Keresés

Részletes keresés

Scholl4 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 616

Panelból is kiirtható a csótány, de ehhez nem árt ha a lakók mindegyikénél történik rendszeres irtás. A Góliát gél nagyon hatásos (talán a legjobb) csótányirtó gél, ára viszont nagyon magas. A Maxforce White IC hasonlóan hatásos, kedvezőbb árfekvésben, a domino effektust a csótányok közt mindkét termék tudja...

Csótányügyben várom kérdéseiteket itt a fórumon vagy telefonon is. 

Cégünk internetoldala: http://www.agrohydro.hu

Előzmény: SOS! (615)
SOS! Creative Commons License 2007.04.22 0 0 615

Sziasztok!

 

Decemberben költöztünk egy panel házba és a szomszédunk csótányos, de nagyon. Most költöztek ki áprilisba, azóta hozzá járnak, gondolom kaja kell a szemét dögöknek.

Olvastam a fórumon az Aventis GOLIATH nevű gélt. Szerintetek ez valóban  hatásos?

Nem tudom elképzelni, hogy egy panelból ki lehet írtani valaha ezeket az utálatos csótányokat, de valami megoldást akkor is kell találni. Ha van valakinek valami bevált ötlete, légyszi írjátok meg. Köszi

 

LaTorre Creative Commons License 2007.02.11 0 0 614
Kezdetnek itt egy írás:

http://csotanystop.hu/?a=csotany_megelozes

végig kellene nézned minden sarkot, minden illesztést, szigetelést, fal és padló találkozást, csöveket, ilyesmi, és azokat betömni tartósan. Nem egyszerű, persze. De jobb, ha megszűnik az élettere a lakásban.
Előzmény: Kükü (-)
carlos07 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 613

Helló!

 

Volt most egy megbízásom honlapszerkesztésre. A kapcsolattartás során jó kontaktusba kerültem a céggel. Szóval, ha valakinek majd rovarmentesítésre lesz szüksége szerintem látogassa meg a http://www.abatox.hu címen elérhető céget. Igen korrekteknek tűnnek.

Geitenbeffer Creative Commons License 2005.08.19 0 0 612
Szia,

szerintem barmelyik DM-ben.

sok sikert
GB
Előzmény: Misfit (611)
Misfit Creative Commons License 2005.08.19 0 0 611

Sziasztok!

 

Meg tudjátok mondani, hogy a Bábolnás csótánycsapdát hol lehet kapni?

 

Köszi!!!

ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 610

a júliusi költözés nem zárja ki azt, h. ti vittétek be őket. élhetnek már pár hónapja nálatok, de mostanra szoprodott el úgy, hogy látható legyen számotokra is... amúgy amerikai csótány petéből 5 hónap után kel ki az egyed

 

kerti budi nem valószínű. kaja, magas páratartalom és meleg kell nekik. tehát konyha (hűtő mögött/alatt, mosogató, tűzhely környékén pl.) csőrendszer, szellőző stb. a fő előfordulási helye.

Előzmény: Törölt nick (609)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 609

Ez nem valószínű, mivel tavaly júliusban költöztünk ide. Marad az, hogy el vagyunk átkozva:)

Illetve, marad egyelőre az, hogy veszünk gyilkolászó szereket, és ezzel megakadályozzuk, hogy elszaporodjanak.

Azt viszont nem tudom továbbra se, honnan jöhetnek.

Kerti budi van a ház közelében - szoktak ott csótik tenyészni?

A szomszédban nincsenek.

Rejtély.

Előzmény: ARic (608)
ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 608

könnyen lehet, h. ti hurcoltátok be őket az előző helyről költözéskor:(

akár élő példányt, akár a lerakott petéket...

most kellene szakembert hívni!

Előzmény: Törölt nick (607)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 607

saját magamra reflektálok:

 

 2005.06.02. Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely.

 

Hehe.

 

Tegnap megjelent az első csótányunk... Egy világ dőlt bennem össze, oda a biztonságérzet: most már minden este enyhe gyomorgörccsel fogom felkapocsolni a villanyt a konyhában. Viszont érdekes volt, hogy a lakótársam, aki még nem látott csótányt, és a bogaraktól se kap sikítófrászt, mint én, ettől a darabtól igencsak megilletődött, és éjfélig csapkodta/kergette kifele a hűtő alól. Fél liter Domestos ráfújása után a csóti elkapható állapotba került...

 

Mindennek a lényege az, hogy a csótány Istennek ama csapásai közül való, amelyek ellen nincs védelem és orvosság; bele kell nyugodni, hogy a világ bármely szegletébe bújunk is, csótánypajti mindig ott lesz, mint egy hű társ... (lehet, hogy engem különösen szeret?)

 

Emeletes házakban milyen most a helyzet? Jó vagy rossz év van?

Előzmény: Törölt nick (598)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 606
Sajnos az egyszerre írtás sem jön össze a házban, a közös költségből a közös helyiségeket rendszeresen írtják, de a lakásokban csak egyénileg lehet - erre sokan nem hajlandóak:(
Előzmény: ARic (605)
ARic Creative Commons License 2005.06.02 0 0 605

hát igen, a csapda nem irtószer, hanem "megfigyelőeszköz" - a lehetséges előfordulási helyeken még a fertőzés kezdetén jelzi a bogarak jelenlétét, vagy bizonyítja a kezelés sikerességét:)

el lehet érni teljes mentességet! megfelelő szer, megfelelő módszer, egyszerre történő kezelés v.mennyi lakásban, a továbbiakban pedig a megfelelő higiéniai és egyéb intézkedések betartása minden lakó részéről... hát ez legtöbbször nem jön össze...

800 Ft-ért nem tudom milyen szerrel permeteztek, de gyanítom, igen híg holmival, ami oda vezet, h. szépen hozzászoknak a dózishoz, és kiröhögnek

Előzmény: szilva (604)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 604
A történethez hozzátartozik az is, hogy korábban ahol laktunk, ott elég jónak bizonyult a Bábolnai csapda és a Mortein alkalmazása. Itt, amikor először jöttek ki fújni, akkor elmagyarázták, hogy a csapda szerintük azért nem jó módszer, mert 10-15m messzeségből minden csótit idevonz, még a szomszéd lakásokból is, akkor is, ha amúgy nem jöttek volna errefelé. Úgyhogy azóta kidobáltam az összes csapdát, de nem tudom, mi lenne az igazán jó megoldás.
Előzmény: szilva (603)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 603
Hát, éppen tehetek be képeket, engem olyan különösen nem zavarnak, de akkor már eléggé morcos lettem, amikor egyik este a szobámban ülve a számítógép klaviatúráján jelent meg egy keresztbesétáló csótány... A bajom az, hogy egyszerűen úgy tűnik, kiírthatatlanok.
Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 602

off

 

az előbb már elkezdtem egy hsz-t, de nem sikerült képet beszúrni.

lényegében azt akartam mondani, hogy nyugodtam írd ki magadból az "élményt":), képeket is tehetsz be, hátha könnyebb lesz. nekem annak idején sokat segített, hogy itt megnyilvánulhattam.

 

az a kép, ami az előbb lemaradt, a bizonyos lóbogár portréja - ő ugyan kerti fenevad, de lakásba is behatol időnként, ha gyilkolászni van kedve, mármint... ha a szobámban meglátnék egy ilyet, szörnyethalnék. a barátnőm már tapasztalt hasonlót - mámint lóbogár-behatolást - régebbi otthonában.

 

íme a szörny, ha sikerül megjeleníteni:

(nem sikerült, túl nagy lehet a kép; mindegy, feladom.)

 

 

 

Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 601
Nálunk havi 2 flakon morteint simán kifújhatsz, rendszeresen, akkor is vannak. Ez a "gázmesteres" cég tavaly valamikor keresett meg, már egy éve jönnek, minden negyedévben 1x, és egy alkalom kerül 800 forintba, ami szvsz a morteinnél nem drágább, sőt. És még így is az van, hogy 1.5-2 hónap után megjelennek a csótik:( Most volt először az, hogy beszóltem nekik 1 hónap után, hogy jöjjenek ki gariban, mert hemzsegnek a bogarak, erre jött a csóka és ezt a zselés kezelést alkalmazta. Amúgy teljesen normálisnak tűnik a társaság, és ez a mostani "utókezelés" is hatásosnak bizonyul. Úgyhogy egyelőre marad a rendszeres írtás.
Előzmény: Geitenbeffer (600)
Geitenbeffer Creative Commons License 2005.06.02 0 0 600
Amiota tavaly korbefujtam a kuszob elott meg a gangot a fal toveben Morteinnel, azota semmi...
Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 599
Dehogy nincs... Meséljek rémtörténeteket?:( Vagy majd inkább beteszek 1-2 fotót... Grrr:(
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 598

Senkinek sincs csótánya idén?

 

(Arról, hogy milyen mélyen beleeszi az emberbe magát a csótfób: pár nappal ezelőtt a konyhában megláttam egy hátán fekvő, kapálózó fekete bogarat. Idegbeteg agyam rögtön csótányt kiáltott - aztán pedig én is elkezdtem kiáltani, illetve ordítani a barátnőmnek, hogy vigye ezt ki gyorsan, amíg még élek. Barátnőm kedélyesen közölte, hogy ez nem csótány, hanem másfajta rovar, és elindult felém, hogy megmutassa. Akciójának az volt az eredménye, hogy kirohantam a házból, és magamból kikelve ordítottam rá, hogy vigye ezt a dögöt innen, és amikor még mindig jóhiszeműen közeledett, akkor a hisztéria végső stádiumába kerülve, a szomszédok örömére ordítottam valami olyat, hogy nem érted a hülye fejeddel, hogy vidd innen a dögöt, ne merj közelíteni, vidd innen a... [káromkodás]. Még jó, hogy nem jelentettek fel.

Egyébként valóban nem csótány volt.

Mióta kertes házban lakunk, egyetlen ilyen szörnyet se láttam.

Helyette van a lóbogár, ami nem kevésbé brutál, de az legalább nem a házban szeret éldegélni (viszont akkora, mint egy kisebb egér...)

 

Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely. No csótány, no cry:) (bocs)

ARic Creative Commons License 2004.10.07 0 0 597

Sziasztok,

 

gél-ügyben: ezek valóban szabadforgalmú szerek, alacsony hatóanyagtartalmuk alapján. Azonban az engedélyező hatóság (OTH/OKI) nem _javasolja_, hogy ezeket bárkinek kiszolgáltassák, tekintve speciális felhasználási körülményeit. Képzeld el, hogy mondjuk a sarki közértben kapható lenne, mindenki ilyet venne, és ész nélkül nyomkodná mindenhová. Rossz esetben egy jó kis rezisztenciát is kialakíthatnak vele. Nem ilyen egyszerű dolog a rovarirtás. Mi pl. egy-egy lakást nem is vállalunk panel-házakban, mertt hiába csinálod meg az egyik lakást, a másikból átjönnek a bogarak. Ezért van a szakember, aki tudja hogyan, milyen szerrel dolgozzon.

Amúgy se a csomagolásuk/kiszerelésük, sem a címkézés nem fogyasztói felhasználásra készül.

Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (596)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2004.10.06 0 0 596

Én korábban utánanéztem, akkor a Goliath szabadforgalmú irtószerként volt jelezve a Bábolna szakembereknek szóló oldalán (http://www.irtoszer.hu), most felhívtam őket és igaz a hír amit mondtak Neked: csak gázmesteri engedéllyel rendelkezőknek adhatják el. Olyan szerződéssel forgalmazzák a szert, hogy bár szabadforgalmú, csak olyannak adhatják, aki szakszerűen ki tudja helyezni. 

Namost: ez alapján a II. forgalmazási kategóriába kéne tartoznia (veszélyes irtószer). Merthogy annak pont ez a lényege: vagy veszélyes az irtószer vagy szakszerűen kell kihelyezni. A Goliath a III-asba tartozik, szabadforgalmú, bárkinek kellene adniuk... :-(((   én itt valami suskust sejtek... ha ugyanis mindenkinek adnák, akkor permetezhető koncentrátumokra sokkal kevésbé lenne szükség. És ők csak ilyet gyártanak, a Goliath nem saját termékük.

 

Aztán mi meg nézünk, hogy Bp kész csótányország.

 

Lehet, hogy be kéne menni, felmutatni egy újságíróigazolványt, hogy a hírek szerint van olyan szabadforgalmú irtószer, amit visszatartanak a korlátlan forgalmazástól, mi ebből az igaz...

 

Igazából megtehetnék, hogy átsoroltatják kettesbe (ha ez lehetséges) vagy a kinyomópisztolyt csak engedéllyel rendelkezőknek adnák, de ez így nonszensz.

Előzmény: Kükü (595)
Kükü Creative Commons License 2004.10.05 0 0 595

MEGVAN!

 

Tavaly év végén jött egy írtó a panelba. 800 a permet, 2500 a zselé.

Na monom akkor adjuk meg a módját.

Aztán a zselézés után 8 hónapig semmi.

Nyáron újra találtam párat a csapdákban, de a Bábolna Bio márkaboltban azt mondták, hogy csak gázmesteri engedéllyel adnak ki zselét.

De ma egy barátomtól kaptam kölcsön.

35 grammos csőtubus 15.000 Ft, de csak kb. 1-2 gramm (20-30 zselépötty) kell a lakásba. Nincs szag, nincs fehér lé a fal mellett, nincs para, hogy felmoshatok e, nem kell letakarni, eltenni, lemosni. Olyan helyekre tettem ahol nem is látszik, és a takarítás sem érinti.

Aventis GOLIATH a szer neve.

PETYUS Creative Commons License 2004.08.12 0 0 593
Nekem eléggé pinceászkaszerűnek tűnik.
Előzmény: Geitenbeffer (592)
Geitenbeffer Creative Commons License 2004.08.11 0 0 592

Biztos vagy benne?

Sikerült lekapnom egyet, miután átfutottam rajta egy Színes RTV-vel.

Bocs, hogy ilyet linkelek, de tudni szeretném, hogy mi ez...

 

 

Előzmény: PETYUS (568)
Sihuhu Creative Commons License 2004.08.04 0 0 591

Szia Mindenki!

 

A csapda élettartama - ha nincs tele csótánnyal, tehát még bőven van ragacsos felület - talán meghosszabbítható úgy, hogy a középre helyezett tablettát két- három hét után felszedjuk, megtörjük vagy pl. porrá zúzzuk, és kis gyűszű alaku tartóban a port ismét beleragasztjuk a csali közepébe. Persze ilyenkor már érdemes a csaliház tetejétől megszabadulni a könnyebb kezelés érdekében, hogy a tabletta porát ne szórjuk szét.

 

Igy a feronom még gondolom egy darabig felszabadul a porrá tört tablettából - akár gyufaszállal naponta meg is keverhető óvatosan a jobb hatás érdekében. Még nem próbáltam, de látok benne rációt, és gondoltam, az ötletet megosztom mindenkivel.

 

Sihuhu

 

 

birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 590
Nem , mások a hatóanyagok, de nagyon jók (no meg drágák) mind. (fipronil,fenitrotion stb) . éttermekben finomabb helyeken használják általában, ahol nem hemzseg már a csótány - mert ott permetezni kell ezerrel- és nagyon dicsérik a géleket. a bábolna -bio weboldalán írnak róla.
Előzmény: XY7CP (589)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.28 0 0 589

 Ezek a nevek nem ugyanazt a hatóanyagot fedik, különféle csaliba öntve?

 

Előzmény: birsalmasajt71 (588)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 588
Többfajta van (GOLIATH,PESTSTOP,PREMISE,SCHWABEX) általában az elért mentesség fenntartására jó gyomormérgek , esetleg permetezés kiegészítésére is jók. több hónapig hatnak, arra kell vigyázni, hogy ahová ki lett juttatva, ott nem szabad más rovarirtószerrel fujkodni, mart az elriasztja a fincsi gélt csemegézni vágyó csótikat!
Előzmény: XY7CP (587)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.27 0 0 587

Hejj! Nálunk lakótelepen "a gélt" magasztalják és 4 havonta használják (csak.) Megtudhatnánk többet erről a szerről? Több féle létezik?

 

 

Előzmény: ARic (580)
ARic Creative Commons License 2004.07.22 0 0 586

Pontosan....

Előzmény: birsalmasajt71 (585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!