Horvát Nyelv Alapfokon Tankönyvemhez és Munkafüzetemhez 1 éve keresem a kazettát. Nyáron a Nemzeti Tankönyvkiadó javasolta, hogy várjak szeptemberig (talán újra kiadják iskolakezdésre). A héten újra beszéltem velük, de semmi nem történt. Valakinek közületek nincs meg esetleg? (Janja Zivkovic Mandic)
Eurotalking Cd-t én is kölcsön kaptam. Interneten rá lehet keresni eurotalking interactive. Ott meg van a cím és meg lehet rendelni. A cd felépítése jó csak nagyon alapfokú. Színek, számok, testrészek, vásárlás, kaja, alap kifejezéseket gyakoroltattja be.
Én horvátul tanulok már 2 éve, teljesen nulláról. Könyvem van, de kazettát nem adtak hozá. Kaptam egy ismerősömtől egy alapfokú cédét (eurotalking ), nagyon tetszett. Jó lenne valmi középfokú vagy amin azért több minden van.
Ha tudna valaki segíteni hol lehet beszerezni dvd-t vagy cd-t, légyszi írjatok.
Visszaváltok magyarra, végülis mind2en azok vagyunk ;). Vajdasági? Én is, de csak 3évet éltem ott :(, azóta Mo. Gondolom te Tisza a környékéről vagy (ha beszélek 1vajdaságival, 90%, h arról a részről van :) ). Amúgy én Zombor (Bezdán).
Pa padei su jednostavni, ali mislim da konjugacija glagola i komparacija pridjeva su najteije :(. Kao si rekla/ao, globalizacija je velika....i ja ucim sada engleski, zbog toga nemam dosta vremena za hrvatski/srpski :/, na alost, jos neznam jako dobro, ali vrlo elim nauciti ;). Jako mi se sviđa slavenski jezici i turbofolk :), voli i ti? Jesi li iz Hrvatske/Srbije?
Dopustite mi da se prilključiti vama :), odavno sam učio ovaj jezik, zbog toga sada mogu reći da bolje mi ide :p, i u mojoj obitelji svi znaju hrvatski i tako, oni mogu mi pomoći, ako neznam neto.Umalo sam rekao, da ivim 10km-a od hrvatsgog granice, i u studenu sam poloio jezični ispit :p.
Nah szal új vagyok köztetek,aki érti a fentit annak grat., aki nem annak röviden annyit h most voltam horvátból nyelvvizsgázni,már viszonylag régóta tanulom a nyelvet,de aktívan csak az utóbbi 3hónapban feküdtem rá.Mkinek csak ajánlani tudom,angolul is tok,de én már nagyon unom ezeket a germán nyelveket :S.A horvát nyelv könnyen tanulható,amit elősegít a szláv nyelvekre jellemző logikus,egymásra épülő,jól érthető nyelvtan is,és ami a legjobb az egészben h ha jól tudsz horvátul,tudsz szerbül is,érted a bolgárt a szlovént a szlovákot a lengyelt stb. ;).
Mkinek sok sikert!
ui.:Ha vkinek lenne kérdése,nyugodtan kérdezzen :)
Üdv, démosz!
Elindítok egy játékot: Minden héten megadunk egy témát, amihez kapcsolódó horvát szavakat várunk. Aki valamelyik megadott szót nem találja meg a szótárakban, az kérdezze meg a többieket.
Legyen az eheti téma az utazás. Várom az utazással kapcsolatos szavakat.
Elkezdtem szótárazgatni, de még véletlenül sem ez jött ki már az elején. A horvát nyelvben az Omald név véletlenül nem Domald lenne? Mert a vránai, a klisszai és a sibeniki templomosok életét nagyban befolyásolta egy horvát főúr, bizonyos Domald. Pl. amikor II.András elindult szentföldi hadjáratára 1217-ben, Horvátország, Dalmácia és Szlavónia királyi helytartójának Pontius de Cruce templomos tartományi mestert jelölte ki, és megbízta őt, hogy Domald ellenében tegyen Klissza várába templomos lovagokat.
Megkezdődött Biográd alapos újjáépítése, amelyet a zadari menekültek kezdtek, és (résztvettek) a szétszóródott biográdiak maguk is , akik elkezdtek visszatérni Skradinból, Sibenikből és a szigetekről, segítettek a vranska-i templomosok, és a cetina-i és sidraka-i lovag, Omald is, aki így kiterjesztette hatalmát erre a vidékre (területre) is.
IZGRADNJA BIOGRADA
God. 1205.
Počela je temeljitija obnova Biograda, koje su se prihvatili bjegunci iz Zadra, a i sami ratrkani Biograđani, koji su se počeli vraćati iz Skradina, ibenika i otoka; izgradnju grada potpomogli su i vranski templari, a osobito cetinski i sidraki knez Omald, koji je svoju vlast proirio i na ovo područje.
A testvértopicot szeretném felpörgetni. Ma találtam meg ezt a topicot és végigolvasva látom, hogy többünknek ugyanaz az igénye támadt: horvátul levelezgetni. Az a gondom, hogy nem tudok megfelelő, pörgős témát találni. Segítsetek! Vessetek fel ott benneteket érdeklő témákat!
goumid
Tud valaki ajánlani nekem egy jó és megbízható horvát tanárt? Ősszel kezdtem tanulni, de az eddigi tanárom sajna nem tudja folytatni, én viszont nem szeretném abbahagyni.