Nem gondolod, hogy egy Jokic nem pont ezért csatlakozna (+ szerb/délszláv mentalitás) az ezüstérmes kerethez, vagy hogy Kanada nem pont ezért akarná ismét megverni a Team USA-t, hogy bizonyítson a legjobbak ellen is?
Plusz ugye Olimpia az Olimpia, oda kevesen mondják le a válogatottságot.
Jókat írtál. Amivel kiegészíteném, az a betörések befejezése. Amíg a magyar bajnokságban ha egy mezőnyjátékos veri az emberét, akkor abból úgy lesz befejezés, ha nem egyszerűen mellélép a védőjének, hanem mögé kerül, a besegítés elmarad vagy késik - ebből ziccer van és zsákol vagy a gyűrűhöz nagyon közeli engedi el a labdát. Ezzel szemben a világelitben nem csak a megasztároknál figyelhető meg, hogy az erősebbik keze irányába leüti a labdát, ha a legkisebb hely is adódik - és végigmegy szinte a palánk magasságáig a védővel szorosan mellette valahol a festék szélén és a védője feje fölött dobja el a labdát. Ugye ilyenkor általában nem is jön a besegítés (vagy mondjuk Petrusev takarít :) ). Ilyet nálunk se Perl, se Vojvoda nem tud, talán-talán Somogyi és Benke néha, de messze nem olyan hatékonysággal, mint itt láttuk.
A szerbeknek az általad említettek miatt is különösen jó, hogy 3-4 héttel az olimpia előtt nem kell már csúcsformába lendülni, ugyanakkor attól tartok, ha csak a fele igaz annak, hogy kik jelentkeztek be a jövő évi amerikai válogatottba, akkor a házigazda francián kívül az összes többi válogatottba túl nagy motiváltsággal nem fognak tolongani a klasszisok.
Nem ezen a tornán volt a legtöbb drámai végjáték, de a játék színvonalát tekintve ilyen minőségű, színvonalú kosárlabda tornát én még nem láttam.
Éppen ezért hülyeség érákat összehasonlítani, ez már egy teljesen más játék, mint 1992-ben volt.
200 méter körül kötelező labdát vezetni, bontani, szuperatlétának lenni, a gyűrűt mindenki támadja, gyors indításban szinte kötelező még akár emberhátrányban is gyűrűig vinni, 205-210 körül majdnem mindenki tud dobni, de tényleg triplázni mindenkinek kötelező, valamint végtelen sok mozgás és fizikalitás végig.
Az látszik, hogy 5-6 csapat lógott ki kicsit lefelé, nyilván helyettük lehetne hozni 5 európai középcsapatot és akkor már a csoportkör is még durvább lenne, de szépen zárkózik a világ, 10 év múlva még komolyabb lesz, ha az afrikai csapatok is majd érdemben hozzá tudnak majd szólni (fizikalitással ott sem lesz baj).
Az olimpián egy várhatóan még sokkal erősebb USA-t kapunk (igazából ha hoznak 2 ember, aki képes pattanózni, akkor már első számú esélyesek lesznek), remélem egy sokkal jobb franciákat is (mondjuk nekik elsősorban a játékszervezéssel voltak problémáik, ott nem tudom, ki lesz erősítés), illetve hát a torna előtt kvalifikációs tornán kijutó csapatoknak azért sokkal nehezebb dolguk lesz, ők már az olimpia előtt is kénytelenek csúcsformát hozni. Kíváncsi vagyok nagyon, a szerbek milyen kerettel mennek majd, én valahogy nem látom, hogy egy hosszú PO menetelés után Jokic ott lesz, de ne legyen igazam.
Egy csoda volt ez a vb, a vb túlnyomó részét courside-n néztem, az utolsó napokra váltottam Jenőre, nagyon komoly, hogy 2023-ban itt tart egy sportközvetítés.. A courside jó példa volt, tök sok szakmai meglátás, valamit ismerték a csapatokat, játékosokat és tudták, mi történik a pályán..
Jenő a végén: “ Ugye-ugye? Ha az a Guduric tripla bemegy? Akkor most egál. Így meg négy ponttal vezetnek a németek.” 😂😂😂 Nem szégyelli magát a munkáltatója??,
Németország már nem létezik. De akkor ki a fenék azok, akik ott a pályán örömködnek?
A lettek elleni végjátéktól eltekintve elég meggyőzőek voltak a németek a tornán. Az amerikaiakat kis híján a felkészülési meccsen is elkapták, szinte csak Edwardson múlt, hogy ott még a Team USA nyert.
Hát, az amcsi meccs után úgy ültem le, hogy nem lenne semmi egy német győzelem, de Schröder arca meg egykét véleményes megmozdulás miatt őszintén szorítottam a végén a szerbeknek. Főleg az első miatt.
Buzi Jenő meg hogy rábeszélélt Guduricsra,istenem... Profi sportújságíró.
A szerb győzelemnek jobban örülnék. Egyszerűen ezek a németek nem szimpatikusak. De egyelőre jól kontrollálják a meccset, nem hagyják, h a szerbek átszellemüljenek.
a (videózáskor) takarásban lévő kezével szépen kivezetve hosszan lökött a német nagyon látványosan,nem véletlenül fújtak sportszerűtlent.Azon csodálkoztam hogy hátsó állásból nem nézték vissza,és kvázi meggyőzte magát a spori hogy nemvolt semmi,pedig rögtön lefújás után (de még video előtt) visszalassították nagyon korrektül,sima sportszerűtlen volt.
a szerbek 10ből 9szer jobbak a németeknél,kérdés persze hogy egy döntőben egy meccsen ebből mi tud kijönni,de itt most nagyon taplónak tűnnek a németekek nekem,plusz Schröder egójára úgy általánosságban ráférne most egy csúfos bukás szerintem;)
aztán tőlem nyerjen a jobb,csak ne ilyen sunyiságokon múljon