Keresés

Részletes keresés

udvari Creative Commons License 2000.08.10 0 0 11
Hi Biga Cubenis !

Sajn ha már ezen is fenn akadsz :)

Meg amúgy se velem vitázol hanem az Úr Igéjével.

Mindig szemrehányást teszenk nekem mert sose ún ratio szerint válaszolok íme most a szerint fogok mármint így:

Máté evangéliu 10:16 ěmé, én Elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a Kígyók, és Szelídek mint a galambok.

Szóval a válasz ami magától értetődő :)

A Saul mellet állók egyik fele látta de nem hallotta ,a másik fele meg halotta de nem látta

Látod Biga mert aki kér az mind kap !!!

Te is megkaptad a választ így most már ideje lesz hinni és nem kételkedni, meg mindenféle gnosztikus baromságnak hitelt adni az Igét meg elvetni mert ha az Igét elveted magad fölött mondasz ítéletet.

Szia

Előzmény: Biga Cubensis (10)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.09 0 0 10
Kedves Udvari!

Ki izgul?
Eme meggyőző okfejtés után nincs miről vitázni. Én meg azt mondom, Pálé a hazugság. Nevezetes hallucinációja után az írás se jut saját magával dűlőre, hiszen egyik helyen ezt olvashatjuk:

Csel. 9,7 "A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva."

ezzel szemben

Csel. 22,9 "A kik pedig velem valának, a világosságot ugyan látták, és megrémültek; de annak szavát, a ki velem szól vala, nem hallották."

Ezt magyarázd ki, Udvari. De ne mondd, hogy ha ilyen nagy esemény volt, hogy biztos elfelejtette...

Előzmény: udvari (9)
udvari Creative Commons License 2000.08.09 0 0 9
Mind a kettő hazugság csak a pontosság kedvéért !!!

Nyugalom Kedveseim csak nyugalom mert :)

Példabeszédek 29:20 Láttál-é beszédeiben hirtelenkedô embert? a bolond felôl több reménység van, hogynem a felôl!

Előzmény: Mirabolan (7)
vigor Creative Commons License 2000.08.09 0 0 8
Szerintem meg EZ az igazi üzenet, a Vassula-féle pedig HAMIS.
Előzmény: Mirabolan (7)
Mirabolan Creative Commons License 2000.08.09 0 0 7

Kedves Biga!

Megtennéd, hogy írsz egy rövid véleményt a Vassula-topicról?
Szerintem ugyanis (mint bizonyára észrevetted) az az igazi üzenet, ez pedig a hamis.
Egyébként nem félek, és téged sem attól féltelek, hogy elkárhozol. Egész biztos vagyok abban, hogy hamarosan megismered és elfogadod az igazságot.

Béke - Mir

Előzmény: Biga Cubensis (2)
tivadar Creative Commons License 2000.08.08 0 0 6
Hello Biga ! Bocs, ez most kissé OFF lesz.
Belenézvén az ajánlatodba, láttam ottan zeneszerzési dolgokat. Ez érdekelne, meg mindenféle hangrögzítési lehetoségek (pl.olcsó studió stb.)
Az Akt.Üzenetrögzitoben nincs OFF téma.
Tivadar
Előzmény: Biga Cubensis (5)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.08 0 0 5
Sziasztok,

A többi evangélium a megújult oldalamon van a kereszténység menüben.
Ha már ott vagytok, nézzétek meg a többi témát is - de még biztos vannak hiányzó linkek...
A cím: Magyar Lycaum oldalak

BC

tivadar Creative Commons License 2000.08.08 0 0 4
Itt most 'benyomok' egy kis báványimádást:

BIGA, TE CSÚCS VAGY ! (Csak el ne bízd magad...)
Ti Vad Ar(kangyalok...)

Előzmény: Biga Cubensis (2)
Pusztai Szilárd Creative Commons License 2000.08.08 0 0 3
Halihó!

Nahát, ha lehetne hangfájlt csatolni a hozzászólásokhoz, hatalmas koppanást hallanátok-leesett az állam.

Szerintem én még mindíg keresztény lennék, ha EZ az apokrif irat szerepelne a mostani bibliákban!

De ahogy jobban megnézem a dolgot, mindinkább úgy tűnik, hogy az egész hercehurca TÉNYLEG a zsidók miatt történt.

És tényleg igaz, hogy jó úton járok!

Jézus, amit itt mond, tökéletesen valós és helytálló, bár egy kicsit másképp néz ki a helyzet, mint eredetileg (sumer bir.), de ez a kultúrális eltérésnek köszönhető (másképp kell megmagyarázni egy németnek valamit, mint ugyanazt egy indiánnak).

Köszönöm Biga, hogy föltetted!
De honnan kaptad az iratot?(Netről szedted, találtad egy poros ládában, etc.)

Szia!

Előzmény: Biga Cubensis (2)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.08 0 0 2
Kedves Mirabolan,

Mi is a bálványimádás természete? Az, hogy egy általunk önkényesen kiválasztott, esetleg készített tárgyat imádunk. Ez az imádat az értelemből jön, mert mi gondoljuk úgy, hogy ez a tárgy majd szolgál bennünket, ez megoldja minden problémánkat - mi hozzuk létre. Amíg mindent beskatulyázunk, címkézünk, imádunk, elvetünk, bálványokat alkotunk az eszünkkel és ezek határozzák meg az életünket. Ne csak tárgyakra gondolj. Aki úgy él, hogy bízik Istenben, "az ég madarai nem vetnek és nem aratnak" nincsen szüksége bálványokra, nem az értelmét használja az életben, hanem a hitét vagy állatoknál hívjuk ösztönnek. Amint véleményt alkotsz, megjelenik a bálvány. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Minden általunk alkotott ítéletrendszer ránk is hat.
Ez nem azt jelenti, hogy az értelem rossz, csak azt jelenti, hogy nincsen "értelme" arról beszélni, hogy a világ értelme, mert ahogyan a kérdés felvetődött, nincs értelme a világnak. Az csak van, mint ahogyan Isten is van, Vagyok Aki Vagyok. Maga a lét.
Természetesen nyilvánvaló, hogy értelmünket használni kell, ha valamit meg akarunk érteni, azonban ezt pl. nálad a bevett dogmák (=bálványok) megakadályozzák.
A könyved, a pásztorod meg fog téged akadályozni abban, hogy bármi olyan szöveget, ami nincs benne az írásban, nyitottan, másképp kezelj, mint ahogyan ez a cinikus hangvételeden is látszik.Még egy dolog van, ami megakadályoz: a félelem. Pedig mindkettőről világosan írva vagyon, mit tegyen vele a keresztény.

Előzmény: Mirabolan (1)
Mirabolan Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1

Egyenesen lebilincselô szöveg.
Bevenni ugyan nem tudom, mint Tivadar, hogy még tovább emésszem, minthogy nekem ránézésre is teljesen lila.
Nyilván azért, mert hiányzik belôlem az a fajta 'értelem', amit a szerzô így definiál:

"Értelem mint olyan nem létezik, de létrehozod azt, amikor azt cselekszed, ami a bálványimádás természete, mely maga az értelem."

Esetleg tudnál hozzá valami magyarázatot fűzni, kedves Biga?

Előzmény: Biga Cubensis (-)
tivadar Creative Commons License 2000.08.07 0 0 0
HAY, Big itt voltam, láttam, kimásoltam magamnak, még emészteni kell.
Majd reagálok, tiva.
Előzmény: Biga Cubensis (-)
Biga Cubensis Creative Commons License 2000.08.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Íme az első fordítás. A többi evangélium jóval nagyobb, ezért azokat az oldalamra teszem fel és linkeken keresztül lesznek elérhetőek.

Kivonatok Mária evangéliumából

Magyar fordítás: Biga Cubensis

A Kopt papirusz, melynek az elso hat oldala elveszett, a közepérol kezdve:
"… végül, az anyag megmenekül vagy nem?"

A Megváltó mondta, "minden sajátosság, minden formált dolog, minden teremtmény létezik egymásban és egymással, és végül feloldódik saját gyökereiben, mert az anyag természete az, hogy feloldódjon saját természetében. Akinek van füle a hallásra, hallja."

Péter azt mondta neki: "Minden dolgot megmagyaráztál nekünk, azt mondd meg: mi a világ értelme?" A Megváltó azt mondta: "Értelem mint olyan nem létezik, de létrehozod azt, amikor azt cselekszed, ami a bálványimádás természete, mely maga az értelem. Ez az oka, amiért a Jó közénk jött, hogy minden élo lényegét visszaállítsa a gyökeréhez. Ebbol az okból jöttél létre és halsz meg … a fájdalom, melynek magán kívül semmije sincsen, abból keletkezett, mely ellentétes a természettel. Aztán létrejött a zavar az egész testben. Ezért mondtam neked, hogy ne veszítsd el a bátorságodat, ha elcsüggedsz, csak végy bátorságot a természet különbözo formáival szemben. Akinek van füle a hallásra, hallja." Amikot az Áldott ezeket elmondta, megáldotta oket, mondván "Béke legyen veletek. Vegyétek az én békémet. Figyeljetek, nehogy valaki tévútra vezessen benneteket az "Íme, itt van" vagy az "Íme, ott van" szavakkal azzal szemben, hogy az Emberfia benned van. Kövesd ot; akik keresik ot, megtalálják. Ezért menj és prédikáld a Királyság Evangéliumát. Nincsen más utasításom, csak amire korábban utasítottalak, nem adtam neked törvényeket, mint egy törvényhozó, nehogy korlátozva legyél általuk. "

Nagyon elszomorodtak és keservesen sírtak, mondván, "Hogyan menjünk el az idegenekhez és prédikáljuk az Emberfia Királyság Evangéliumát? Ha O nem fog élni, mi hogyan maradaunk életben?"

Aztán Mária felállt, megáldotta oket és azt mondta a testvéreinek, "Ne sírjatok és ne bánkódjatok vagy legyetek bizonytalanok, az o kegyelme mindig veletek lesz és meg fog védeni benneteket. Inkább imádkozzunk az o nagyságáért, azért, hogy felkészített és emberré tett bennünket." Amikor Mária ezt mondta, szívük felderült és elkezdték megtárgyalni a Megváltó szavait.

Péter azt mondta Máriának, "Húgom, mi tudjuk, hogy a Megváltó jobban szeretett téged bárki más nonél. Mondd el nekünk a Megváltó szavait, melyekre emlékszel, mióta ismered ot; melyeket nem ismerünk, melyeket nem hallottunk."

Mária válaszolt és mondta, "Ami rejtett elottetek, azt átadom nektek." És a következoket mondta nekik: "Én", mondta, "láttam az Urat egy látomásban és azt mondtam neki, "Uram, láttalak téged ma egy látomásban." O válaszolt és azt mondta, "Áldott vagy, amiért nem rendültél meg a látványomtól. Ahol az elméd van, ott van az orcád is." Azt mondtam neki, "Uram, az elme, amely látja a látomást, a léleken vagy a szellemen keresztül látja azt?" A Megváltó válaszolt és ezt mondta, "Nem a lelken és nem a szellemen keresztül lát, hanem az elme az, mely a ketto között van, látja a látomást, és az…"

[...]

"… és a Vágy mondta, "nem láttalak téged leereszkedni; de most mégis emelkedni látlak téged. Miért beszélsz hamisan, amikor hozzám tartozol?" A lélek válaszolt és mondta, "Láttalak téged, de te nem láttál és nem ismertél fel engem; öltözetként szolgáltalak téged, de te nem ismertél fel engem." Miután ezt mondta, örömmel telve és boldogan ment el. Újra a harmadik ero, a Tudatlanság jött. Ez az ero megkérdezte a lelket: Hova mész? Meg vagy kötve gonoszsággal, igen meg vagy kötve. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. (Máté 7:11)" A lélek azt mondta, "Miért ítélsz meg engem, amikor én nem tettem? Meg voltam kötve, bár én nem kötöttem. Engem nem vettek észre, de én észrevettem, hogy minden szabad lesz, evilágon és a mennyben." Ezután a lélek elhagyta a harmadik erot, …, és látta a negyedik erot, melynek hét alakja volt. Az elso forma a sötétség, a második a vágy, a harmadik a tudatlanság, a negyedik a halál felébresztoje, az ötödik a test királysága, a hatodik a test haszontalanságának a bölcsessége, a hetedik pedig a felboszült bölcsesség. Ez a düh hét része. Ezek megkérdezték a lelket, "Honnan te jössz, emberek gyilkosa, vagy hová tartasz, tér meghódítója?" A lélek válaszolt és azt mondta, "Ami ellenem jött, elpusztult, ami megfordított, elment, a vágyam a végére ért és a tudatlanságnak vége. A világban én megmentettem a világtól, egy alakban, egy magasabb alaktól és a tudás erotlenségének bilincsétol, melyek létezése csak átmeneti. Ettol az idotol nyugalmat fogok találni az örökkévalóság pillanatának idejében."

Amikor Mária elmondta ezeket, csöndben volt, idáig a Megváltó beszélt vele. Csak András válaszolt és mondta a testvéreknek, "Mondjátok el, mit gondoltok azzal kapcsolatban, amit o mondott. Jómagam nem hiszem, hogy a Megváltó mondta ezeket. Minden bizonnyal ezek más elgondolások tanításai."

Péter is ellenséges volt az o mondanivalójával szemben és a Megváltóról kérdezett. "Titokban beszélt volna egy novel, elonyben részesítve velünk szemben, nem nyilvánosan? Vissza kell fordulnunk és mindnyájan hallgatnunk kell ot? Kivételezett volna vele?" Erre Mária elszomorodott és ezt mondta Péternek, "Testvérem Péter, mit gondolsz? Azt hiszed, mindezt magamtól találtam ki és hazudnék a Megváltót illetoen?"

Levi válaszolt és azt mondta Péternek, "Péter, te állandóan dühös vagy. Most már látom, hogy a nok ellen vagy, mintha ellenségek lennétek. De ha a Megváltó érdemes találta ot, ki vagy te, hogy elítéld ot? A Megváltó biztosan jól ismerte ot. (Lukács 10:38-42) Ezért szerette jobban, mint bennünket. (János 11:5) És szégyellnünk kéne magunkat és a Tökéletes Embert felöltenünk, hogy olyanná legyünk, mint amilyennek o akart bennünket, és az evangélumot kellene prédikálnunk, semmi más parancsot vagy törvényt nem említve, mint amit a Megváltó mondott. Amikor Levi elmondta ezt, kimentek, hogy prédikáljanak és hirdessenek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!