Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
sosem kaphatsz annyit légpuskáért mint egy éles lőfegyverért, mert a lőfegyvernél a lőszer birtoklásáért is jár plusz pár év. Azt az esetet tudom elképzelni amikor egy hatástalanítottnak hitt tűzfegyverért indítják az eljárást, de ez már tényleg csak nyalánkság.
De mindenképp másképp bírálják el a "birtoklást" és a "használatot". Ne felejtsük el, hogy a szabályos légfegyver szabálytalan használatáért is lehet büntetést kapni, tehát ha rókára vadászol a "sokjusliskás" légpuskáddal és elkapnak érte akkor hiába pedálozol a felfüggesztettérurt.
Egyébként elég abszurd a törvény a légpuskák területén, jó lenne már rendezni ezeket, leválasztani a lőfegyvertől és kicsit lazítani a szabályokon hogy pl legyen értelme 4,5mm-es feletti légpuskákat vásárolni. Nekem állandó vesszőparipám az a jogi kategória, hogy pl teljesen mindegy hogy légpuskával vagy egy csúzlival ölsz meg valakit, a BTK alapján fognak tárgyalni nem a légpuskákat szabályozó jogszabályok alapján, és az egyetlen mérlegelendő körülmény a szándékosság lesz. Ugyanez vonatkozik a kresz-re is. kb mindegy hogy 50-el vagy 60-al gázolsz halálra valakit, nem a sebességhatár átlépéséért fognak büntetni ezért kb felesleges a sebességkorlátozás.
Szerintem a helyes eljárás az lenne, ha csak meglévő fegyvervizsgához kötnék a 7,5j feletti puskák vásárlását, mint ahogy csak kresz vizsgához kötnek bizonyos jármű vezetéseket.
Ha nem kísérted figyelemmel az itteni eseményeket, akkor nem láthattad, amint hős kommandósaink 70-80 éves bácsikákra csapnak le, majd az esti hírekben bemutatják a helyszínen lefoglalt bűnös fegyvereket.
Zömmel 70-es évekbeli csőletörős Slaviákat, meg hatástalanított és/vagy muzeális fegyvereket.
Persze, ha úgy nézed, akkor ez jó. Kevésbé lenne röhejes, ha egy iskolai mészárlás áldozatait, elkövetőjét mutatnák...
A csigazabálók ténykedése óta ( trianon kapituláció ) ez megy a kishonunkban , az előző 50 évben ( monarchia ) voltunk a leggazdagabbak, és a legjobban épült az országunk mint az elmúlt 1000 évben, és ezek tények!
Van Európában még mindig érvényben lévő ALAP törvény ami kimondja , hogy csak 80 joule-( 0,8 kg. )feletti torkolati energiájú fegyver engedélyköteles általánosan, tehát az ölőhatására koncentrálódik.
Viszont országon ként mindenhol változó alaptörvényekkel kiegészítésekkel csúsztatásokkal és egyéb süket faszságokkal összezavarva a "törvénykezést" és a betartatást, stb. ( hosszan lehetne részletezni a majomkodást )
Nekem minden olyan lőfegyverrel lőszerrel összefüggő engedélyem vizsgám megvan ami itthon fellelhető és kötelező érvényű rám és a tevékenységemre nézve.
De azt kell hogy mondjam amennyire "hasznos" és szigorú,?, annál sokkal de sokkal bürokratikusabb az egész. Ok és okozat.
Ha, visszaköltözöl akkor vedd komolyan fontolóra ebben a témakörben lévő fejetlen-fejletlenségek tárházát.
Trianon előtt 200 bejegyzett vadászpuskaműves tevékenykedett itthon a kiegyezés után!!!
Most meg mi van???
Egyebek közt élhető a dolog , csak picinyt körülményes.......
Ez nem normalis! Barhol a vilagon teljesen atlagos hogy rendes legfegyvered lehet sot sok helyen golyos puskad is (pl ha videken elsz) 7.5J az semmi. Ennyire fela hatalom vagy tortent valami mint a Norvegoknal vagy Ausztralokanal? (kulfoldon eltem evtizedkig most jovok vissza )
Üdv. Balistas gyors és megbízható áruház. Garancia van. Amellett még szerintem olcsó is. Sok vásárlás után van hűségpont, ami 10, akár 20 % kedvezményre beváltható. Anglia picit necces szerintem mert nem úniós. Én portugáliából is szoktam rendelni, van hogy postával olcsóbb mint nálunk. 1 hét alatt itt van az árú.
Csak sajnálni tudom , hogy átvertek 16 rugóval 5 éve..., ha csőtőkét fogalmazol meg a 300-asról gondolom az egész dugattyúházat érted azalatt.
Logikusan lebontva , szétszedés csiszolás mattírozás szatinálás vagy polírozás ( nem a tükörfényre gondolok ) 1,5 óra, zsírtalanítás-tapadásjavítás és melegbarnítás 1 óra, semlegesítés esetlegesen ha muszáj 5 perc , olajozás összeszerelés 30 perc , .....
A valós legmagasabb önköltség az energia használata és a melóval eltöltött idő.
Tömítések cseréje lehet magasabb többletköltség, de én már látok módot bármilyen méretű alakú , keménységű és fegyvertípushoz mért "gyári" minőségű műanyag előállításához, hogy ne kelljen kunyerálni és gotházni nem kevés pénzért.
Természetesen sablon és anyagköltséges , emiatt is lenne érdemes egy adott típushoz többletmennyiséget készíteni tesztelni , hogy minél olcsóbb legyen az önköltségi beruházás és a végtermék ára.
De! messze nem annyiba kerülne mint egy külföldi megrendelés , vagy visszatérve az előzményhez a lehúzásos felújításhoz.
És bármilyen márkájú típusú régi vagy új légeshez lenne tömítés , de minden forma szerszámköltséggel jár.
Viszont ha meglenne egy szerszámmal több ezret is lehetne készíteni és nem kellene ragacsolódni a pénzéhes " kereskedőkhöz".
A melegbarnító löttyöt nem kell folyton újra kutyulni új alkotókból , csak a konzisztenciára kell figyelni és a telítettségére 3 összetevős , és fel lehet frissíteni a több évest is 1liter/ 3gramnyi + adalékkal is . stb....
De nem fárasztalak szakmai apróságokkal, viszont tény, hogy sok a lehúzós szélhámos , pedig tisztességesen is lehet kalkulálni.
És ismétlem nem bántásképp kezelem a válaszomat , csak túlzásnak éreztem, hogy egy legény van talpon e vidéken ( és lehet Ő is drágább mint a drágaságod ) ....