"Nagyjából mindegy a lentiek közül mit kensz rá, a lakatos/fényező jobb esetben újra fémig fogja pucolni. Amúgy washprimer, 2k epoxy, rücsi, fedőfesték lenne nálam a sorrend."
Mipa vs. Impa. Van valami köze egymáshoz a két cégnek, mint a Nile-Elin -nek? És ha nincs akkor a mipa vagy az impa pozicionált feljebb? Esetleg egykutya?
Spirálrugót mivel érdemes lekezelni rozsdásodás ellen? Teljesen új, nincs még beszerelve. Abszolút nincs semmi tapasztalatom alvázvádelmi munkákban, de gondolom ez nem olyan bonyolult dolog egy teljesen tiszta alkatrészt lefújni. Csak kérdés, hogy mivel?
én Mipa epoxy expresst vettem már most sokadjára. 1:1-es. kb egy huszas a két liter.előnye hogy gyorsan szárad(kurvagyorsan) nem kell hozzá higittó mert az edzője hígítja is. hátránya hogy nem áll meg rozsdától kiköszörült lemezen.
Jól tetted hogy nem fújtál washprimert az epoxy alá, mert nem kedveli egymást a két anyag. Tiszta lemez felületnél én inkább a wash primert szoktam használni mint epoxy-t, csak azt ahogy már előttem
Én direkt 1:1 keverési arányú epoxit kerestem, mert egyszerű kezelni. Wasprimert nem fújtam alá, de közvetlenül fújás előtt még egyszer átcsiszoltam, zsírtalanítottam.
Kérdés az olvasókhoz : hogyan lehet tesztelni, hogy megfelelő-e az epoxi tapadása ?
"Tudtommal a washprimer inkább színesfémek alapozására való"
Ez nem így van! a Wash -primer egy savbázisú alapozó ami nyers fémfelületre felhordva átmeneti korróziógátló és szigetelő hatással bír!
Nincs különbség színes fém vagy normál acéllemez között a hatását tekinte! Viszont mindenféleképpen le kell zárni a felületet egy akril bázisú füllerrel !!
"1971-es a jármű" valószínűleg ez az oka a korróziónak! Az alapozó szerkezete is öregszik és -vagy pont emiatt elvaszítheti szigetelő korrózióálló képességét.
Az is lehet hogy vékonyabban lett felhordva az alapozó és ezáltal kisabb mértékban képes ellátni a funkcióját!
Igazából nincs jelentősége a miértnek javítás szempontjából.
Mindenképpen fémtisztára érdemes csiszolni utána savas -vagy epoxi bázisú alapozóval kezelni és ezután mehet rá a fedőfesték!
Meg tudnátok mondani mitől keletkeznek ezek a "rozsdakukacok" ? 1971-es a jármű, elvileg a gyári alapozó és fényezés van rajta. Négertárcsa leszedi könnyedén, de szinte minden elemen van belőle.