Keresés

Részletes keresés

azopi Creative Commons License 2000.09.12 0 0 173
Hát igen, én sem értem a lelkesedést, annál is inkább, mert a Matávnetnél ugyanezek az árak 30.000 és 45.000 Ft. Normális külföldre irányuló sávszéllel.
Előzmény: awake (172)
awake Creative Commons License 2000.09.12 0 0 172
Elmagyaráznátok nekem, miért jó a TvNet féle bérelt vonal? Nem értem a lelkesedést, 64K-ért 69Eft, 128K-ért 109Eft, ez szerintem marhadrága.
Egyébként a tájékozatóból kiderül, hogy a bérelt vonal fenntartási költség (Matáv díja) benne van.
Előzmény: blr (167)
Filburt Creative Commons License 2000.09.12 0 0 171
Hali Avrohom,

mi után érdeklődtél pontosan? Hogy magánszemélynek v. cégnek kötik-e be?

Ha magánszemélynek is bárhol a városban, akkor tudnál adni egy telefonszámot és egy nevet? Mert nekem mail-ben azt válaszolták, hogy az I. kerülettel nem foglalkoznak...

Most akkor mi van?!

Köszi,

Filburt

Előzmény: Avrohom Ben Eyal Kassar (169)
tommondatyer Creative Commons License 2000.09.12 0 0 170
Csupán a bérelt vonali díjat is fizetheted...

Shalom

Előzmény: Avrohom Ben Eyal Kassar (169)
Avrohom Ben Eyal Kassar Creative Commons License 2000.09.11 0 0 169
Tisztelt blr.
Köszönöm válaszod,a bekötéssel kapcsolatosan érdeklődtem,és azt irta nekem az ember aki a tvnet-nél ezzel a szolgáltatással foglalkozik,hogy bárhová bekötik Budapesten.Azokban a kerületekben is ahol nincs kábel tv-s internet szolgáltatás.
Ezen én is meglepődtem,mivel ha jól tudom a tvnet 4-5 Budapesti kerületnél többen nem szolgáltat jelenpillanatban.

Shalom

Előzmény: blr (167)
eXXon Creative Commons License 2000.09.11 0 0 168
Broadband - Privát

A Broadband Privát teljeskörű Internet hozzáférést biztosít az előfizetők számára.
A csomag tartalma:
Kábelmodem: 1 db
E-mail: 1-3 postafiók, összesen 6 MB tárterülettel
Web-tárhely: 3 MB
Adatforgalom: 1 GB (A kábelmodem Ethernet csatlakozási felületén mért forgalom.)
Statisztikus sávszélesség: 300/64 kbps
Munkaállomások száma: 1 db
A munkaállomáshoz 1 db publikus IP-cimet biztosítunk.
Kereskedelmi célú Internetszerver-szolgáltatás üzemeltetésére ebben a csomagban nincs lehetőség.
Havi előfizetési dij: 7,000 Ft + ÁFA

A többi: http://www.broadband.hu/contents/broadband/csomagokarak.php3

... Olcsóbb mint a dsl és benn a net is...

Előzmény: Avrohom Ben Eyal Kassar (166)
blr Creative Commons License 2000.09.11 0 0 167
Azért nem kellett volna az egészet beidézni, elég lett volna egy link is...
Az árak jók, csak éppen nem túl sok helyen tudod beköttetni, és a külföldi sávszélesség nem az igazi a "belső" háló 10Mb/s max. sebességéhez képest (ilyen előfizetési díjakból nehéz is lenne nagyobbat bérelni). Országon belül viszont nagyon jó.
Előzmény: Avrohom Ben Eyal Kassar (166)
Avrohom Ben Eyal Kassar Creative Commons License 2000.09.10 0 0 166
Sziasztok!Lehet hogy off a téma,de találtam kábel tv-s internett szolgáltatásról dijakat.Jó lenne ha leirnátok róla a véleményeteket,miért jó ,miért rossz?Jobb mint a matáv rosszabb mint a matáv...szóval ilyesmi.

Magánelőfizetők és gazdasági társaságok

Oktatási intézmények

Bérelt vonali internet szolgáltatás

Egyéb szolgáltatások díjai

Hasznos linkek
Magyar nyelvű netikett

Elfelejtett Porta jelszó megváltoztatása

Jelszó megváltoztatása

Honlap föltétele a szerverre

Levelezőprogramok beállításai

Domainregisztráció

Ftp szerver

A TVNET KFT. szolgáltatásai és árai

--------------------------------------------------------------------------------
AKCIÓS bérelt vonali szolgáltatásaink és azok árai
A TVNET Kft bérelt vonalas szolgáltatásait azoknak az ügyfeleinek ajánlja, akik állandó, nagy sebességű Internet elérést igényelnek, ami a nagyon korszerű pont-pont közötti összeköttetésű digitális jelátviteli technológiával valósul meg. A bérelt vonalas elérés további előnye, hogy ideális megoldást jelent a helyi (lokális) számítógép hálózatok Internet elérésének megvalósítására is, ezzel együtt lehetőséget biztosít valamennyi szerver funkció (Mail , Proxy, WWW, FTP, stb.) saját telephelyen való üzemeltetésére is.
Az árak az általános forgalmi adót (ÁFA) NEM tartalmazzák és Budapest területére vonatkoznak.
Bérelt vonali korlátlan Internet hozzáférés
Hagyományos bérelt vonali Internet hozzáférést tudunk biztosítani ügyfeleink igénye szerint 64 kbit/s sebességtől egészen a rendkívül gyors 2 Mbit/s sebességig. A megfelelő sávszélesség biztosítása mellett a TVNET Kft semmilyen díjat nem számol fel a bérelt vonali forgalom után. Árpolitikánk szerint ügyfeleink korlátlan (időtől és forgalomtól független) hozzáférést kapnak, ezenkívül az előfizetési díjaink MINDEN költséget tartalmaznak, még az alaphálózati szolgáltatói díjakat is !
(A bérelt vonali Internet szolgáltatás díjai rendszerint a vonal kiépítésének egyszeri és fenntartásának havi díjaiból állnak (ezek az úgynevezett alaphálózati szolgáltatói díjak), valamint az internet szolgáltató által felszámított egyszeri és havi, amihez a legtöbb esetben a felhasználó felé irányuló adatforgalom utáni úgynevezett forgalmi díj is kapcsolódik. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy más szolgáltatók ezen díjainak összegével szemben a TVNET Kft-nél, az akció keretében mindössze egy, előre jól kalkulálható költség tétel áll !)

Havi díjak a sebesség függvényében:
Sebesség Havi díj
64 kbit/s 69 eFt
128 kbit/s 109 eFt
>=256 kbit/s Egyedi árajánlatért hívjon minket!

Minden bérelt vonali hozzáféréshez az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk díjmentesen:

Bérelt vonali kapcsolat építésének teljeskörű ügyintézése
Egy darab első szintű .HU domain regisztrációja és másodlagos name service
Fix ip tartomány (16 db IP cím) biztosítása
Egy darab Cisco 805 router biztosítása
Támogatás nyújtása router konfiguráláshoz, mail-relay beállításhoz

Bérelt vonali VIP Internet hozzáférés
Azon ügyfeleinknek, akik az átlagos vagy normálnak nevezhető nemzetközi sávszélességnél többet szeretnének használni, ezzel együtt csökkentett adatátviteli késedelmet (transmission delay) és kisebb telítettséget igényelnek, a bérelt vonali VIP Internet hozzáférést ajánljuk. Ez a csomag amellett, hogy szintén korlátlan elérést jelent, gyakorlatilag állandó rendelkezésreállást, nagy sávszélességű nemzetközi kijárást és plusz szolgáltatásokat tartalmaz.

A bérelt vonali VIP Internet hozzáférés GARANTÁLT műszaki paraméterei:
rendelkezésre állás: 99,5%-os
nemzetközi Internet uplink: az esetek legalább 80%-ában nem lesz nagyobb a telítettség 80%-nál
transmission delay (adatátviteli késedelem): saját hálózaton belül kevesebb, mint 50ms; az ismert nemzetközi csomópontokig az esetek legalább 90%-ában kevesebb, mint 350ms (ezek az értékek 64k-s vonalra vonatkoznak, nagyobb vonali sebesség esetén értelemszerűen kisebb a késedelem)

Havi díjak a sebesség függvényében:
Sebesség Havi díj
64 kbit/s 89 eFt
128 kbit/s 129 eFt
>=256 kbit/s Egyedi árajánlatért hívjon minket!

Minden bérelt vonali VIP Internet hozzáféréshez az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk díjmentesen:

Bérelt vonali kapcsolat építésének teljeskörű ügyintézése
Egy darab első szintű .HU domain regisztrációja és akár teljes name service
Fix ip tartomány (32 db IP cím) biztosítása
30 db mailboxot a TVNET mail-szerverén
Egy darab Cisco 805 router biztosítása
Támogatás nyújtása router konfiguráláshoz, mail-relay beállításhoz
Back-up

Kiegészítő szolgáltatásaink
Bérelt vonali ügyfeleink belső biztonsága érdekében, kedvezményes firewall installálást vállalunk. Az installálás költsége 105.000.-Ft , mely magában foglalja a Cisco 805 routerhez tartozó szoftvert és a telepítés teljes költségét is.

A bérelt vonal esetleges leállásakor a back-up (analóg vagy ISDN vonalon) lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók „"zavartalanul" folytathassák a munkájukat, hiszen ebben az esetben a hiba kiküszöböléséig a bérelt vonal szerepét egy hagyományos kapcsolt vonali hálózat veszi át.

További információkért, egyedi árajánlatért kérjük hívjon minket !

Előzmény: Dr. Pepper (164)
hackz Creative Commons License 2000.09.10 0 0 165
Hali!

ADSL Belgiumban:

Net Runner Go: 300 kbps maximum, 3 Gb letöltés, utána 5 BEF/Mb:

ADSL modemről az előfizetőnek kell gondoskodnia, de megrendelhető a Belgacomnál is.

Belső: 7000 BEF
USB: 8000 BEF
Külső (hálókártya is kell): 10000 BEF

Belgacom 10000-ért installálja fel, vagy megveszed a start kit-et 1000 BEF ért. A kit tartalmazza a splittert is.

Ezután jön a havi díj: 1800 BEF (bruttó) cca 12000 HUF

Egy kategóriával nagyobb (1Mbit/s) hozzáfárás esetén havidíj: 2300 BEF

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.09.10 0 0 164
Már írtam, de megismétlem, csak hogy több ár-infó legyen (USA):

Setup:
SDSL, 384/384 Kbps (ezt a mérések is igazolják). Ez volt a max. sebesség amit a vonal (a távolság miatt) bírt - egyébként mehetett volna egészen
768-ig ugyan olyan feltételek mellett:
Havi: $39.95 (ISP-vel, nix forgalom/időkorlát)
Install: Ingyen
Modem: Ingyen (nem router hanem bridge)
IP: Statikus cím
Három hónap ingyen (1 éves szerződéssel)

Elek, tessék a gatyát felkötni!

MikiMaus:
OK. Én nem ismerem ennyire a részleteket. Ahogy valaki lentebb írta, hozzászólásod inkább egy tudományos értekezés...

Előzmény: oplab (163)
oplab Creative Commons License 2000.09.10 0 0 163
Ennyibe kerul az ADSL Nemetorszagban (ott T-DSL-nek hivjak)

Egyszeri belepesi dij 100,86 DEM
+ha van ISDN-ed, akkor 14,89 DEM/ho
vagy ha analog telefonod van, akkor 29,89 DEM/ho
ISDN-nel egyutt a legdragabb varians 64,79 DEM/ho
Mind brutto arak. A szorzo mostansag 134 Ft.

http://www.schnelltdsl.de/html/preise.html

Ehhez kepest az Elek Muvek arai a kozrohej hatarat suroljak. Felulrol.

eXXon Creative Commons License 2000.09.09 0 0 162
Én inkább egy tudományos értekezés helyesbítésének mondanám...
Előzmény: Dr. Pepper (160)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.09 0 0 161
Helló DRP!

Nem keveredtek ellentmondásba!

A szöveg - amikor a múltkorit írtam, direkte elővettem! - külön kiemeli, hogy ISDN esetén az upstream első 4.3kHz-es csomagjának helye NEM 26 hanem 130 kHz. Mivel alközpontos (azon belül is 90%-ban analóg TPV-s) és inkább szoftveres lévén az ISDN elméletét is inkább a felső layerek vonatkozásában ismerem, látom át.

Ezért nem igazán látom be ezt a 130 kHz-et, de az ADSL (illetve tudtommal általában az xDSL) átvitelben épp az a plána, hogy adaptív a fizikai közeghez (ennél jobban nem tudom megfogalmazni, bár nem jó az egyeztetés!) és így valszeg az upstreamet fogja inkább rontani az ISDN a PSTN ellenében, míg az downstream gyakorlatilag 'csak' a fizikai paraméterektől (elsősorban ugye a réz-hossz, de az időben változók között n+1 ilyen van még) függ (ugye már a szabvány is csak tól-ig értéket ad meg!), így igazából annak nincs jelentősége, hogy az ISDN szolgálat már adott é e vagy sem.

A legutolsó bő lére eresztett hozzápofázásomban utaltam arra, hogy inkább szervezési és üzemviteli okai lehetnek az ISDN kikötésének, mert sem hw sem sw közös rész nincs! (jó, más splitter köll, de az egy szériadarab)

Üdvözöl

Maus Róbert Péter

Előzmény: Dr. Pepper (160)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.09.08 0 0 160
MikiMaus!

Én csak egy MATÁV dokumentumból idéztem. Te is. A látottak szerint önmagukkal keverednek ellentmondásba. De ezt már megszokhattunk (?!).

DRP.

Előzmény: Törölt nick (143)
Tamska Creative Commons License 2000.09.08 0 0 159
Ami a technikai részt illeti egyetértek.
Azonban továbbra is állítom, h elsődlegesen a korlátlan - közmű jellegű - hozzáférés lenne a priorítás, aztán a sávszélesség. Természetsen a kettő eggyütt lenne az igazi, de ez ma itthon sajnos nem reális. Már 64k folymatos kapcsolat esetén teljesen más dimenzióban lennének a userek, nem kellene mérlegelniük, hogy akkor most mennyit lehetek online? mennyi is ennek a költsége? stb. Erre gondoltam.
Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 158
Tamska: "Azért nem magasabb sávszélességgel (64k) számoltam, mert véleményem szerint az elterjedés tekintetében nem a sávszélessség számít, hanem az állandó kapcsolat. "

Mikimaus:

Én a helyedben épp a sávszélességet nézném, mert a Matáv bérelt vonali szolgáltatására (LanFlex) úgy általában nem az elvárt üzembiztonság és f olyamatos működés jellemző .-)))

Arról nem is beszélve, hogy az ADSL(előfizető)-DSLAM(központ)-ATM(LanFlex)-Szolgáltatás-elérés(pl. ebben az esetben a MatávNet) átiteli láncban egyáltalán nem biztos, hogy folyamatos (hibamentes!) működés lesz!

Viszont ha az esetek csak 30 százalékában (az időre vonatkoztatva) a lejövő sávszélességed eléri a 6-8 Mbps-ot, akkor nagy valószínűséggel sokkal jobban fogod élvezni a netet, mint eddig!

Az ADSL bevezetésének (körzet szerinti és ISDN előfizetéshez történő kötése egyértelműen erre utal) egy jó éves műszaki - éles - beüzemelése fog "csak" következni.

Aztán ha majd (pl. az INTERNET2 ki- és elterjedésével) alapvetően megnő a hálózat és a kiszolgálók sávszélessége (és nem utolsó sorban a válasz-sebessége), akkor lehet 'rendesen' megterhelni a nagyszámú ADSL forgalommal az ATM hálózatot!

Emlékezz csak vissza, hogy az ISDN több, mint egy évig (amikor hivatlosan is üzemelt már!), olyan döglődéseket produkált (na persze nem a fizikai közeg szintjén, hanem a szolgálati és vezérlési szinteken, de ez is elég volt a kiakadásokhoz, hibákhoz), amiket a fizető(!) ügyfeleknek kellett 'lenyelnieük'!

Üdv.
Maus Róbert Péter

Előzmény: Tamska (155)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.07 0 0 157
mikimaus:

megkaptam, köszönöm!

OPi Creative Commons License 2000.09.07 0 0 156
Csak azert, mert en meg az UPC egyik torzsfonokevel beszeltem errol a minap... nem igen jatszik ott a Matav 0-nal; nagyobb szerepet tulajdonilag...
Előzmény: kaktusztea (153)
Tamska Creative Commons License 2000.09.07 0 0 155
Gondolkodtam a várható ISP ADSL árakon. Erősen IMHOzom, hogy a Matávnet ISDN áraiból ki lehet indulni, ezek a Matávnet honlapjáról származó információk szerint jelenleg így néznek ki:

"Ugyanezen szolgáltatásokat kínálja, de kétszeres sebességet - azaz ISDN-vonalon mindkét 64k-s csatorna használatát - és megduplázott webtárhelyet biztosít az irodaNET128 elnevezésű csomagunk. Az irodaNET64 havi előfizetési díja nettó 12 500 Ft, míg az irodaNET128 havi nettó 17 500 Ft-ba kerül. Mindkét csomaghoz szükséges, hogy előfizetőnk rendelkezzen önálló domain névvel ... "

Amint azt a weblapon olvashatjuk a fenti árak tartalmazzák a domain név fenntartást 10MB és a @cegnev.hu típusú (10db) mail szolgáltatást is.
Ugyanakkor a Matávnet 64k-s bérelt vonali internet hozzáfárési díja 30 000 Ft. Ez persze nem tartalmazza a magát a bérelt vonalat. Hja és ez nem egyértelmű, de valszeg csak 250MB forgalom tartozik hozzá.

Én mindenesetre úgy gondolom, hogy még egy cégnek is meg kellene tudnia úszni egy 64k-s ADSL internet csatlakozást tokkal-vonóval havi 20kHUF+Áfa összegből. Magánszemélyek felé ugyanez 10kHUF elfogadható ajánlat lenne.

Azért nem magasabb sávszélességgel (64k) számoltam, mert véleményem szerint az elterjedés tekintetében nem a sávszélessség számít, hanem az állandó kapcsolat. Legalábbis sokkal fontosabbnak gondolom az internet közmű szerű elterjedésének gátjaként az állandó kapcsolat hiányát. Hiszem, hogy a folyamatos megfizethető hozzáférés az internet elterjedésének hazai kulcsa.

Meglátjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.07 0 0 154
4ndr3w!

Mail ment, de ne engemm szídj, mert majd 700k a file!

Üdv és sok sikert!

Maus Róbert Péter

Előzmény: 4ndr3w (152)
kaktusztea Creative Commons License 2000.09.06 0 0 153
"Szerintem ez nem igy van. Az UPC es a Matav konkurensek. Szerintem kevered az UPC-t a MatavKabel-el."

Hmmmm.
Pedig többektôl hallottam akiknek az UPC ajánlgatta a szolgáltatásait.
Remélem neked van igazad :-)

Előzmény: John Zero (149)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.06 0 0 152
mikimaus:

az általad említett http://www.tar.hu/cirby/ címről eltűnt a doksi, pedig engem érdekelt volna. Ha neked megvan, el tudnád esetleg küldeni mailben? Előre is köszi.

4ndr3w

eXXon Creative Commons License 2000.09.06 0 0 151
Az biztos, hogy nyereséges lesz az upc, mert 6 vagy 20 % részesedése (nem emléxem) van benne a Microsoftnak... Matávnak nincs. Azaz 0%.
Előzmény: John Zero (149)
OPi Creative Commons License 2000.09.06 0 0 150
A UPC hogy lenne a Matave ? Erdekelne a dolog...
John Zero Creative Commons License 2000.09.06 0 0 149
kaktusztea:

"Csendesen megsúgnám, hogy az UPC is a Matávé."

Szerintem ez nem igy van. Az UPC es a Matav konkurensek. Szerintem kevered az UPC-t a MatavKabel-el.

Előzmény: kaktusztea (148)
kaktusztea Creative Commons License 2000.09.06 0 0 148
John Zero:
"Ez vicc?
Ha nem, akkor az UPC-nek és a TVnet-nek nyert ügye van: a MATÁV önmagát üti ki... "

Csendesen megsúgnám, hogy az UPC is a Matávé.
Az utóbbi idôben szép csendesen felvásárolták a kisebb kábelTV-s cégeket. Más területre is beeszik magukat, ha majd jönnek az ínséges idôk (gy.k: monopolium kampec).

Előzmény: John Zero (129)
VaLaki Creative Commons License 2000.09.06 0 0 147
Kösz !
Még kérdés:

"Többen azt mondják ha 64kb-el akarsz netezni akkor jó a doboz, csak bedugod a madzagod a gép soros portjára meg a (varázsdobozba). "

Ha veszek a vasba ISDN kártyát az milyen sebességet ad az adott 2 x 64 K-s vonalon, amelyek tudtommal nem közösíthetőek.

Azaz kártya vagy RS 232 ?

Előzmény: Garancia (146)
Garancia Creative Commons License 2000.09.06 0 0 146
VaLaki!
-Többen azt mondják ha 64kb-el akarsz netezni akkor jó a doboz, csak bedugod a madzagod a gép soros portjára meg a (varázsdobozba). Ha 128kb-el akarsz netezni akkor nem biztos, hogy birja az alaplapod soros portja.
-Konfigurálásához adnak egy kézikönyvet.
-A varázsdobozhoz tudsz csatlakoztatni 2db analóg készüléket(nincs lassítva), és 2db ISDN kütyüt.
Ha minden igaz akkor 3 hívószámod lessz, amit úgy programozol be a varázsdobozodva ahogy akarod. pl: ezt a három számot eloszthatod a telefonok között, hogy melyik csörögjön ha az egyik számon hívnak, melyik ha a másikon, stb....
Nagyábbó ennyi....

Előzmény: VaLaki (145)
VaLaki Creative Commons License 2000.09.06 0 0 145
Csak neked csomag:

Nálam volt ma egy üzletkötő, azt mondta lesz egy doboz két analóg, két ISDN és egy db. RS 232 kimenettel (a modem a varázsdobozban van).

Kicsit nem értem:

Itt azt írjátok, hogy ez a soros porti csatlakozás nem jó.
Miért ? Lassabb ?

Hogy lehet konfigurálni ?

A két analóg le van lassítva ?

Hány telefonvonal is van ezen ?
Szóval teljesen belekeveredtem.
Ha van egy szakértő a fedélzeten kérem segítsen.
(A héten kifut az akció)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 144
Ja! Már javítom is magam, mert hátulról ültem meg
a lovat!

Ha az ISDN egy időben egy bitet vinne át, akkor persze a sávszélesség Hz-ben a bps-sel egyezne meg!

Ebben az értelemben már elfogadható a 130kHz-es dnstrm kezdet, de a többi akkor is ül (azaz az upstream nem igen fog változni).

Az előző egyik hozzászólónak: ezért e belföldi MatávNet sebességet nem feltétlenül annak kapacitása határozza meg - az Index szervere egyszerre milyen válasz-sebességet képes maximum szolgáltatni pl. 130 "reácsatlakozó" IP cím felé?

Én inkább a tartalomszolgáltatók oldalán látom a sebességproblémát!

Maus Róbert Péter

Előzmény: Törölt nick (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!