BAJA VÁROS KÉPVISELŐTESTÜLETE
PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA
M E G H Í V Ó
a Pénzügyi, Gazdasági Bizottság soron következő ülésére
Az ülés ideje, helye: 2000. szeptember 18-án 14. órakor, Városháza I. emelet KÉK szalon
Napirendi pontok:
1.) A 2000. szeptember 21-i képviselőtestületi előterjesztések közül a bizottság hatáskörébe tartozóan:
NAPIREND
"SÜRGŐSSÉGGEL" napirendre venni kért előterjesztések:
a.) Előterjesztés a szennyvíztisztító telep és a városi csatorna-hálózat fejlesztésének környezetvédelmi célelőirányzat pályázaton való benyújtásához ingatlan biztosíték felajánlása tárgyában
b.) Előterjesztés a kzennyvízcsatorna-hálózat fejlesztésének a környezetvédelmi célelőirányzat támogatási pályázatra történő
benyújtása tárgyában
c.) Előterjesztés a "Véndió" melleti telek értékesítése tárgyában
Képviselőtestületi meghívóban szereplő napirendek szerint:
6./ Előterjesztés a Bajáért Közalapítvány módosítása és köz hasznúsági nyilvántartásba vétele tárgyában
7./ Előterjesztés Baja Város Önkormányzata lakáskoncepciója tárgyában (II. forduló)
8./ Előterjesztés a Képviselőtestület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1999. (II.25.) Ktr.sz. rendelet módosításáról
9./ Előterjesztés a fásított, parkosított közterületek, zöldfelületek használatáról és védelméről szóló 28/1991. (X.22.) Ktr.sz.rendelet módosításáról
10./ Előterjesztés a fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 32/1999. (VII.12.)Ktr.sz.önkormányzati rendelet módosításáról
11./ Előterjesztés a városi címer és zászló alkotásáról és használatáról szóló 1/1989. (VII. 1.) Tr.sz. rendelet módosításáról
12./ Beszámoló a Baja Menza Kht. 2000. I. féléves gazdálkodásáról
a./ Előterjesztés a Baja Menza Kht. 2000. évi üzleti terve és fejlesztési terve módosítása tárgyában
b./ Előterjesztés a Baja Menza Kht. 2000. évre kötött közhasznú szerződése módosításának tárgyában
13./ Beszámoló a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft. 2000. I. féléves gazdálkodásáról, a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft. 2000. Évi mérlegbeszámolójának elfogadása
14./ Előterjesztés a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kht. 2000. évre vonatkozó üzleti tervének jóváhagyása tárgyában
15./ Előterjesztés a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kht. jegyzett tőkemelés tárgyában
16./ Beszámoló a Városgazda Kht. 2000. I. féléves gazdálkodásáról
17./ Előterjesztés a Bajai Kommunális és Szolgáltató Kht, a Városgazda Kht, valamint a Baja Menza Kht. egyesülése tárgyában. A vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetek, valamint a társulási szerződés tervezet és az egyesülési szerződés tervezetének elfogadása
18./ Előterjesztés Konzorcium alakítása, Internetes Regionális IIntegrált Térinformatikai Információs Szolgáltató Rendszer létrehozása "Gispán " Integrált Önkormányzati Térinformatikai
Rendszer bevezetése tárgyában
19./ Beszámoló a Bajai Kórház 1995-2000. év között végzett tevékenységéről
20./ Előterjesztés a közoktatási intézményhálózat működtetési és fejlesztési terv végrehajtásáról szóló intézkedési terv tárgyában
21./ Előterjesztés a SZAK 2000.pedagógiai szakmai szolgáltató és szakértői tevékenység támogatása című közoktatási célú központosított előirányzat felhasználására vonatkozó pályázat benyújtása tárgyában
22./ Előterjesztés az önkormányzat 2000. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 13/2000. (II. 18.) Ktr. rendelet módosításáról
23./ Előterjesztés a Baja, Szeremlei u. 76. sz. alatti ingatlan értékesítése tárgyában
24./ Előterjesztés Baja Város Általános Rendezési Tervének módosítását képező Településrendezési Terv Településfejlesztési koncepciójának jóváhagyásáról
2.) A Pénzügyi, Gazdasági Bizottság saját hatáskörében tartozóan:
a.) Türr István Múzeum kérelme Oltványi Imre emléktábla elhelyezéséről
3.) Egyebek
B a j a , 2000. szeptember 14.
Márfai Péter
bizottsági elnök
Kedves Barátaim!
Beteszem ide egyszer-egyszer a Pénzügyi és Gazdasági bizottság napirendjét. Érdeklődés esetén, az ülés után viszatérhetünk a történtekre.
Kedves Péter
Izé...Csak úgy eszembe jutott...
Nem lehetne a baja.hu-n a portálokra feltenni a könyvtárat? (Telcs E. u. 12 és állunk rendelkezésre.)
Esetleg a szolgáltatásaink közül az internethozzáférést? Ne adj Isten az Emitel mellé is?
A rendezvényeink közül az EU-val foglalkozót és a borost? Ne adj Isten egy sarkocskát kapni, ahol beírhatjuk, ami fontos?
Rebegve kérdem...
Kornél
Kedves Mijo!
Az elmúlt évezredben ismertem Kuti Esztert. Most is ismerem. Biztos adódni fog, hogy lesz olyan anyag, ami az Ő teherbírására méretezett...:-)) Mostanában inkább az alapanyag, mint a kapacitás a kevesebb.
Kérlek, hogy a Baja.hu újbóli megtekintése után (ha letöltött, kérek egy frissítést +Shift) beszéljünk. Épp most lettem kész a szeptemberi tartalommal, amihez a Béreséktől kaptam anyagot (főként).
A tartalomszolgáltatás forrását kell megszerveznünk. :-))
Márfai P.
Kedves Mijo!
Az elmúlt évezredben ismertem Kuti Esztert. Most is ismerem. Biztos adódni fog, hogy lesz olyan anyag, ami az Ő teherbírására méretezett...:-)) Mostanában inkább az alapanyag, mint a kapacitás a kevesebb.
Kérlek, hogy a Baja.hu újbóli megtekintése után (ha letöltött, kérek egy frissítést +Shift) beszéljünk. Épp most lettem kész a szeptemberi tartalommal, amihez a Béreséktől kaptam anyagot (főként).
A tartalomszolgáltatás forrását kell megszerveznünk. :-))
Márfai P.
Napi apró infarktusaim: észrevételeztem több szempontból a baja.hu-t, elküldtem, de még nem voltam bejelentkezve, nem fogadta, visszalépek, naná, hogy a teljes szövegtartalom eltünt az ablakból :(((! Nincs erom újraírni, inkább elmondom majd éloszóban, de mindenesetre ennyit az elmaradt írásom végébol:
Van a polgármesteri hivatalban Baján egy tünemény, a legprofibb korrektor honunkban, hogy a géppuskatüzelés gyorsaságú gépelésérol ne is beszéljünk, o a Kuti Eszter ! Nem hinném, hogy nem tudnátok esetenként megfuzni külso segítoként munkaidon kívül ? Bemutassam ?
Címerhasználati engedélyre akkor van szükség, ha "kereskedelmi, gazdasági" célra kívánod használni. Akkor is, ha nem kereskedelmi a cél, de más jelentéssel kívánod felrakni.
Nyugodtan tedd fel a DUNA Kötöttárugyár lapjára, feltéve, hogy Baja városát jelenti a weblapon. (Pl. a mögötte lévő link a http://www.baja.hu, vagy Baja várossal kapcsolatos ismertetőt tartalmazó saját oldal)
Mindíg használható a címer, amikor azt a jelentést hordozza, amit jelképez: Baja városát.
A Te céged szerintem megkapná az engadélyt a címer használatára, ha a cégazonosításban szánna szerepet a címer rajzolatának.
Meglátogattam a HomePage-t. Szép!
Láttam, hogy kint van a Baja Város cimere.
Hogyan sikerült a cimerhasználati engedélyt megszerezned, mert én is szivesen kitenném a danube.hu-ra!
Miféle érték, miféle hosok, kit érdekel kibol mi lesz két év múlva, eszednél vagy ember, gyere már le, könyörgöm !?
Kornél, a nehézfejuséged, illetve szellemi frissességed, nem tudom minek függvénye - bár sejtem :) -, de néha olyanban kötöd az ebet a karóhoz, ami számomra sokkal kézenfekvobbnek tünik, mintse hogy éppen te nekállj nyálazódni rajta ! Ez a világ, a netvilág, hála az égnek - még - szabad viág, és mi ezzel elünk együttesen úgy, mint egyénenként !
Ne korlátozz se engem, se másokat ! Ha valaki a dughagyma elleni védekezésrol kíván topicot nyitni, tegye azt, ha valaki a honi könyvtárhelyzet viszonttagságairól, az tegye azt. Amilyen nehezen tudta az agyad befogadni a nicknevek mögötti névtelenség hátulütoit, olyan kekec értetlenséget és beképzelt ellenkezést tanusítasz most, egy eddig is - jól - muködo gyakorlattal szemben ! Mi neked most az, ami új ? Eddig is ekként folyt minden. Eddig önkormányzatot, képviselo-testületet maceráltál, ha van benned kurázsi, akkor most tedd névszerint azokkal, akik városunk ilyen értelemben vett legfrekventáltabbjai ! A legkönnyebb általánosságban pofázni, de amikor a Vácityodról, akinek te vagy az elnöke volt szó, sunyi módon hallgattál/hallgatsz, mert az érdeked így kívánja. Ne nézz hülyének Kornél, azt utálom, mint ahogy a köpönyegforgatást is, amiben nyugodtan nyithatnél aluldíjazott kurzust, a szépszámmal található konkurrens potentátra tekinttel !
Itt nem csak atyánszkykról van szó, hanem azokról is, akik ezt turik, akik ezt a nyakunkon hagyják. Kurvára érdekes, hogy akivel beszélsz róla, mindenki szidja, mint a bokrot, mindenki szalonképtelennek tartja, de alig vagyunk egy maroknyian, akik ezt nyíltan a képébe is vágjuk úgy itt, mint a valós életben. Nem én ülök le vele sörözni, és bólogatni a baromságaira !
Én beismerem a tájékozatlanságomat, még miniszterünk is akad, akirol nem tudok semmit, de még a nevét sem vagyok képes a fejemben tartani. Na, most vagy hülyébb vagyok, mint egykor, amikor ez evidens volt számomra, vagy egyszeuen olyan fajsúlytalan figurák kerültek bársonyszékbe, akik nem férnek ebbe a kategóriába.
A helyi képviseloink terén sem mindenki olyan tájékozott, mint te, aki egyenként mindegyiknek bepusszantasz, hiszen az intézményed léte, a pozíciód függ tolük. Én még amiatt is büszke vagyok rád, amit még ezek mellett is kifejtesz, holott hidd el, sokszor nem olyan ördöngös dolog átlátni a szitádon, de megelégszünk azzal, hogy afféle haveriaskodással mosolygunk egyet rajta.
Igenis van személyi felelosség, ezt te nagyon jól tudod, csak most teszed a hülyét, vagy valaki súg ismét mögötted, hogy próbálj a személyi felelosség igényének gátat vetni. Szállj magadba dirikém !
Még mielott a torkomnak esnél: ne CSAK a rosszról pofázzunk, ha van jó, arról is, de sajnos ma nagyon úgy tünik, hogy az elozo szolgáltatja a több alapot.
( Apentás jónapot, Korci ! Tanulj meg halat fozni, a tegnapi 6 kilóból amit én foztem, és öten ettünk belole úgy, hogy a Csicsi meg a Deák kajáról jött, annyi maradt, amit a két kiscicánk húsz másodperc alatt bezabált :)))! )
Mijó!
Szerinted minden képviselőnek van akkora "helyi értéke", hogy "topichős" legyen?
Mit csinálsz azzal, amelyik 2 év múlva nem képviselő?
Nevek említése nélkül; szerinted hány olyan képviselő van, akiről senki nem tud semmit?
A Márfai, Pazár, Vácity - ötleted szerint Tajcs - mennyivel többé (kevésbé) felelős? Minek alapján mérheted? Döntsön - mondjuk - jól, mi van, ha leszavazzák? Nem-é a testület hibája? Mi köze ennek a személyhez? Stb., stb....
Matkovits/ty/cs Kornél, az elso idoszakban, amikor az Indexesek meglepve észlelték a fotopicunk növekvo népszeruségét, eloálltak azzal a nagyszeru és méltányolandó ajánlattal, hogy önálló fórumot biztosítanak számunkra. Ennek az eredeti címe: Bajai fórum lett volna. Nem tagadom, nyomatékos kérésemmel ragaszkodtam ahhoz, hogy ez ne csak bajai fórum legyen, hanem ekként szerepeljen: Bajai régió Fórum !
Én emiatt megkülönböztetett köszönettel tartozom, lévén így tartottam igazságosnak, és így állhatott elo az, hogy közüleket többeket is ösztönözve nyílottak meg a környék településeinek neveivel fémjelzett topicok. Itt eleinte egyik lelkes levelezotársunk elkezdett buzgón, de sematikus jelleggel nyitni párat, mint például Mátételke, Bácsszolos, mire kértem ot, hogy ezt a lehetoséget adjuk meg inkább azoknak, akiknek közülünk az adott településhez empatikus kötodéseink vannak, o ezt méltányolta, és ennek köszönhetoen állt elo az a helyzet, hogy aki elobb eszmélt, az a szívehez ilyen, vagy olyan ok miatt közelebbálló helységgel tehette ezt meg.
Mindezek ellenére, az eddigi mintegy 7000 eddigi hozzászólás fele az eredeti fotopicban jegyzodik, észlelésem szerint az marad az általános jellegu kérdések felvetésének színhelye, és ha egy-egy témakör olyan érdeklodésre tart számot, akkor valaki közülünk nyit egy önálló topicot konkrétan arra vonatkoztatva. Én ebben semmi eretnekséget nem látok, hely van boven, se téged, se mást ne zavarjon ez a boség, éljen vele mindenki bátran, az pedig hogy te ezzel kapcsolatban szétbarmolásról huhogsz baromság, ugye ezt a szándékot rólam, nehezen tudnád valójában elképzelni :)!?
Hónapokkal ezelott egy ötlettol vezérelve kértelek mindannyiótokat, nyissuk meg minden egyes bajai képviselo saját nevével jegyzett topicját, ebben azzal kívántam élen járni, hogy a választókörzetem szerinti képviselojét nyitottam meg, Pazár Lászlóét, akinek a "ténykedésével" sok szempontból nem voltam megelégedve, ma meg még úgysem ! Ezt a topicot a részemrol az elégedetlenség indikálta. A Márfai Péter esetében - ahol a Csicsi szokott drabálissága, majdhogy nem bunkósága szerint ( oké, neki elnézzük .. )bélsárveszélybe kerül a nyelvem :( - viszont a személlyel szembeni szimpátia vezérelt.
Bevallom, ez az igény/kérés/javaslat - tekintsd aminek akarod -, változatlanul fennáll a részemrol, mivel nem tartanám ildomosnak, hogy mindegyik képviseloét én nyissam meg, ezt az "örömöt" szívesen meghagyom/meghagynám másoknak is. Ugyanakkor bevallom, ha ez nem történik meg, akkor mégiscsak rászánom magam, mint említettem már, hely van erre is boven, ugyanis nem egy ilyen tisztséget betölto esetében áll fenn az a gyanúm, hogy a lakosság azt sem tudja kikrol van szó, ki is az, aki - állítólag - képviseli oket.
Úgyhogy Korci, ne macerálj, hanem nyisd meg mielobb a Tajcs Saniyiét illo felvezetéssel, mert még a végén lecsúszol róla, máris bizsereg az ujjam :))!
( Nyugi Sanyi, te is szimpi vagy :))! Persze senki se higyje, hogy csak azért, mert itt vagy ! )
Nicsak, nocsak mit találtam!
Ha szét akarnék verni egy jól induló dolgot magam is orrba-szájba topicokat nyitnék, egészen addig, amíg mindenki csak legyint, hogy ennyire nincs időm.
Most a Márfai valami gazemberséget csinált, miniszterelnök lesz, vagy mi a fenének kellett ez a topic?
Kedves Mijo! Az a helyzet, hogy az ilyesmit "kamikaze" akciónak hívják a politikai közéletben. :-))) Nehogy félreértsük egymást! Arról van szó, hogy felröppenteni állításokat, amiből/ahonnan nincs érteles visszatérés, csak kamikaze lépésnek lehet tekinteni. Egy olyan topic, amely címében hordozza a nevem, és nem rólam szól, hanem a hozzászólókról például ilyen. :-)))
Ettől függetlenül állok rendelkezésre. Amire tudok, válaszolok. Azt például nem tudom, hogy a város utcáinak, útjainak összes hossza mennyi, de megkérdezem a hivatalban...:-) Azt ellenben tudom, hogy hatvan kilométer új burkolt úttal eléggé ki lennénk segítve.
A "nem egyértelmű állásfoglalások", és a használt frázisok azért megérnének egy kissé pontosabb, vagy tételes jellegű felsorolást. :-) Nem erőltetem, még a végén tényleg összeraksz valamit... Erről az jut az eszembe, hogy volt alkalmam nemrég elhunyt barátunkat, Kovács Pál miniszter urat a városban és a környéken elkísérni, meghallgathattam előadásait. Varázslatosan képes volt arra, hogy azt a nyelvezetet használja, amit a hallgatósága befogad. Előadott MSZP tagoknak, vezetett lakossági fórumot, mint eü. miniszter, tájékoztatót tartott orvosoknak. Mindig pontosan azt és úgy mondta, ahogy a befogadó közeg megkívánta, elfogadta, és igazat szólt minden szempontból, minden mondatával. Erre kevesen képesek, alkalmasak. Nézd el nekem, hogy nem teszek érdemi kísérletet arra, hogy elérjem ezt a szintet.
A Hornal semmi bajom, csak ma mintha félrehallásos lennél.
Egyáltalán emlékszel miről volt szó? Lehet hogy a kontómra rendelt bor megcsapta a lelkedet?
"Az utak állapota? Az rossz. Itt ott vannak részeredmények, új burkolatok, de lényegében még úgy hatvan kilométer szilárd burkolatra szükségünk van. Pénz ellenben nincs, illetve annyi van ami arra elég amit Te is láthatsz például a munkahelyed előtt..."
Ami kétségtelenül igaz, hogy ROSSZ, sot mitöbb rengeteg helyen NAGYON ROSSZ !
Én ennek vetületében csak azt szeretném pontosan megtudni, hogy összességében mennyi Baja város belterületi útjainak a hossza ?
Mennyiben vígasz azok számára mindaz amit a Maros lát a munkahelye elott, akiknek az utcájában még makadám sincs, csak a kocsitengelyt is ellepo sár, csak a fogzománcrepeszto hepe és hupa ?
Tudsz-e ezeknek a szerencsétleneknek, akik Baja belterületén lakó tanyasiak, valami biztatót is mondani azon felül, hogy erre nincs pénz ? Ha ennyire szegény az eklézsia, elfogadsz-e tolünk olyan tippeket, melyek célja olyan takarékosság, ami elosegíthetné a pozitív értelmu változásokat ?