Ha informálódni akartok a hazai és külföldi sci-fi és fantasy könyvmegjelenésekről, ajánljuk Nektek a www.SFmag.hu SF&F magazint, rengeteg igényes és exkluziv tartalommal. Nézzetek be!;)
(Ez itt a reklám helye, de egy sor lenti kérdésre tudnnánk rengeteg vonatkozó linket adni válaszul...)
Én a minél hosszab regényeket szeretem,a rövid történeteket nem igazán. Egy kivétel van: a Sztrugackij testvérektől a Piknik a senkiföldjén. Ami az egyik kedvenc scifim.
Most jelent meg újra a Stalker,négy vagy öt történetből áll, a legelső történet volt olvasható különböző válogatásokban Piknik a senkiföldjén/Piknik az árokparton címmel.
Sziasztok, jó, de főleg eredeti sci-fi novellákat keresek.
Kevés az időm olvasni (meg már türelmem sincs mindig, hanem jól kezdődik), ezért nem regényt keresek, hanem kis novellákat, netán kisregényeket. A téma szinte bármi lehet, bár a posztapokaliptikus cuccok preferenciát élveznek, de végül is jöhet minden ami jó. Illetve annyi, hogy inkább tényleg scifi, vagy nagyobbrészt scifi legyen, a fantasy nem érdekel. Ne legyen infantlis sem, már nem vagyok gyerek. És a fő: legyen eredeti! :) Olyanokhoz nincs türelmem, amik a megszokott sablonok mentén haladnak.
Mostanra rágtam át magam a "Az Idő szeme", a "Napvihar" és az "Elsőszülöttek" könyveken.
Ez így egy trilógiának tűnik.
Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az Elsőszülőttek úgy végződött, hogy nem magyarázott meg semmit sem. Közlik a végén, hogy "Háborúzunk és vesztésre állunk" és ennyi. Röviden és tömören: Nincs vége.
Azóta átrágtam magam a Lator evangéliumán: nagyon nem tetszett, nem scifi,szürreális katyvasz. Nem nekem való.
Utána kezdtem bele Lőrinczy Judit Ingókövek című könyvébe, ami ugyanúgy scifi kiadónál jelent meg,de szintén nem scifi. Ez viszont már nagyon tetszett. Pár hónapja,amikor olvastam az előzetesét (első könyves fiatal női író+sztálingrád ostroma+egy kis misztikus szál) ,nem gondoltam volna hogy ilyen remek könyv születik.
Nemrég jelent meg a brit James Smythe A felfedező című klausztrofób sci-fije a Gabónál, amelynek kapcsán a kiadó blogot is indított sci-fi- és fantasy-regényeinek. http://gabosff.blog.hu
Az egyetlen hibájának azt tartom, hogy a felvetett izgalmas kérdéseket nem hagyja nyitva, hanem a mű meg is válaszolja, korlátozva a néző lehetőségeit annak továbbgondolására.
Régebben megvettem,de még csak most akarom elkezdeni olvasni. A bibliai motívum nálam visszatartó erő,de Adam Wisniewski-Snerg:Robot című könyve a kedvenc scifim,ezért kíváncsi vagyok erre a könyvre is
Ugyan 2000-ben játszódik,de a Jézus párhuzam feltünő (elég a második kiadás borítójára nézni), húsz éve olvastam, nem tetszett. (talán a vallásos párhuzam miatt)
Tényleg: az Ender-sorozat 4. kötete (Az elme gyermekei) végülis megjelent magyarul? Eddig még sehol nem találtam, lehet, hogy én vagyok a béna...
Azt láttam, hogy a párhuzamos Árnyék-sorozatot elkezdte kiadni az Alexandra, elég fura lenne, ha ezt nem fejezték volna be. (az USA-ban 1996-ban jött ki)