint a Jimmy-emlékműsorok!!!

hc

Előzmény: Jawbreaker (189)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.01.14 0 0 189

...azonban kezdunk kisse elterni a tematol, amely a 3 zenekar 2001-ben valo fellepeserol szolna. Tehat, hogy ezek igy egyutt mit, miert, hogyan de foleg minek...
hc Creative Commons License 2001.01.13 0 0 188
A magyar nyelvű felvételek legfeljebb kuriózumként érdekelnek egy-két gyűjtőt. Az eredeti felvételek pedig jogai a német kiadónál vannak, tehát a Hungarotonnak semmi köze hozzájuk, sőt még az Omega sem tud sokat tenni. Esetleg egy másik kiadónál újrahangszerelve adhatnák ki. A magyar nyelvű felvételek ellen szól, hogy az angol lemezek - K-Ny-i a technikai különbségek miatt - sokkal jobban szóltak. Talán a Gammapolisz volt úgy készitve, hogy a német masterre énekelték fel itthon a magyar szöveget.

hc

Előzmény: kozakz (187)
kozakz Creative Commons License 2001.01.13 0 0 187
hm ezt nem ertem akkor a hungaroton miert nem lep ki az europai piacra valamilyen terjeszto segitsegevel a mega altal kiadott cdkkel? mert magyar szovegu?

a piac ott van... es kicsit nagyobb mint a magyar...

Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.13 0 0 186
Az OMEGA iránti kereslethez a következôket szeretném hozzátenni:----Hozzánk is érkeznek rentgeteg kérdések az Omegával kapcsolatban:USA-ból,Mexiko,Délafrika,Svédország,Hollandia,Franciaország és természetesen Németországból a legtöbb...és még Portugáliát kihagytam, meg Olaszországból is, csak a legfontosabbakat soroltam itt fel. A www.gammapolis.de oldalat havonta kb..42.000 (negyvenkétezer).kattintása van,tehát az OMEGA-együttes itt látható milyen népszerű még az egész világban..........többet nem szeretnék hozzátenni...........
Előzmény: marylein (185)
marylein Creative Commons License 2001.01.13 0 0 185
´Sok némettel állok Internetes kapcsolatban és nem gyôzöm az e-maileket megválaszolni az OMEGA-együttessel kapcsolatban.:Az elsô kérdés mindig:"hol lehet OMEGA CD-t kapni",a második kérdés:"mikor és hol adnak koncertet", a harmadik kérdés hol lehet kapni OMEGA-videót és DVD-t. Naponta több kérdések:Stuttgarttól,-Kölnbôl,-Hamburgból,Berlinbôl,stb..stb..Mivel tudjátok,hogy egy német lemezkiadó a legutolsó OMEGA CD-t úgy adta ki,hogy az OMEGA nem kapott érte pénzt,így betiltatták-a lemezkiadócég bosszúból az összes OMEGA lemezt visszavonta a piacról,-ami azt jelenti,hogy kb. 1 éve semmiféle OMEGA produkciót nem lehet kapni Németországban és Nyugat -európában sem. Ezért a nagy kereslet az OMEGA CD-k stb-k után..Az 1999-es koncert DVD-jét viszik százasával,és a jegyeket is a juniusi koncertre is.Ez a www.gammapolis.de oldalnak köszönhetô.
Előzmény: hc (184)
hc Creative Commons License 2001.01.13 0 0 184
Exile:
Ha az európai karriert nézed, akkor a hetvenes évek második felében volt a csúcson. A nyolcvanas évektől már itthon és odakint is csökkent az Omega aktivitása, illetve népszerűsége is. De a topicból olvashatod, hogy még mindin vannak Németországban is Omega-fanok, ami nem kis dolog. Az előtte eltelt időbe számitsd bele azt, hogy melyik menedzser mer egy csomó pénzt beleölni egy olyan zenekarba, akiket az államhatalom egy tollvonással ki tud vonni a forgalomból.

hc

Exile Creative Commons License 2001.01.13 0 0 183
OK, így már korrektebb... De abból a tényből, hogy néhány hétig megelőzték őket, elég durva azt a következtetést levonni, hogy a "Stones-on kívül a Zeppelint is megelőzték a lemezeladási listákon". Ez így kicsit általánosítás volt... Mi van akkor a maradék harmincegynéhány évvel?
Előzmény: hc (182)
hc Creative Commons License 2001.01.13 0 0 182
Exile:
Kapaszkodj meg! A hír igaz. Az Időrabló angol változata a német, svájci és Benelux lemezeladási listákon heteken keresztül a Top 10-ben volt! Ez egy csöppet sem kissebbiti a nagy bandák image-ét, azt mutatja, hogy ez az öt bácsi fiatalabb korában nem semmi dolgokat produkált!

hc

Exile Creative Commons License 2001.01.13 0 0 181
Ez annyira rossz, hogy még röhögni se tudok rajta... Ki találta ki ezt a baromságot???
Előzmény: mud (176)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.13 0 0 180
Szintén ilyen probléma!!!Érdekel minden régi Omega-koncertfelvétel, ami magnóval lett felvéve a 60-as, 70-es és 80-as évekbôl.!!!!!!!köszi.Az e-mail címemre az ajánlatokat.
Előzmény: marylein (179)
marylein Creative Commons License 2001.01.13 0 0 179
Hello! Keresek régi Omega-koncertfelvételeket a 60-as, 70-es és 80-as évekbôl! Ha valaki magnóval valamelyik koncertet felvette és van szalagja,megveszem!!!!!!!!! Ajánlatokat az e-mail címemre. Köszi.
Előzmény: marylein (178)
marylein Creative Commons License 2001.01.12 0 0 178
Az OMEGA valóban rendesen belehúzott, mert tényleg megelôzte ezeket az együtteseket , utánaolvasni: a www.gammapolis.de oldalon:-))
Előzmény: mud (175)
mud Creative Commons License 2001.01.12 0 0 177
izé...bocs, de szorakozott velem ez az atkozott gep. Szal' csak eccer...
Előzmény: mud (176)
mud Creative Commons License 2001.01.12 0 0 176
"Omega elég rendesen belehúzott, ha jól tudom a Stones-on kívül a Zeppelin-t is megelőzték a lemezeladási listákon"

Na ne kúrjatok már fel...

Előzmény: hc (172)
mud Creative Commons License 2001.01.12 0 0 175
"Omega elég rendesen belehúzott, ha jól tudom a Stones-on kívül a Zeppelin-t is megelőzték a lemezeladási listákon"

Na ne kúrjatok fel...

Előzmény: hc (172)
marylein Creative Commons License 2001.01.12 0 0 174
A "gyakorlás hiánya"-ez valóban egy ok, mert a karácsonyi OMEGA-Klub találkozón a Mihály Tamás a következôt mondta :"majd májusban elkezdünk egy kicsit összejátszani". Elefánt szintén azt mondta,hogy azt a Kb.nyolc számot, ami az 50 percbe belefér, a koncert elôtt pár nappal majd összehozzuk. Énszerintem nem lehet tôlük megkövetelni, hogy "egész évben gyakoroljanak".-Persze nem lenne az sem rossz, ha többet gyakorolnának és persze többet "koncerteznének.A találkozón (karácsonyin") volt olyan kérdés, hogy miért nem mennek Európai túrára:-a válasz: túl kényelmesek lettünk- ajánlat volt sok az 1994-es koncert után jöttek a nyugati managerek,sorjában,de a--Mecky--mindig mondta,hogy :ja,ja,ja majd meglátjuk,meggondoljuk,a negyedik-ötödik manager után aztán hirtelen nem jött több, és így abbamaradt.--A tanulság:----azt hiszem nem kell kitalálni,hanem kézenfekvô. Több ilyen storyk vannak még,de nem akarok vele senkit untatni.
Előzmény: jobbhorog (173)
jobbhorog Creative Commons License 2001.01.12 0 0 173
Szerintem nem rosszak a 80-as évekbeli lemezek sem, pl. a Föld árnyékos oldalán és a Babylon, bár azok voltak olyan emlékezetesek. A nagy hanyatlás utána következett be.
A fo probléma szerintem a zenélni tudás hiányában van, ami a gyakorlás teljes mellozésére vezetheto vissza.
Előzmény: hc (172)
hc Creative Commons License 2001.01.12 0 0 172
marylein:
Ebben igazad van. Nekem addig tűnt töretlennek a fejlődésük és ott mintha megtorpantak volna. Természetesen minden tiszteletem az övék, mert nélkülük, valószinűleg még nagyobb lett volna a lemaradásunk a nyugati bandáktól.
Ez egyben lehet válasz mud-nak is. Hiszen a hetvenes évek közepe, másodk fele, szerintem nem a csúcs-korszaka a Stones-nak - mielőtt bárki bármit mondana: a Stones-t is szeretem. Akkor bizony az Omega elég rendesen belehúzott, ha jól tudom a Stones-on kívül a Zeppelin-t is megelőzték a lemezeladási listákon.

hc

marylein Creative Commons License 2001.01.12 0 0 171
A www.gammapolis.de honlap valóban nagyon jó, amit az OMEGA-együttes tagjai is elismertek.Hogy az Omega a Gammapolisban maradt-e, arról lehet vitatkozni, mert nem tudok sok olyan bandát akik 39 éven át "csak jót" produkáltak.Mindenkinek voltak,vannak és lesznek kevésbé sikeres napjaik, éveik.De most junius 2-án a hármas koncerten megint mernek fellépni, habár azzal behatároltsággal, hogy csak 50 percet "szabad" játszaniuk,mert 3x50 perc+szünetek közte az együttesek cseréjére, a végén pedig a három együttes ca.20-25 perc közösen fog zenélni.Ez így összesen 3 óra hosszú lesz.
Előzmény: hc (170)
hc Creative Commons License 2001.01.11 0 0 170
Tetszik a gammapolisiak honlapja. Szerintem az igazi Omega ott maradt Gammapoliszban. A későbbi lemezeken már csak a régi csapat árnyai vannak - néha egy-egy kis csillanással.
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.11 0 0 169
Egy megjegyzés,ami a R.Stones Fanaknak is érdekes lenne:-Az OMEGA játszott a Rollig Stones-sal egy koncerten is!!!!!!!!!!!!:-)))))))
Előzmény: marylein (168)
marylein Creative Commons License 2001.01.11 0 0 168
Sebaj!!!!!!!!!De azért a: www.gammapolis.de nagyon jó--UGYE!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: mud (167)
mud Creative Commons License 2001.01.11 0 0 167
Kosz, marylein, nagyon kedves vagy, de nekem az a bajom, hogy en nem vagyok Omega fan. Bocsika...
Viszont Stones, az igen.
Előzmény: marylein (166)
marylein Creative Commons License 2001.01.11 0 0 166
Ha a külföldi angol meg német szövegeket akarod olvasni az Omegáról, akkor ott is sok ůjságcikk(németül és angolul).Term. akkor a német zászlót vgy angol zászlót kattintani........:-))))))))Remélem tudtam Neked segíteni...
Előzmény: mud (164)
marylein Creative Commons License 2001.01.11 0 0 165
Egy Tipp a "keleti Stones"-ra: nézzél bele a: www.gammapolis.de-oldalba,1.)a zászlókra kattintani,2.) a magyar zászlóra kattintani.3.)a balról a negyedikre kattintani(szövegek)4.)itt az "Omega-Titkok"(zöld)-ra kattintani-és a negyedik oldalon van.........
Előzmény: mud (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!