Sziasztok! Én édesanyámnak (80 éves) vettem egy kirakót (1000 db-os CLEMENTONI). Két agyvérzése volt, terápiás céllal ajándékoztam. Segítettem kirakni, ha elakadt és egy hét alatt kirakta. Azóta már négy darab 1000 daraboson vagyunk túl és még az interneten is pakolgatja. :)
Az első képből hiányzott egy darab. Fogtam a számítógépet, a nyomtatót és fotópapírra kinyomtattam a megfelelően felnagyított részt és kivágtam. Alá ragasztottam egy kis keménypapírt és beillesztettem a helyére. Tökéletes megoldás lett, csak percekig nézegetve látható a csere, keretezve pedig egyáltalán nem.
Nekem a keretezés jelenti a gondot, de úgy látom másnak is. A normál puzzle nem vészes, a JYSK-ben vettem 3 db keretet (1000 Ft/db), ám a panoráma kép már saját keretet kíván. 10 perc múlva indulok neki, szurkoljatok. :D
Egyébként, ha jól emlékszem, a rekordom 1.000db-osból 16 évesen 2 hét volt. Utána meg is bántam, hogy csak 1000-est vettem :D De lehet, hogy csak túl könnyű volt a kép.
Sziasztok! Castorlandos puzzle-ből megvan valakinek a 2.000db-os New York-i kávézós? Szerintetek mennyire nehéz a kép, mennyi idő alatt raknám ki? Igazából nem tudom mekkora puzzle-t rendeljek, egész júliusba van időm rakni, míg csinálják a fürdőt, meg augusztusba is kb 2 hetem. Igazából nekem valahogy az 1000db-os nem kihívás, gyereknek már kiraktam kép nélkül. Mondjuk attól függ mennyire aprólékos a kép. Nem akarom, hogy aztán ne tudjam befejezni és szeptemberben szét kelljen majd szednem :D Azt se akarom, hogy 2 hét alatt kirakjam, mert akkor utána unatkozni fogok :D
És végre teljesen készen van, falon pihen. Sokat pihent félkész állapotban a szekrény tetején vagy épp az ágy alatt. Hihetetlen, de 2,5 év alatt egyetlen darab sem tűnt el belőle, pedig volt hogy a kertben fújtam le róla a port - amit a szekrény tetején szedett össze - hajszárítóval :) Keresem a következő kihívást.
Treffl - Bábel tornya - 4000 db
Farostlemezre ragasztva, 1 cm széles szegőléccel határolva
Én most találok vissza a puzzle-ökhöz, amikor 10 voltam, akkor puzzleztam, A5 méretűekkel. Mesék voltak rajta, megvan még, kiraktam azóta újra, jó szórakozás volt. Vettem egy Alesund kirakót a neten, vmikor a jövő héten érkezik, hogy mikor rakom ki, az még kérdés, majd egyszer. :)) De jó olvasni Titeket, és nagyon szépek a kirakók, nem győzök csodálkozni a képeken, főleg az érdekeseken. Úgy értem, a zodiákus és a Casablanca tetszik eddig a legjobban.
Nekem igazán azok tetszenek, amelyek egy-egy várost ábrázolnak, illetve a festmény kirakók, gyönyörűek. :))
Ezek nem kisebbek. Vannak akik ezt gyűjtik, nyilván megnézte az adott cég, hogy mire lenne igény. Nekem ezek nem igazán jönnek be kivéve a tenger alatti kép nagyban csak egy baj van vele, hogy nem tudnám hova rakni.
A Disney 40320 darabja sem piskóta azt a gyerkőc szobájába képzelném el egy darabig, de utána mi lesz vele? Hova tenné?
Ez a krix-krax-os emberkék nem az én világom.
Jobban tetszenek az nagymacskás, tájképes képek, 1000-től felfelé. Most kaptam egy jó pár ezreset Karácsonyra a vőlegényemtől azokat rakom. De minél nagyobb a kép annál nagyobb a kihívás. Több részlet lehet benne talán de azt mondom ki kell próbálni a nagyobbakat. Persze attól függ, hogy a puzzleknek is szeretnél egy házat építeni vagy el tudod rakni otthon.
Vannak kifejezetten mini puzzlek, és ezt a darabokra értettem. Némelyik gyártónak van az átlagosnál kisebb darabokból álló képe amit szintén ugyanúgy kell kirakni, mint a sima egyszerű nagyszerű megszokottat.
Szerintem már odáig jutottunk a puzzle terén is mármint a gyártásában, hogy egyre jobban fejlődik mindegyik.
Nekem ami bejött márkák közül:
- ravensburger - régen ma már nem igazán rakok tőlük az áruk miatt :S ha lehetne szívesen rakok.
- castorland - nagyon szép képeik vannak, élesek, könnyen rakhatóak kép adja magát hogy igen vagy nem. :D
- clementoni - ebből is van képem, semmi olyat nem tapasztaltam volna ami azt mondja, hogy nem igazán vennék tőlük
- trefl - szintén elég jó a hátterük nincsen gond velük, megbízhatóak
- heye - formái furcsák a többi kirakó formáihoz képest de nagyon szép képeik vannak. Vőlegényem meglepett vele Karácsonyra 5 db-vel abból már négy kész van. Meló után vagy vasárnap amikor nem lakásfelújítunk. :D 1000-esek hozott de olyan gyönyörű panoráma képei vannak, hogy nem tudod eldönteni melyiket rakd ki.
- dino - ez is jópofa, jelenleg tőlük csak egy volt meg de az nagyon szép.
Azt gondolom, hogy bármelyik márkát is választod nagyon jól fogsz vele járni, semmi olyat nem tudok itt ezek közül felsorolni amire azt mondanám később, hogy nem szeretnék tőlük venni egyet sem.
Csináltam egy facebookos csoport ha szeretne valaki jönni és nézelődni a kirakott puzzleket vagy minden egyebet, az ajtó nyitva áll. Kirakó, puzzle kedvelők néven fut. :D
Oh, de szép! Rick és Sam valóságosan élethű, Ilsa kevésbé. De a jelenet! Nemrég láttam újra a filmet, mindig tele van izgalommal a történet. Nem is gondoltam, hogy vannak ilyen kirakók is.
Ezt a fajta kirakót nemrég láttam először, emailben kaptam. Én korábban a hagyományosat ismertem és a 3D-t, nem ezt a "kacskaringósat". És igen, valóban nehéz lenne kirakni, sőt bele sem kezdenék... Túl egyformák.
Pár napja raktam ki Mona Lisát, kaptam egy puzzle könyvet. Szép a kép, a festmény, de az a sok fekete, egyforma... Lehet, nem is raktam ki pontosan, csak úgy gondoltam, hogy "oda jó lesz". Ti is vagytok így? Olvastam a fórumban, hogy a felhők hasonlóak, nem is szeretem az olyat, ahol sok egyforma van.
Itt-ott beleolvastam korábbi hozzászólásaitokba, képeket néztem, néhánynál nem tudom eldönteni, hogy fénytöréses-e vagy egyszerűen a világítás miatt a kép helyett a vágásokat látom?
Igen, ezeket én is olvastam az előzőekben, hogy ezek megbízhatóak, esetleg ritkán van hiba. De olyan, amit felejtsek el? Van egyáltalán ilyen?
Van egy kb. 140 x 100-as puzzle szőnyegem (szürke színű autókárpit, tervrajz tartó henger, tépőzár). Teljesen jól működik és mivel nem használom, csak a helyet foglalja, így akit érdekel, írjon, ingyen elviheti :)
Nincs méretkülönbség a darabok között. Esetleg gyártók között van minimális eltérés, de pl a Ravensburger 32000 db-os képe és egy 1000 db-os között nincs.
Az, hogy mit ábrázol és kinek mi tetszik az már egy más kérdés...
Ha minőségben biztosra akarsz menni, akkor ezek közül válassz:
Ravensburger, Schmidt, Educa, Heye (A Ravensburger szerintem a legpontosabb, ott van az a bizonyos "kilkk" érzés, amikor összeillik 2 db)
Kicsit olvasgatlak Benneteket, nézem a képeket, és ezt találtam. Mitől jó az ilyen sok, több ezer db-os kép? Beterít egy falat, viszont nem tájkép, városkép, állat, stb. stb. Ami ilyen több ezer db-os, gondolom annak 1-1 kirakója már jóval kisebb, igaz?
Sziasztok, vhogy egészen véletlenül jutott az eszembe pár hete a kirakózás, azóta keresgélek a neten, hogy milyet is szeretnék. 1000 db-osra gondoltam, gyerekkoromban A5 méretű mesés kirakóim voltak, megvannak még, megkerestem, nagyon szerettem őket. Olyan sokféle puzzle van forgalomba, van olyan, amelyik márkát nem ajánljátok? Úgy értem, lehet, nincs olyan, hiszen full gagyi ideig-óráig van a boltokban.
Kinéztem egy play time nevűt, de látok kirakottat is, némelyik eléggé fénylik vagy épp a "vágások" miatt alig látszik a kép. De lehet, hogy fényben fényképezték. Szóval van olyan márka, amit felejtsek el?
Van egy kb. 140 x 100-as puzzle szőnyegem (szürke színű autókárpit, tervrajz tartó henger, tépőzár). Teljesen jól működik és mivel nem használom, csak a helyet foglalja, így akit érdekel, írjon, ingyen elviheti :)