Keresés

Részletes keresés

nellly Creative Commons License 2008.05.22 0 0 767
Köszönöm szépen. Én szegedi vagyok, de ez nem gond, mert azért havonta egyszer fel tudok jutni szép fővárosunkba, és ezáltal a boltokba is. Mostmár persze célirányosan is!!! DDDD
Előzmény: Pandus (765)
nellly Creative Commons License 2008.05.22 0 0 766
Még valami eszembe jutott. Most volt a LIDL-ben kínai, meg mindenféle ázsai dolgok hete. Ott vettem tésztát. A felhasználási javaslat szerint 4 percig kellett főzni sós vízben. Hátttt.... Szóval mászkos, összeragadós lett. Aztán itt olvastam, hogy forró vizet kellett volna ráöntenem, és kb 10 percig állni hagyni. Ugye jól gondolom, hogy ezzel szúrtam el???
Pandus Creative Commons License 2008.05.22 0 0 765
van a Lehelen is bolt ázsiai tésztákkal, sokkal olcsóbban. a szójaolaj és a szósz természetesen nem ua, az egyik sötét színű, elég sós ízesítő mártás, a másik meg világos, áttetsző olaj.
Előzmény: nellly (763)
Pandus Creative Commons License 2008.05.22 0 0 764
azzal egészíteném ki a Zitka által leírt recit, hogy eléggé meg kell pirítani a tésztát, és csak a végén ráönteni a szójaszószt, mert ha azzal együtt sütöd, már nem fog pirulni.
Előzmény: nellly (761)
nellly Creative Commons License 2008.05.22 0 0 763
Nagyon szépen köszönöm a választ. Megnéztem az ajánlott hsz-t, aztán méginkább visszalapoztam, és bizony beleltelt egy kis időbe, míg mindent sikerült elolvasnom egészen mostanáig. De nem sajnáltam rá az időt, megérte!! Remélem, sikerül nekem is hamarosan finomakat készíteni a férjecskémnek. Olvasás közben bizony találtam egy-két jó receptet még, és sok-sok hozzávalót, amit majd megpróbálok beszerezni. Olvastam, hogy ajánlottatok egy-két boltot is Pesten, igaz, van ezek között egy pár, ami már bezárt, de nem baj, azért még maradt biztos egy pár. Én még csak a Vámház körúti Nagycsarnokban voltam. SZóval még egyszer köszönök mindent. Az eredményről biztosan beszámolok. Jaj, majd elfelejtettem. Sokszor írtatok szójaszószt, aztán később szójaolajat. Ez most ugyanaz, vagy nem?
Előzmény: Zitka (762)
Zitka Creative Commons License 2008.05.19 0 0 762

A 418-ban is leírtam

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9023659&go=47885947

pirított tészta néven lehet általában megtalálni a recepteket.

Előzmény: nellly (761)
nellly Creative Commons License 2008.05.19 0 0 761
Sziasztok, én még egy újszülött vagyok a kínai kajában, de nagyon tanuló félben vagyok. Ill. leszek.... SZóval kezdtem az alapoknál. Az ázsiai éttermekben lehet kapni köretként sült vagy zöldséges tésztát. Nem tudom, igazából hogyan csinálják, de az én férjem nem szereti a rizst, ezért szeretném meglepni ezzel. A neten már találtam zöldséges tésztára hallgató reciket, amiben párolt gyömbér, zöldpaprika, hagyma található szójaszósszal, és ehhez keverik a kifőtt tésztát. Szerintetek ez lehet az a bizonyos tészta? Vagy még a fasorban sincs talán?? Majd igyekszem végig olvasni az itteni hsz-eket, hátha már írtatok róla, és akkor nem szeretnék feleslegesen kérdezni, de ha mégsem találnám, és van valakinek tippje, akkor megköszönném.
mugler Creative Commons License 2008.03.21 0 0 760

Sziasztok!

Amerikában a kínai kajához mindig kaptam kis átlátszó tasakban szója szószt

és duck szósz. Ez a duck szósz kapható itthon ill. az elkészítését nem ismeri valaki?

Egyébként valami barackos történet. Az egg roll valami király vele!

Barbas Creative Commons License 2008.02.27 0 0 759
A Teleki téri bolt megszünt, legalábbis a múlt héten nem találtam ott semmit, csak lehúzott redőnyt, és látszott, nem volt nyitva régen.
Előzmény: nicko (751)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 758
Sziasztok!

Tudom, hogy a 748-adik hozzászólásban már választ adtatok az ananászos csirke receptjére, de tudnátok esetleg más receptet is ajánlani.
Lehet, hogy nem igazi kínai, hanem csak a magyaroknak kitalált kreálmány, de én akkor is szeretnék olyan ananászos csírkét készíteni mint amilyet a legtöbb budapesti kínai gyorsétteremben lehet kapni.
Már sok receptet végig néztem, néhányat ki is próbáltam, de egyik sem volt az "igazi".
H_G Creative Commons License 2008.01.21 0 0 757
Glutamátot is, létezik Maggi csomagolásban.

Előzmény: Zitka (755)
libapék Creative Commons License 2008.01.21 0 0 756
Köszi!!

ez jó hír. :-)
Előzmény: Pandus (754)
Zitka Creative Commons License 2008.01.21 0 0 755
Ezek közül szerintem a glutamát kivételével mindent megkapsz egy Auchanban vagy Tescoban is...  A glutamát meg úgyse egészséges. :-)))
Pandus Creative Commons License 2008.01.21 0 0 754
Rákóczi téri csarnokban (l. 742.hsz), ott minden van, de igazi, friss hozzávalókat szabadtéren is árulnak a Négy Tigris piaccal szemben, pont a 9-es busz megállójánál. Élő halat lavórban, pak choit, rizst 50 kg-os csomagolásban és mindent, amiről nem is hallottál. Ez a válasz a kérdésedre, miszerint hol vásárolnak a kínaiak. Kínai-kínai kaját is ott kapsz, az árus mögött föl lehet menni egy vaslépcsőn egy valódi kínai étkezdébe (a Köjált nem merném beengedni oda). Télen nem biztos, hogy kinn állnak, de ma pl. igen meleg van.
Előzmény: libapék (753)
libapék Creative Commons License 2008.01.21 0 0 753
Szia,

gyakorlatilag mindent. nem luxus árakon.

rizset
glutamátot
szójaszószt
shiitake gombát
keményítőt

első körben... :-)
Előzmény: Pandus (752)
Pandus Creative Commons License 2008.01.21 0 0 752
mit keresel?
Előzmény: libapék (749)
nicko Creative Commons License 2008.01.20 0 0 751

a Teleki téri olcsóbb volt egykoron (ma nem tudom mi a helyzet) mint a csarnokbeli..sőt utóbbiak onnan szerezték be az árú egy részét is aztána dták drágábban.

Volt mikor én is ott vettem több fűszert, szószt, főzőbort és kb. 2000Ft-al volt olcsóbb mintha a csarnokba veszem meg.

Előzmény: Zitka (750)
Zitka Creative Commons License 2008.01.20 0 0 750

A 35-ös is gagyibolt lett? :-(((  A Teleki tériről semmit nem tudok, soha nem jártam még arra. A Culinarisról gondolom, már hallottál, de hát az egy kicsivel magasabb árszínvonal...  Egyszer olvastam vhol, hogy a Rákóczi téri csarnokban is mintha lenne egy...

Egyébként nemrég fedeztem fel, hogy az Ázsia boltnak már van webshopja is:

http://www.azsiabt.hu/

Hogy hol vásárolnak a kínaiak?? Talán tőlük kéne megkérdezni... :-)))

Előzmény: libapék (749)
libapék Creative Commons License 2008.01.19 0 0 749
Ma voltam megnézni.
Sajnos már átalakult kacatbolttá.

Ezért is kérdezném, hogy hol van még ilyen bolt a nagycsarnokin kívül?

A Teleki téri megvan még?

Illetve hol vásárol ez a sok kínai???
Előzmény: Zitka (744)
florentine Creative Commons License 2007.11.22 0 0 748

A Szaku magazin szerint: ananászos csirke.

És egy másik (Lajos Mari-féle) változat KicsiVú-tól: ananászos csirke.

Előzmény: Kiragn (746)
Kiragn Creative Commons License 2007.11.22 0 0 746

Sziasztok!

Valaki meg tudná adni nekem az ananászos csirke receptjét. Eddig sehol nem találtam.

Előre is köszi!

Kiragn

Barbas Creative Commons License 2007.11.13 0 0 745
THX
Előzmény: Zitka (744)
Zitka Creative Commons License 2007.11.12 0 0 744

A 35-ös kisáruház (ha még megvan...) a piaccal ellentétes oldalon van, egész közel a Könyves K. krt-hoz, a Mc Donalds után.

Emlékeim szerint a piac legalsó (krt-hoz legközelebb eső) bejárata mellett is van egy kisebb bolt. De hozzáteszem, hogy nagyon régen nem jártam arra. Az a bizonyos kisáruház tuti megvan még.

Előzmény: Barbas (743)
Barbas Creative Commons License 2007.11.12 0 0 743
Üdv. Segítsetek légyszíves. Itt olvastam régebben, hohy a Kőbányai úti piacnál, valamelyik áruházban van valahol fűszerbolt. Ma egész de. kóboroltam ott, de nem találtam meg, és akit megkérdeztem, olyan "segítőkész" volt, csak annyit sikerült kiszednem belőlük, hogy mindenhol lehet kapni, többet nem voltak hajlandóak kinyögni. Aki már vásárolt ott, írja már le legyen szíves, hogy merre van.
Kösz, előre is.
Pandus Creative Commons License 2007.11.12 0 0 742
egy korábbi hsz-ben leírtam, hol kapni, de törölték. A Rákóczi téri csarnokban lévő nagy kínai élelmiszerboltban van többféle fagyasztott, kívülről van a bejárat.
Előzmény: nyakkendo89 (741)
nyakkendo89 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 741
sziasztok! tudtok vmi jó dim sumost budapesten? vagy legalább vmi jó receptet? megköszönném.
Pandus Creative Commons License 2007.11.04 0 0 740
a kajás lapot olvasva egy fokkal jobb a véleményem az amatőrökről. De mindenképpenazok. Mármint AMatőrök.
Előzmény: KukacAV (734)
Pandus Creative Commons License 2007.11.04 0 0 739
Thank you majd ha több időm lesz. De most már látom, hogy a lényeg megvan. Amit eddig tudtam-tapasztaltam, az valóság. Valóban egY máSik linkről van szó, de mi(9,9?) AZ IGAZI KINAI KAJA?
Előzmény: KukacAV (738)
KukacAV Creative Commons License 2007.11.04 0 0 738
KukacAV Creative Commons License 2007.11.04 0 0 737
Ja, lehet, nem találtam saját url-t a kajás bejegyzéshez, így végül a kezdőlapot linkeltem be. A többit nem olvastam...
Előzmény: Pandus (735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!