Szia! Húú ne is kérdezd, elég sok minden történt nálam közben, dokit is kellett váltanom akaratomon kívül stb, úgyh nálam kicsit lassabban mentek a dolgok (meg másodszorra is műteni kellett mert kiszakadt a kis beműtött brekim, vagy ezt már meséltem ? Bocsi csak már elfelejtettem meddig ismered a storyt.) Viszont kint van a hármasom és már szépen araszolgat a helyére. Nagyon örülök neki, pont nem rég csináltam ezt a képet. Majd mutass te is nagyon kíváncsi vagyok rá ;)
Szia! Nagyon köszönöm a választ. Akkor ami neked van felülről az a lágy erővel dolgzó fogszabályzó,ugye? Azt is néztem,de a magasabb ára miatt vetettem el. Viszont ha azt nézem hogy a hagyományosnál ott van a foghúzás költsége és talán gyakrabban is kell járni kontrollra, akkor talán jobban megéri ez a Damon? Engem az egészséges foghúzás ténye őszintén elriasztott, pedig nagyon szeretnék szép mosolyt:) Átolvasom a hozzászólásaid.
nekem nagyon szűkek voltak az íveim, mégis lehetett húzás nélkül szabályozni. Egy éve van alul DamonQ-m, felülre pedig nyár közepén kaptam a Damon Clear-t (esztétikus), előtte egy évig volt kivehetős aktív lemezem, ami a tágítás miatt volt fontos. A fontosabb dolgokat leírtam a hsz-eimben, képeket is találsz majd...
Szia Kriszticiii :)
Mi újság a fogaddal? Kinőtt már?
Az enyém szépen beállt a sorba, mióta nem jelentkeztem. Szerdán kaptam harapásemelőt, jobb oldalon kell még a harapásomat korrigálni, bal oldalon már kész :) Aztán már csak apróbb igazítások lesznek, 2-3 hónap múlva pedig készen leszek, állítólag.
/majd rakok fel új képet is/
Mozsó, Bedike, veletek mi történt? Készen lett a mosolyotok? :)
UseR, megnézném a régen ígért képet/videot! Túl vagy már a beültetésen?
Milyen érzés a clear trainer-t hordani?
Itt is olvastam és mástól is hallottam, hogy rögzítő sínt kaptak fogszabályzás után az első fogak belső oldalára (alul-felül), ami örökre szól :/ neked is lesz/ van ilyen?
Kérlek adjatok tanácsot. 27éves lány vagyok és végre lenne pénzem(korlátozottan)fogszabályzóra. Voltam konzultáción, ahol azt mondták,hogy ki kell húzni a 4. vagy 5.fogat. Én ettől nagyon megijedtem,mert bár olvastam már róla,hogy ez kellhet,de azt reméltem,hogy nálam ez szóba sem kerül. Illetve most azt olvastam, hogy vannak fogorvosok akik ezt ajánlják és vannak akik nem. Ezt pedig most találtam: "legtöbbször a foghúzások azon kívül, hogy egészséges fogakat távolítanak el negatív arcesztétikai változásokkal járnak, mivel a frontfogak hátrébb kerülnek, az ajkak és a középarc beesik, ami a kor előrehaladtával ráadásul egyre rosszabb lesz." Most teljesen kétségbeestem. Azt elfogadtam, hogy a bölcsességfogaimat kihúzzák, és igaz,hogy elől valamennyire össze vannak torlódva a fogaim,de hátrébb van köztük rés. Arra gondolok,hogy ha onnan kihúznak egy fogat,hatalmas lyuk marad ott és nem tudom elképzelni,hogy ez teljesen eltünjön.:( Légyszi írjatok valami biztatót:)
A tb csak 18 éves korig támogatja a fogszabályozó készülék egy részét.
18 éves kor felett semmit.
Az sajnos em biztos, hogy kivehetővel meg lehet oldani a fogszabályozó kezelésedet. Konzultálj egy szakorvossal, nehogy többet ártson, mint használjon!
Vigyázat csaló! Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak,
amelynek elkövetője fogorvosként hirdeti magát. Dupla, sokszor tripla árat számol fel az áldozatainak, pl. 4 fogászati csap helyett 8-at számol, miközben a higiéniai viszonyok is többszörös fertőzés veszélyt jelentenek. A neve Szentmiklósi Péter, Fogászat + Fogtechnika, I. kerület, Hattyú utca 16. fsz. 1. Figyelem, Vigyázat!, fogászati csalás.
Róla még nem hallottam, budapesti? (elég sok fővárosi fogszabályozó szakorvost ismerek, de inkább fiatalabbakat, lehet, ezért nem hallottam róla..., így én a döntésedben sajnos nem tudok segíteni, de gondoltam válaszolok: "fogszabályozásra fel!!!:) )
Én is most vagyok fogszabályozás előtt. Tudtok esetleg valamit dr. Vasicsek Jánosról? Nála voltam, elég rendesnek tűnik, de kíváncsi lennék a tapasztalatokra vele kapcsolatban. Köszi
Hű, 2 év "gosi"-val, háááát, nem semmi... Nekem áll. kb. 6 hónap lesz "csak", a cél vele, hogy a (felső) 6-osaim berotálódjanak, ha ez megtörténik, már csak a sima alsó-felső marad kb még 2 évig. (Különben a félreértés elkerülése végett én NAGYON örülök, hogy nekem van erre lehetőségem!!!<a szabályozásra... -ugyebár nem egy olcsó dolog ez...- > ) Amúgy magát az érzést már én is megszoktam nagyjából, csak az a baj, hogy bal oldalon iszonyúan belevág a nyelvembe folyton a kis kampó... (Meg nekem -nem tudom, neked hogy van- nincs behajlítva a két "vasrúd"...) Most jövök épp a dokitól, lecsiszolt belőle, remélem most már jobb lesz, mert igazából tényleg csak ez az egy bajom van már vele (bár elég furán beszélek még, kissé raccsolok pl.... :D)
Szia! Nekem is van, már 2 éve... :D Egyébként 1 hét alatt megszoktam, mostmár szinte észre sem veszem hogy a számban van, úgyhogy nyugi jobb lesz ;) (vagy már talán mire válaszoltam jobb is lett ;) )
Ha az a bizonyos fog pl. erősen rotálódva van, stb..., megeshet, hogy gyakran lepottyan (főleg úgy, ahogy előttem válaszolt fórumtárs is mesélte, "leharapjuk" általában evés közben. Főleg a frontfogakról hajlamosabb "lepottyanni" -tapasztalatok szerint-... (Ezért is szokták az elején elmondani, hogy konkrétan "beleharapni" nem annyira célszerű semmibe, főleg keményebb ételekbe...)
A bracket visszaragasztásával kapcs.ban: 1szer még elmegy (ha viszonylag jobb állapotban van még a tappancs), de igazság szerint már az sem az igazi, főleg, ha fémről van szó, a leégetett, "ledrótkefézett" bracket ált. már nem tud olyan jól megtapadni, mint az új, mert az alsó, érdes felülete sérül... (Még a TB alapon működő fogszabályozási osztályokon is ilyenkor inkább új "brekit" kap a páciens, van olyan lelkiismeretes fogorvos, aki vissza egyáltalán nem ragaszt, hanem új ...)
Szia! Nálam is volt ilyen, leharaptam véletlenül evésnél, aztán visszamentem felrakatni, ami másnap le is esett, ismét visszamentem, és ahogy még a ragasztás után piszkálta a dokim, a kezében maradt... akkor mondta, hogy biztos van valami a felszínén, ami miatt nem tapad, így visszarendelt 3 nap múlva, addig beáztatta hyperol oldatba és végül így ragasztotta vissza... Ezidáig szépen viselkedik, remélem tényleg csak ez volt a probléma... :)))
Lassan egy éve van fogszabályzóm, és egy fogam nem hajlandó megadni magát. Már 3-szor engedte el a ragasztó eddig. Csak velem van így vagy másnak is vannak hasonló problémái? Fogalmam sincs hogy mit kéne csinálnom. Ha tudtok adjatok vmi tanácsot! Előre is köszi! :)
Igen, igazad van, olvasgattam már, de neki fogok ülni, és végigolvasom az elejétől. A doki (ismerős, dolgoztam is vele fogszab. osztályon :))), azt mondta, h kb. 1 hónap lesz, míg a "gosit" megszokom, ez az átlag, de nekem (talán épp ezért, mert ismerem <látásból...> ugyan szinte az összes lehetséges készüléket) vmi nem stimmel, azt hiszem, a fogóval megkarcolta véletlenül kicsit az egyik oldalon,, ezért most már csak 1 ponton vágja a nyelvem...... (amúgy elég magas a fájdalomküszöböm!!!:)) Ma felhívom, hátha be tudok szaladni hozzá... Köszi!!! :)
Szia! Nem tudom idővel hogy állsz, de én mikor megkaptam a fogszabit, nekiültem és ahogy időm engedte néhány nap alatt elolvastam az összes hozzászólást. Nagyon sokan írnak erről a dologról amit te is kaptál, érdemes lenne böngészned... :)))
Bebike, köszi a választ, még ha nincs is saját tapasztalatod goshival... Az alsó-felső szerintem ahhoz képest "kispista"... :( (Senkinek nem kívánom..., de most már ki kell bírnom azt a kb. 6 hónapot, amíg fent lesz, utána már csak simán alsó-felső...:)
Idézek magamtól:
"(Amúgy nekem műanyag, átlátszó Alexander készülékem van, 300ezer volt alsó+felső, a gosit ingyen kaptam mellé, "ajándékba"... :( "
Szia, én csak most kapcsolódtam be a fórumba. Akihez én járok annál van részletfizetés. Dr. Dalmadi Liliánnak hívják, nagyon tudom ajánlani, google-ön keress rá.
Sajnos nekem nem volt ilyen goshgarian-om... így erről nem tudok nyilatkozni. Annyit tudok, hogy amikor felrkták a fogszabit nekem nagyon kisebesedett a szám tőle, de ahogyan megszoktam, azóta semmi ilyen tünetem nincsen. Talán Neked is ez még csak a kezdet és utána jó lesz.
Azon kívül amiket felsoroltál még van egy nagyon fontos ami színezi: a kávé :) ajánlom az italokat szívószállal fogyaszd, úgy nem színeződik el :) de tényleg csak a gumikat fogja be. A curryvel én is megszívtam először...
Amiket felsoroltál az mind színezi, de nem a breketteket, hanem a körülötte lévő gumikat, amiket a dokid ki is tud cserélni... Az elszíneződött gumik miatt úgy nézett ki az enyém is, mintha csúnya színe lenne az egész fogszabályzónak, de mikor lecserélte rajta a gumikat, akkor ugyanolyan szép lett, mint mikor felrakta. :)))
Annyira feltörte a nyelvem ez a lelógó fémrész, hogy csak na... Valaki tudna erről mondani valamit, hogy ez így is marad, szóval egyfolytában (kb. fél év lesz a "gosi") így "szét lesz szedve" a nyelvem tőle? Köszi!!!
(Amúgy nekem műanyag, átlátszó Alexander készülékem van, 300ezer volt alsó+felső, a gosit ingyen kaptam mellé, "ajándékba"... :(
A tapasztaltabboktól kérdezem: Mennyire színezi a fogszabályzót: Tea, Kávé, fűszerpaprika, vörös bor? Van valami amit mindeképpen kerüljek el? ( a curry-n kívül)
Én 23éves vagyok, Pesten járok fogszabályzásra. Illetve az túlzás, hogy járok, mert konkrétan ma lett feltéve a felső ív. Egyelőre picit fájdogál ( főleg hátul a bölcsesség fogam), de egyébként nem olyan vészes mint amennyire tartottam tőle.
Nekem porcelán ( azt hiszem az, de legalábbis fehér) van elől ( az első 6 fogon) a többi pedig fém, fehér ívvel. Azt modnják nem feltűnő, de lehet, hogy csak nem merik megmondani :)
Nagyon rendes, és szerintem Pesti vizsonylatban jó árai vannak. ( Ez a variácó amit én használok 110eFt * 2 ív = 220eFt + a húzások)
Nekem keresztharapásom van, illetve az állakapocs izületem túlterhelt (egy gyerekkori SZTK-s foghúzás után eldőltek a hátsó fogaim és így nem zár jól az állakpcsom, elferdült)
Tényleg csak ajánlani tudom az orvost, mert nagyon kedves és alapos.
Szia! Én siófoki vagyok, a dokim is itt van, Dr. Farkas Gábornak hívják. A készüléken kívül semmiért nem fizetek, ebben az árban minden benne van. Külön kezelési tervet nem kaptam, mindent elmond szóban amit tudnom kell, méghozzá érthetően, barátságosan :)
A felső soron a bal négyesem annyira hátul volt, hogy ha mosolyogtam olyan volt mintha hiányzott volna a fog, ezt tolórugóval és harapásemeléssel összesen 3 hónap alatt kihozta, most csütörtökön pedig levette és átrakta a brekit az egyik első metszőmön, hogy egy szintbe kerüljenek, ami azóta meg is történt :)
Óriási változások történtek ezalatt az öt hónap alatt, mndenkinek csak ajánlani tudom a fogszabályozást :)))
Teszek fel képet, remélem be tudom illeszteni... Az első kép a felrakás napján készült, a második 4 hónap múlva, az utolsó pedig 2 napja, az alsó felrakásakor.