Keresés

Részletes keresés

Nirit Creative Commons License 2002.08.05 0 0 49
Muńoz
Előzmény: Nirit (48)
Nirit Creative Commons License 2002.08.05 0 0 48
Jelentem, kinyomoztam :) Szóval ez az egész család egy filmes banda: Javier anyja Pilar, akinek a szülei, Rafael Bardém és Matilde Muoz Sampedro is színészek. Ezenkívül Javier unokaöccse a rendező Juan Antonio Bardémnek, és testvérei, Carlos és Mónica is színészként keresik a kenyerüket. Úgy látszik, komolyan vették, hogy nem esik messze az alma a fájától :)
muybien, te beszélsz spanyolul?
Előzmény: muybien (47)
muybien Creative Commons License 2002.08.04 0 0 47
valaki nem tudja hogy Pilar és Javier Bardem rokonok-e? vagy csak ua a név? nem bírtam kinyomozni az imdb-n...
Előzmény: muybien (45)
Nirit Creative Commons License 2002.08.04 0 0 46
Én is most láttam szerdán, de nem voltam elájulva tőle :( Vígjátéknak szerintem gyenge (annak volt meghirdetve), komoly lélegzetvételű filmnek viszont túl limonádé. Van viszont egy másik film, igaz, nem spanyol, de egy nagyon jó spanyol színésznő játszik benne, Victoria Abril, és témája alapján akár spanyol is lehetne :) A címe "101 Reykjavik", látta valaki?
Előzmény: muybien (45)
muybien Creative Commons License 2002.08.03 0 0 45
a héten sikerült megnézni ezt a kis remeket... nos igazi spanyol film, de érdemes--- nekem tetszett kár hogy a nagy kedvenceem (Javier Bardem) ebben nem kapott szerepet.. :(((
Előzmény: muybien (43)
twenty Creative Commons License 2002.07.22 0 0 44
sajnos még nem láttam.

az HBO-n is van egy új spanyol film, az Alfredo. állítólag azt is érdemes látni.

Előzmény: muybien (43)
muybien Creative Commons License 2002.07.13 0 0 43
Sexo por compasión, magyarul Megváltó szex

látta már vki???Müvészeben megy..

Nirit Creative Commons License 2002.06.19 0 0 42
Hmm, talán próbálkozz dokumentumfilmekkel, vagy rajzfilmekkel! :))
Előzmény: muybien (41)
muybien Creative Commons License 2002.06.19 0 0 41
sajnos vettem észre... akkor az a kérdés, hogy létezik egyáltalán olyan spanyol film ahol semmi extra/perverz/deviáns cucc nincs??? sima hetero kapcs., bolsogság, ilyesmi??? valami illúziófilm??

mert a régiekrol ne is beszéljünk... (Andalúziai kutya... brrrr foleg az eleje!!)

Előzmény: Nirit (40)
Nirit Creative Commons License 2002.06.17 0 0 40
Halihó!

Nahát, már azt hittem, sosem éled újra ez a topic, de jó, hogy feltámasztottátok! :)
muybien, na igen, a spanyol filmek elég...hmmm...különlegesek, az általános tendencia kb. az, hogy a hét éves kortól ajánlott filmekben csak hetero ágyjelenetet láthatsz egyenesben, a 13 évestől nézhetőeket már egynemű kapcsolattal is fűszerezik, a kizárólag felnőtteknek engedélyezettekben meg már megjelenik a kecske meg a ló is :) De komolyan, a spanylolk nagyon perverzek tudnak lenni, az én elméletem szerint a Franco-korszak cenzúrája alatt felgyülemlett érzelmeiket vezetik még mindig le, de lehet, hogy alapjáraton ilyenek. Vannak ugyanakkor nagyon szép és elgondolkoztató filmjeik is, főleg Saurának és az utóbbi időben Almodóvarnak is.
Balthazar, a kérdéses film spanyol címe "ˇDispara!", angolul "Shoot!" és "Outrage" címen ment. Angolul itt találsz róla infót.

Balthazar Creative Commons License 2002.06.16 0 0 39
Én még évekkel ezelőtt láttam egy ősrégi banderas filmet.
Elég nyomasztó hangulata volt.
A szerelmét (vagy táncosnő volt vagy cirkuszos már nem emlékszem) megerőszakolták többen egy lakókocsiban..stb.
Mi volt ennek a címe?
muybien Creative Commons License 2002.06.15 0 0 38
kicsit lehalt a topic, pedig jó a téma!

na nekem A mindent anyámról után sikerült már minimális spanyoltudással ősszel a Segunda piel-t megnézni... nem rossz... Javier Bardem-et láttam még pár filmben azóta ő a kedvenc..de mondjatok már egy "normális" spanyol filmet, mondjuk olyat ahol semmi durva nincs mert a Segunda piel-ben eléggé ledöbbentünk a hevrommal mikor a Bardem nekiesett a barátjának... ja a Pad a parkban is óriási...

Előzmény: twenty (35)
Nirit Creative Commons License 2001.11.18 0 0 37
Most megy az m1-en a "Taxi, Madrid", remélem, surrognak a videók, és aki még nem látta, az ott ül a tv előtt! :)
Nirit Creative Commons License 2001.10.18 0 0 36
Szia!

Ma láttam a filmet, és nagyon tetszett. A színészek zseniálisat alakítottak, szépen van filmezve, és a zene is nagyon jól el van találva, a téma pedig provokatív és elgondolkodtató. Az egyetlen dolog, ami zavart, azok a túl közvetlen ágyjelenetek voltak, bár mondjuk a spanyoloktól megszoktuk, hogy kissé túlfűtöttek e téren...
Te már láttad? Ha igen, mi a véleményed róla?

Nirit

Előzmény: twenty (35)
twenty Creative Commons License 2001.10.16 0 0 35
látta már valaki a "Második bőr"-t?
Nirit Creative Commons License 2001.04.19 0 0 34
Várunk szeretettel! :)
Előzmény: monserat (33)
monserat Creative Commons License 2001.04.19 0 0 33
megyek!!!!!!!!!
Előzmény: Nirit (32)
Nirit Creative Commons License 2001.04.19 0 0 32
OFF

Akkor ebben hasonlítunk. Tudtad, hogy van egy
spanyolos topic, Hablamos en espanol! címmel?

ON

Előzmény: monserat (31)
monserat Creative Commons License 2001.04.19 0 0 31
SI, és szeretek is, és szeretem öket, és szeretem az országot. nagyon.
Előzmény: Nirit (30)
Nirit Creative Commons License 2001.04.19 0 0 30
Köszi a segítséget. Ezekszerint beszélsz spanyolul?
Előzmény: monserat (29)
monserat Creative Commons License 2001.04.18 0 0 29
a büvös /varázslatos/ szerelem
Előzmény: Nirit (28)
Nirit Creative Commons License 2001.04.18 0 0 28
Én, én, én! Imádom Saura táncos filmjeit, legjobban talán az "El amor brujo" (sajnos nem tudom a magyar címét) tetszett, de a "Carmen" és a "Flamenco", a "Vérnász" és a "Tango" mind fantasztikusak.
Előzmény: monserat (27)
monserat Creative Commons License 2001.04.18 0 0 27
ki látta a Carmen táncos változatát, Antonio Gades-szel?
Nirit Creative Commons License 2001.04.18 0 0 26
A minap láttam Saura egyik 1993-as filmjét, "Outrage" címmel. Banderas volt az egyik főszereplő, egy újságírót alakított, aki a vándorcirkuszról szóló cikkének írása közben összejön a cirkusz egyik tagjával. Érdekes volt megfigyelni, hogy a Saurára jellemző kameraállások, fényhatások itt is mennyire előjöttek. Látta valaki a filmet?
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.11.02 0 0 25
Vasárnap 19h, Cirko-Gejzir
Carlos Saura: Tangó
remélem még időben szólok
Előzmény: mouser (23)
Nirit Creative Commons License 2000.11.02 0 0 24
Sorry, akkor ebben különböznek...:) De azért mindkettő jó!
Előzmény: mouser (23)
mouser Creative Commons License 2000.11.01 0 0 23
Valami tévedés lehet itten, mert a Flamencóban nem sok történés volt! :-)
Viszont baromi szép, azt aláírom!
Előzmény: Nirit (22)
Nirit Creative Commons License 2000.10.31 0 0 22
Szia mouser! A Tangó annyiban hasonlit a Flamencohoz, hogy ugyanúgy a táncba ágyazva ad elő egy történetet, mint az, és sok technikai fogást is átmentett Saura, pl. a megvilágitásnál. Kapott is a filmkritikusoktól csipős kis megjegyzéseket... Amúgy a két filmnek teljesen más a hangulata, mint ahogy a két tánc is mást fejez ki. És még valami közös van bennük: mindkettő fantasztikusan szép :) Menj el megnézni, ha teheted, érdemes!

DaDRill, a Nyisd ki a szemed szerintem is nagyon jó, bár nekem személy szerint jobban tetszett az első filmje, a Halálos Tézis. Egyedül voltam otthon, mikor először láttam, elég hátborzongató volt...

Saura filmjeit én is nagyon szeretem, a Taxi, Madrid pl. olyan témát dolgoz fel, ami szvsz minden társadalomban jelen van. Látta valamelyikőtök a Pajarico (Madárka?) cimű filmjét?
Nem tudom, ment -e magyarul moziban, nekem ez az egyik kedvenc filmem tőle. Van viszont egy másik, aminek sajnos végképp nem tudom a cimét :(. Arról szólt, hogy egy amnéziás pasast rá akart venni a családja, hogy adja meg a svájci bankszámlájuk számát, mert egyedül ő tudta. Mivel automatával vettem fel a filmet videóra, a vége pont lemaradt, én meg itt lebegek a bizonytalanságban. Nem tudtok segiteni? Előre is köszi!

Nirit Creative Commons License 2000.10.31 0 0 21
Sziasztok! Néhány napig nem voltam gépközelben, és most örömmel látom, hogy irtok (hosszú i-vel :)) ebbe a topikba. Mikor az első nap csak egy árva nullázás volt a válasz, azt hittem, a spanyol filmek szerelmesei is a dinoszauruszok sorsára jutottak :(. Köszi nektek!
DaDrill Creative Commons License 2000.10.30 0 0 20
JESS FRANCO, senki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!