Keresés

Részletes keresés

W.Szvetozar Creative Commons License 2019.11.15 0 0 20659

a páratartalmas részt majdnem szó szerint sikerült ugyanígy leírnom :) akkor lehet benne valami

Előzmény: G.Erdelyi (20657)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.11.15 0 0 20658

csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy kisebb szivarral kezdj. de mindenképpen kubaival. pl. Cohiba Siglo 1. és szerintem egy ideig maradj is a kubai vonalon, aztán jöhet a dominikai, hondurasi, nicaraguai. nekem pl soha nem tetszettek annyira mint a kubaiak, de változatosságként néha-néha jó, de közel sem nyújtja ugyamazt.

öngyújtóra még felesleges beruháznod van normális, cédrusból készült szivargyufa.

párásításhoz a Boveda talán a legjobb választás jelenleg. berakod, néhány havonta cseréled és stabilan tartja a páratartalmat. szivarmennyiségtől függően kell rakni a tasakokat a szivarra vagy mellé. 69-72% az ideális páratartalom, de egyéni ízlés, hogy ki mennyire szereti szárazabban vagy nedvesebben.

 

ha találkozol Cigar Aficionadoval, akkor talán láttad benne, hogy nem ritka a 20-50 éve tárolt szivar tesztelése, amik most vannak csúcson.

 

a szivarvágón ne spórolj, ha hosszabb távra tervezel.

 

Előzmény: Ectorr (20655)
G.Erdelyi Creative Commons License 2019.11.15 0 0 20657

Egyet ertek az elottem szolo forumtarssal.

 

Romeo y Julieta - Belicosos is jo lehet meg kezdesnek. Viszonylag kis szivar, nem tul eros es nagyon finom. Egy ilyen szivar kb 40-50 perc kellemes pofekeles.

 

Adorini humidor valoban kivalo ar/ertek aranyu. Az egyik nekem is az.

 

Vagobol elso korben erdemes ilyent is-olyant is venni, aztan majd meglatod, hogy melyik all kezre Neked.

Aztan ha kelloen raszoktal, akkor majd belehet ruhazni egy komolyabbra.

 

Furoval szinten ez a helyzet, bar erdemes olyant beszerezni, amin tobb meretu penge is van, kulonbozo meretu szivarokhoz.

Egy 0.6-0.9-1.2 -es felallas kb le is fedi s szuksegletet.

 

Gyujto, ahogy az elottem szolo is irta, szurolangos a legjobb es semmikepp sem benzines. 2-3 ezerert lehet kapni egesz normalisakat. Persze lehet venni colibrit is 40 ezerert :)

 

Glycolos - kristalyos parasitok teljesen rendben vannak, ellenben paramerot erdemes komolyabbat venni.

A Xikar 832XI tokeletes valasztas lehet. Ez digitalis es a homersekletet is mutatja es nincs szukseg kalibralasra.

 

Az, hogy a szivarokat majd milyen paratartalmon tartod, egyeni izles kerdese szinten. A 68-72% alltalaban elengedhetetlen, de van, aki kicsit szarazabban, van aki nedvesebben szereti.

 

Nagyjabol ennyi.

 

Ha kerdes van meg, csak batran.

Előzmény: Ectorr (20655)
Tm76 Creative Commons License 2019.11.15 0 0 20656

Helló !

 

Mivel a topiktársak nem reagáltak, ezért gondoltam, hogy én próbálok meg segíteni neked. 

 

Elsőként, hogy kérdésedre válaszoljak, én azzal kezdeném, hogy kipróbálom, hogy mennyire felel meg neked a szivarozás. Ne értsd félre, a dohányzás eme 

formája nem mindenkinek felel meg, más szóval még a tapasztaltabb dohányosoknak is tud erős lenni a szivar. Egyszóval én azzal kezdeném, hogy kipróbálnám

egy - két alkalommal, hogy mennyire tudom élvezni a szivart.

 

Szivarból én az alábbiakat javasolnám, de ez nem kizárólagos lista:

- Jose L. Piedra

- Quintero

 

Mindkettőből a Corona méretet lenne érdemes választani, mert a többi fajta tovább tart, és elsőként 30 - 40 perc szivarozás is bőven elegendő. 

 

A szükséges eszközökből konkrét típust nem tudok ajánlani. Gyújtóból mindenképpen szúrólángos gyújtót vegyél, minimum kettő, de inkább

három lánggal. A szivarvágóban "legyen anyag", vagyis fémből készült, masszívabb fajtákat érdemes preferálni. Azt gondolom, hogy szivarvágó

helyett szivarfúró használata sem az ördögtől való, mert sokkal könnyebb a használata, mint a vágóé. Lehet kapni olyan szivargyújtókat, amelyekbe 

be van építve egy szivarfúró is.

 

A humidorra áttérve: rögvest én nem vennék humidort, csak ha már biztos lennék a dolgomban. (Első humidoromat úgy sikerült tönkretennem, hogy

nem tartottam benne elegendő mennyiségű szivart, csak pár szálat és bepenészedett az egész nagyjából három nap alatt!) Amíg valaki csak alkalmanként

szivarozik, megteszik a fémtokos kiszerelésű szivarok is - és ezekből már kaphatóak haladóbb változatok is. Ha a fémtokot nem bontjuk ki, az így becsomagolt

szivar hűvös helyen hónapokig rendben eltartható.

 

A humidor választásnál a cédrus az valóban alapvető feltétel, de ezen felül azért még lehet találni különbségeket az egyes termékek közt. Nagyon fontos, hogy

olyan humidorunk legyen, ami pont megfelelő mennyiségű szivart tud tárolni. Első humidornak maximum 30 db szivarhoz való a legmegfelelőbb, ennél nagyobbat

nem javasolnék. Ár/érték arányban az Adorini humidorok szerintem a legjobbak, de ebben a kérdésben a többiek véleménye is érdekes lehet.

 

Üdv:

  TM

Előzmény: Ectorr (20655)
Ectorr Creative Commons License 2019.11.12 0 0 20655

Tiszteletem!

Előre is elnézést, ha túl sokat írok, de számtalan kérdés kering a fejemben, és zavaromban a nagyja eszembe sem fog jutni valószínűleg, főleg így első nekifutásra.

Lehet, a 26 évemmel még fiatal vagyok ehhez a szubkultúrához(remélem az efféle interpretálás nem sért meg senkit), de alaptermészetemből adódóan szeretek lelassítani, egyúttal szemlélni és élvezni azon dolgokat, melyek mellett a világ csak úgy elrohan. Ez egy csodás dolog önmagában is, de mindig is éreztem, hogy valami hiányzik a képből, úgymond. A gondolat már jó ideje megbúvott a fejemben, de mostanra jutottam odáig, hogy elkezdtem utána olvasni a dolgoknak, mert szívesen belevágnék ezen világ felfedezésébe. Persze csak mértékkel, mert még ha furán hangzik is, meg szeretném adni a tiszteletet a minőségi dohánynak és tenni róla, hogy minden ilyen alkalom szintúgy minőségi legyen. Mondom ezt úgy, hogy sosem fogtam még csak kézbe sem, akár egy szálat is.
De hát mindent el kell kezdeni valahol, és én itt és most kezdem el.
Alapvető dolgok érdekelnek jelen pillanatban - mivel nincs egyetlen szivarozó ismerősöm se, illetve nem tudok róla. 

Elsőként az okoz problémát, hogy tengernyi féle szivar létezik, így még utána olvasgatva sincs róla fogalmam, merre is kezdjem. Mint például, motoron sem érdemes az ezressel kezdeni, mert igazán egy jó hatszázason fogod megtanulni, mi is az a motor. Persze az ezres az más kategória, de arra nem áll készen egy kezdő, sőt egy veterán se fogja tudja "kimotorozni" teljesen. Gondolom a szivaroknál sincs ez másképp, kár a legfinomabb darabokért, ha mind technikailag, mind pedig érzékelésileg nincs még szinten az ember.
Ebben kérnék segítséget elsősorban, milyen márkát, típust, esetleg konkrét szivart ajánlanátok egy újoncnak ?
(A Cigar Aficionado listája szép nagy, de sajnos nekem egyenlőre nem mond sokat, illetve azt gondolom, bárki is teszteli, nekik is megvan a saját ízlésük, így sosem lesz 100%-ban objektív egy teszt sem.)

Ehhez szorosan kapcsolódva, a tárolás kérdése. Humidort mindenképpen vennék, és eddig úgy látom, hogy például a spanyol cédrus alapvető feltétel, de akkor miben különböznek egymástól ? Csak kinézetben illetve, hogy milyen az alkalmazott párásító technológia ? Illetve olvastam ezekről a Boveda párnákról, amik elvileg kiváltják az akrilos verziót. Mennyire megbízhatóak, illetve mi határozza meg, melyik szivarhoz hány %-os páratartalom kívánatos, pl. létezik ajánlás gyártók által ? (Alapvetően, mi dönti el, hogy ez szivar milyen %-ot kíván ?)

Szintén érdekelne tanács,konkrétum megbízható szivargyújtóról, szivarvágóról;-fúróról vagy akár komplett szettről. És így igazán, szívesen fogadok tanácsot, figyelmeztetést vagy akár megrovást, röviden bármit, ami hasznára válhat egy belépőnek. (Nem hívom magam kezdőnek, mert még ott sem tartok.) 

Biztos, hogy amint megnyomom a küldést, még eszembe jut sok kérdés, amit nem tettem fel, de lenne itt egy dolog. Találkoztam egy számomra igen tetszetős kinézetű szivarral, Liga Privada No. 9 Flying Pig. Nem egy kezdő darabnak néz ki, de pl. az Aficionado nem értékelte szuperre. Valakinek volt már hozzá szerencséje, érdemes lehet ilyet későbbre beszerezni ? Igaz, azt olvastam, hogy a Liga Privada szivaroknak nem igazán használ a sok éves eltartás, mert "elgyengülnek". Ide fűződő másik kérdésem, ez gyakori dolog, vagy csak bizonyos márkáknál jellemző ? Illetve meddig lehet eltartani egy prémium szivart - természetesen humidorban megfelelő páratartalom mellett ?

Most így elsőre ennyi, de biztosra veszem, minél több választ kapok, annál több lesz a kérdésem. De legyez ez az első lépés, futni majd megtanulok később ;)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Maradok tisztelettel,
Ectorr



 

ofkorsz Creative Commons License 2019.10.22 0 0 20654

H.Upman egy nagyon finom aromás szivar. Nekem az 56 a kedvencem.

Előzmény: G.Erdelyi (20652)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.10.20 0 0 20653

H.Upmannon belül nagyon jó.

Előzmény: G.Erdelyi (20652)
G.Erdelyi Creative Commons License 2019.10.16 0 0 20652

Udv

 

H.Upmann Magnum 54

 

ismeri valaki?

milyen?

 

Hulk24 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 20651

Köszönöm az infót!!

 

Előzmény: G.Erdelyi (20648)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.09.27 0 0 20650

talán a La Bodeguita Del Medio. Dob utca. ez a legjobb tippem, de azért kérdezd meg  :)

Előzmény: Harlamov (20649)
Harlamov Creative Commons License 2019.09.27 0 0 20649

Sziasztok!

8 fős baráti társaságnak keresek Budapesten helyet 10. 6-ra, du-ra ahol lehet szivarozni.

Tudtok ilyet?

 

G.Erdelyi Creative Commons License 2019.09.23 0 0 20648

hat, hirtelen elfogyott... :))

Előzmény: W.Szvetozar (20647)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.09.22 0 0 20647

50 szál behike, de nincs humidor?! kíváncsi leszek a képekre, hátha...

Előzmény: G.Erdelyi (20646)
G.Erdelyi Creative Commons License 2019.09.22 0 0 20646

az hazi foliazasnak nez ki. (talan humidor hianyaban, kiszaradas ellen gondoltak..?)

 

kertem kepeket, kozelit is, aztan meglatjuk.

Előzmény: W.Szvetozar (20645)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.09.22 0 0 20645

fóliás Behike? én kihagynám kép alapján

Előzmény: G.Erdelyi (20644)
G.Erdelyi Creative Commons License 2019.09.20 0 0 20644
G.Erdelyi Creative Commons License 2019.09.19 0 0 20640

Igen, mukodik.

Most rendeltem. Korrekt ar, korrekt szallitas, jo cuccok es ha kerdesed van, valaszolnak.

Előzmény: Hulk24 (20575)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.08.31 0 0 20642

egy nagyon kellemes meglepetés, bőven másfél órás élmény.

CroMagnon Anthropology Gran Corona.

 

W.Szvetozar Creative Commons License 2019.08.31 0 0 20641

hawaii - 18 usd

 

W.Szvetozar Creative Commons License 2019.08.31 0 0 20640

W_B Creative Commons License 2019.07.28 0 0 20639

Sziasztok!

Tudtok olyan szivart, vagy szivarkát ajánlani, aminek a pipadohányhoz hasonló az illata?
(Régebben pipáztam).
Köszi

verdy80 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 20638

Szia, a képekről első ránézésre jónak tűnik, de van néhány eltérés (a dátum 1999)! Jobban megvizsgálva azonban, más pecsétet használtak akkoriban, vagy rossz a kép, és a zöld habanos zárjegy első két betűje sem stimmel,a belső matricán pedig elcsúszott az indiánfej, nem venném biztosra, hogy eredeti!

Szeretnéd eladni?

Akkor megvizsgálhatnám személyesen többet tudnék mondani!

Írj rám ha gondolod! verdy80@freemail.hu

 

Előzmény: mazsa1 (20637)
mazsa1 Creative Commons License 2019.06.19 0 0 20637

Üdvözletem!

Tavaly elhunyt édesapám cuccait nemrég átkutatva, az alábbi linken lévő képeken látható Cohiba Esplendidos dobozt találtam. 2001-ben járt Kubában, nyilván akkor vehette. A szivarok egyáltalán nem tűnnek száraznak, sőt, még talán inkább nedvesek is (pinceszinti szobában volt tárolva)

Viszont egyáltalán nem tudom megállapítani, hogy eredetiek-e, a neten csak az újabb kiadásokról találni részletes leírásokat. Továbbá azt sem, hogy mikoriak lehetnek pontosan, ezt gondolom a doboz alján látható kódról lehet megállapítani.

Ránézésre be tudja valaki azonosítani?

 

https://imgur.com/a/Ye1gV0H

(bocs ha egy kicsit trágyák a képek, nem akartam kivinni a szobából, ahol volt)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.05.04 0 0 20636

Lehet, de gondoltam, ha Valakinél esetlegesen otthon "szárad", -vevő volnék. Adás - vételre is adott a fórum...

Előzmény: W.Szvetozar (20635)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.05.04 0 0 20635

a 13. kerületi üzletben már nem lehet kapni?

Előzmény: Törölt nick (20630)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.05.04 0 0 20634

desztillált vizet vagy lecseréled Bovedára. már lehet itthon kapni, lehet, hogy érdemes kipróbálnod.

Előzmény: BúvÁron (20625)
W.Szvetozar Creative Commons License 2019.05.04 0 0 20633

most hátha stimmel a doboz serial száma, nem úgy, mint múltkor :))

Előzmény: Szancseez (20632)
Szancseez Creative Commons License 2019.05.02 0 1 20632

Ó, látom már miért nem mersz feltölteni képeket. Próbálkoztál a szarjaiddal te itt már korábban is, de akkor is beégtél. 
Akkor ezeket a szarokat árultad: http://prntscr.com/njn5x5 , most sem lehet ez másként.
Sok sikert hozzá :)

Előzmény: georgegazdag (20629)
Szancseez Creative Commons License 2019.05.02 0 0 20631

Ugyan, mi az akadálya annak, hogy ide tölts fel képeket? 

Lássuk, hátha kötünk üzletet!

Előzmény: georgegazdag (20629)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.02 0 0 20630

Tisztelt Klubtársak !

 

Először járok itt, 47 éves vagyok. Alapvetően pipázom, de egy éve barátkozom a szivarokkal. Mindkét komolyabb fővárosi szaküzlet látogatója vagyok. Sosem cigarettáztam és valószínű, hogy az "elmélyült" pipázásnak köszönhetően akár korona - akár robusto modellre gyújtok, -egy szál is nagyon sokáig tart. Persze eléggé el nem ítélhető módon többször is meg kell gyújtanom, mert szabadnap esetén, Columbohoz hasonlóan számban van szinte egész nap :-) ...

Pillanatnyilag az Oliva "G" és "O" ejtett rabul :-) Ezért halkan és lábujjhegyen szeretném jelezni, ha esetlegesen volna Valakinek eladó - kis mennyiségben - vevő volnék rá. Mindenkinek jó egészséget, szép tavaszi napokat kívánok ! Üdvözlettel: Endre    hmendre7@gmail.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!