És ha nem véletlenül nyalódik el? Ha esetleg beteszel a hüvelybe egy imbuszt ami szerinted keményebb és akkor esetleg a hüvely fog engedni? Akkor melyiket olcsóbb cserélni?
Nem az ára meghatározó,inkább a strapabírósága miatt esett a választás a szerszámacélra. Több ilyen módosítást csinált már eddig nincs negatív visszajelzés felé, hogy tönkrement volna. De ugye a gyári a legjobb mindenből. Egyértelműen.
Ma voltam ( másik) klímásnál a 4 motionnal mert a klíma ugye tavaly ősz óta nem üzemelt.
Nyilvánvaló volt, hogy elment belőle a gáz, feltöltve frissen mindig nagyon jól hűt, de ahhoz aki tavaly barkácsolt rajta (klímaszerviz) több alkalommal össz. hetekig volt nála az autó, oda már nem akartam megint vinni, ezért jött egy másik klímaszerviz.
Itt ugye a szokásos procedúra, ellenőrzés....nincs gáz...feltöltés...festés...majd használni kell, és visszajönni ha megint nem lesz hűtés, és az autót akkor otthagyni, és megkeresni a tömítetlenség helyét, okát....eddig ennyi.
Feltöltve brutál jól hűt, a többi majd idővel elválik.
Friss Passat(b6,2.0 tdi,2009) tulaj vagyok,már körbejártam a típust minden oldalról.Tudom,hogy az olajszivattyú hajtó tengelye meg szokta adni magát.A cserét jeleztem a szerelőm felé,ő pedig azzal jött,hogy a gyári vagy utángyártott alkatrész helyett tegyünk bele inkább egy imbuszkulcsot,ami méretre van vágva,mert,hogy a szerszám acél erősebb.Ha esetleg valaki hallott már erről,vagy meg is csinálta,legyen szíves ossza meg a tapasztalatait,véleményét velem.Köszönöm!
Egyetértek. Nyilván nem kell lehasználni az autót hogy húzza a belét, de a cikkben említett Passat-ra az értékéhez képest aránytalanul sokat költöttek - ezek soha nem jönnek vissza, és nem is igazán indokolt mindegyik. Én a kocsimat 75 ezer igazolt km-rel vettem, egy 5 éves B7-est. A gyári Pirelli gumikat 100 ezer körül cseréltem, volt 105 ezernél egy EGR cserém meg két szilent, de azon kívül olaj-szűrők a három év alatt. Nem cseréltem le a teljes vezérlést, gyári az akku.
Ahogy a cikkből is kiderült nem éppen mindig volt szükség a lehető leghamarabb az adott alkatrészt cserélni, mert az már full kuka volt.
Továbbá drága puccos szervizbe vitte a tizenéves autóját ahol ugye még a jónapotkívánok is extra összegbe kerül. :)
Szinte ugyanolyan évjáratú autóm van nekem is, és én is rákölthettem volna ezidáig jóval többet is ha kierőszakolnám azon alkatrészek cseréjét amelyek igaz már használtak, de még nem veszélyeztetik az üzembiztos használatot.
Öreg autónál bármikor bármit lehet cseréltetni hiszen majd minden erősen használt.
Lengéscsillapítókat, lengőkarokat a 9 évig nálam futott 12 évesen eladott Passatomon sem cseréltettem pedig biztosan lehetett volna, de nem volt rá szükség úgy meg minek, és sorolhatnám a hasonlókat.
Ez a legyen minden jó az autómon csupán pénz kérdése, mint ahogy írtam bármikor lehet rá költeni. $
Azert kivancsi lennek, hogy mennyire "kellett" az osszes alkatreszt rogton cserelni? Gondolok itt leginkabb a futomure. Meg klimahuto kulso mosas 6ezerert?
A kijelzod gyanithatoan haldoklik. Ha jol tudom nem egy nagy nagy osszeg a javittatasa. Es micel elegge elterjedt tipus, ezert van hozza kiepult kisipari halozat is. ;)
Szép estét! Új vagyok a fórumon, minap lettem passat tulajdonos, és lenne néhány kérdésem! Motorkód: BKP! Ebben van hatszögtengely, vagy lánc, vagy a kettő együtt? Dpf? 2005-ös dsg-s! Amúgy szépen megy, pöcc-röff indul! Kilóméter van bőven, de semmi füst! Hiányzik a csomagtérroló, meg még egy-két apróság! Van hogy a két óra közötti szögletes kijező nagyon halványan világít, de néha a baloldala teljesen jó! Este semmi gond, de nappal nem nagyon látszik! Ha valaki tudna némi segítsét írni, meg köszönném! További szépet! Üdv: karimama!
Nos ,én lestem rá hibakód olvasóval Delphi-vel " a fenti hibát irta ki egyedül .Egy autószerelő kicseréltette vele az vákumszabályzót de nem oldotta meg ,én átnéztem és a vákumcsövek rendben vannak a helyükön vannak .Más hibakód nincs ,és a müszerfalon sincs visszajelzés hiba " .Nem volt sok időm nézni mert sietett ,mit érdemes nézni ?
Üdv mindenki ,az egyik ismerösömnek gondja van a B5 1.9 PD Passat-jával .17958 A Hibakódja ,az n75 szabályzó új .Hol érdemes keresni a hibát ? 120 nál nem megy többet és nem megy úgy ahogy elötte ....
A héten szereldében volt a 4 motion, a B.E ajtót nem igazán akarta minden esetben nyitni a kp. zár a távirányítóval.
Kulccsal nyitotta, de a zsigulátor korszak már régen elmúlt azaz a kulcsos nyitás. Megelégeltem a kulcsozást.
Ma délután hozta haza nagy nehezen a szerelő, 26 ezer Ft-ba került a javítás, az öröm nem tartott sokáig mert mikor akartam volna beállni a helyére észrevettem, hogy a vezetőajtó felől semmi rádió hang sincs.:(
Azaz az ajtóban lévő hangszórók kukák nem szólnak.
Hívtam egyből a szerelőt, és mondtam neki mi a helyzet, hát ja nem ő csinálta mondta hanem a fia, így az az ő sara, természetesen megcsinálják garanciában, de az megint időbe fog kerülni, az idő pedig pénz.
Hát, meglesz, bár félek, hogy terhelés nélkül meg nem fog előjönni. Ez sima erőltetésnél jön elő legegyszerűbb, bár nyilván a motorfékkel lassítás az nem ez. Tegnap próbáltam manualban alacsony fordulatról gyorsítani 6osban, na olyankor érezni csak igazán.
Borzasztó idegesítő már, az a legjobb a V6ban hogy milyen simán jár, nem érezni a motort a kormányon, erre ez van most...
Ugyan, nem nekem lett cimezve, de az otlet borzet megnyitom.;)
A kipufogod javitasakor a gumiszilenteket csereltetek? Neiem offoson az utangyartott hatsodob verte a padlolemezt bizonyos sebessegnel(rezonancian), amig nem kapott egy uj, jobban tarto hatso, erosebb gumigyuruizet.
Jó, hogy itt vagy, van egy problémám amit nem fogok tudni rendesen leírni, de hátha. És hátha tudja valaki, mitől lehet.
A V6-osnak ugye meglehetősen sima a járása, az enyémen viszont egy ideje van olyan fordulatszám, ahol nem. Olyan érzés, mintha valami sportkipufogó lenne a kocsin, olyan, hogy igazából nem is érzel semmit, csak a kormányon, mert annak a V6on tökéletesnek kellene lenni, ezért feltűnik ha "rezeg" minimálisan, illetve az a fajta rezgés, amit hallasz ha valami zörgő dolgot hagysz az "asztalon".
Mivel a kipufogómnak volt egyéb baja, nem foglalkoztam vele, viszont a kipufogóm javítva lett (nem új, javítás), tökéletesen csendes, ez a jelenség viszont megmaradt. Nem hogy megmaradt, hanem az elmúlt fél évben csak erősödött, eddig talán akkor tűnt fel, ha 5-6 közt váltott a városban, most viszont mát elég gyakran, sőt, megálláskor is.
Egyáltalán merre induljon az ember? Hallgatóztam már, én semmit nem hallok, úgy értem nem olyan mint mikor valahol kifúj a kipufogó.
Sziasztok! Másnak is melegszik ez az üzemanyagszivattyú-vezérlő? A hátsó ülésnél van. Passat TSI 2008 Amikor túlmelegszik, leáll az autó. De öt perc múlva megint tudsz vele menni 20-30 percig. Ahogy jön a meleg idő, úgy lesz egyre nagyobb para az autózás.
Már a harmadikat teszik az autóba, de itt az alapprobléma, hogy vajon mitől melegedhetnek ezek? Tűzforró ez a fekete kis doboz:
Ez így teljesen nem igaz! A Passat a Comfortline változatot is alapban - még a B8-nál is - 16-os kerékkel szállítja. A B6-nál alapból a Trendline-on lemezkerék volt, a Comfortline-nél is, és a Highline volt alapban "Adelaide" 16"-os alukerékkel szállítva. Továbbmegyek: láttam már - egyébként más szempontból jól felszerelt - B6 Comfortline-t műanyag kormánnyal! Az enyém egyébként B7 Comfortline sok extrával, ezeket is "Perugia" 16"-os alukerékkel szállították.....
" Nekem is volt nagyobb kerék az előző kocsijaimon, autópályán zúgtak, nehezebb volt a kormányzás, rosszabb a rugózás. "
Hm....igaz offos autón, de télen nyáron 18"-os garnitúrákkal járok évek óta sosem éreztem még egyiket sem hangosnak, és kormányozni sem nehezebb miért is lenne ha jó a szervó rásegítés, igaz ez típus, modellfüggően különbözhet.
A rugózás értelemszerűen "rosszabb" mivel a nagy átmérő hozza magával a peresebb alacsonyabb oldalfalú gumikat.
Persze ez mind típus, modellfüggő mert egy nagyobb erősebb autó alatt érdekesen mutat egy 16"-os kerék mondjuk 18"-os helyett.
Kollégám autóján ( ugyanolyan kasztni, mint az enyém) is 16"-os kerekek vannak az enyémen 18"-osok....hát meg lehet nézni a különbséget, minden csak nem szép.
A nagyobb gumik hátránya, hogy eleve peresebbek, drágábbak, és általában hamarabb kopnak,mint kisebb társaik, de hát vmit valamiért.