Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2003.06.17 0 0 99
A Windowsok által létrehozott bootfloppyk nem jók a bootblockhoz!
Töltsd le innen a Dos6.2 bootfloppy létrehozó progit, amely windows alól fut:
http://www.hwhunpage.hu/drivers/bootdisk/dos620.exe
A kész lemezről törölj le mindent, kivéve az IO.SYS, MSDOS.SYS, és COMMAND.COM fájlokat, majd a floppyt töredezettség-mentesítsd!!
Hozz létre egy autoexec.bat fájlt, amely az alábbi 1 sort tartalmazza:
awdflash.exe biosneve.bin /py /sn

A biosneve.bin helyett a biosfile nevét kell írni. (Az alaplapod biosa itt található: ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/vh6h7f.exe)

A autoexec.bat fájlt másold rá a floppyra, majd az awdflash-t és a bios fájlt is. Ezután ismét töredezettségmentesíts!!

Az így előkészített floppyt dugd a rossz számítógéped meghajtójába, és kapcsold be a gépet.
A többi megy magától.

Előzmény: vfeco (98)
vfeco Creative Commons License 2003.06.15 0 0 98
SZiasztok! Tegnap biost frissítettem egy ABIT VH6-II alaplapon. Felmásoltam a floppyra az awdflasht meg az új biost. Csináltam egy indítólemezt. Bebootoltam, majd floppycsere, awdflash.exe, régi bios elmentve, majd belekezdett a progi az új bios belírásába amikoris a floppyt nem tudta tovább olvasni a meghajtó. Elperecelt a lemez... Másik gépbn is olvashatatlan már azóta a lemez. Jelenlegi állapot: Boot Block betöltődik, van A meghajtóm, csináltam XP-vel egy alap indítólemezt, így van billentyűzetem is. El tudom indítani az awdflasht de mikor bármelyik az alaplaphoz kiadott biost be akarom írni az üzenet mindíg: UNKNOW FLASH TYPE! Ki tudja mit lehet csinálni ilyenkor? Awdflash /? -el megnéztem a kapcsolókat, de nem tudom ilyenkor mit használjak. Van valami egyéb util progi amit ilyenkor be lehet vetni? Segítséget előre is köszönöm. Üdv.: vfeco
tresh_sd Creative Commons License 2002.12.26 0 0 97
Üdv!

Van egy Portocom FreeStar 340-es notebook-om, alaplapi chipset SIS 630. Kellene hozzá a legújabb BIOS, de a neten nem igazán találok hozzá semmit. A SIS honlapján nincs egyértelmű info, az ftp.portocom.hu-n fent van de csak viszonteladók férhetnek hozzá. Próbáltam egy rakás segédprogramot de egyik sem tudta 100%-osan megmondani pontosan mi van benne mert ismeretlen a BIOS ID-je (9999).
Tud valaki segíteni?

üdv,
TreshSD

kkgagyesz Creative Commons License 2002.11.08 0 0 96
Köszi Hevia, szombaton megpróbálom a frissítést.
-kkg-
Előzmény: Hevia (95)
Hevia Creative Commons License 2002.11.08 0 0 95
Udvozlet Mindenkinek!

kkgagyesz !

En szombaton frissitettem AMI BIOS-t.
(Az alaplap MSI KT3 Ultra). Mar regebben is frisitettem, de az AWARD BIOS volt, a P-I-es gepemen, igy a mostani nekem is "izgalmas" volt. Szerintem az AWARD-os attekinthetobb, ertelemszerubb volt, de ettol is kar volt izgulnom.
Termeszetesen a BIOS frissitesemet leirtam egy rovid emlekeztetobe, igy most csak eleg bekopyznom.

Az MSI KT3 Ultra BIOS frissitese 2002. nov. 02.

- amifl827.exe
( A BIOS-iró program )
- ori.560
(Az eredeti BIOS )
- a6380vms.560
(A beírt, új BIOS)
- winme_flash_bios.img
(Norton Commanderral készített image file, winme boot lemezről)

Az alábbi file-okat tartalmazza:

a6380vms.560
ori.560
autoexec.bat
command.com
amifl827.exe
config.sys
Io.sys
Msdos.sys

A lemezt a topikban leirtak szerint keszitettem.

A tobbi emlekezetbol.

A bebootolt lemezen elinditottam az amifl827.exe-t,
felulrol a masodik pontnal elmentettem az eredetit. (Beirtam az uj betolteset is, mivel ket sor volt a felso az ujnak lehet, hogy felesleg volt meg ekkor, de nem kockaztattam.)
Tehat felulrol a masodik menupont kivalasztva, ott a felsobe be lehet irni az uj betolteset,

a:\a6380vms.560

a masodik sorba, a regi elmenteset, egy barmely neven. En az alabbit valasztottam.

a:\ori.560

Kileptem a programbol, es lementett regi BIOS-t elmentettem a winchesterre is.

Ismet beleptem es a felso menupontban (Erre emlekszem [ALT]+[G]) az beirhato sorba beirtam az uj BIOS betolteset, es beirasat:

a:\a6380vms.560

Rakerdezett, es en azt mondtam, YES.
Egy rovid imat elrebegtem, es mar kesz is volt.

A gepet kikapcsoltam (teljesen), visszakapcsoltam mikor a kepernyon megjelent a Windows Millenium... felirat ima abbahagy, levego kifuj, homlok torol.

Ennyi.

Ami nagyon fontos, a hozzavalo BIOS-t kell beegetni.

kkgagyesz Creative Commons License 2002.11.07 0 0 94
AMI BIOS esetén hogyan kell a frissítést elvégezni? Hasonlóan, mint az Award, vagy másképp kell eljárni?
mr_ricsi Creative Commons License 2002.11.07 0 0 93
Megkaptam, és a válasz ment mailban.
Előzmény: triple-x (92)
triple-x Creative Commons License 2002.11.06 0 0 92
Semmi akadálya, csak küld el a címed és megy a proci. Egy
valami azért érdekelne, a Bios frissítést sikerült elérnem?

(ment mail-ban is)

Előzmény: mr_ricsi (91)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.11.04 0 0 91
Érdekelne az a proci. (A kíváncsiság nagyon fúrja az oldalam...)
Előzmény: triple-x (90)
triple-x Creative Commons License 2002.10.30 0 0 90
Kezdésként is auto-ra állítottam a jumperekkel a feszültséget, na mindegy, ha valakinek kell ez a proci, akkor elküldöm természetesen ingyen a postaköltséget is én vállalom. Meguntam a kínlódást, inkább összerakok egy AMD 1700+-os gépet ;-) Bár ha eleve rossz a proci akkor nem sokat nyer vele az akinek kell..., de a szándék a fontos, ja és köszönöm a segítséget, valamint a türelmet.
Előzmény: mr_ricsi (89)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 89
A P1-150 3.4V-tal működik, a K6-2 pedig órajeltől függően 2.2-2.4-gyel.
Nem lehet, hogy az első kísérletnél kivégezted a procit?
Előzmény: triple-x (88)
triple-x Creative Commons License 2002.10.29 0 0 88
Intel P-I 150
Előzmény: mr_ricsi (82)
Seres Efraim Creative Commons License 2002.10.28 0 0 87
Köszönöm a választ!
Előzmény: mr_ricsi (86)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 86
A legutolsó tartalmazza minden korábbinak az újításait. Elég csak ezt feltenni.

Ui: a gépen jelenleg fennlévőt mindenképpen mentsd el, mielőtt a frissítést végzed, mert hiba esetén ez ad egy lehetőséget a visszatéréshez.

awdflash orig.bin /sy /pn

Ezt kell beírni neki a mentéshez. A bootfloppyn a 3 fájlon kívül ekkor még csak az awdflash.exe legyen, és arról kell bootolni!

Előzmény: Seres Efraim (85)
Seres Efraim Creative Commons License 2002.10.28 0 0 85
Köszi a segedelmet! Megpróbálom.
Még egy dologban bizonytalan vagyok: Az alaplap gyártó honlapján dátum szerint sorolódnak a bios verziók. Itt is úgy van, hogy a legutolsó tartalmaz minden korábbi újítást is, vagy időrendben mindet sorban kell érvényesíteni?
Előzmény: mr_ricsi (84)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 84
Igen, bármilyen w98-as géppel megcsinálhatod, aztán törölj le róla mindent, kivéve az alábbi 3 fájlt:
io.sys
msdos.sys
command.com
Előzmény: Seres Efraim (83)
Seres Efraim Creative Commons License 2002.10.28 0 0 83
Sziasztok!
Tudatlan vagyok, nem egyértelműek az alaplap könyvében a bios frissítéssel kapcsolatos műveletek (lehet, hogy csak nekem).
Azzal kezdődik az egész, hogy egy boot rendszerfloppyt kell gyártani. Itt a gondom: hogyan csináljam W2K (magányos os a gépemen) esetén ezt a floppyt???
Világosítsatok meg!!!! - köszi
Lehet, hogy tök mindegy milyen gépen csinálok boot floppyt, menjek egy W98-as géphez és annyi?
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.28 0 0 82
És milyen proci van benne jelenleg. (Amellyel működik...)
Előzmény: triple-x (81)
triple-x Creative Commons License 2002.10.25 0 0 81
A jumperekkel már mindent megpróbáltam, a leírás és a fórumokban szepeplőket is. Amit megadtál azzal se csinál semmit!

1, awdfalsh.exe 5tx3_21.bin ezt kétféleképpen, ugyanis 2 embertől kérdeztem hogyan kell... Csináltam rendszerlemezt és arról, valamint csökkentett módban indítottam a gépet és úgy. Eleinte az update-nél kiírt két egységet amelyet nem tudott frissíteni ezt egyszerűen nem értettem, de az egyik ismerős megoldotta, valaki jelszóvel levédte a BIOS-t, elem ki-be és ezután minden ment mint a karikacsapás, legalábbis látszólag. Miután elindul a flash kér egy file-nevet gondolom, hogy hová mentse a régi BIOS-t megadom neki létre is hoz egy ilyen nevűt oda ahonnan indítom a flasht és kész lefut minden ok, pass stb.(próbáltam úgy is, hogy a kért fájlnak a 5tx3_21.bin-t adom meg...)

2, Nagyjából igen, ugyanis újraindítottam a gépet megvártam míg felépül kikapcs csere aztán megpróbáltam bekapcsolni, de egyszer sem indult el.

3, Igen

Előzmény: mr_ricsi (80)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.25 0 0 80
A bioshoz adott leírás szerint az alaplap tényleg tudja a K6-2 procikat, de csak 400 MHz-ig, és 66MHz-es FSB-vel.

Az alábbit kellene beállítani a kapcsolósoron:
87654321
::II::::

vagy
87654321
::II::I:

vagy
87654321
::II:II:

I= ez jelenti, hogy ON állásban van a kapcsoló.

A 3 próbát úgy kell elkövetned, hogy mindig nézed, milyen frekvenciát ír ki, és amíg nem lesz 400, addig kikapcsolás, pöcök átkapcsolás, gép bekapcsolás. A kapcsolót ne bántsd, ha működik a gép!!!!!

Kérdéseim:
1, A bios frissítést hogyan csináltad?
2, Mit tettél, miután a frissítés megtörtént? Csak beletetted a K6-2-t, és bekapcsoltad a gépet?
3, ATX-es tápról használod az alaplapot?

Előzmény: triple-x (79)
triple-x Creative Commons License 2002.10.24 0 0 79
Egyértelműnek tűnik, hogy jobban értesz a témához, mint én ezért is köszi a segítséget.(egy pancserrel bajlódni..) Az alsó sorban a következő áll: 07/20/98-i430tx-8661-2A59IG0DC-00 Egy honlapon láttam a BIOS frissítések listáját, amely 1.06 tól indult valamilyen hiba javítására volt alkalmas, és ott szerepelt ez az 1.0 mint kiinduló állapot és 2.1-el végződik, amelyet le lehetett tölteni(5tx3_21.bin). Én mint pancser kerestem egy ilyen felépítésű sort és csak egyet találtam: Award Plug and Play BIOS Extension v1.0A, amely nem változott a frissítés után, bár ha éz az Award alaplap verziószámára utal akkor nem is csodálom! Itt akadtam el, bár felvetésed után elgondolkodtam azon, hogy tényleg nem sikerült a frissítés, de ha sikerült, miért nem indul el az említett procival, előre is köszi a segítséget.
Előzmény: mr_ricsi (78)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.24 0 0 78
Ez egy Gigabyte alaplap és TX-es? Lehet az alaplapon egy jumper, ami megakadályozza a bios írását.

"1.0 marad a 2.1 helyett"
Bocs, de ez nem az alaplap verziószáma? A Biosnál az alsó sorban a hosszú számot kell nézni, és vagy az elején a dátum, vagy a végén a verzió, vagy mindkettő változik frissítés után.

Előzmény: triple-x (77)
triple-x Creative Commons License 2002.10.22 0 0 77
Egy régi alaplapról és prociról van szó, de hátha tud valaki segíteni illetve már tapasztalt hasonlót. Az alaplap ga586-tx3, amely elvileg BIOS frissítés után fogadja az AMD K6-2-es processzort. Igenám, de én nem tudtam frissíteni. awdflash futtatása után megkérdezi, hogy hová mentse a régi biost, ezután szépen végrehajtja legalábbis látszólag a folyamatot, exit majd restart, de nem frissül, 1.0 marad a 2.1 helyett... Elvittem szerelőhöz is, ahol azt mondták ez az alaplap nem tudja fogadni ezt a processzort. A keresés eredménye azonban mást mond, van egy német fórum ahol konkrétan ez az alaplap ezzel a procival megy. Nekem meg nem jön össze. 1 valamit rosszul csinálok, akkor hátha tud valaki segíteni. 2 rosszak a fórumok, bár valaki miért írna hülyeséget!
mr_ricsi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 76
Van megoldás
1, ha tudja, hogy eredetileg AMI vagy Award bios van-e az alaplapban
2, van-e egy olyan bios-fájl, amivel tutira működni fog az alaplap
3, ha most bekapcsolja a gépet, akkor világít a floppy LED-je
Előzmény: drberki (75)
drberki Creative Commons License 2002.10.07 0 0 75
Semmi ötlet?
Előzmény: drberki (74)
drberki Creative Commons License 2002.10.04 0 0 74
Sziasztok!

Egy haver most hívott,hogy kérdezzem meg az itteni gurukat,hogy egy biosszal legyilkolt Acer alaplapot meg lehet-e menteni valahol/valahogy?

Egy frissítést akart nyomni és az exe futtatása után behalt a gép!!

Valami ötlet esetleg??

Az alaplapkidobás vagy új alaplap vétel,csak az utolsó megoldás lenne:))

THX:
drberki

attila400 Creative Commons License 2002.07.27 0 0 73
Ejnyjeno! Képtelenség találni egy ?srégi HsingTech 1437-es alaplaphoz friss(ebb) biost találni?
A gyártó oldalán egy rakás van, de sajnos nem igazodom ki rajta.

Tud valaki segíteni? Köszesz

mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.08 0 0 72
amkerekes
2 megoldás is van (ha a biosfrissítés nem segít.)

1, A rendszert egy másik, kisebb méretű vinyóról indítod, és a 40G-ás lesz a Primary Slave vinyó. (A biosban "none"-ra kell állítani a 40G-ást. A már működő win már nem a bios segítségével kezeli a vinyókat, így detektálni is fogja, és kezelni is tudja majd.)

2, A 40G-ást egy másik gépben 2 részre kell osztani: Az elsődleges partició 8.4Gb alatt legyen. Ezt a másik gépben meg kell formázni, telepíteni rá az oprendszert, majd áttenni a Te gépedbe. (Az a célszerű, ha a másik gép is intel chipsetes)

De az első az legyen, hogy a legfrissebb biost beégeted az alaplapba!

Előzmény: amkerekes (71)
amkerekes Creative Commons License 2002.07.05 0 0 71
Es mi van akkor, ha a gep nem kezeli a 40 gb-os vinyot? Abit LM6, i440LX chipkeszlet. Ha BIOSban kezzel beirom az adatokat, akkor kiirja a mereteket, de bootolaskor mar azt mondja: Primary master hard disk fail. Gyanitom, hogy a gep nem tudja kezelni a 33gb-nal nagyobb vinyokat, de amit talaltam BIOS image-t, annal nem talaltam erre vonatkozo utalast. Tud vki jo BIOS-t neki, vagy valami javaslat?
Laja73 Creative Commons License 2002.05.28 0 0 70
na képzeljétek, már formattál
nem tudom, mit csináltam vele, átraktam a jumpert, vagy mi, de egyből felismerte:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!