Köszönöm, legalább el tudom mondani, hogy szépen beégtem, hihi. Akit én Wheelernek tartottam, az nem más volt, mint ez a Mustafa. Mondom, hogy laikus vagyok:)))
Hááát, Wheeler annyira nem volt nigger, amolyan félvér jellegű volt. Élőben köze se volt a fotókhoz. Mármint a fizimiskájának. Az is igaz viszont, hogy eddig őt csak vagy két poszteren láttam.
Szerintem hetente kétszer nyugodtan lehet guggolni , ha testet szeretnél építeni , akkor elég hetente egyszer is , de akkor bukásig,sőt,ha van segítőd mehet eröltetett ismétlés is . Ha az erő érdekel akkor nem szabad semilyen alapgyakorlatot (guggolás,fekvenyomás,felhúzás) bukásig végezni,mert azzal ütöd az idegrendszert,magyarul a túledzés rosszabik formáját éred el,viszont lehet kétszer guggolni hetente is . A guggolás minden más lébgyakorlatot megelőz fontosságban,tehát ez legyen a lábnapon az első gyakorlat,időben is . A guggolást nem feltétlenül ajánlott piramisban edzeni . Ha erőre mész az 5*5-ös séma a legklasszikusabb . A szabályos guggolás az , ha a csipőd a térded vonala alá megy,ergo a combod legalább vízszintes a talajjal . Guggolásnál az öv stabilizál , ezért némiképp nagyobb súllyal tudsz dolgozni . Fontos még , hogy ne sarkalj deszkára , ugyan sokak nem elég rugalmasak a teli talppal való guggoláshoz,de szerintem (és mások szerint is) sokkal biztonsásgosabb és kontroláltabb a mozgás a teli talpas guggolásnál (arról nem is beszélve,hogy versenyen csak az mehet),tehát nyújtani kell . A pihenődiő általában guggolásnál a legnagyobb a felhúzás mellett. Én például : 90-be melegítek 8at,majd 120ba 6 ot ,és utána csinálom a munkasorozatokat,ami legutóbb 155*4*3 volt . A szünetek körülbelül 3-4 percesek,az utolsó munkasorozat előtt majdnem 5 percet is pihenek .
Verebes egy f*sz, és amúgy is dilettáns, tőle nem is lehetett mást várni, mint azt, hogy elb*ssza a műsort. A csajszi aranyos volt a Napkeltében, de itt nem láttam, nem tudtam megvárni, mert el kellett jönnöm. Volt még az osztrák srác, Kickinger, ott sétálgatott a csarnokban. Egy szimpatikus srác, jó alakja van, de persze Arnoldot meg sem közelíti. Sem a fotókon, sem élőben (Arnoldot persze nem láttam élőben még).
Voltam Debrecenben a Fitparádén. Flex Wheelert felöltözve láttam, de így is nagyon nagydarab. Nem ismeretem meg persze, mert haja van, és nem vagyok járatos annyira a testépítés arcai között, de mivel ő dedikált saját pultjánál, más nem lehetett:)
Az esemény egyébként unalmas volt. Voltak olyan arcok az 50+ kategóriában, akiken csak mosolyogni tudtam. Mintha nagyapám egy éve elkezdett volna kokszolni, majd lefogy. Vicc.
Én mostanában inkább lábtolózom, a termünkben a keret nem guggolásra való. Lábtolóval nagyobb súlyokat tudok megmozgatni csak a lábamat használva, és jóval biztonságosabb. Ha lesz fix edzőtársam, akkor talán kipróbálom a "buziguggolást".
Én már mondhatom, hogy szoktam, amennyiben a hét-másfél hét rendszeresnek tekinthető. Úgy szoktuk, hogy alapos melegítés után guggolással kezdünk, ha keretnél csináljuk, akkor a rúddal bemelegítünk, 12-14 ismétléssel. Aztán 55-tel 10, 60-nal 8-10, 70-nel 8 és 50-nel 10-12. Utána lábbicepsz 3x10, esetleg még combfeszítés. Ha nem keret, csak állvány van, akkor max. 60-nal guggolok a biztonság miatt. Hiába, nem vagyok egy olajdugattyú:) A vádlit vagy a lábnapon csináljuk, vagy máskor, ha rövidebb program van. Az egyszerűbb eset. De csak állva tudom, ez a hülye ülős módszer nem az esetem.
szoktatok ti gugolni??? mennyit érdemes??? 4-5 széria??? 6-8- ismétlés? 1 perc pihenő? hetente egyszer? én kétszer lábazok 1 héten, egyszer guggolok, kedden pénteken láb nyújtás, hajlítás, esetleg feltolás, újabban focizok a pénteki láb edzés helyett