Keresés

Részletes keresés

220V Creative Commons License 2007.10.01 0 0 85
Sziasztok!

Horvát Nyelv Alapfokon Tankönyvemhez és Munkafüzetemhez 1 éve keresem a kazettát. Nyáron a Nemzeti Tankönyvkiadó javasolta, hogy várjak szeptemberig (talán újra kiadják iskolakezdésre). A héten újra beszéltem velük, de semmi nem történt.
Valakinek közületek nincs meg esetleg? (Janja Zivkovic Mandic)

Köszi,
220V
controllux Creative Commons License 2007.10.01 0 0 84
Eurotalking Cd-t én is kölcsön kaptam. Interneten rá lehet keresni eurotalking interactive. Ott meg van a cím és meg lehet rendelni. A cd felépítése jó csak nagyon alapfokú. Színek, számok, testrészek, vásárlás, kaja, alap kifejezéseket gyakoroltattja be.
Tiburtius Creative Commons License 2007.09.29 0 0 83
Megkérdezetem, ez a horvát Eurotalking CD, ez milyen? Honnan lehet beszerezni?
Előzmény: controllux (82)
controllux Creative Commons License 2007.09.28 0 0 82

Sziasztok!

Én horvátul tanulok már 2 éve, teljesen nulláról. Könyvem van, de  kazettát nem adtak hozá. Kaptam egy ismerősömtől egy alapfokú cédét (eurotalking ), nagyon tetszett. Jó lenne valmi középfokú vagy amin azért több minden van.

Ha tudna valaki segíteni hol lehet beszerezni dvd-t vagy cd-t, légyszi írjatok.

Ildi

Tiburtius Creative Commons License 2007.05.29 0 0 81

Csak hogy ide is írjak egy kicsit a régi kedvenceimrőlm, a horvát templomosokról:

Na kraju ponovimo motto vitezova Templara, iz Psalma 115 (113 b), koji dokazuje njihovo čvrsto opredjeljenje služenja Gospodu:

NON NOBIS, DOMINE, NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM
(Ne nama, Gospode, ne nama, već Imenu Svom slavu daj)

Raider, itt vagy még?

almagyar Creative Commons License 2007.02.01 0 0 80
Visszaváltok magyarra, végülis mind2en azok vagyunk ;). Vajdasági? Én is, de csak 3évet éltem ott :(, azóta Mo. Gondolom te Tisza a környékéről vagy (ha beszélek 1vajdaságival, 90%, h arról a részről van :) ). Amúgy én Zombor (Bezdán).
Előzmény: festekszippanto (79)
festekszippanto Creative Commons License 2007.02.01 0 0 79

Mislim da ne govorim vise bolje od tebe. Rodjen sam u Vojvodinu (Délvidék), pa zato znam i ovaj jezik. Evo ti nekoliko greske koje sam primetio:

>"Jako mi se sviđa slavenski jezici i turbofolk"
szerintem: Jako mi se sviđaJU slavenski...

vagy: "voliš i ti?"
szerintem: voliš ti to?

Ali kao sto sam vec i rekao, mislim, da i ti bi mogao da ispravis moje greske, jer napravim dosta gresaka :(

Ti jos nikad nisi ziveo u HR ili u SER? Kako si naucio ovaj jezik?

Turbofolk nije to sto bas volim :)
Előzmény: almagyar (78)
almagyar Creative Commons License 2007.02.01 0 0 78
Pa padeži su jednostavni, ali mislim da konjugacija glagola i komparacija pridjeva su najtežije :(. Kao si rekla/ao, globalizacija je velika....i ja ucim sada engleski, zbog toga nemam dosta vremena za hrvatski/srpski :/, na žalost, jos neznam jako dobro, ali vrlo želim nauciti ;). Jako mi se sviđa slavenski jezici i turbofolk :), voliš i ti? Jesi li iz Hrvatske/Srbije?

Izvini zbog grešaka, i popravi molim! :)
Előzmény: festekszippanto (77)
festekszippanto Creative Commons License 2007.01.30 0 0 77

Pa ja ne bi rekao da su hrvatski, srpski i ostali slavski jezici lakše...
Mozeš ih da naucis, ali gramatika nije baš jednostavna.

Ali zaista... Danas svi hoce da nauce engleski... i nista više. To je prava globalizacija.
Előzmény: almagyar (76)
almagyar Creative Commons License 2006.12.24 0 0 76
Dopustite mi da se prilključiti vama :), odavno sam učio ovaj jezik, zbog toga sada mogu reći da bolje mi ide :p, i u mojoj obitelji svi znaju hrvatski i tako, oni mogu mi pomoći, ako neznam netšo.Umalo sam rekao, da živim 10km-a od hrvatsgog granice, i u studenu sam položio jezični ispit :p.

Nah szal új vagyok köztetek,aki érti a fentit annak grat., aki nem annak röviden annyit h most voltam horvátból nyelvvizsgázni,már viszonylag régóta tanulom a nyelvet,de aktívan csak az utóbbi 3hónapban feküdtem rá.Mkinek csak ajánlani tudom,angolul is tok,de én már nagyon unom ezeket a germán nyelveket :S.A horvát nyelv könnyen tanulható,amit elősegít a szláv nyelvekre jellemző logikus,egymásra épülő,jól érthető nyelvtan is,és ami a legjobb az egészben h ha jól tudsz horvátul,tudsz szerbül is,érted a bolgárt a szlovént a szlovákot a lengyelt stb. ;).

Mkinek sok sikert!

ui.:Ha vkinek lenne kérdése,nyugodtan kérdezzen :)
goumideaumineaux Creative Commons License 2006.12.18 0 0 75
zrakoplov, letjeti, zračna luka
Előzmény: raider (74)
raider Creative Commons License 2006.12.08 0 0 74
Poćeo sam.
putovati, izlaz, trajekt, vlak, kolodvor
Előzmény: goumideaumineaux (73)
goumideaumineaux Creative Commons License 2006.11.13 0 0 73
Üdv, démosz! Elindítok egy játékot: Minden héten megadunk egy témát, amihez kapcsolódó horvát szavakat várunk. Aki valamelyik megadott szót nem találja meg a szótárakban, az kérdezze meg a többieket. Legyen az eheti téma az utazás. Várom az utazással kapcsolatos szavakat.
raider Creative Commons License 2006.10.23 0 0 72
Ezt passzolom, nem tudom hogy Omald Domald-e.
Előzmény: Tiburtius (71)
Tiburtius Creative Commons License 2006.10.22 0 0 71
Elkezdtem szótárazgatni, de még véletlenül sem ez jött ki már az elején. A horvát nyelvben az Omald név véletlenül nem Domald lenne? Mert a vránai, a klisszai és a sibeniki templomosok életét nagyban befolyásolta egy horvát főúr, bizonyos Domald. Pl. amikor II.András elindult szentföldi hadjáratára 1217-ben, Horvátország, Dalmácia és Szlavónia királyi helytartójának Pontius de Cruce templomos tartományi mestert jelölte ki, és megbízta őt, hogy Domald ellenében tegyen Klissza várába templomos lovagokat.
Előzmény: raider (70)
raider Creative Commons License 2006.10.21 0 0 70
Biograd felépítése, 1205

Megkezdődött Biográd alapos újjáépítése, amelyet a zadari menekültek kezdtek, és (résztvettek) a szétszóródott biográdiak maguk is , akik elkezdtek visszatérni Skradinból, Sibenikből és a szigetekről, segítettek a vranska-i templomosok, és a cetina-i és sidraška-i lovag, Omald is, aki így kiterjesztette hatalmát erre a vidékre (területre) is.
Előzmény: Tiburtius (69)
Tiburtius Creative Commons License 2006.10.21 0 0 69

Ez lenne a következő mondat:

IZGRADNJA BIOGRADA God. 1205.

Počela je temeljitija obnova Biograda, koje su se prihvatili bjegunci iz Zadra, a i sami raštrkani Biograđani, koji su se počeli vraćati iz Skradina, Šibenika i otoka; izgradnju grada potpomogli su i vranski templari, a osobito cetinski i sidraški knez Omald, koji je svoju vlast proširio i na ovo područje.

goumideaumineaux Creative Commons License 2006.10.19 0 0 68
Üdv, démosz!

A testvértopicot szeretném felpörgetni. Ma találtam meg ezt a topicot és végigolvasva látom, hogy többünknek ugyanaz az igénye támadt: horvátul levelezgetni. Az a gondom, hogy nem tudok megfelelő, pörgős témát találni. Segítsetek! Vessetek fel ott benneteket érdeklő témákat!
goumid
szl719 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 67

Érdemes elolvasni:

http://govori.tripod.com/

Én egyébként a szintentartás miatt szeretnék levelezni horvát-szerbül.

kostalic Creative Commons License 2006.07.31 0 0 66
És ha valakit érdekel én szoktam horvátot tanítani. 06 30 207 37 96 vagy olgaolga@index.hu
kostalic Creative Commons License 2006.07.31 0 0 65
Nekem van ilyen a saját fejemben :)
Előzmény: Huber Csaba (63)
Huber Csaba Creative Commons License 2006.03.07 0 0 63

Sziasztok horvátul tudók!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki új horvát/régi horvát szószedetet.

Interneten nem találtam. Olyanra gondolok, hogy zrakoplov-avion stb.

Ha valakinek van ilyen, vagy tudja hol lehet elérni, kérem jelezze!

Előre is köszönöm.

Előzmény: babacita (62)
babacita Creative Commons License 2006.03.06 0 0 62
Köszi, megpróbálom.
Előzmény: Cida_509 (61)
Cida_509 Creative Commons License 2006.03.05 0 0 61
Szerintem érdeklődj a horvát kisebbségi önkormányzatnál vagy az ELTE horvát szakán, hogy tudnak-e magántanárt, biztos tudnak!
Előzmény: babacita (59)
tomcat73 Creative Commons License 2006.03.05 0 0 60
Hát Bp-n nem tok.
Előzmény: babacita (59)
babacita Creative Commons License 2006.03.02 0 0 59
Budapesten, lehetőleg Budán, bár lassan minden megoldás érdekel.
Előzmény: tomcat73 (58)
tomcat73 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 58
Hol?
Előzmény: babacita (57)
babacita Creative Commons License 2006.03.01 0 0 57

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani nekem egy jó és megbízható horvát tanárt? Ősszel kezdtem tanulni, de az eddigi tanárom sajna nem tudja folytatni, én viszont nem szeretném abbahagyni.

Köszi!

Ludvigg Creative Commons License 2006.01.11 0 0 56

Kedves a.d.r.i.a!

Irok neked!

L

Előzmény: a.d.r.i.a. (39)
Ludvigg Creative Commons License 2006.01.11 0 0 55

Kérlek segítsetek,hogy hol találok alapfokú nyelvi hanganyagot. Digitális formában lenne jó, CD-n, vagy MP3-ban.

Hvala lijepa.

L

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!